АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 666
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Искам да ви питам вие правихте ли второто БХС? Аз нещо се двоумя, че като чета май дава доста стряскащи резултати и не ща да се психирам без да е необходимо. Моя доктор ми каза да правя само втората ФМ, понеже резултатите от БХС били много добри и нямало нужда. Вие как мислите има ли смисъл?

# 406
Либи, благодаря за инфото. Ще се опитам да си запиша час при този доктор. Дано да не съм закъсняла.
Аз с първата бременност усетих ритничета към 20та седмица, ако не се лъжа. Но със сигурност си спомням, че в 18та още нищо не усещах и се чудих всичко ли е наред. Така че за сега не очаквам и да усетя нещо.
Кафявата линия ми се появи след 6тия месец (и до скоро си я имах  Rolling Eyes )

# 407
Искам да ви питам вие правихте ли второто БХС? Аз нещо се двоумя, че като чета май дава доста стряскащи резултати и не ща да се психирам без да е необходимо. Моя доктор ми каза да правя само втората ФМ, понеже резултатите от БХС били много добри и нямало нужда. Вие как мислите има ли смисъл?

Когато са добри резултатите от първия БХС няма нужда от 2ри, това ми го казаха на консултация в лабораторията  Peace

# 408
И аз имам записан час за ФМ на 8.04 - тогава ще съм в 19 г.с., живот и здраве Simple Smile Нямам търпение, защото тогава ще разбера и пола на бебчето. А иначе знам, че е важен преглед и не е хубаво да се пропуска и наистина е много важно при кого точно ще се направи.

# 409
и аз няма да правя второто БХС,лекарката каза че при добри резултати няма смисъл.

До преди 3-4 дни нямах никакъв корем,даже като бях на ЖК лекарката само където не ми се скара,според нея съм пазила диети,а аз никога не съм правила диета и си ям даже колкото един мъж Simple Smile...та мисълта ми беше че за 2-3 дни корема ми не стига че порасна ами си и пролича през дрехите Simple Smile Mr. Green
тази вечер съм на лекар при другия/ на частно/ дано всичко да е ок Simple Smile нося си и флашка за клипче  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 410
Марго, и аз още не съм усетила нищичко, но очаквам с нетърпение Simple Smile
И нямам черна линия, и имам коремче, което никой още не е мерил, то аз си ходя само по ЗК засега (виж обаче веднъж ми измериха кръвното) Laughing
Стискам ти палци за амниото, всичко ще е наред  Hug Hug Hug

# 411
  • София
Ох аз днес само тъпи въпроси задавам ама какво да се прави, бременския ми мозък е доста кух напоследък. Та мисълта ми е когато примерно съм в 15 г.с + 3 дни, това за 16 г.с ли се смята или още за 15? Понеже докторката ми каза да ида на ФМ в 20 г.с това сега какво означава - 19г.с + няколко дни или 20 г.с + няколко дни. То не че има огромна разлика или някакво значение, ама ми беше чудно, пък и като ме питат в коя седмица съм незнам какво да кажа, някак си "в 15-та и 3 дни" ми звучи тъпо.  newsm78

# 412
  • София
15+3 е 16 седмица

# 413
Ади, 15 и 3 дни се води 16-та. Но не знам какво точно е имала предвид лекарката и какво си е мислила, че си мислиш ти. Искам да кажа, и да ме поправят другите, че най-често тази ФМ се прави при навършени 20 седмици, тоест в 21-ва, но смятам, че както казваш, няколко дни наистина не са от значение, тъй като като цяло се прави между 18 и 23 седмици от развитието.

А аз се замислих по един друг въпрос, дето споменавате, че не са ви мерени коремчетата, сега вече като сме модерни майчета и ни гледат толкова често на видеозон, важно ли е все пак изобщо да се мери корема. Мисълта ми е, че нещата се проследяват на много "по-дълбоко" ниво с видеозона.

# 414
здравейте мами,
преди малко се прибрах от доктор всичко е добре при нас,бебчо се развива добре и вече е цели 270грама, Grinning Grinning Grinning
доколкото за ФМ док ми каза че всеки път ми прави ФМ когато ме гледа на видеозон,каза че когато е хубава апаратурата и при 2Д може да се види всичко,просто каза че 3Д и 4Д било за атракция на родителите и да им вземат парите,а спец. за Варна каза че тези където правят ФМ уж изобщо дори не са и генеколози а Балев е бил рентгенолог.
за сега това е от мен рядко пиша но се надявам все с нещичко да съм ви полезна Grinning Grinning Grinning
 Hug Hug Hug на всички коремчета

# 415
Хубаво е да сме позитивни, аз съм много позитивен човек, но това не значи че  трябва да си затваряме очите за истината. А истината е ,че народа ни е прост. В болшинството си.Няма самосъзнание, няма възпитание, няма честност. Говоря за масата . И простотията ни залива. Не искам това за децата си. Не искам като се усмихне на каката в градинката, тя да и казва "кво ме гледаш, искаш ли да ти плесна един". Не искам да я газят и мачкат затова ,че е толерантна и възпитана, че не посяга, че казва благодаря и извинявай. Мога много да пиша. Не ме притесняват дупките, беднотията или дори мръсотията.Притесняват ме навъсените,  сърдити, агресивни и смачкани хора , които ни заобикалят всеки ден, по цял ден.
ИМЕННО!
Как точно си го описала! Съвпада с моето мнение и с това, което искам живот и здраве за децата си,
а защо не и за родителите си! Имах възможност миналата година да изляза за първи път от България и наистина това което най-много впечатлява са именно ХОРАТА, защото те наистина се държат подобаващо, а тук -уви, тук хората вече не са нормални, болшинството, разбира се и в това се убеждавам ежедневно, откакто се върнах! Но в тая обстановка накрая всички ще полудееме... Ужасно е да живееш в тази мизерия с тези озлобени или отчаяни хора, защото загледайте се в очите на хората тук - те са или озлобени или са отчаяни и няма средно положение! Ако някой се смее от сърце тук или е луд или е пиян, или дрогиран... Защото не знам как ще се смееш, докато хората ровят в боклука, кучетата умират от глад по улиците, а хората са затворени в черупките си и сърдити на целия свят, което определено включва и теб самия!... И така, и аз мечтая да се върна там, където бях, защото там бех в Рая - да, може би един самотен Рай, но въпреки това няма по-ужасно усещане от това, че се връщаш в Ада и който не го е изпитал, никога не би могъл да го разбере!
Confused

# 416
Щом са ти добри резултатите няма нужда да правиш повторно БХС,
защото дори и да не са ти добри се оказва, че пак е излишно. Въобще не знам защо го правят това изследване, след като е възможно да има толкова разминаване в резултатите и всичко е толкова относително в него. Чух за случаи в които резултатите от БХС са били добри, но после жената ражда дете с Даун!?! Очевидно единственото добро изследване, което потвърждава или отхвърля тази вероятност е амниоцентезата, а защо тогава ни правят скрининг, ако той не може нищо да покаже реално?! Или за да си плащаме по 43 лв.?! А пък ФМ е хубаво да си я направиш при всички случаи, тя няма нищо общо с амниоцентезата, нито пък може да я замести.

# 417
Аз си записах час за ФМ за д-р Даскалов за 09.04, обче  ми казаха, че изследването е не 55лв, а 80лв?!?!?
Либи, ти кога си ходила, че разликата в цената е толкова драстична?

# 418
Аз си записах час за ФМ за д-р Даскалов за 09.04, обче  ми казаха, че изследването е не 55лв, а 80лв?!?!?

Може да има разлика в цената на ранната ФМ и тази около 20 седмица, която се прави  Thinking
В София май са на различни цени, ако бъркам поправете ме, все още не знам колко ще струва 2рата.

# 419

Ами аз ходих в 14 седмица. Т.е. преди три седмици.
Но може наистина втората фм да е по-скъпа. Макар че ми звучи странно, все пак правят едно и също нещо, ама знам ли.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт