АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 725
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Нинче не си само ти при мен само премериха нухалната гънка и нито бхс си пуснах нито аминоцетеза.За виатмините да се включа не ги пия и май и няма и да ги почвам Rolling Eyes По темата с слагането на колан аз не го слагам още от втория месец, но за сметка на това съм станала изключително внимателен шофьор и гледам да не се навирам из другите коли ,което е трудно понякога ,но пък ако съм с колан и недай си боже ми се приходи до тоалетната нямаше остискване.В началото ми беше терсене без колан но свикнах.Това за кървенето от носа ми беше страшно полезно ,че бях почнала да се психирам да не е от кръвното,а никога преди не беше ми се случвало.Честито на рожденничката   bouquet няма да се повтарям с пожеланията и добре дошли на новите момичета
Да допълня за килограмите както не качвах и за две седмици се оказах +9кг от началото на бременността  Shocked ,а преди два три дена направиха предположение за коремчето ми,че съм била в 7-я месец #Crazy огромно е и май това е от мен за сега Simple Smile Надявам се да прочета още добри новини от аминоцетезата или по скоро съм убедена, че ще са такива  Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 14:01 от alek_stz

# 316
Slavy супер новини - хей как се радвам в този мрачен ден на такива новини - страхотно!!

На мен винаги ми се пътува, но мъжът ми (който е по.предпазливия,разсъдливия и т.н. в нашето семейство) ме отряза и каза че това лято ще си го изкараме на вилата SadНе че там е лошо - напротив - страхотно е - има река,басейн и т.н. но ....на мен ми се ходеше на моренце....На далечно разстояние този път не ми се рискува да тръгвам - просто тази ми бременност е по-тежка и не ми се рискува излишно, но ако се чувствате добре си пътувайте....(и за мен Grinning)

# 317
Здравейте!Да се запиша и аз тук,казвам се Мирена на 28 г от София,имам син Андреа на 3г 4 м и чакам второто си дете,термина ми е 20 август по последен цикъл,но имам късна овулация и по видеозон излиза с 10 дни по малко бебето,все още не са ми казали какъв пол е,в 14 седмица и 6 дена сам,днес бях на консултация и тежеше 120 гр ,много ще се радвам да се присъединя към вашата групичка Hug,миналия път 2006 бях при октомврийските докато бях бременна,но родих 6 ноември и се преместих Laughing,пожелавам успех на всички!  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 14:26 от myrena

# 318
  • София
Нинче не си само ти при мен само премериха нухалната гънка и нито бхс си пуснах нито аминоцетеза.За виатмините да се включа не ги пия и май и няма и да ги почвам Rolling Eyes По темата с слагането на колан аз не го слагам още от втория месец, но за сметка на това съм станала изключително внимателен шофьор и гледам да не се навирам из другите коли ,което е трудно понякога ,но пък ако съм с колан и недай си боже ми се приходи до тоалетната нямаше остискване.В началото ми беше терсене без колан но свикнах.Това за кървенето от носа ми беше страшно полезно ,че бях почнала да се психирам да не е от кръвното,а никога преди не беше ми се случвало.Честито на рожденничката   bouquet няма да се повтарям с пожеланията и добре дошли на новите момичета
Да допълня за килограмите както не качвах и за две седмици се оказах +9кг от началото на бременността  Shocked ,а преди два три дена направиха предположение за коремчето ми,че съм била в 7-я месец #Crazy огромно е и май това е от мен за сега Simple Smile Надявам се да прочета още добри новини от аминоцетезата или по скоро съм убедена, че ще са такива  Hug Hug Hug
Нухалната гънка се мери при ФМ, така че все пак са ти правили, а амниото никой не го прави просто така, а само при някакъв проблем изкочил при БХС.

# 319
Shanika знам ,че нухалната гънка се мери при ФМ ,но реално аз отидох на преглед с надеждата да видим пола ,а лекарката ми спомена за размера на нухалната гънка ми каза без да съм питала и прочие.Наясно съм ,че аминоцетезата се прави само при проблем с БХС ,но все пак едното се налага да се направи в следствие на другото за това споменах и двете  Hug

# 320
Как сте, момичета в тази мартенска зима? Така се бях настроила за пролетта, а то какво стана... cold

Виждам, че за големината на коремите си говорите - моя няма да го коментирам, само ще ви споделя,  че пъпът ми вече изскочи. С предната бременност това ми се случи в 7-ми месец.
Движенията на бебетата стават все по-осезаеми, особено вечер като легна наляво едното бебе започва доста бурно да протестира. Но пък ми е толкова приятно, че нарочно лягам така  Mr. Green

Slavy много се радвам за добрата новина и дано и другите момичета скоро да да се похвалят!!!
 welcome на новите майчета!
Биби честит ти празник на патерици!  bouquet

# 321
Мили момичета, обръщам се към вас като към майки - бъдещи и настоящи (някои от вас).
Съпругата на наш познат страда от тумор в гръбначния мозък. В момента е в много тежко състояние, не може да се грижи сама за себе си. Съпругът й е в паника и безизходица, не знае вече къде се намира. Имат детенце на 2 годинки.
За да оцелее Кремена трябва да й се направи скъпо лъчелечение в Истанбул.

Напривхме с мъжа ми страница www.help-kremena.info

Това е групата: http://www.facebook.com/group.php?gid=355314697170

Всички документи, удостоверяващи състоянието й са поместени в секция документи.
Предстои откриване на смс-номер. Както и бутони за ePay и PeyPal дарение.

Моля ви заедно да помогнем на Кремена да живее и 2-годишното й детенце да не остане без майка!  Praynig Praynig Praynig

# 322
Нина, аз не ходих на ранните изследвания (бхс или фм), но сега в 16г.с. си направих бхс, а за 26 март (20г.с.) съм се записала за фм. Като за бхс-то изобщо много се чудих - заради стреса, които се получава в случаите на сравнително лоши резултати (чакане, амнио...) Докато за фм реших просто защото ми казаха, че самото изживяване било много готино - с таткото - на 3д да си го видите бебчо - и то около 20 г.с., когато е достатъчно голямо, да Ви обяснят интересни неща..... (Аз иначе ходя на лекар засега само по каса и в общи линии много много не ми обяснава или показва лекаря - но щом чуя "всичко е наред" друго и не ме интересува)
От друга страна явно напоследък или повече се психираме или самите лекари се презастраховат като ни пращат на бхс и фм (или просто от това изкарват пари), защото мои приятелки родили преди 2-3-4 години въобще не са ги пращали, не са им казвали за тези изследвания...
Но според мен най-важното е да сме вътрешно максимално спокойни, да си галкаме пупите с мисълта, че всичко ще е наред, и живот и здраве август месец да гушкаме малки, сладки и здрави бебочета  Hug Hug Hug

# 323
pepe one,
и е така и не е така. Преди 6 г. - 2004 г. такава ранна диагностика правеха Томова и Мазнейкова. Сега просто се обръща внимание повече на тези изследвания и аз съм за да се обръща без да се психясват излишно пациентите. Те затова и според мен са платени тези изследвания, тъй като са за успокоение на бъдещите майчета.

Момичета, никой ли не обърна внимание на поста ми от преди няколко страници за лекцията по кърмене в събота? Някоя от вас ще ходи ли? Смятам, че ще ви е интересно и полезно.

Либи, ще преведа парички.

# 324
  • София
Мой ред е да питам:
Вашият риск за болест на Даун е1:1100
Възрастовият ( статистически) риск за Даун е 1:920.
На преглед съм чак на 30 и за това сега искам помощ.

# 325

аз също не съм ходила на нито едно от ранните изследвания, не са ни мерили и нухалната гънка.. на 22.03 ще ходя на ФМ при марков - както pepe_one спомена, мисля, че ще е интересно и за мен, и за таткото, ще разгледаме бебо, ще си направим негово клипче, което - живот и здраве - да му показваме после.. надявам се всичко да е наред и се опитвам да не мисля за лоши неща!
Simple Smile

# 326

Cambozzola, мерси за инфото, че и на мен ще ми се налага да летя с Малев през Април до Будапеща и Прага. А как доказваш в коя седмица си? newsm78 Някой има ли представа?

Q-T, ами и аз се чудех по тоя въпрос, да ти кажа Simple Smile Може би ще звънна да попитам, защото тогава вече ще съм в края на 5-ти месец и съвсем ще ми личи, да не ме връщат от летището. Потърсих информация на сайта, но единственото, което пишеше беше за тези бележки. Предполагам, че ако се затръшкаш, в крайна сметка ще трябва да ти повярват Wink

Освен това, да напомня на всички момичета, които смятат да ходят в чужбина (в рамките на ЕС) по време на бременността си - извадете си ЕЗОК. Безплатно е (формулярът струва 12 стотинки), трябва ви 1 снимка и за 2 седмици вадят картата. Важно е, защото никоя застрахователна компания не покрива рискове, свързани с бременност, а (не дай си Боже), ако нещо се наложи, е добре да можете да разчитате на медицинско обслужване. Отне ми около половин час да подам документите - утре ще ходя да си я взема, надявам се да стане пак бързо.

Слагам и линк към сайта, на който можете да намерите информация по въпроса http://www.kim2000-bg.com/locations.html

# 327
Либи, и аз ще помогна с каквото мога! Дано има късмет жената!
Charr, аз видях поста ти, но едва ли ще имам сили да отида - имах доста напрегнати дни... разчитам, че все още ще ми е прясно... все пак не съм кърмачка само от месец -  месец и нещо  Wink   Но мисля, че ще е много полезно за тези, които чакат първо бебче или са имали проблемно кърмене преди! И наистина - не е рано! тази информация според мен трябва да мине през мозъка поне 5-6 пъти за да изтрие наложените през последните 60 години митове и предразсъдъци и да си направи удобно място там!
Относно коремчето и килцата - с първата бременност бях качила повечко в началото и до края ги докарах до 12. Засега съм +2,5 и с повечето дрехи все още изглеждам като леко напълняла. Предишния път в този срок бях като в 6ти месец  Crazy Важното е да сме здрави и ние и бебоците!
За почивката.... май ще ни се размине тоя път, но не защото се притеснявам от пътуването, а защото с лудата ми глава и лудия ми мъж сме намислили към края на май да и организираме голям екшън и да стартираме нов живот в по-малък град  Mr. Green Всичко това свързано с нов ремонт, нов бизнес, местене и т.н. на място, където съм живяла до 6-7 годишна... Просто ми писна тук - не мога да мъча себе си и децата! Дано само да имаме късмет и всичко да мине по вода. А за раждането може би ще се прибера в 9ти месец в София при нашите... Ако ми мине мерака за водно раждане може да си родя и в провинцията...
Така за моите луди планове за лятото...
Забравих... Слави много се радвам  Hug. дано и другите майчета, които се пържат на този огън скоро се похвалят с добри новини!

# 328
  • София
Мой ред е да питам:
Вашият риск за болест на Даун е1:1100
Възрастовият ( статистически) риск за Даун е 1:920.
На преглед съм чак на 30 и за това сега искам помощ.
Писах, писах и накрая всичко затрих, затова с две думи-не се притеснявай 1:1100 значи че с твоите параметри на изследванията само 1 от 1100 жени е с риск за Даун, което е добре 1:100 се счита за висок риск, а при тебе е незначителен, за другото се разсъждава по аналогичен начин, така че се успокой, всичко ти е наред.

# 329
Charr,
видях поста ти - много полезна информация, с мъжа ми мислим да отидем, само не разбрах трябва ли предварително да се запишем някъде.

Общи условия

Активация на акаунт