АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 653
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте момичета. Аз нещо съм понастинала и сега пия сок от лимони и ям мед в промишлени количества. Дано се оправя и не се влоши положението, но мисля че ще се закрепя.

Аз също обожавам да пътувам. Това е най-силната ми страст от както се познавам. Но установих, че обичам и да се връщам тук. Не мога да си представя да живея на друго място, далече от родителите ми, приятелите ми, от дома ми - България с дупките, с неориентираните управници, мръсен въздух и вечните проблеми.
Живях няколко месеца в Германия,  романтичната ми идея беше да остана да живея там, но не успях. Не се чувствах на мястото си, бях нещастна, а носталгията ме убиваше бавно ден след ден. Направо физически се стопих - отслабнах близо с 10кг.
Има хора, които се приспособяват да живеят в други страни. Имам много приятели, които се чувстват перфектно и не помислят дори да се връщат тук.
Но аз съм като дърво с дълбок корен и моето място е тук. Не бих спирала децата си да ходят в чужбина. Напротив бих ги поощрявала дори и даже смятам, че най-доброто, което мога да направя за тях е да им подсигуря възможността да учат извън България.
Ако изберат да останат някъде навън, чудесно. Тъкмо ще им ходя на гости. Mr. Green Но ако приличат на мен, ще се връщат отново тук.

# 376
Здравейте,мами newsm51.Вчера се появи още едно момиченце stork-girl.А колко се криеше само....!За сега съм качила 4.1/2 кг.Расте и дупето и коремчето,вече нямам талия,но нищо.За бебчето си заслужава.

# 377
и аз като jenap, пътувам, но все се връщам. Мисля, че не бих могла да живея другаде, но бих насърчила детето ми да го направи.
Днес от сутринта си тананикам тази песен, познайте защо  Mr. Green

# 378
Момичета ,мислите ли да правите втората ФМ и кога точно? Четох че се прави м/у 18-23 г.с.

# 379
Момичета ,мислите ли да правите втората ФМ и кога точно? Четох че се прави м/у 18-23 г.с.

Да, имам записан час даже, след 2 седмици  Peace

# 380

Да, имам записан час даже, след 2 седмици  Peace
И аз така - ще я правя на 26.03  Simple Smile

# 381
  • София
Момичета, доста ми беше забавно да чета идеалната ви представа за живота в чужбина. Такава представа могат да имат само хора които НЕ са живели в чужбина за повече от няколко месеца. Аз живях там почти 7 години, и то в една наистина цивилизована държава като Германия, бях в столицата Берлин, която се води най толерантна към чужденците и т.н. Държавата е супер, спор да няма, всичко е много уредено, много чисто. Обаче всичко това струва адски много пари, пари които излизат ежедневно от джоба на данъкоплатеца (такива като мен), за да могат една голяма част от нацията им, която я мързи да работи да живее добре. Не си мислете че в тези държави всичко е розово, вярвайте ми там има много повече неща, които биха ви подразнили, там обществото е пълно с простаци, асоциални и хора,които предпочитат да живят на гърба на държавата, защото така е по-лесно. Но това, което мен-лично най много ме издразни и бе причината да си тръгна е това, че никой не оценява твоите възможности и твоето образование, щом не си германец, а аз имам и двете - и немско образование, и талант, и немския го говоря по-добре от някои германци, в повечето случаи разбираха че съм българка само по пастпорта, и кво от това, докато идваш от по-бедна от тяхната държава за тях ти си втора ръка човек, пък ако щеш и да имаш 5 димпломи от Харвард, в Берлин пак за чужденците е поносимо пребиваването, но когато бях на гости на една приятелка в по малък град ми се случи да ме свалят от трамвая, защото съм говорила по телефона си на език, който не разбират и съм ги смущавала (да не говорим че си говорех съвсем тихичко, но както и да е). Също така супер се дразнех, че трябва да плащам осигуровки за безработни, а аз да нямам право да ползвам такава  newsm78. Освен това когато си чужденец много трудно можеш да завържеш приятелства с някого, дори колегите си не ги познаваш, а ако искаш да ги опознаеш ти казват, че им нарушаваш личното пространство. И не на последно място - много хора си мислят че като отидат да живеят в чужбина и парите падат от небето, да ама като чужденец да си извоюваш хубава работа си е цял късмет, особено при тази безработица в цяла Европа (тук не говоря за сервитьорка или строителен работник).
Специално за Германия, мога да кажа че основното и гимназиално образование е под всякаква критика, толкова тъпи деца няма просто(а съм давала уроци и по математика и по немски), изследването ПИЗА беше наредило Германското образование на последно място от цяла Ервопа, аз лично не бих си оставила децата да учат там.
Но както и да е, всеки път ми е мило като ходя там, и всеки път се питам, защо се върнах, но след  2-3 дена престой започвам да се сещам за всичко, което ме дразнеше толкова много и тогава не съжалявам.
Цъжалява, че поста ми стана толкова дълъг, но просто исках да покажа и другата не толкова розова страна на живота в чужбина.

# 382
значи ще я правите към 20 г.с.
а знаете ли сайта на онзи кръглия календар по който лекарите гледат седмиците Simple Smile

# 383
значи ще я правите към 20 г.с.
а знаете ли сайта на онзи кръглия календар по който лекарите гледат седмиците Simple Smile

На моя кръгъл календар, който ми го даде лекаря, пише Зачатие. Може би там в сайта трябва да го има.
Аз ще ходя на междинна ФМ в понеделник живот и здраве и после в 21-ва седмица за основната. Специално 18-23 г.с. ФМ знам, че е много информативна и е добре да не се пропуска, защото вече всичко е оформено.

# 384
  • София
Аз имам час за ФМ за 25.03 - тогава ще съм 21 седмица. Доколкото четох тази май е най-подробната, затова е хубаво да се направи.
Направо нямам търпение вече да си видя бебока - не съм ходила от три седмициь а ми отложиха часа при моя лекар от 11 за 16.03.

# 385
jenap, все едно себе си слушам. Всичко, което си написала важи и за мен. Живяла съм по малко в САЩ, Белгия, Германия. Мъжът ми е латвиец, но успях и него тук да докарам. Не мога да свикна далеч от родителите си, приятелите и роднините си. Всеки път се връщах с нетърпение. Колко ме е уговарял мъжа ми да пробваме да поживеем в САЩ или Латвия, но аз не та не. Дойде той тук - без познати (съответно без връзки) и започна да търси работа. Оказа се, че нашата държава е доста негостоприемна. На толкова грубо и унизително отношение беше подложен от институции, работодатели. А ние нали сме свикнали, не обръщаме внимание. Той обаче много беше разочарован от моята любима България.  И въпреки всичко остана тук, научи български. Търсеше много време работа по професията си, но без успех. Стигнахме до дъното буквално само на моето мизерно майчинство от 240 лв, затова той (вече и с моя подкрепа) си подаде документите в една доста добра австрийска компания. Взеха го на работа само седмица, след като кандидатства. Е, извинявай, мила Българийо, но още две от твоите деца ще растат извън пределите ти! Sad Браво на тези, които искат и имат възможност да останат. Много ще ми е мъчно и трудно, но съм сигурна, че ще си заслужава заради децата!
А за дупетата и коремчетата, какво да кажа  Confused Аз отдавна съм с дънки за бременни. Не знам колко съм качила и не искам да знам Sad Така или иначе ще го науча на консултацията. Дано лятото възпре прогресивното ми напълняване  Praynig

# 386
  • софия
И аз ще правя втората ФМ- записала съм си час,пада се  в 20 г.с
Моят АГ на първата ни среща каза, че държи много на тази ФМ и да не я пропускам-за другите нищо не каза, но аз все пак съм решила, че всичко ще правя

# 387
  • София
Момичета да ви се похваля- вчера ходих на ФМ и ще си имаме момиченцеееее

# 388
  • София
Момичета, доста ми беше забавно да чета идеалната ви представа за живота в чужбина. Такава представа могат да имат само хора които НЕ са живели в чужбина за повече от няколко месеца. Аз живях там почти 7 години, и то в една наистина цивилизована държава като Германия, бях в столицата Берлин, която се води най толерантна към чужденците и т.н. Държавата е супер, спор да няма, всичко е много уредено, много чисто. Обаче всичко това струва адски много пари, пари които излизат ежедневно от джоба на данъкоплатеца (такива като мен), за да могат една голяма част от нацията им, която я мързи да работи да живее добре. Не си мислете че в тези държави всичко е розово, вярвайте ми там има много повече неща, които биха ви подразнили, там обществото е пълно с простаци, асоциални и хора,които предпочитат да живят на гърба на държавата, защото така е по-лесно. Но това, което мен-лично най много ме издразни и бе причината да си тръгна е това, че никой не оценява твоите възможности и твоето образование, щом не си германец, а аз имам и двете - и немско образование, и талант, и немския го говоря по-добре от някои германци, в повечето случаи разбираха че съм българка само по пастпорта, и кво от това, докато идваш от по-бедна от тяхната държава за тях ти си втора ръка човек, пък ако щеш и да имаш 5 димпломи от Харвард, в Берлин пак за чужденците е поносимо пребиваването, но когато бях на гости на една приятелка в по малък град ми се случи да ме свалят от трамвая, защото съм говорила по телефона си на език, който не разбират и съм ги смущавала (да не говорим че си говорех съвсем тихичко, но както и да е). Също така супер се дразнех, че трябва да плащам осигуровки за безработни, а аз да нямам право да ползвам такава  newsm78. Освен това когато си чужденец много трудно можеш да завържеш приятелства с някого, дори колегите си не ги познаваш, а ако искаш да ги опознаеш ти казват, че им нарушаваш личното пространство. И не на последно място - много хора си мислят че като отидат да живеят в чужбина и парите падат от небето, да ама като чужденец да си извоюваш хубава работа си е цял късмет, особено при тази безработица в цяла Европа (тук не говоря за сервитьорка или строителен работник).
Специално за Германия, мога да кажа че основното и гимназиално образование е под всякаква критика, толкова тъпи деца няма просто(а съм давала уроци и по математика и по немски), изследването ПИЗА беше наредило Германското образование на последно място от цяла Ервопа, аз лично не бих си оставила децата да учат там.
Но както и да е, всеки път ми е мило като ходя там, и всеки път се питам, защо се върнах, но след  2-3 дена престой започвам да се сещам за всичко, което ме дразнеше толкова много и тогава не съжалявам.
Цъжалява, че поста ми стана толкова дълъг, но просто исках да покажа и другата не толкова розова страна на живота в чужбина.
 :  202uuкъм това мога да добавя само, че заменихме уважението към по-възрастните с отношения взети от американски филми за живота в гетата, доброто образование с препратки от същия модел, а добрата поликлинична практика със здравна каса, която увеличава вноските непрекъснато, а талоните за специалисти все свършват преди да стигнат до нас.

# 389
А тази ФМ (надявам се, че правилно съм разбрала и разшифровката е фетална морфология, т.е. ултразвук) на какъв апарат е? Защото мен всеки път ме преглеждат на обикновен (3D) ултразвук и не знам какво точно имате предвид под подробна ФМ в 20-21 г.с.?

Общи условия

Активация на акаунт