Майчинството счетоводно - 28

• 41 726
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря много за този отговор, да - декл. образец 1 си върви в срок. А за пърия въпрос - имам ли право и на двете обезщетения? Извинявайте, но това е дело на нова счетоводителка и  тя май newsm78

с издаването на 45 дневния за второто ще получаваш -обезщетение като за първото +120 лв на месец
тези 120 лв ще ги получаваш докато първото навърши 2 години
Eлфита, много много благодаря.   bouquet

# 496
  • София
Здравейте Hug

Мисля да се върна на работа преди да са изтекли 2год. майчинство можете ли да ми кажете какви документи трябва да подам, за да получавам 50% от майчинството до изтичане на 2г.?
И другото, което ме интересува е при положение, че дохода ми ще е над 350лв. ще получавам ли детски, при факта, че нямам брак с бащата на сина ми?

Благодаря предварително за отговора Peace

# 497
  • Пловдив
Здравейте Hug

Мисля да се върна на работа преди да са изтекли 2год. майчинство можете ли да ми кажете какви документи трябва да подам, за да получавам 50% от майчинството до изтичане на 2г.?
И другото, което ме интересува е при положение, че дохода ми ще е над 350лв. ще получавам ли детски, при факта, че нямам брак с бащата на сина ми?

Благодаря предварително за отговора Peace

при връщането на работа подаваш приложение 4 /попълваш го ти/,счети ще попълни прил 12 - теглиш от тук http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6
трябва твоя доход да го разделиш на две и ако е равен или по-малък от 350 лв бруто те огрява за детските

# 498
Здравейте,
След като ми изтече 135 дневния болничен ще мога ли да следя паричните преводи в сайта на НОИ както правех до сега. Балгодаря предварително!

# 499
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте,
След като ми изтече 135 дневния болничен ще мога ли да следя паричните преводи в сайта на НОИ както правех до сега. Балгодаря предварително!
Да.

# 500
  • София
Елфита, много ти благодаря Hug

# 501
Искам да попитам,работодателят има ли право да не ми дава трудовата книжка?
Трябва ми ,понеже социалните искат да направят справка,а работодателят ми казва,че не мога да я взимам
Shocked

# 502
Искам да попитам,работодателят има ли право да не ми дава трудовата книжка?
Трябва ми ,понеже социалните искат да направят справка,а работодателят ми казва,че не мога да я взимам
Shocked

Абсолютно НЯМА право, в Кодекса на труда го пише - дори се наказва, ако ти я задържи неправомерно (след като са нанесени необходимите данни).

# 503
Здравейте!Имам един въпрос на който не открих отговор до тук.
Колко месеца трябва да работя в дадена фирма за да мога да си взема болничен?
Ситуацията е следната-от 01.04.-утре ще ми пуснат болничен -7дни за рискова бременност,но счетоводителката ми настоява да изкарам още поне месец за да съм в новата фирма-плътни 6месеца.

Иначе можело да ми откажат болничният?Има ли изобщо нещо такова или ме мотае и не и се занимава?
И до колко дни трябва да се занесе в нои тъй като нали се събират 4 почивни дни и да не ми излезе с номера,че не е успяла.
Благодаря ви!

# 504
Здравейте мили майчета  Simple Smile
благодаря, че отделяте от времето си, за да отговаряте на въпросите ни  Hug
Ето го и моя: на 15.05.2010 г. ми свършва отпуска за отглеждане на малко дете до 2 години. Имам да ползвам натрупан отпуск за 2 години, задължително ли трябва да отработя 10 дни за актуализация на заплата, която при мен няма да е променена отпреди  да излезна в майчинство. Счетоводителката ми каза, че трябвя да отработя тези 10 дни, в противен случай отпуската ще ми бъде платена върху майчинските, които съм взимала - 240 лв.
Моля за вашия компетентен отговор.
Благодаря ви предварително  Peace

# 505
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте!Имам един въпрос на който не открих отговор до тук.
Колко месеца трябва да работя в дадена фирма за да мога да си взема болничен?
Ситуацията е следната-от 01.04.-утре ще ми пуснат болничен -7дни за рискова бременност,но счетоводителката ми настоява да изкарам още поне месец за да съм в новата фирма-плътни 6месеца.

Иначе можело да ми откажат болничният?Има ли изобщо нещо такова или ме мотае и не и се занимава?
И до колко дни трябва да се занесе в нои тъй като нали се събират 4 почивни дни и да не ми излезе с номера,че не е успяла.
Благодаря ви!

болничните за април се внасят в НОИ през май, след като са изплатени заплатите и е пададена декл.1.Болничния го предай в счетоводството след празниците.

Ако преди да започнеш работа в тази фирма си работила на друго място не би трябвало да има проблем за болничния Peace

# 506
Благодаря много jakinik !
Проблема според счетоводителката е ,че до 17.09.09 бях в отпуск за отглеждане на дете до 2г. и след това имам 1 м през който съм била без работа.Така в новата фирма имам плътни 5,а не 6месеца.
Преди това имам 10г-трудов стаж.
И аз мисля,че не трябва да имам 6м в дадена фирма за да си ползвам болничният,но все пак да попитам.

# 507
  • София-Младост
Здравейте мили майчета  Simple Smile
благодаря, че отделяте от времето си, за да отговаряте на въпросите ни  Hug
Ето го и моя: на 15.05.2010 г. ми свършва отпуска за отглеждане на малко дете до 2 години. Имам да ползвам натрупан отпуск за 2 години, задължително ли трябва да отработя 10 дни за актуализация на заплата, която при мен няма да е променена отпреди  да излезна в майчинство. Счетоводителката ми каза, че трябвя да отработя тези 10 дни, в противен случай отпуската ще ми бъде платена върху майчинските, които съм взимала - 240 лв.
Моля за вашия компетентен отговор.
Благодаря ви предварително  Peace
Отпуска се изчислява на базата на предходен месец, през който си отработила минимум 10дни. Какви са тия глупости за изчисление на база обезщетение...

# 508
Имам следния въпрос: на каква база ще ми се изчислява майчинството, ако болничния 45 преди термин трябва да е от 01.10.2010, като от 01.05.2010 смятам да изляза болничен до края на бременността? За обикновенния болничен е ясно че ще е на база от ноември 2009 до април 2010, но майчинството на база окт. 2009-септ. 2010 ли ще бъде или базата ще се борй една година назад от болничния от 01.05.2010, т.е. от май 2009 до април 2010?

# 509
  • В полите на Пирин планина
Имам следния въпрос: на каква база ще ми се изчислява майчинството, ако болничния 45 преди термин трябва да е от 01.10.2010, като от 01.05.2010 смятам да изляза болничен до края на бременността? За обикновенния болничен е ясно че ще е на база от ноември 2009 до април 2010, но майчинството на база окт. 2009-септ. 2010 ли ще бъде или базата ще се борй една година назад от болничния от 01.05.2010, т.е. от май 2009 до април 2010?

10.2009 - 09.2010 ще бъде периодът.

Общи условия

Активация на акаунт