момченца или момиченца се отглеждат по - трудно?

• 7 911
  • 105
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
 newsm78

# 61
  • някъде
На какво се чудиш?

# 62
пак повтарям темата в никакъв слу4аи не е за оплакване от децата!!!!!!!!!! не знам изобщо защо някои така я разбират???

# 63
Не опира до пола, а до харктера и възрастта на децата. Дъщеря ми е от тихите деца, ученолюбива и много добричка. Като малка имахме доста инатливи периоди, в чудо съм се виждала, но с възрастта се промени и сега ми е слънчице. Предстои ни пубертета, тогава да видим какви ще ми ги натвори.

# 64
  • Пловдив
didolitka    не си ли попадала на хора които си умират да се оплакват с чувство на гордост, че няма по-палаво дете от тяхното и когато решите вие да кажете нещо ти ви прекъсват и продължават Peace

# 65
Ами...имайки предвид,че голяма част от така наречените палави и лоши деца всъщност страдат от липса на внимание,не виждам причина за хвалба!   Mr. Green 

# 66
Не мисля, че е значимо кой колко пъти е паднал, колко колко време е мрънкал, кой има по-високи оценки и т.н. ...обикновените неща. Да отгледаш едно дете, така че да стигнеш до душата му, да я разбереш, да й помогнеш, без да я манипулираш и подчиняваш на своите представички, това е трудното. В този смисъл, голямата ми дъщеря е по-палава, по-буйна, по-капризна, но имам вътрешното усещане, че съм стигнала до нея. Малката е разкошна, просто мечта...но още не съм сигурна, че познавам душичката й /а уж повече прилича на мен като малка Wink/. Така че в някакъв смисъл, ми е по-трудно да я отглеждам, да стигна до нея, тя има нужда от мен по друг начин и аз трябва да открия по какъв.

# 67
sauron аз ли4но нямам такива познати, които да се оплакват, и разговаряики с тях да ме прекъсват и да продължават да се оплакват.не казвам , 4е няма и такива, просто в моето обкръжение няма:))))))))

# 68
Не мисля, че е от значение полът. Дъщеря ми е много безстрашно, темпераментно, активно и инатливо дете, непослушно и направо на моменти "диво". Не съм се хвалила с това, просто се чудих как ще се справям със сина ми. Той пък се оказа много послушен, кротък и добър и ако беше пръв сигурно щеше да е дете за пример, но гледа от кака си и прави неща, които връстниците му не се и замислят да направят (например на 1 г. и 6 м да се качи на най-горното стъпало на катерушката, да скочи в басейн 4 м. дълбок напред с главата, да се качи на кон без никакъв страх, да се научи да кара колело и т.н.). Та по тоя повод се оправям с две палави хлапета. Аз също съм била много дива като малка, а и доскоро, та не знам какво общо има полът. Другото, което си мисля, че не бих искала децата ми да са много кротки - да седят мирно и тихо и да се занимават по 2 часа с нещо, така е по-добре за тях да откриват нещата и да се научат да се справят с тях от рано, нищо че е по-трудно за мен.

# 69
Дъщеря ми беше завидно "лесно" за отглеждане дете (и все още е) и бях убедена,че втори път такава душичка не може да ми се падне,а когато разбрах,че чакам момче,се зарадвах страхотно,но си казах: "Ей,сега ще ми се разкаже играта!"  Laughing През цялата бременност бях с нагласата,че малкия ще ми "спре тока" (въпреки,че принципно съм позитивна личност)...обаче много съм грешала - синът ми е дете-мечта още от деня на раждането си - кротък,поспалив,ящен,общителен,веселичък и определено ми е "по-лесен" от каката-сравнявам само до периода,в който и тя беше на негова възраст! Peace Сега все си повтарям (с усмивка и самоирония),че като пораснат ще ги хванат бесовете,обаче имам и надеждица,че отново бъркам! Laughing
И все пак отдавам факта,че за мен момченцето се оказа по-лесно,на това,че ми е второ дете!  Peace

# 70
  • Пловдив
от моите не мога да се оплача,трябва да имат свобода и да се внимава с прекомерната загриженост, Peaceмоето  Peace мнение

# 71
  • Пловдив
 според мен също зависи и от това как е гледано едно дете,когато му е обръщано необходимото внимание и грижа са кротички,имах братовчедка която събуждайки се сина и когато беше на 8-10месеца в 8ч сутринта след цяла нощ сън тя го хранеше и започваше да приспива в 10ч и казваше много е лош не иска да спи  smile3555 newsm62

# 72
Имам две малки момиченца, и затова не мога да направя сравнение, но ми правят впечатление някои майки около мен на мъжки деца, които ме убеждават, че женските се гледат по-лесно, по-бързо се развивали, и подобни.Може би и защото аз не се оплаквам, си  мислят че на мен ми е супер лесно, не знам.. но докато не родя и две мъжки, не бих могла да кажа със сигурност кои се гледат по-лесно  Peace

# 73
Няма лесно. Децата растат и стават все по-изискващи. Имам момче. Не ми се иска да сравнявам, защото не съм се грижила за момиченце.

# 74
Темата е изключително тъпа и безсмислена. Всички здрави деца се отглеждат лесно, колкото и да ви е тежко и да се оплаквате заради пюрета, памперси, проходилки и прочие. Питайте хората, които се грижат за болни дечица, какво значи трудност!

Общи условия

Активация на акаунт