момченца или момиченца се отглеждат по - трудно?

• 7 907
  • 105
  •   1
Отговори
# 75
По мои наблюдения, не мисля, че може да се даде определение или характеристика, децата от кой пол се гледат по-трудно.
Голямото ми дете е момченце, малкото - момиченце. Имат 3,5г.разлика. За сега с момиченцето ми е по-трудно, но само като се обърна назад и сравня.
Иначе, тогава с първото ми беше доооста зор:).

# 76
Warthog като ти е тъпа и безсмислена темата, може да не пишеш в нея. благодаря:)

# 77
Темата е изключително тъпа и безсмислена. Всички здрави деца се отглеждат лесно, колкото и да ви е тежко и да се оплаквате заради пюрета, памперси, проходилки и прочие. Питайте хората, които се грижат за болни дечица, какво значи трудност!

Трудностите имат градация по начина по който щастието го има. Предполагм че няма нищо по-трудно от това да отглеждаш болно дете. Най-малкото защото общуването с него не е същото, както човек се отнася със здравите. 

На никого не пожелавам подобни проблеми, но човек трябва винаги да мисли, че има хора които изпитват тези проблеми и да се старае да им помага с каквото може.

Що се отнася до това, кое дете се отглежда по-лесно бих казал на хората, които имат предимно момичета, че и идея си нямат за какво става въпрос. От друга страна хората, които смятат че тяхното момче се възпитава лесно трябва да се замислят дали го възпитават в посока на енергичност.

Имам познати с две момчета и в къщата е пълна лудница, въпреки че известна вина за това има и бащата. В моята къща също е голяма лудница и пак аз си имам вина за това, но все пак влиянието на бащата върху момчетата трябва да е по-силно, докато женските работи си остават за жените.
Понякога направо се чудя какво са правили едно време хората, като са имали по десетина деца, въпреки че все пак са ги пращали на полето и цялата им енергия в края на краищата е била оставяна там.
Интересното е че моите познати чакат трето дете с надеждата то да е женско, и не ми се мисли как би им се отразила една такава лудница.
В края на краищата важното е да са живи и здрави другите неща все някак си ще изтърпим.

# 78
момчетата за бащата е по- трудно да ги възпитава , момичетата за майката да я научи на това онова, аз съм с момчета, еми на бащата се пада по-голямата част за по натам

# 79
Смятам че отговорът е момчета,защото са по палави и по своеволни.Има такива и момичета разбира се,но е по малък процент.

# 80
аз съм категорична (за себе си) - Момчетата!!! изобщо няма място за сравнение  ooooh!, който не е имал палаво момче в къщата си, нищо не знае .......
Едно момиченце колкото и да е лигаво и палаво, физически на разполага с тази сила, която е отредена на момчето. Лудницата в нас е пълна, дори и само с едно едничко момче!

# 81
О, с едничко нищо не си видяла!   Laughing  Ела гледай две като станат и ако се разбират по между си за белите, такива неща могат да навъдят...
Но за мен е по- непоносимо друго поведение- лиготиите и претенциите. Белите по- ми понасят.    Laughing

# 82
И двете!всеки дин от половете си има особености,момичетатат мрънкат повече ,но  и изпълняват повече,момчетата са палави,повече боледуват и по-тежко(тоест се оплакват повече,като мъжете респективно) ,но са всеотдайни!дай Боже на всекиму по 2 поне от различен пол!

# 83
Абе не изчетох 6-те страници-само прочетох заглавието и реших да питам авторката: А по-тъпи теми няма ли да измислите? Или тук някъде вече е цитирано това,че : "Който не е гледал момченце и празленце, не е гледал нищо.."  Joy
Няма да коментирам аз какво си отглеждам, че като гледам заглавието си мисля,че това е една от расистките "полови" теми, в които май никой не може да убеди автора,че момичета има буйни повече от момчета...

# 84
  • София
огнена стихия ми е взела думите изпод клавиатурата  Peace
Момче, момиче - въпрос на темперамент. Моята дивачка е много палава, но пък аз се гордея с това  Crazy Никога не съм искала кротко, спокойно и флегматично дете  Mr. Green Пък било то момче или момиче!

# 85
оле, момичета по-спокойно!!!! какви расистки ,,полови,,теми ви гонят!!!!!!!!!!!!! да бяхте прочели от началото, че темичката е с цел да забавлява и е провокирана от спора на две приятелки. и огнена стихия изобщо не е нужно да ме убеждавате и така ще ви повярвам Simple Smile))който иска да сподели, който не иска да не пише в темата. благодаря.

# 86
Момче, момиче - въпрос на темперамент. Моята дивачка е много палава, но пък аз се гордея с това  Crazy Никога не съм искала кротко, спокойно и флегматично дете  Mr. Green Пък било то момче или момиче!

Peace Peace

# 87
С интерес се зачетох по темата,първото ми дете е момче и много трудно го гледах - постоянно плачеше,през ноща особено беше някакъв ад до към 7 -8 мес.После със спането влезе в крак,но със ИНАТА и сега сме си на " ТИ". А сега живот и здраве през юли очаквам момиче - чувала съм ,че били по-кротки и коликите им били по-леки.Дано е така -само да са ни живи и здрави. Simple Smile

# 88
За коликите- поредната бабина девитина. С двете си момчета установих, че едното може да има ужасни, а другото- никакви.  Едното пиеше мляко две години, другото прекрати начинанието на няколко месеца /не без моя намеса, отчетох грешки от първия си опит, мои/. С ината- едното си нямаше по рождение, за другото- това му е водеща черта. С момиченцата е същото- проверено е. Laughing

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 10:10 от Judy

# 89
никакви колики нямах и с двете си разнополови деца!

Общи условия

Активация на акаунт