Усещате ли спиралите на половинките си???

• 7 993
  • 23
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте татковци, темата ми е провокирана от разговор с моя позната, чийто съпруг се оплаквал от спиралата която тя наскоро е поставила. Казал че му боцкала по време на акт Shocked Останах много изненадана от твърдението и същевременно ми стана любопитно, защото имам намерение да си поставя и аз в най скоро време.  Та въпроса ми е наистина ли се усеща спиралата  или случая на моята позната е някакво изключение.
ПП: Въпроса е отправен и към мамите които ползват спирала   bouquet

# 1
Не съм ползвала спирала, но се е случвало на мои близки познати. Жената отиде при гинекологът, който по някакъв начин подряза /не знам дали това е точната дума/ Embarassed тези стърчащи власинки и проблемът при тях се разреши.

# 2
Ако спиралата е поставена правилно няма проблем.Около 6 седмици след поставянето се прави ехо,което да покаже дали не се е изместила спиралата,дали не е отхвърлена,дали не е пробила някой по-мек орган и едвал след този преглед може да се гарантира ефективността й.

Имам спирала от 3години и половина и нямам търпение да я махна.Има много други методи за предпазване от забременяване.

# 3
Дане ви разправям пък как жената успя да забременее със спирала. Иначе не се усеща, ако е сложена където трябва.

# 4
Не съм ползвала спирала, но се е случвало на мои близки познати. Жената отиде при гинекологът, който по някакъв начин подряза /не знам дали това е точната дума/ Embarassed тези стърчащи власинки и проблемът при тях се разреши.
И моята докторка ми предложи да изреже малко конците(хич не са власинки,а конци,подобни на медицинските),но пък после може да е по-трудно махането.
Мъжът ми не се е оплаквал досега  Whistling

# 5
Синя птичка, благодаря за уточнението! Наистина не бях много наясно за точния термин.  bouquet

# 6
  • тук-там
Понякога се получава като леко "протъркване" - от конците, но рядко - 1-2 пъти в годната да речем - поне толкова се е оплаквало милото. Предполагам, че е неприятно, но следкато се навива на секс и с раничка значи не е болка за умиране. Моята спирала е хормонална, спестява ми "ежемесечните разправии" и не бих я махнала за нищо на света  Peace

# 7
           При всеки е различно.
           Един наш познат се беше оплакал,че при един от половите си контакти , на финала
           като излизал...........,излязъл заедно със спиралата. ShockedБила се забила в членът му. Shocked

# 8
е как ще се забие ooooh!
тя е вътре в матката,отвън се подават само конци

# 9
е как ще се забие ooooh!
тя е вътре в матката,отвън се подават само конци
             Да,знам това.
             Но все пак разказах това,което съм чула.

# 10
  • Ловеч
Усещат се тези конци- казвам го от опит. Затова доктора ги подряза на жена ми, но пак си се усещат и все пак не може да се каже, че бодат. Но явно при всеки е различно, а и от марката спирала може да зависи ..

# 11
Възможно е да се усетят конците, но е рядко срещано. Ако се изрежат твърде много после е изключително трудно да се извади спиралата след изтичане на срока й на годност (5-7г). Ако е поставена правилно не би следвало да има проблеми

# 12
  • Ловеч
Дами, може да си внушавам, но според мен конците се усещат в определени периоди от месеца. А не мислите ли че 5 години са твърде дълъг период, за да е ефективна една спирала? Въпреки написаните неща за продължителност на употреба не е ли за препоръчване да се сменят по-рано от крайния срок за употреба?

# 13
На моята крайният срок е 10 години, препоръчано ми е от лекар да се смени между 5 и 7 година. Смятам, че е разумен срок. Говорим за не-хормонална спирала.

# 14
  • Перник
Какво представлява тази хормонална спирала?
Мислите ли,че да ползваш спирала е неефективен начин на предпазване от забременяване,включително и поради факта,че очевидно се оказва,че се усеща от половинките ви?
Знам,че нямам опит в тази област,за да отговоря по темата,но поне може да я разширя като просто тема за спиралите.

Общи условия

Активация на акаунт