бременна и спортуваща

• 2 611
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • На брега
О, Блонди, видях че си писала докато редактирах поста си.
Съгласна съм с теб - бременноста не е оправдание нито за мързела, нито за безумната лакомия Simple Smile
Но пък и в ЖК наистина нямат нужната информация и не могат да ти дадат препоръки за спорта по време на бременноста. Показателен е факта, че лекарят ми не спортува и намира посещенията във фитнеса за занимание/глезотия на ръководството на клиниката, която посещавам (разбирай, приоритет на богатите или безделниците)!

# 16
  • София
Йога, пилатес и водна аеробика за бременни за мен бяха подходящи спортове  Peace

# 17
аз тренирах фитнес преди да забременея /3-4 пъти седмично/ от три години. след като разбрах, че съм бременна продължих с фитнеса като взех постепонно да намалям тежестите и да избягвам упражненията, които се изпълняват на лежанка. за разгряване ползвам пътечка и до този момент нямам оплаквания  Praynig. споделих с моя гинеколог за спорта и той е на мнение, че щом това е начина ми на живот от преди да забременея, може да продължа, но в рамките на разумното. вече съм към 5-ти месец и не мисля да спирам спорта /дано всичко да продължи както до момента/

# 18
Тренирах две бойни изкуства и езда преди да забременея. Почти нямах ден без тренировка, а често бяха и два в един ден една след друга. Като разбрах, че съм бременна, спрях всичко. То ми беше и адски лошо, не можех да се помръдна. Качих много килограми. Чак втория триместър започнах да плувам, да ходя много пеша и въобще да се движа, но много далеч от предишните натоварвания. Отчитам го като голяма грешка. При евентуална следваща бременност, мисля да се занимавам с каланетика, йога и да карам колело. Излишно ме беше страх от това при първата бременност.

# 19
Преди да забременея тичах страшно много.В момента ,в който видях двете чертички оставих тичането и започнах да си правя дълги разходки.

# 20
здравейте мами, обръщам се към онези от вас, които до преди да забременеят са спортували активно (имам предвид поне 3 пъти седмично). Как поддържахте/поддържате/ тонус по време на бременността (разбира се, в случай на безпроблемно протичаща бременност)? Тичане и аеробика са опасни за плода. Аз мисля, че каланетиката, например, е подходяща, като изключим упражненията за корема, разбира се...но какво мислите за степ-аеробика, например? изобщо изкажете мнението си...
според моят лекар можеш да правиш всичко, което си правила преди да забременееш, естествено без да се претоварваш.

# 21
скоро с някакъв вестник имаше DVD с йога за бременни.
до колкото за плуване и водна аеробика и на мен много ми се ходи, но определено ме
притеснява чистотата в басейните...затова и аз наблягам на разходките Simple Smile

# 22
Здравейте имам въпрос ако има някоя запозната да каже,в петия месец съм и реших вече че трябва да се раздвижват по някакъв начин ,попринцип ходя на разходки от време на време около 9 седмици не съм работила защото не се чувствах никак добре,и въпроса ми е днес направи йога упражнения и ме заболя доста кръста и ниско долу корема предполагам е от самото раздвижване и не би било нещо опасно за детето ,благодаря предварително смятам да продължавам с упражненията дано нямам все такива болки

# 23
Йога за бременни ли?

# 24
# 25
Говорете с лекар, възможно е да не правите упражненията правилно

# 26
Здравейте имам въпрос ако има някоя запозната да каже,в петия месец съм и реших вече че трябва да се раздвижват по някакъв начин ,попринцип ходя на разходки от време на време около 9 седмици не съм работила защото не се чувствах никак добре,и въпроса ми е днес направи йога упражнения и ме заболя доста кръста и ниско долу корема предполагам е от самото раздвижване и не би било нещо опасно за детето ,благодаря предварително смятам да продължавам с упражненията дано нямам все такива болки

Привет, чудесно е, че си решила да се движиш повече! Движението и йогата за бременни имат много ползи през бременността - например помагат бебето да се намести в оптимална позиция, поддържат мускулния тонус, който ще ти трябва за раждането и т.н.

Относно болката, която ти се е появила, по принцип всичко ок ли е с бременността ти до момента? Ако да, може наистина да е било моментно неразположение или неправилно изпълнение на някое упражнението. Имай предвид също, че през бременността засилено се отделя хормонът релаксин, който отпуска ставите и сухожилията и ги прави по-нестабилни т.е. трябва да се внимава да не се получи преразтягане - може и нещо такова да е станало при теб.
Можеш да помолиш йога-инструктора да обърне внимание как правиш позите и да питаш за алтернативни варианти например.

Иначе най-безобидният вариант е ходене всеки ден. Плуването също е супер, но пък трябва да си сигурна в чистотата на басейна (заради риск от гъбички например). И не на последно място, упражнения за бедра и дупе (клекове и напади например) са много добри за поддържане на тазовото дъно. Ако ти е трудно да правиш клекове, можеш да опиташ с фитнес топка - клякаш до сядане върху топката и ставаш.

# 27

Привет, чудесно е, че си решила да се движиш повече! Движението и йогата за бременни имат много ползи през бременността - например помагат бебето да се намести в оптимална позиция, поддържат мускулния тонус, който ще ти трябва за раждането и т.н.

Относно болката, която ти се е появила, по принцип всичко ок ли е с бременността ти до момента? Ако да, може наистина да е било моментно неразположение или неправилно изпълнение на някое упражнението. Имай предвид също, че през бременността засилено се отделя хормонът релаксин, който отпуска ставите и сухожилията и ги прави по-нестабилни т.е. трябва да се внимава да не се получи преразтягане - може и нещо такова да е станало при теб.
Можеш да помолиш йога-инструктора да обърне внимание как правиш позите и да питаш за алтернативни варианти например.

Иначе най-безобидният вариант е ходене всеки ден. Плуването също е супер, но пък трябва да си сигурна в чистотата на басейна (заради риск от гъбички например). И не на последно място, упражнения за бедра и дупе (клекове и напади например) са много добри за поддържане на тазовото дъно. Ако ти е трудно да правиш клекове, можеш да опиташ с фитнес топка - клякаш до сядане върху топката и ставаш.
Много благодаря за информацията, попринцип тези упражнения който правих бяха много леки почти през цялото време бях седнала но по едно време усети напрежение в кръста и корема беше ми мн неудобно нз защо ,да бременността ми е нормална върви добре,само че 5ти месец вече се чувствам както в 3ти очаквах вече гаденето и умората да спрат но нямат явно такова намерение,повръщам и от време на време ,и имам болки ниско долу но правих доста прегледи и обстоен преглед на кръв и урина всичко е в норми ,може би ше продължа с ходенето е евентуално упражнения за бедра,понеже съм в чужбина и няма как да посещавам курсове защото работя на странен график заради бременността,благодаря ти много за съветите.

# 28
Вижте упражненията от този канал:

https://youtube.com/@prenatalexercisebybb?si=jK00gPdGC5EfF5P1

А гаденето е неприятна, но нормално част от бременността. Има лекарства за гадене, говорете с АГ да ви изпише нещо

# 29

Много благодаря за информацията, попринцип тези упражнения който правих бяха много леки почти през цялото време бях седнала но по едно време усети напрежение в кръста и корема беше ми мн неудобно нз защо ,да бременността ми е нормална върви добре,само че 5ти месец вече се чувствам както в 3ти очаквах вече гаденето и умората да спрат но нямат явно такова намерение,повръщам и от време на време ,и имам болки ниско долу но правих доста прегледи и обстоен преглед на кръв и урина всичко е в норми ,може би ше продължа с ходенето е евентуално упражнения за бедра,понеже съм в чужбина и няма как да посещавам курсове защото работя на странен график заради бременността,благодаря ти много за съветите.

Ох да, за съжаление понякога гаденето продължава и след първия триместър. Пробвала ли си с джинджифил - например на чай или в храна? Обикновено помага при гадене. Ако е много тежко обаче, можеш наистина да говориш с лекаря си, да ти препоръча нещо.

Общи условия

Активация на акаунт