бременна и спортуваща

• 2 609
  • 31
  •   1
Отговори
здравейте мами, обръщам се към онези от вас, които до преди да забременеят са спортували активно (имам предвид поне 3 пъти седмично). Как поддържахте/поддържате/ тонус по време на бременността (разбира се, в случай на безпроблемно протичаща бременност)? Тичане и аеробика са опасни за плода. Аз мисля, че каланетиката, например, е подходяща, като изключим упражненията за корема, разбира се...но какво мислите за степ-аеробика, например? изобщо изкажете мнението си...

# 1
  • у нас
аз ходих на степ, но сега мисля че изобщо не е подходяща Naughty
препоръчвам ти по-леки упражнения в зала, каланетика или йога Peace

# 2
Аз лично също ти препоръчвам каланетика и много е добро и пилатес упражненията за сърце също така. Лично аз още ходя, когато имам време на такива тренировки Peace

# 3
Аз ходех на фитнес доста често преди да забременея (поне 4 пъти в седмицата), но бременността ми беше с малко усложнения и първите 4 месеца си полежах доста, а после само разходки. Отнесох се в обяснения, но исках да ти кажа да не се притесняваш за формата си, защото щом си активно спортуваща знаеш, че мускулите "имат памет" и много бързо ще се въстановиш после (аз за 4 месеца бях като преди да забременея). Щом ти е нормално протичаща бременността може да правиш леки упражнения, които не натоварват корема, степ- аеробиката не мисля, че е подходяща (мое мнение), гледай да се чувстваш комфортно след това, а не неприятно изтощена и не си давай много зор  Wink  Peace

# 4
Преди да забременея първият път ходех по три-четири пъти в седмицата на фитнес.
Още щом разбрах, спрях тренировките и се записах на гимнастика за бременни, като съчетавах с много ходене, около четири км. на ден.
В резултат качих само 7,5 кг.
През втората си бременност всякакми упражнения ми бяха противопоказни заради ниско разположена плацента, но пък ходех пак страшно много. Стигах и до седем км. на ден.  Simple Smile

# 5
  • София
До мамите и бъдещите такива, които се занимават със спорт.
Цитат
Здравейте ,момичета. Позволявам сида пусна нова тема, защото не ми се иска да разводняваме другите теми. Ще се радвам тук да споделяме всички неща ,които ни вълнуват около бременността и раждане, които са в някаква зависимост със спорта, който тренираме Hug
- Интресно ми е да споделите дали спортувате през бременността/какви по-точни/?
- Има ли зависимост в качването на килограми през бременността и от значение ли е,че тялото е тренирано?
- Има ли зависимост между големината на корема и мускулите на коремната стена. В смислъл, ако са стегнат и с преса дал има разлика.
- По-лесно ли е самото раждане, при тренирани муслуки?
- Как се възстановихте след раждането. По-бързо или с по-бавни темпове?
 Надявам се темата да представлява интерес за вас и да засягаме и друго теми  bouquet
Ползата от движението, видове упражнения
Спорт и бременност
Спорт/гимнастика по време на бременност
..::.. БИБЛИОТЕКА ..::.. ПРАВИЛА ..::..

# 6
Благодаря Ан Мари. Не знаех, че има такава тема вече.

# 7
  • София
Има много теми. Можете да използвате търсачката.
Извадих част от тях. Повечето са заключени, защото са стари. Но пък можете да почерпите инфо от тях и да намерите отговори на доста въпроси.

# 8
Плуване, няма по-добър спорт във всяко едно отношение. Също така много се разхождах, но без да се преуморявам.  Simple Smile

# 9
До 3-я месец правех специални коремни преси за бременни, след това ги прекратих. Имам един комплекс гимнастика за бременни, която правех, когато имах възможност. Иначе много ходех, измислях си маршрути и ходех.

# 10
  • в Кошера
Винаги съм била много активна и не се чувствам добре, ако не спортувам.
Затова и сега, по време на бременността ми, не съм се спряла (слава Богу нямам оплаквания засега  Praynig), разбира се намалих продължителността и естеството донякъде  Wink
Всеки ден 30 мин на кростренажора + 30 мин специални упражнения за бременни (разстягащи, стягащи и укрепващи) и се чувствам свежарка  Party

# 11
Има Йога за бременни. Там също правят физически упражнения, които са си подходящи.

# 12
И аз се вълнувам от това!

# 13
  • На брега
Йога за бременни, аква-аеробика, плуване, аеробика за бременни и разбира се изолирани упражнения (на уредите) във фитнес залата... Аз си тренирах до към 7-мия месец, но не особенно активно (2, рядко 3 пъти/седмично). После ми тръгна песъчинка от бъбрека и от движението ме болеше и основно ходех на пътечката, а 8-мия и 9-тия ги изкарах затворена в къщи (за съжаление). Интересното е, че през последния триместър от бременноста си качих само 1,5 кг., а за цялата си бременност до сега съм с под 8+ кг.
Лекаря от ЖК ми каза, че жени с прекалено стегната мускулатура на корема и таза, раждали доста по-трудно, а и често имали ранни контракции. Аз до сега ме съм имала ранни контракции (даже и подготвителните не са ми започнали още), дори не ми се е налагало да пия магнезий. Надявам се, че няма да имам проблеми и с раждането. Положителния ефект от спорта (и най-вече от мъртвата тяга и мощните клекове Simple Smile) е в това, че съм със завидно здрав гръб и кръст и си нося коремчето без да ме боли нищо и без да ми се налага да ставам рекламно лице на Космо диск  Mr. Green, а и до последно бях доста "маневрена".
Като цяло, лекарите се въздържат да дават съвети за натоварването по време на спорт (непозната територия е това за съжаление), а и не всички треньори имат необходимата компетенция за работа с жени и бременни.
При всички положения, трябва да се тренира внимателно и ако се прави кардио да се следи дишането. Показател за неправилно дишане е отворената уста и мъчителното поемане на въздух. Тогава и плацентата не се захранва с кислород... В по-късните месеци не се правят упражнения, които натоварват коремната мускулатура и тазовото дъно. Но това са неща, за които ще има грижа вашият треньор...

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 15:17 от NovaTema

# 14
Лекаря от ЖК ми каза, че жени с прекалено стегната мускулатура на корема и таза, раждали доста по-трудно, а и често имали ранни контракции. Аз до сега ме съм имала ранни контракции (даже и подготвителните не са ми започнали още), дори не ми се е налагало да пия магнезий. Надявам се, че няма да имам проблеми и с раждането. Положителния ефект от спорта (и най-вече от мъртвата тяга и мощните клекове Simple Smile) е в това, че съм със завидно здрав гръб и кръст и си нося коремчето без да ме боли нищо и без да ми се налага да ставам рекламно лице на Космо диск  Mr. Green, а и до боследно бях доста "маневрена".

Това съм го чувала и аз от разни колежки. Според мен не е вярно. Аз съм бивш вече, де, но все пак професионален спортист по плуване и тае-куон-до, винаги съм имала плочки на крема и изключително стегната мускулатура. Имах едро бебе, но ми пролича чак в 7-ми месец малко коремче, носих леко и раждането беше бързо и лесно.  Blush

Познавам и други спортистки, при които е протекла и бременността, и раждането по същия начин. Определено движението, спортът, стегнатите мускули и добрата кондиция са само плюс  Peace

Общи условия

Активация на акаунт