бременна и спортуваща

• 2 610
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте имам въпрос ако има някоя запозната да каже,в петия месец съм и реших вече че трябва да се раздвижват по някакъв начин ,попринцип ходя на разходки от време на време около 9 седмици не съм работила защото не се чувствах никак добре,и въпроса ми е днес направи йога упражнения и ме заболя доста кръста и ниско долу корема предполагам е от самото раздвижване и не би било нещо опасно за детето ,благодаря предварително смятам да продължавам с упражненията дано нямам все такива болки

Привет, чудесно е, че си решила да се движиш повече! Движението и йогата за бременни имат много ползи през бременността - например помагат бебето да се намести в оптимална позиция, поддържат мускулния тонус, който ще ти трябва за раждането и т.н.

Относно болката, която ти се е появила, по принцип всичко ок ли е с бременността ти до момента? Ако да, може наистина да е било моментно неразположение или неправилно изпълнение на някое упражнението. Имай предвид също, че през бременността засилено се отделя хормонът релаксин, който отпуска ставите и сухожилията и ги прави по-нестабилни т.е. трябва да се внимава да не се получи преразтягане - може и нещо такова да е станало при теб.
Можеш да помолиш йога-инструктора да обърне внимание как правиш позите и да питаш за алтернативни варианти например.

Иначе най-безобидният вариант е ходене всеки ден. Плуването също е супер, но пък трябва да си сигурна в чистотата на басейна (заради риск от гъбички например). И не на последно място, упражнения за бедра и дупе (клекове и напади например) са много добри за поддържане на тазовото дъно. Ако ти е трудно да правиш клекове, можеш да опиташ с фитнес топка - клякаш до сядане върху топката и ставаш.
Много благодаря за информацията, попринцип тези упражнения който правих бяха много леки почти през цялото време бях седнала но по едно време усети напрежение в кръста и корема беше ми мн неудобно нз защо ,да бременността ми е нормална върви добре,само че 5ти месец вече се чувствам както в 3ти очаквах вече гаденето и умората да спрат но нямат явно такова намерение,повръщам и от време на време ,и имам болки ниско долу но правих доста прегледи и обстоен преглед на кръв и урина всичко е в норми ,може би ше продължа с ходенето е евентуално упражнения за бедра,понеже съм в чужбина и няма как да посещавам курсове защото работя на странен график заради бременността,благодаря ти много за съветите.

Ох да, за съжаление понякога гаденето продължава и след първия триместър. Пробвала ли си с джинджифил - например на чай или в храна? Обикновено помага при гадене. Ако е много тежко обаче, можеш наистина да говориш с лекаря си, да ти препоръча нещо.
   пробвала съм с чай но ми стана по гадно след него и така и не повторих,имам таблетки за гадене в много краен случай ги взимам,защото много ми се преспива от тях,до сега почти не съм работила и мисля,че най ще ми е кофти първите дни на работа и ще ми се гади защото аз работя в близост с кухня и миризмите нещо не ми понасят добре и сигурно ще взимам от вечерта хапчето,гениколожката така каза,че може да не ме онася на др ден ,aко е взето вечерта, не съм пробвал но ще видя,благодаря пак че помагате😊😊💋

# 31
Витамин Б6 помага, до 100 мг на ден може. Доксиламин също помага, но трябва да се пие вечер, понеже приспива. На мен джинджифилът никаква работа не ми свърши, макар че го обичам

Общи условия

Активация на акаунт