Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 7

• 98 689
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Country Life   такива връзки има във всеки магазин за копчета, конци и ципове. Ако шнурът е от изкуствена материя, за да не се разплитат краищата според мен най-добре ще е да ги обгориш със запалка и да направиш възли, а ако са от памучни нишки и само възлите са достатъчни.

# 46
Благодаря на mirawushu и на Мариела Пенкова за отговорите. Ще пробвам и ще пиша какво е станало. Проблема майка каза, че бил в дължината на иглата.

# 47
Здравейте, момичета. Тия дни се каня да си ушия една чантичка от изкуствена кожа. Нямам конкретен модел, ще я мисля в движение.  Simple Smile Питането ми е следното: има ли нещо по-специфично при шиенето на кожа, което трябва да знам или да си я карам като с по-дебел плат? Бай дъ уей, имам си краче, което се води за кожа, то има една ролчица отдолу за улесняване на движението.

# 48
Наскоро взехме машина Phaff Expression 2.0 Simple Smile, ще ни трябва за интериорни текстилни елементи и декорации като пердета, възглавнички, покривки, торбички и т.н. Надявам се да си струва, в смисъл самата машина е страхотна, разбира се, но по-важното е аз да се науча да я използвам пълноценно. Имам опит единствено отпреди 15 години на ръчна и на крачна Singer покрай бабите, и не е като да почвам сега всичко от нулата. Но общо взето съм съвсем начинаеща.

Иначе първото нещо, което уших - за ден и половина - беше пердета за вратите на една вградена ниша вкъщи. Във форума бях пуснала тема за самата ниша със снимки.

Още не сме правили снимки от вътрешната страна, защото не е съвсем добре организирано вътре. И не могат да се видят пердетата в подробности. Но те са на съвсем обикновен принцип - две правоъгълни парчета, подгънати в горния и долния край и нанизани на по-тесни малки летвички, за да се получат тези гънки. Летвичките са заковани за вратите.

# 49
Наскоро взехме машина Phaff Expression 2.0 Simple Smile, ще ни трябва за интериорни текстилни елементи и декорации като пердета, възглавнички, покривки, торбички и т.н. Надявам се да си струва, в смисъл самата машина е страхотна, разбира се, но по-важното е аз да се науча да я използвам пълноценно. Имам опит единствено отпреди 15 години на ръчна и на крачна Singer покрай бабите, и не е като да почвам сега всичко от нулата. Но общо взето съм съвсем начинаеща.

А някой ще ми даде ли линкове на фирми които предлагат качествени платове подходящи за горе споменатите цели - интериорни текстилни елементи и декорации като пердета, възглавнички, покривки, торбички и т.н

# 50
  • Egypt
Dame, като започнеш да шиеш кожата, капвай по една капка машинно масло върху зоната, която се шие, трябва да е намаслено там, за да върви леко. И няма да има нужда от рол- крачето или специални игли. Преди време някой пак беше питал за трикове с кожата, но после май не сподели резултата. Другото важно нещо, при кроенето- изк. кожа има разтегливост по ширината си, така че трябва да се съобрази това, примерно дръжките да се скроят по дължина, иначе ще се напукат бързо.
Country Life , голяма красота. Успех с творенето! И ще чакаме нови снимки Simple Smile

# 51
Fiama, благодаря, ще взема предвид насоките! Особено това за дръжките изобщо не би ми хрумнало.  Simple Smile

# 52
Имам един специален въпрос.
Купих на детето едни джинси и като се прибрах в къщи видях, че на единия крачол има обезцветено от стояне на витрина или др. Та мисълта ми е, може ли по някакъв начин да го скрия с техники за състаряване или др.? Нямам никакъв опит в тези неща.

# 53
Имам един специален въпрос.
Купих на детето едни джинси и като се прибрах в къщи видях, че на единия крачол има обезцветено от стояне на витрина или др. Та мисълта ми е, може ли по някакъв начин да го скрия с техники за състаряване или др.? Нямам никакъв опит в тези неща.
щом са за детенце могат да се направят различни апликации

# 54
Момичета, искам да ви попитам нещо.
Имам трапезен диван, от най-обикновените, но е много светъл. Искам да си поръчам калъфи някакви.Имам жакард, който искам да използвам.
Каква смятате , че е нормална цена за такъв шев? И къде бих могла да намеря шивачка?
 Embarassed

# 55
  • In my tropical dream
Здравейте, шивачки!
По съвет на d-d-d си копирам темата тук, пък дано някой даде акъл:
Мъжът ми току-що си разпра страхотното кожено яке. Залитна, надена се на дръжката на една врата и го разпра в Г - образна форма, по 5см.
Знае ли някой какво да го правя и къде да го занеса, може ли да се оправи, просто не искаме да го хвърлим, страхотно яке е и струва поне 300лв  Crying or Very sad
По случайност в момента имам един продукт, който преди години рекламираха по ws телешоп - MENDING KIT, за който твърдяха, че оправял всякакви скъсани тъкани, но за кожа - не знам...
Благодарна съм за всеки съвет!
П.С. Тая глупост от ws телешоп или не става за кожа, или не става за нищо. Продължавам да чакам някаква идея.

# 56
  • Egypt
michelle25 , ако можеш да се справиш сама- залепваш с най- обикновено тиксо скъсаното място, като внимателно фиксираш краищата един срещу друг, да си паснат и да не личи скъсаното, върху малко квадратно парче плат, (памучен или от друга естествена материя, с размери по- големи от скъсаното с по около 3-4 см), мажеш полиуретаново лепило (от сорта на обущарските- Хелметекс, Прома), отваряш хастара на якето, намазваш и скъсаната зона от опаковата страна, залепяш квадрата, като изсъхне отлепяш тиксото. Нормално лепилото засъхва за 24 часа. Това е класическият начин за оправяне на тези Г- образни скъсвания. Може да го направи всеки обущар или занимаващ се с кожа. Другият начин е с кръпка отгоре, ако мястото позволява, може да се сложи емблема да речем.
ябълка, твоето избеляло петно на кое място на джинсите е?

# 57
Момичета, имам питане - остана ми парче синя тафта, толкова, колкото за късо потниче. Но ми се иска някак да комбинирам шев с плетиво, някаква тъничка прежда. Ще ми е от полза каквато и да е идея, че нещо съм зациклила и нищо не ми ражда главата... Sick Благодаря предварително!

# 58
  • София /Абсурдистан
Да се запиша при вас  Peace

# 59
  • София
Здравейте,
вчера открих вашата страхотна тема. Прочетох и предната, но не открих информацията която ме интересува, за това ще ви помоля да споделите ако знаете - мисля да шия калъф за дивана и искам да купя някакъв интересен плат на точки , фигури и т.н /с една дума модел 60 те/ пообиколих тук таме някой магазин за дамаски и платове но нищо не ми харесва. Преди години имаше магазини с платове на парче италиански, немски с по-интересни десени, дали знаете за такива в София и Бургас.

Благодаря предварително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт