Отговори
# 675
  • Пазарджик-Панагюрище
Честита нова година! С пожелания за крепко здраве и прекрасни емоции за  вашите семейства.
 Аз имам две операции с пълна упойка и нямам лоши спомени след тях.
За спиналната ме притеснява поставянето на самата упойка и слагането на катетъра в будно състояние. А  чух, че имало и странични ефекти: треперене по време на упойката и силно главоболие след това. Наистина преимущество е да видиш и чуеш как проплаква детето ти, но ме лови голям страх,като наближава.

# 676
Всъщност беше ми адски студено когато ме изкараха от операционната,треперах цялата,но като ме завиха нямаше проблеми,главата не си спомянм да ме е боляла,или и да ме е боляла не ми е направило впечатление,тъй като много ме болеше от системите които ми вливаха за свиване на матката.Аз също изпитвах ужас от поставянето на самата упойка,катетъра изобщо няма да го устеш,тъй като го слагат когато вече упойката те е хванала,а тя хваща за секунди.Абе общо взето зора е след операцията,преди това е нищо.А пък и най-вече лекарите ще преценят най-добре каква упойка да ти сложат,преди опрацията ще те пратят на интернист,на анестезиолог.Общо взето няма страшно.Ти къде ще раждаш?

# 677
За да ти е по лесно да приемеш решение мога да кажа че във цяла Европа отдавна спряха да практикуват спиналната упойка, страничните ефекти са повече от колкото плюсовете.

# 678
във цяла Европа отдавна спряха да практикуват спиналната упойка, страничните ефекти са повече от колкото плюсовете.
Не в цяла Европа,в цял свят не се използва или ако се ползва е рядко,но тука спецялно в Пазарджик няма място на което да поставят епидурална която е по-добрия варянт от спиналната поради ред причини.Всяка една упойка си има своите странични ефекти,но те не се проявяват при всеки човек.ето тука в този сайт има малко повече инфо за всяка една упойка,аз се поинтересувах преди моето раждане. http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_734_0.html

# 679
  • Пазарджик-Панагюрище
Така като ви слушам, въпреки, че е добре да чуя и други мнения, ще се насоча към пълна упойка. Поне съм минала през нея и знам какво е. Наистина при спиналната упойка има много странични ефекти и това не го чувам от малко хора.
beby_love ще раждам в МБАЛ Пазарджик при д-р Стоянов. Сподели повече за системите, защото ми казаха, че ако ти ги пускат  по-бързо ( за 10 мин) зора не е толкова голям или поне е за по-кратко време. На теб 3 дни по 3 пъти на ден ли ги вливаха? Ако кърмата дойде по-рано спират ли ги? Също ми казаха, че докато нямаш кърма може да вземаш обезболяващи за системите.

# 680
Абе какви са тези системи след раждането? Rolling Eyes

# 681
Ами не по три по веднъж на ден ми ги вливаха!Аз имам нисък праг на болка и това го разбрах след секциото,и понеже не търпя болка даже и болкоуспокояващи да ми биеха нямаше ефект,болкта си беше болка.Пака казвам аз съм с нисък праг на болка! #Crazy #Crazy.Относно това дали по-брзо или по-бавно.......няма значение,акушерките и лекарите ще преценят за какво време ще ти се влива,колкото по-бързо тече толкова са по силни контракциите на матката!Аз имах коластра през цялото време но системите не са ми ги спирали,даже и антибиотик ми биха,понеже вдигах температура,което е нормално след талкава операция,като казвам температура значи 37,6-37,8 не повече поне аз не съм вдигала повече.Антибиотика е задължителен,за да се избегнат инфекциите!Относно упойките помисли си спиналната упойка не е толкова лоша,аз също си мислех че не е хубава,и разликата между спиналната и епидуралната не е кой знае каква. http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_734_0.html прочети това много е полезно,а и щом си при доктор Стоянов си в добри ръце,на моята операция бяха д-р Дулчева и д-р Стоянов,ще видиш че всичко ще мине прекрасно,но аз си мисля че е по добре да си с местна упойка,но ти ще си прецениш,това е само мнение нищо повече не искам да го налагам по никакъв начин.

# 682
Абе какви са тези системи след раждането? Rolling Eyes

Тези системи ги вливат за свиване на матката,но как се казват не мога да ти кажа,забравих им името  bouquet

# 683
Цитат
Разликата между спиналната и епидуралната не е кой знае каква.
Абсурд, разликата е огромна, пак ще повторя не се практикува спиналната упойка в европа за разлика от епедуралната, така че моля моля.
Даже статията която даваш те опровергава.

При епидуралната упойка се прави убождане в междупрешленното пространство, без да се преминава през обвивката на гръбначния мозък.

При спиналната упойка се прави еднократна пункция в междупрешленното пространство, като се преминава през обвивката на гръбначния мозък

Това е най голямата разлика миличка, от това че се преминава през обвивката на гръбначния мозък идват най големите проблеми и не само.
Цитат
Антибиотика е задължителен,за да се избегнат инфекциите!
Направо ме изумяваш, от къде си разбрала, прочела или кой те е излъгал за това.

# 684
Цитат
Направо ме изумяваш, от къде си разбрала, прочела или кой те е излъгал за това.
[/quote]
Ами никъде не съм го прочела,прсто минах по този път.Не винаги трябва д апрочетеш нещо за да знаеш за какво става въпрос,защото никой никъде не пише че се слагат системи за свиване на матката,антибиотик и така на татък.Ако ти е толкова странно иди в МБАЛ Пазарджик и разпитай какъв е този антибиотик и за аккво се слага,понякога си много остра в коментарите си,но не мисля че има нужда от това!Все пак антибиотика се слага само и единствено на раждалите чрез секцио.
Да и според тебе пълната упойка е най-добрия варянт за да родиш секцио?????? Аз не мисля така и именно заради това съм написала че мнението си само мое,не го налагам на никой!Всеки сам си избира какво да прави със себе си,така и Госпожата на която и предстои секцио ще прецени каква упойка ще иска.

# 685
Не съм рязка ни то груба ни то имам нищо лично против никой.
Но когато казваш Разликата между спиналната и епидуралната не е кой знае каква.
а това не е така,  решението което може да вземе в случая Валари ще е базирано и върху това.
Аз за разлика от теб в случая нищо не препоръчвам щото не съм този който може да препоръчва, мога само да коментирам някаква информация която ми е известна, а Валари да избере сама.
Ще подчертая още веднъж има огромна разлика между спиналната и епидуралната упойка.
Ако все пак ме питаш каква бих избрала аз, да ако имах само такъв избор между пълна и спинална щях да избера пълна.
Сега да се уточним за антибиотика, никъде няма да ходя да разпитвам, питах теб защото ти пишеш
ако беше писала че антибиотика задължително се поставя в МБАЛ Пазарджик вообще нямаше да повдигам въпроса, но когато казваш че той е задължителен да се избегнат инфекциите това според мен означава че говориш за правило което се спазва във всички болници и е задължително а това не е така.
Не приемай постингите ми като нападки, всеки влага в думите на другия собствените си емоции, аз в твоите не влагам емоции а само смисъл.

# 686
Да аз именно за това попитах къде ще ражда Валари,и след като разбрах че щв ражда там,и казах всичко което се сетих и през което съм минала,извинявам се че не съм уточнила за антибиотика че е само в МБАЛ,може би и системите са само за там.........АЗ ГОВОРЯ ЗА МБАЛ ПАЗАРДЖИК и говоря от опит.За упойката знам каква е разликата,но не ми се пишеше,за това пуснах сайта от където се информирах преди време,аз съм била и с двете упойки и предпочитам спиналната,пред пълната!

# 687
  • Пазарджик-Панагюрище
Според мен единственото преимущество на спиналната упойка при секциото е, че ставаш свидетел на самото вадене на бебето и тръпката от първия му плач. Но както предварително ме информираха в Пазарджишката болница и без туй до 3 ден само 1 път дават да го зърнеш за кратко и нищо повече. ДАли ще го видя по време или след операцията, май не е от голямо значение. Ако ми го дадат да си го гушна и да му се порадвам за повече, щеше да си заслужава да изтърпя страничните ефекти от спиналната упойка.
По принцип моя праг на болка е по-висок, но след като не са ми вливали окситоцин за свиване на матката, няма как да говоря дали мен ще ме боли. Знам, че той предизвиква контракции, които при секциото липсват, а точно те спомагат да се свие матката по-бързо. Окситоцин вливат също и при нормално раждане,когато има малко разкритие или пък няма контракции.

# 688
Валари да ти е живо и здраво детенцето ще имаш да го гледаш цял живот, така че страничните ефекти не са за пренебрегване.
Ще се нагледате, моя днес как ме ядоса че хич не ми се гледа Joy Joy Joy
Колко болка колко мъка търпиш само и само те да се добре а те после уф колко ме ядоса , а и не мога да го вдигна та да го изхвърля на вън с баба да отиде да се разкара.
Лежи посред хола с яке шапка и качулка и истерично реве че не ще качулката, да го хванеш и не знам къде да го тръшнеш ама нали е твое, оф това беше лирично отстъпление от темата.

# 689
  • Пазарджик
Валя, то не ти е останало вече  Shocked
Иначе, за упойките, страничните ефекти и болката - колкото мнения чуеш, всяко ще е различно. Само ти, заедно с лекаря, ще прецените най-дборе  Peace .
Аз раждах със спинална в МБАЛ Пазарджик, но мен например ме бе страх от събуждането от пълна упойка. Иначе от системите с окситоцина, нито от хапчетата, които даваха отново за свиване на матката, не ме болеше толкова, колкото другите момичета в стаята. За това пък мен ме боля много глава, а тях - не. Така че, всичко е индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт