Отговори
# 690
Напълно съм съгласна с Ването,аз също казах че при всеки човек е различно,някой търпят,някой не и така но в един или друг случай,с пълна или местна упойка ще родиш,ще си изтърпиш каквото имаш да си търпиш и няма къде да идеш!А за бебето акушерките са много готини почти всички де има и някой къде са малко грубички,но ако помолиш някоя от тях да ти донесат да си видиш бебока никоя няма да ти откаже,ще ти го донесат заедно с другите да си го видиш и ще го върнат обратно!На мен ми го носеха всеки ден да си я видя за по 5-10 минутки,а след секциото мия донесоха на втория час за 15 минутки беше при мен!Няма да ти го донасят само и единствено ако има проблем,но винаги можеш да отидеш в микрото към 11:00 всеки ден дават сведения за бебетата на майките!  bouquet Желая ти леко и безпроблемно раждане   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet и едно здраво и красиво бебенце! smile3525 smile3525 newsm07 smile3522 smile3522 smile3522

# 691
  • Пазарджик-Панагюрище
Благодаря много момичета.
 Наистина само се надявам всичко да е наред с бебчо и мен, а пък за болките, ще си ги изтърпя. По принцип не съм някоя глезла и търпя на болка, но винаги ме е плашело неизвестното. Вече нямам търпение да идва деня. Почти не мога да спя през нощта,  всичко ме боли и цялото ми тяло изтръпва. Дори обмислям варианта да си сменя датата за секцио с 3-4 дни по-рано. Ще видим какво ще каже д-р Стоянов тази седмица.

# 692
Цитат
,даже и антибиотик ми биха,понеже вдигах температура,което е нормално след талкава операция.....Антибиотика е задължителен,за да се избегнат инфекциите!
ooooh! ooooh! ooooh!

Ма никак не е нормално да вдигнеш Т. след ТАКАВА операция, и не е нормално или пък "задължителен" антибиотика  Tired

бейби лове, знаеш че винаги съм бил толерантна към мнението ти, но мисля че трябва да премислиш крайните ти изказвания ..

Ще споделя моя опит и знания  Heart Eyes
При всяко секцио , след него се пускат системи с окситоцин, защото ..защото при нормалното раждане организма си го произвежда, а при секциото ТЦЪ. И се слага, защото предизвиква контракции - и за да се прибере матката и за да помогне да се изхвърлят лохиите. Така че колкото повече те боли корем след секцио, толкова по-плоско коремче ще имаш след това  Grinning  (това е в кръга на шегата, но има истина в тези думи).
Мен не ме е болял коремът, защото секциото ми бе с епидурална анестезия, като продължаваха да ме обезболяват през абоката който ми сложиха преди операцията, и през който през цялото раждане ми пускаха упойка..
Това е друга разлика м/у спиналната анестезия (която се бие еднократно) и епидуралната, която се влива на части  Peace

В МБАЛ Пз, която и упойка да избереш Валя (въпреки че би трябвало анестезиологът да я избере) при всички случаи едва ли ще закърмиш детето си пред 3-ия ден от раждането му.

Аз бях секцио, с епидурална, през цялата бременост нямах коластра, след първото ми дете спирах кърмата си с връзване, имах запушени канали, гърдите ми 11 години бяха в бучки, които някои хирурзи искаха да отпушват с пункции  ooooh! .....но закърмих второто си дете си на 3-ия час от раждането му и си имах мат'рял с който да го направя - и все още успешно се кърмим.

А за датата за секцио, Валя, знам че не би трябвало никой да се наеме да ти я направи, по -рано от 10 дни от датата на термина...но за съжаление  Sad  знам че в Пз има и такава практика - да не се съобразят с това...

Леко раждане на всички бремелинки и успешно кърмене на новородените бебоци  Hug

# 693
mother-of-pearlS Благодаря за това че со толерантна,но аз съ питала за всяко едно лекарство което са ми вляли или дали перорално след секциото,за антибиотика отговора беше "той се слага за да не се получават инфекции",два дни след операцията д-р Стоянов мина на визитация и ми продължи антибиотика,след което аз попитах "защо"....отговора беше понеже вдигаш температура 37.2,и не беше само при мен,момичетата които бяха при мен в стаята те бяха по същия начин,това ме навежда на мисълта че тази температура е нормално да я вдигаш два три дни след секциото,след което тя спада до 36.5 и малко.За системите съм съгласна,въпреки че мен мнгоо ме боля корема,но не ми спадна много,но аз имах огромен корем все пак родих бебе 3.800 и по време на бремеността си имах и повече околоплодна вода..  bouquet Grinning.... Все пак аз не знам много и нямам 2 деца за да мина по пътя на мамите с повече дечица,но просто това което са ми казали това и споделям,ако съм на грешна посока МОЛЯ ДА БЪДА ИЗВИНЕНА  Hug omm omm omm

# 694
 Tired  ами не е нормално да я вдигаш тази Т. и ми се струва странно това твърдение от лекаря-не оспорвам това, което пишеш, сигурно е било така, както го разказваш, казвам че не приемам думите на лекаря, че е нормално и явно масово.. Tired

...и след моето секцио Т. ми я мереха на три пъти на ден, и на съм вдигала над 36,9 както и момичето което беше с мен в стаята - не ни е бит АБ, което пък от своя страна е противопоказно за кърменето....

А за огромният корем  Mr. Green  - не си ме виждала явно бременна...винаги съм си била със шкембенце, явно е в гена ни. Сестрта ми е 42кг. но и тя има коремче  Heart Eyes  А аз все още съм все едно в 5-ия месец.  Mr. Green  Все пак и двете ми деца се родиха 4 килограма. Но това не ме притеснява - важното е че децата ми са живи и здрави...пък и мъжО ми харесва ориенталски тип закръглена жена  Mr. Green

# 695
...и след моето секцио Т. ми я мереха на три пъти на ден, и на съм вдигала над 36,9 както и момичето което беше с мен в стаята - не ни е бит АБ, което пък от своя страна е противопоказно за кърменето....

Има АБ, съвместими с кърменето. Peace Hug

# 696
но едва ли такива бият в МБАЛ Пз след секцио Peace

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 22:24 от mother-of-pearlS

# 697
На мен ми биха АБ след секциото,но нямаше проблеми за кърменето ,тъй като кърмата ми дойде на 4 ден(става въпрос за "Хигия") ,незнам даже дали е съвместим с кърменето,а и не ми беше тогава до това да питам.Все пак те ми го биха до 2 ден от операцията,а тогава не бях в състояние да се изправя ,камо ли да кърмя.
Все пак да си кажа за раждането...исках да родя по естествен път,но преносих бебо и решихме да ме сложат на системи за да предизвикаме раждането.отидох рано сутринта в "Хигия" и от 7 до 13:30 бях на с-ми с окситоцин ,но никакви болки и съвсем леки контракции ,които даже и не усетих.Оставиха ме за следващия ден като се надяваха до тогава да настъпи родова дейност ,но уви...бебчо не искаше да се ражда.На следващата сутрин отново повторихме процедурата със с-мата и пак нищо...казваха ми ,че съм изглеждала така все едно съм на курорт там.Консултирах се с АГ-то и решихме секцио.Нямаше смисъл да се чака още тъй като и водите ми бяха намалели ,а и вече толкова ми беше писнало,че  #2gunfire #2gunfire #2gunfire постоянно получавах обаждания по тела с въпроса : "Не си ли родила още???".
За всичко бях подготвена,но не и за секцио.Не бях чела никаква литература,как протича операцията,какви са упойките и т.н.За да ме успокоят по време на операцията (бях с местна упойка,незнам точно как се казва) започнаха да залагат лекарите колко голямо бебче ще родя ,тъй като и корема в 9 месец изведнъж ми порастна.Моя доки заложи на 3600 макс. Незнаехме колко ще бъде голям бебчо ,защото от рано се криеше ниско в таза и не можеше да измери обиколката на главичката му.Говореха и за какви ли не други щуротии.За мен беше доста стресираща тази операция!!!Чувствах се като прасе ,което изкормват Sick ,но си представях как скоро ще се срещна с моето малко човече...И така на 30.12. в 10:55 проплака моя син Антон с внушителните 4600 гр и 51 см.
Изглежда извадих късмет със секциото ,имах бързо възстановяване(гадното беше първите 2 дни),бебо беше жив и здрав ,както и отношението на персонала към мен   bouquet
Вече с радост мога да кажа ,че съм горда мама  Heart Eyes

# 698
Да ти е жив и здрав сина   bouquet и  бързо възстановяване на теб  Hug

# 699
  • Пазарджик-Панагюрище
Цитат
,
А за датата за секцио, Валя, знам че не би трябвало никой да се наеме да ти я направи, по -рано от 10 дни от датата на термина...но за съжаление  Sad  знам че в Пз има и такава практика - да не се съобразят с това...
Аз влизам в тези 10 дни,но все пак лекаря ще каже.
И аз знам за вдигането на температура след операция, не конкретно след секцио. Много хора я вдигат. Миналата година като ме оперираха,имаше жена в стаята,която вдигаше и и биеха антибиотик. Това в "Майчин дом"-София. Тя се позаинтересува и имаше логично обяснение, но мен не ме касаеше и не запомних какво беше то.

# 700
The Girl Да ти е живо и здраво синчето.Много да ви слушка и радва!  bouquet
mother-of-pearlS!АБ който ми слагаха не е противопоказен за кърменето,питала съм не веднъж лекарите и акушерите.И именно в МБАЛ-Пазарджик ми го биеха този АБ и не само на мен и на всички останали момичета с които бях в една стая,всички вдигахме температура до 37.8 и 5 дни си бяхме на АБ.На мен ми дадоха Моника да я храня на 4-ти ден,имах коластра от 3-ти месец на бременността до последно течеше като чешма. Flutter Hug
МОЛЯ да бъда извинена ако с думите си съм заблудила някой или излъгала.Относно секциото и упойките и т.н. говоря от гледна точка на това какво е било при мен,как съм минала през този период и на какво съм била свидетел!  bouquet
Благодаря за разбирането все пак Hug Hug

# 701
Стига де, извинете извинете.
Нямаш за како да се извиняваш пък чак толкова.
Просто във форума по добре да се използват изречения "при мен беше така" "лекаря каза че в такива случаи се прави така" "Практиката в болницата която раждах такава" вместо"в повечето случаи" "задължително" "всички".
А за антибиотика и температурата добре че написа щото това ме накара поне 2 лекаря да питам и една акушерка.
Катето каза че в пътеката влиза АБ след секцио и бият на всички в ПЗ.
Няма значение дали вдига Т или не.
Доктора който ще ми прави секциото в Торакс каза че нямат такава практика и не го правят, прибягват до АБ в краен случай.
А дали родилката вдига температура след секцио или не зависи от няколко неща и в това число от начина на интервенцията.

# 702
  • Пазарджик-Панагюрище
Значи трябва,не трябва на всички бият. А  дали са вредни за бебето тези антибиотици? Не ми се иска в момента, в които ми дадат бебчо да го кърмя, чрез кърмата да получава нещо, от което съм се пазила 9 месеца. Явно трябва да разпитам за тези антибиотици и аз, защото ми остава още малко време до секциото.
П.П и аз да чиститя на The Girl . Пожелавам ви,най- вече да сте здрави и много послушни!

# 703
Валари много си се притеснила мила, недей така всичко ще е наред.
Виж че момичето по горе пише че антибиотика е предназначен точно за такива ситуации и не вреди на бебо.

# 704
The Girl, честито бебче! Да ви е живо и здраво и много радост и щатие да ви донесе!   bouquet

P.S Моето момченце е родено на същата дата /30.12/, но през 2009 година, т.е с 1 годинка е по-голям от Антон. Grinning Grinning Grinning

Сега да попитам дали нещо се знае за курса за настоящи мами, че отдавна не бях влизала във форума. Провежда ли се в момента?
Малко преди Нова Година разговарях с някои от момичетата в Социалния център, че ще е най-добре да прекъснем срещите през най-студените месеци, защото е по-трудно посещението с малките деца, а и през този сезон повече боледуват. Лично според мен е най-добре от март /най-късно април/ да продължи курса, ако сега не се провежда.
Вие какво мислите?

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 14:44 от vivianka1

Общи условия

Активация на акаунт