Отговори
# 660
аз съм мазала само с чист зехтин, но си го стерлизирах и на водна баня на котлона
зимата само свинска мас
Пъпка детето ми до ден днешен няма, освен ухапвания от бълхи и комари.
Не съм използвала дори крем за подсичане, защото е нямало нужда. Пудра също не съм ползвала.
Чак като поотрасна вече към 2 годинки като стана, ако му стане суха кожата, го мажех с бебешко олио.

# 661
Валя, само ти имаш право да решиш как да отглеждаш детето си, вкл. и с какво да го мажеш  Hug
Няма да се поддаваш на манипулации и натиск от страна на роднини  Hug
Една майка , знае най добре кое е най-доброто за детето и.
Ние можем само да споделим своя опит  Simple Smile

Аз ползвах и продължавам да ползвам Мустела и Себа Мед (мед.козметика)  Peace
Нито пудра съм ползвала, нито ми се е подсичал, и една пъпка на дупето не е имал. НО това може и да си е до кожа, а не до козметика или мас  Whistling

След баня ползвах олиото на Мустела, а на гънките и по интимните части цинковият им крем против подсичане, А при всяка смяна на памперс Млякото на Мустела.  След това смених на СебаМед, не защото не съм доволна, ами така  Grinning  за разнообразие - и от двете не съм имала проблем  Peace

п.с. http://www.tialoto.bg/tatko-mama/2010/11/16/kyrmeneto-podobriava … -na-maikite.12474   Grinning

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 12:20 от mother-of-pearlS

# 662
  • Пазарджик-Панагюрище
Валя, само ти имаш право да решиш как да отглеждаш детето си, вкл. и с какво да го мажеш  Hug
Няма да се поддаваш на манипулации и натиск от страна на роднини  Hug
Една майка , знае най добре кое е най-доброто за детето и.
Ние можем само да споделим своя опит  Simple Smile

Аз ползвах и продължавам да ползвам Мустела и Себа Мед (мед.козметика)  Peace
Нито пудра съм ползвала, нито ми се е подсичал, и една пъпка на дупето не е имал. НО това може и да си е до кожа, а не до козметика или мас  Whistling

След баня ползвах олиото на Мустела, а на гънките и по интимните части цинковият им крем против подсичане, А при всяка смяна на памперс Млякото на Мустела.  След това смених на СебаМед, не защото не съм доволна, ами така  Grinning  за разнообразие - и от двете не съм имала проблем  Peace

п.с. http://www.tialoto.bg/tatko-mama/2010/11/16/kyrmeneto-podobriava … -na-maikite.12474   Grinning
И аз съм се спряла на тези две марки Мустела и Себамед. Моята сестра ги ползва и в момента за малкия и е много доволна. За подсичане ползва Судокрем и също е много доволна. Аз мислех да взема комбинирания шампоан и душ на Мустела, сапун и олио на Себамед.
Наистина и аз съм на мнение , че сама трябва да реша как и с какво да си гледам детето. Ама свекито е от тези дето все обичат да си налагат мнението и затова доста кавги сме си имали. И сега предчувствам какво назрява след раждането. Единствено ме успокоява факта, че моята майка ще дойде да ми помага и няма да може много да ми дава акъл,уж, че е по-опитна, защото майка е ветеран с 3 деца и едно внуче и мисля, че доста добре си ни е гледала.

# 663
Весела Коледа момичета, на вас и на обичните ви хора  Hug

# 664
Весела коледа на всички!Желая ви от все сърце много здраве,щастие и късмет!
Относно мазането на бебета аз мажа Мони с мас,а като ми свърши я мажа с зехтин,в много краен случай пенатен(който не е от БГ).....но не съм особенно доволна от него,защото кожата и оства суха,докъто от маста и е мекичка и не и се бели!  bouquet  bouquet  bouquet

# 665
Аз подкрепям даскалицата  и за домашните пюренца и за мазта, но аз съм си по-еко ориентирана и не съм фен на затрупването на бебето с покупки. Wink
Валари, ще допълня нещо важно за памперс зоната. Извинявай, ако вече си го знаеш, но наскоро ходих на гости на приятелка, която се оплака от подсечено бебешко дупенце. От памперсите не бива да се пести - редовна смяна. Моята педиатърка беше препоръчала през 3 часа и задължително въздушна баня при смяната. Това ще помогне и за закаляването. Особено са важни въздушните бани за момченцата, по очевидни причини - памперсите много запарват. Simple Smile

Весели празници на всички!

# 666
Аз подкрепям даскалицата  и за домашните пюренца и за мазта, но аз съм си по-еко ориентирана и не съм фен на затрупването на бебето с покупки. Wink
Валари, ще допълня нещо важно за памперс зоната. Извинявай, ако вече си го знаеш, но наскоро ходих на гости на приятелка, която се оплака от подсечено бебешко дупенце. От памперсите не бива да се пести - редовна смяна. Моята педиатърка беше препоръчала през 3 часа и задължително въздушна баня при смяната. Това ще помогне и за закаляването. Особено са важни въздушните бани за момченцата, по очевидни причини - памперсите много запарват. Simple Smile

Весели празници на всички!

ОООООООООО я моля моля, кое му е екото на мазта Shocked
Или някой храни сега прасетата с екологична храна а не със смески.
И домашните пюренца също не са гаранция, ако взимаш тиквичките и морковите от пазара.
Аз не споря ни то за мазта като за продукт с който някой решава да си маже детето, ни то за какъв то и да е избор на майката относно нейното дете, само моля не изтъквайте това с екото, нека всеки да даде истинските си аргументи, ако все пак мажете детето си с маз защото мислите че това е биопродукт ще ви разочаровам бъркате.

# 667
Добре де ,като мажете децата  с мас,после не са ли им мазни дрешките ,пеленките,дори след изпиране ,не мирише ли гадно Sick
Винаги ми е било чудно точно това,аз имам дрехи с мазни петна ,които дори след многократно изпиране си миришеха на застояла мазнина. Thinking
Нямам нищо против мазането с мас,всеки да се маже с каквото поиска .На мен ми е гадно дори на допир ,не мога да го преглътна.Но това с петната и миризмата ми е много интересно.Както и мазането с мас в летния сезон newsm78

# 668
Ами нашите дрешки нямат следи от маста,нито пък мерищат на гадно,незнам може би защото ги пера на много висока температура ли?или от праха за пране и омекотителя....нямам идея,но не можеш да познаеш по дрехите че детето е мазано с мас!За мазането през лятото,аз съм слушала че не е необходимо лятото да се маже с мас,хубаво е зимата понеже маста освен че прави кожата по мека и загрява,което е добре за бебето!Лятото може да се маже със зехтин или някаква друга козметика!

# 669
Здравейте момичета, надявам се, че Дядо Коледа е уважил всичките ви желания и всеки е получил подаръците, които е поискал.
Ако все пак добрия старец е пропуснал нещо, нека Дядо Мраз да поправи грешката му.

ВАЖНО ЗА ГРУПАТА ЗА БРЕМЕННИ :

ДАТИ ЗА м.ЯНУАРИ 2011г. :

04.01.2011г. - вторник        - 17.00ч.
              12.01.2011г. - сряда            - 17.00ч.
              24.01.2011г. - понеделник  - 17.00ч.
              31.01.2011г. - понеделник  - 17.00ч.

Пожелавам на всички бъдещи и настоящи  родители весело посрещане на новата година, много здраве, късмет и положителни емоции!

# 670
# 671
За тези който въпроса за кърменето е важен.
http://breastfeeding.org.ua/how/position.html

# 672
  • Пазарджик-Панагюрище
Благодаря за различните мнения, ще са ми от полза. Само не разбрах за зехтина, трябва ли да е течен и как се стерилизира? Само дано не мирише и от него. Аз определено не пера на висока температура. Мисля да го мажа за кратък период със зехтин и после си минавам на козметика. И аз се клепотя винаги след къпане и нямам проблеми,та се надявам и детето да не е чувствително като мен. Е докато е малко ще е медицинска козметика.
Сега започва да ме притеснява престоя и манипулациите в нашата болница, защото секциото ми наближава и се замислям с каква упойка да е то: спинална или пълна?

# 673
ЧНГ!
Относно кърменето: д-р Дечо Чакъров, неонатолог в АГ болница Шейново:
http://play.novatv.bg/play/239152/?autostart=true
/започва от 7-ма минута/.
 Hug

# 674
Честита нова година на всички!Нека 2011 бъде по-добра за всеки един от изминалата 2010.Нека новата година донесе на всички предимно много здраве,щастие и късмет!
Сега започва да ме притеснява престоя и манипулациите в нашата болница, защото секциото ми наближава и се замислям с каква упойка да е то: спинална или пълна?
Аз бях със спинална упойка и е за предпочитане пред пълната.Моментът когато си буден и виждаш как се разжда бебчето ти е неуписуем и все си мисля че е по-хубаво да си будна от колкото да спиш.Помисли си добре,аз се плашех много от спиналната анестезия но видях че няма нищо страшно,е като видях иглата щях да припадна ама......  Grinning Grinning Grinning анестезиологът беше много добър и не усетих нищо докато ме слагаше упойката,единственото неудобство беше моментът когато трябваше да си сгъна краката възможно най-близо до главата......и с този голям корем,на тази тясна операционна маса направо беше голям зор.После е неприятно като започне да те отпуска упойката вече защото искаш да се помръднеш пък все още не можеш,но пък имай предвид че и при всеки човек е различно.Мен секциото много ме боля,но пък има жени които не ги боли!Успех у безпроблемно раждане ти желая!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт