Отговори
# 645
Какъв е проблема не мога д аразбера,на никой няма да с ерасърдя все пак.......това е само форум и всеки споделя идеите,неволите,предложенията си и т.н...........ако наистина пише чак толкова абсурдни работи в тази книга не мисля че ще я чета,и пак повтраям аз не си гледам детето по нея. и Какво трябва да арзбирам под даване на захар...........аз и подслаждам водата със захарен сироп и то на 140 грама чиста вода  и слагам 3 капки сироп ако на това му се вика захар......добре,просто чистата вода я плюе..........
За кърменето.......да много бих искала да я кърмя,но при положение че нямам кърма няма как да стане,а и тя като не иска да бозае не мога да и държа зърното в устата и да чакам да засуче(не че не съм го правила).............
Относно кърменето в книгите...........там може да пише много работи,но за всеки човек е индивидуално..........да не говорим че в така успорваната моя книжка на всякъде пише кърма вместо АМ....има подробно описание на това как да кърмиш,как да сухраняваш кърмата си,как да се изцеждаш и т.н.,повечето от нещата които пише в нея важат и за сега.....като например видовете имунизации,коя кога се прави  и за какво е,някой по често срещани заболявания.........имам и една от 2007 и няма кой знае каква разлика от това което пише в тази от 84-та. както и да е.....малко съжалявам че я споменах избщо.
Относно киселото мляко..........не помня но някъде четох че домашното кисело мляко не било много полезно за малки бебета,не помня много подробности,но мисля че беше заради термичната обработка но не съм сигурна,може и да не е вярно просто споменавам.

# 646
Ок, ще млъквам. Не се заяждах наистина питах за да те разбера за да мога да помогна (нали уж затова сме тук).
Но благодарение на тази дискусия доста се зачетох и намерих интересна информация.
Оказа се че тук в мамата има страхотни теми.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=550049.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=547773.0

# 647
Ще го пиша тук и в пазарджишката тема със сигурност има заинтересовани "Какво ядът нашите деца" или нещо подобно ще има предаване по НОВА в неделя след новините, ето темата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=549580.msg17229322#new

# 648
Ами то открай време се знае, че Бг пюретата не са "за даване"  Thinking
Интересно ми е някое от тези марки, дали ще влезе в "черния списък"   Thinking
Гербер
ХИПП
БЕБЕВИТА
Семпер
Сънвал

# 649
Аз давам предимно Бебевита и Хипп,дано да няма горзни приказки за тях Praynig
Но да ви кажа ,покрай мен всички деца ядат Ганчев  ConfusedМасово по градинки и площадки се хранят с това децата (поне в нашата бебешка компания е така Rolling Eyes)
Чудя се и аз ,да гледам ли ,да не гледам ли LaughingХем ми е интересно ,хем не искам да се натоварвам излишно Laughing
Гери,аз не мисля,че споменат името на някоя марка Rolling Eyes

# 650
Моля ви се гледайте щото аз ще съм на банект и мога да го изпусна.

# 651
Не съм съгласна много с това за БГ пюретата. Аз съм на 24 години и съм изгледана само с пюрета на Ганчев и ей ме на добре съм си и съм пораснала. В крайна сметка тези пюрета са за деца и щом са пуснати на пазара значи би трябвало всичко да е наред.  Синът ми също ядеше пюрета на Ганчев и  на Овко Hug

# 652
Не съм съгласна много с това за БГ пюретата. Аз съм на 24 години и съм изгледана само с пюрета на Ганчев и ей ме на добре съм си и съм пораснала.
На това мога да кажа ""Егати логиката"
То и аз на Емил давах Ганчев ама сега ме е срам от това и не виждам нищо лошо да си кажеш "Греших" "Не знаех".
Майка не е имала мляко, дядо ми работеше на конезавод мен ме изхраниха с мляко от една кобила, и на мен нищо ми няма ама това какво значи.....
Баба ми хранила майка с парче хляб увит в тензух, щото не е имало с какво, това какво значи......
Да споменаваме ли че майка е рязана и солена (ако не го знаете този обичай ще ви го разкажа)

Цитат
В крайна сметка тези пюрета са за деца и щом са пуснати на пазара значи би трябвало всичко да е наред.  Синът ми също ядеше пюрета на Ганчев и  на Овко Hug
Мога да си повторя горното с логиката, щото това което си извадила като аргумент е супер....... ха не намирам думи.
По твоя логика всичко което предлага бг пазар за децата е с такова качество което може да бъде предложено на децата ни?
Та там пълно с нишесте, захар, масло и какво ли още няма в това пюре.

# 653
Ами честно казано не мога да разбера какъв е проблема, явно е грешно това, че изказвам мнение, което не налагам на никого, но както и да е. Всеки има право на избор с какво и как да отглежда детето си Peace  , аз не съжалявам за избора си, тъй като има къде по-вредни неща от нишесте и захар. Нямам предвид, че всичко което се продава за деца е безвредно, не защитавам никоя марка, просто смятам , че Ганчев са от доста години на пазара, и щом са оцелели до днес, следователно има хора които ги купуват и им имат доверие!

# 654
.......... аз не съжалявам за избора си, тъй като има къде по-вредни неща от нишесте и захар. Нямам предвид, че всичко което се продава за деца е безвредно, не защитавам никоя марка, просто смятам , че Ганчев са от доста години на пазара, и щом са оцелели до днес, следователно има хора които ги купуват и им имат доверие!

Има по вредни неща от захарта, модифицираното нишесте, лимонената киселина  и т.н., които се блъскат по детските пюрета, погледнете Е-тата на етикета на Генчев пюретата (хората поне не крият какво слагат, но малко са тези които четат) и погледнете в ТАЗИ таблица какво означават    bouquet

А за това
Цитат
Аз съм на 24 години и съм изгледана само с пюрета на Ганчев и ей ме на добре съм си и съм пораснала.

И аз съм си добре, нищо че съм солена, с мас съм мазена,  от първият ден съм на кисело мляко, повивана и стягана съм (вече започнах да усещам усезаемо последиците от това  Sad  )  и какво ли още не, но не бих си го причинила на нито едно от децата ми, и ми е болно, когато други дечица са обект на такава...мммм.. Thinking "загриженост"
  bouquet

Последиците от приемането на тези Е-та ( освен че са описани в горе-посочената таблица,)и по принцип неправилното захранване, може да доведе до жестоки алергии, дори и в по-зряла възраст.  

Племенницата ми и до днес, когато сяда да яде ягоди, ги яде с един лист алергозан  Sad  И всичко, по принцип, което поеме от една и съща храна, повече от 200 грама...води при нея до алергични обриви  Sad  Но иди обяснявай на майка и че, дори само да е "смукнала" от шоколадов бонбон на 4 месечена възраст, си има  своите негативни последствия  Sad

Разбира се, че е нормално всеки да сподели РАЗЛИЧНОТО си мнение и да не срещне 100% подкрепа на това мнение   bouquet
Все пак за това се казва именно ФОРУМ   bouquet

# 655
Хранете децата си с това, което прецените. Най-голям процент деца в БГ се хранят точно с Ганчев. Не защитавам, не отричам - факт.
Сигурно от тях има супер здрави деца, има и много болни...
не се впрягайте толкова!
Никой не върши престъпление към детето си, ако му дава Ганчев.
Не на последно място е и по-евтино, което е решаващо в доста случаи за майките.
Аз лично от опит бих казала, че най-добре е хич никакви пюрета купени да не ядат дечицата, ами да е домашно сготвено - прясно и вкусно.
Захранвайте по възможност с домашно приготвени пюренца.

# 656
Хранете децата си с това, което прецените. Най-голям процент деца в БГ се хранят точно с Ганчев. Н
Не на последно място е и по-евтино, което е решаващо в доста случаи за майките.

Именно!  Peace

# 657
Спорили смее веднъж по темата, моето мнение че никога не е въпрос на пари винаги е въпрос на приоритети, ако трябва аз ще ям боклуци но на детето не давам.
Ако трябва ще ходя с една рокля но никога няма да пестя за детето си. Особено ако говорим за пестене на здравето му.

# 658
  • Пазарджик-Панагюрище
Виждам , че големи дебати сте заформили.
Ето ви тема за нов - С какво мажехте новородените си бебета?. Порових се по форумите,но предпочитам мнението на майки, които познавам лично,отколкото на непознати. Понеже моята свекърва онзи ден ми купила 2 шишета зехтин, екстра върджин , студено пресован. Каза, че майките с това си мажели децата,( тя работи в аптека). Аз се порових и разбрах, че  доста майки си мажат зимните бебета със зехтин,но си мислех, че е някакъв като крем, а не течен като готварски. Аз честно казано мислех направо да си го мажа с бебешко олио на Себамед. Искам и вашето мнение, защото на мен ще ми е първо бебе и не искам да се осланям само на остарелия опит на възрастните. Все пак по тяхно време доста неща са били различни и доста неща ги е нямало.

# 659
Както вече разбрахме всеки тук приценява сам за себе си с какво ще храни детето си, дали ще кърми или му предлага АМ същото важи и за мазането на бебо. Ти си реши, но лично аз не бих го мазала ни то със зехтин ни то със мас има доста добра детска косметика за всеки джоб и за всеки вкус.
Емката го мазах с МУстела.
Сега избора е още по голям
Има няколко марки на които аз бих дала предпочитание, засега съм се спряла на продуктите на фирма WELEDA.

Общи условия

Активация на акаунт