Отговори
# 630
Абе лекарства не ми трябват,не искам и д ами трябват ама......д апитам,аз обичам д аис питам  Simple Smile...................колики не мога д акажа че има,тя вече почти не плаче че я боли корема,ами по скоро плаче за игра,за внимание и най вече когато й се спи,обаче е голяма баба интифарка и не иска да спи през деня,ако и се съберат поне два-три часа максимум е добре....................обаче пък за сметка на това вечерта като я изкъпем към 19-19:30 и се наяде към 20:00 часа спи до сутринта до към 07:00 понякога и до 08:00...От няколко дни започна да с епробужда през ноща и давам вода.Колики имахме много малко първия месец.Относно млечницата още от болницата се прибрахме с тези херпеси,мазах я с какво ли не,след това доктора изписа Певизон,от него минават........но рпеди това смених всички видове памперси и реших че причината не е в памперсите

# 631
bebe_love може би не съм чела внимателно ама май имам неизяснени неща ако можеш да ми подскажеш.
Кърмиш ли? Ако отговора е положителен  каква е причината да дадеш сок толкова рано?
И още правилно ли разбрах че сте на около 2 мес и спите по 2-3 часа през деня?

# 632
Цитат
ами аз съм сигурна, че на края на всяка среща ви остава време за въпроси - защо тогава не питате това което ви интересува, а е пропуснато да се засегне в някоя от темит
Гери аз не че съм изпуснала когато са го разказвали или пък ме е било срам да задавам въпроси, нали знаеш че не съм от тези дето мълчат много Embarassed просто не съм ходила на темата за къпането та затова изпуснах.

# 633
bebe_love може би не съм чела внимателно ама май имам неизяснени неща ако можеш да ми подскажеш.
Кърмиш ли? Ако отговора е положителен  каква е причината да дадеш сок толкова рано?
И още правилно ли разбрах че сте на около 2 мес и спите по 2-3 часа през деня?

Бе то и да не е кърмаче, е рано със соковете, стомахчето още не е готово за тях  Peace
Но , че спи малко на ден - така е ...а защо му даваш вода през нощта? То сега детето най-расте и му трябва ХРАНА....
Колко качихте първият и вторият месец?
А..херпеса, доколкото аз съм запозната не е млечница  newsm78
Ако ти досаждаме с въпросите си, не е нужно да ни отговаряш   bouquet

# 634
Ами не вече не кърмя,вече е само на адаптирано мляко,относно соковете доктора ми каза че мога да започна да и ги давам и то предимно ябълка и морков,то друго за сега не виждам какво мога да й дам.Относно кг-те аз мисля че 800 гр за първия месец при положение че е била единствено и само на кърма и се е хранила и през ноща и 900 за втория месец е нормално,ако не се лъжа нормалното надаване е от 0.650 до 1.450 кг от първия до втория месец,а до края на първия месец е нормално да нададе от 0.400 до 1.000 кг.не мисля че кг й са малко.Както и на дължина расте нормално.Относно даването на вода.......давам вода тъй като тя не се събужда до толкова че да реве от глад,тя просто премрънква и за мен е напълно нормално да е ожадняла през ноща, + това не изпива кой знае колко......най много по 10-20 грама за цялата нощ,аз не мисля че трябва да я будя за да я храня.........Относно херпеса...аз първо не съм сигурна какво е на мен ми изглежда на токова,но може и да не е.Просто се появява когато е спала дълго време и е била с мокър памперс,а това се случва през ноща,и когато сме на вън повече от два часа.И последно...не в никакъв случай не ми досаждате с въпросите,нали все пак може да науча нещичко от някой,аз съм начинаеща в тази област,въпреки че имам една книжка тука от 1984 година,която ми е голям учител за някой неща все пак няма да откажа и съвет от личен опит за което благодаря!!! newsm10 newsm51 Kissing Heart  bouquet

# 635
О ние не сме тръгнали да осъждаме, просто питаме, а що спря да я кърмиш?
Аз съвети за гледане на дете  не обичам да давам, всеки си гледа както счита за правилно, мога само да ти посъветвам повече да четеш и тук във форумите и по принцип литература (обаче не тази от 84година)  и по малко да слушаш лекарите по въпросите за храненето на детето.

# 636
БЕйби лове, страхотно сте наддали , когато сте били САМО на кърма  Hug

А за книгите: ще цитирам , някой по памет, и се извинявам , че немога да се сетя автора на този цитат:

Ако си гледаме детето по книга, то трябва да има отделно написана книга за ВСЯКО дете  Peace

А личния лекар на детето, какво казва за този "херпес"?

За соковете ще кажа, въпреки че не ми е работа  Blush :
Първо, бебка е малка за тях Peace
Второ, какво полезно има в тях, че да е толкова важен приема им  - не приемам версията за витамини, щото трябва да изяжда по кило-две на ден, за да се каже, че си набава витамини от тях?
Трето - те не са храна  Naughty  а само натоварват незрялото стомахче...от което може да се получи неразположение..

Наистина, влез в подфорума на БГ-мама , и прочети тема за бебета на АМ, захранване на тези бебета...не за друго, а за да придобиеш представа и за друга гледна точка  Peace

# 637
  • Пазарджик
beby_love аз също съм на мнение,че детенцето ти е още малко за сокчета,но избора е изцяло твой.Искам само да ти кажа,че синът ми също не е кърмен-от втория месец беше на АМ,от третия изцяло на кисело мляко колкото и странно да звучи,защото не приемаше изкусвените млека и повръщаше и това беше единствения начин детето да се храни.Сокчета започна да пие едва в края на 5 м,а пюрета в края на 6 м. Hug

# 638
Chestit  purvi rojden den na Simona!!! Da e jiva i zdrava i tq i mama Reni!

Sus Simona zapochvat praznicite na dekemvrii4etata Simple Smile i tehnite mami : Mama Toni, Mama Lazarinka, Mama Neli, mama Tedi i mama Venche Simple Smile Nadqvamse da ne sum izpusnala nqkoi (za koeto se izvinqvam)

# 639
Ооо,честит рожден ден на СИмонка,тя верно ,че е първа от декемврийските бебета Hug
Да е жива и здрава,много добричка и много да слушка мама Рени Hug

# 640
Честит рожден ден на Симонка! Heart Eyes  bouquet Hug

# 641
1. Честит Рожден Ден на Симона,желая й да расте здраво и щастливо дете,да има прекрасно детство и да слушка мама и тати!  bouquet
2.Сажалявам че не съмс е изразила правилно...аз не си гледам детето по книга,ни най-малко..........просто ако не ми е ясно нещо(как се мери температура,колко горе доло е нормалния прием на храна за бебе на нейната възраст,какви кг-ми трбва да надава за възрастта си,какви масажи му се правят...и т.н.) отварям книжката и чета.Просто си гледаме детето сами със съпруга ми и не винаги мога да седна на компютъра да задам въпрос и да чакам отговора,или да се обадя на някой който да ми покаже как става,а там всичко е илюстрирано със снимки.Другото което е мисля че тази книга е изключително полезна за някой неща нищо че е от 84 година.ПОвечето съвременни книги са преписани от по старите ако мога така да се изразя,гледането на едно дете не е кой знае колко различно от 84-та до сега.......изключвам повиването,въпреки че в МБАЛ -ПЗ все още бебчетата са повити,киселото мляко не е като някогашното,сега е само нишесте и аз не  бих го дала на моето дете поне не на този етап,има памперси и повече видове сухи млека.............Това е моето мнение. Rolling Eyes Rolling Eyes
3.Спрях да кърмя защото ми се разраниха зърната,купих си изкусвени но Моника не искаше да бозае през тях,три дни се изчеждах и и давах от шишето,но  след това тя започна да не бозае от мен и колкот и страннод а ви се струва ми спря кърмата за което съжалявам много,но през месеца през който я кърмих просто беше най-голямаа война на света,тъй като тя е малко мързелива, едиснтвеното което правече на гърдите ми беше да спи и от време на време да суче,хранехме се по 1 час през два часа........те за тов ами се разраниха гърдите,а кърмата ми спря от притеснение.за това реших д ане я мъча повече и да започна да си храня със АМ.............. Cry Cry Cry
4.За "херпеса"...абе нищо не каза този доктор,каза да я наблюдавам ако започне да става по голям и да не с емаха,да я заведа при него,незнам защо не ме прати на специалист-педиатър  newsm78 newsm78 newsm78
5.Относно сокчетата аз не и ги давам дадох и три пъти всичко на всичко и то от морков и ябълка със захарен сироп вътре понеже ябълката ми се стори малко по кисела!
6.Относно лекарите вече съм вдигнала ръце от тях....леля ми е лекар и тя ми казва едно,личния лекар на Моника ми казва друго и аз вече не ги слушам..........
7...мисля че отоговорих на всички въпроси  Joy сега е време да задам иимоя......Някой да има проблем с хемороди след бремеността???? Как се оправяте с тях? #Crazy #Crazy

# 642
Цитат
,гледането на едно дете не е кой знае колко различно от 84-та до сега.
Радвам се че има толкова сигурни в себе си майки, моя син е на 6 години и това което знам от опита си който придобих по време на гледането му, хич не става за бебето което ще гледам сега, да не говорим за 84 година.
Я ми кажете кое важи от 84 година? Може би само температурата на тялото.
Особено не ми е ясно какво можеш да научиш за кърменето в книга която е издадена през годините когато кърменето е било най най най малко препоръчвано.
Какво може да пише в тая книга за захранването, като имаме предвид че такова понятие тогава не съществувало въобще.
Дано да не ми се разсърдиш защото само в тая книга можеш да прочетеш че на дете на 2 мес може да му се даде захар Shocked Shocked
Я за статистика моля момичетата които са гледали децата си последните 2 години кога за пръв път сте дали захар на детето си?

Цитат
Някой да има проблем с хемороди след бремеността???? Как се оправяте с тях?
Или обикновена операция или това
http://union-clinic.com/treatment.html

# 643

Я за статистика моля момичетата които са гледали децата си последните 2 години кога за пръв път сте дали захар на детето си?

ми не съм му дала още  Mr. Green  (на година и 10 месеца е)
Получавал е такава от плодовете, от инстантните каши, от пюретата, от скоро и от домашния кекс който правя,но ЧИСТА захар-НЕ-даже в попарата и чая не му слагам ...
В природата има достатъчно източници на захар  Peace 

Към Бейби Лов  - За киселите ябълки - кое те кара да мислиш, че ако на тебе нещо ти е кисело, безсолно, блудкаво, за бебка няма да е най-вкусното нещо опитвала с лъжичка?

И последно - моят син във вторият месец бозеше по 40мин, през един час  Mr. Green 
След 3-ия месец намали времето за бозаене на 15-20 мин, после на 5-7мин. - а сега..вече незасичам  Blush
  bouquet

# 644
  • Пазарджик
beby_love едно малко уточнение за киселото мляко.Да права си,че сегашното кисело мляко не е като това от едно време.Но до навършване на първата годинка на сина ми живеехме на село и му е давано домашно кисело мляко.Аз също останах  #Crazy когато лекар ми каза да храним детето с кисело мляко на 3 месечна възраст,но след като повръщаше и хепералергичното АМ това беше единственото което можех да давам.г-жа Стихийно бедствие ти е обяснила съвсем ясно какви са разликите от 84 г до сега,затова аз няма да коментирам този момент.Що се отнася за захарта дентенце е много малко за да я консумира та макар и в изключително минимални количества.Моето дете е малко голямо за статистиката на Лили,но ще споделя,че за първи път той е опитал вкуса на захарта когато лежахме във ВМИ-Пловдив в детската клиника миналата година през м. май и той тогава е бил на 2 год. и 3 мес.,а преди това е ял сладко тип кекс,кроасан,но не и захар.

Общи условия

Активация на акаунт