Баба марта бързала, мартенички на Януарчетата вързала- 3

• 33 556
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро и от мен!

Дани, да ти е все такова Мишето (пу-пу-пу)! Направо ме нави за трето, дано и док да няма нищо против  Thinking. За сега уж всичко било ок.

Маме, аз отрязах косата, но малко преди да родя (да беше чула бабите какви аргументи против ми изложиха тогава, а и двете за модерни се имат  Crossing Arms Crossing Arms). Но пак се хваща на миша опашка  Laughing. Анна много й се диви по нощите като се изсипе някое кичурче.

И ние се смеем без глас - едни усмивки с цяла беззъба уста, завършващи с хълцане или вик, но не и кръшен бебешки смях (баткото беше голям смехурко). Може да е до темперамент  Thinking, а може и още да е рано ...

За залъгалката - ние си е смучем с голям ентусиазъм и не ни се отразява на апетита.

Мисля да й пробия ушите в края на лятото или догодина. По повод на личния избор - ние не кръстихме баткото, за да си избере сам религия. После почнаха да учат религия в училище и той се разсърди, че не е кръстен като мен и баща си. Сега ще ги кръщавам и двамата накуп  Party.

Безобидна, стискам палци и на теб и на бебето  Praynig

Днес навън пак е разкош. Приятна разходка на всички!!!  

# 586
Хай, банда
Чувам за епидемия от морбили при това за заболели, които са ваксинирани? Shocked Супер, нямам думи.... Това отваря болната за мен тема защо въобще се слагат ваксините #Crazy Мен както и вчера писах ме е шубе как ще понесе бебка ваксинациите, след бая умуване още докато бях бременна решихме да й сложим задължителните, уж е по-малкото зло пред това да не се слага нищо, но това не пречи да си умирам от страх Sick Уф.....

На нас също от болницата, където са й сложили 2 от ваксините, не са ни дали имунизационен паспорт. А амбулаторният картон си стои в нас... хубаво е, че сестрата там записва по дати всичките й мерки, че къвто съм заплес досега нямаше вече нищо да помня. Дневник иначе не си водя понеже ме домързява Simple Smile

Днес ще има разходка newsm68

# 587
Леле, един ден не си бях вкъщи и не мога да ви изчета два дни Simple Smile

Я да видим сега какво си събрах във файлчето докато ви четох

Dudeslavka Честито ви зъбче Simple Smile

Тарталета, viroglavka и на моето момче кожата е много суха. Подмятат ми, че е от това, че не давам вода, но за сега удържам фронта. Ние мажем с Линолафет крем (предписано от педиатърката), а взех също и Ексомега на А-дерм, но за сега особен ефект не виждат. Може би е по-мека кожата, но пак се люспи. Ако от нещо видите ефект, споделете моля. Аз много се изкушавам да спра да го мажа с каквото и да било и някак си се надявам, че така ще се оправи.

aniTakova и моят мишок понякога си мисля, че може спокойно да мине на 5 хранения, но пък си има дни, в които и до 8 стигаме, но рядко. Моето момче понякога се буди нощем, друг път не, и не мога да хвана никаква закономерност в това, та си мисля, че вероятно просто трябва да му  се доверявам.

Спорът ви ме позабавлява, но съм абсолютно съгласна с tanchelina – „не напускайте форума,  опита на всеки е ценен”.

Обичанка – малчовците са страхотни Simple Smile И много ми хареса как си се включила със снимчици по коментираните теми и за активна гимнастика и за кенгуру. Слагаш ли ги двамата на една активна гимнастика? Ние слагахме братовчеда и нашия мъник заедно и бяха много смешни, защото единия без да иска хвана ръката на другия и продължи да си размахва с нея Simple Smile Той братовчеда е малко по-голям и повече гука и се смее и моя малкия може би по него се напъваше и той да издава повече звуци. Абе страхотни сладури бяха.

Ноктите ги режа докато кърмя, но и мен малко си ме е шубе, та от време на време се дере малкия.

Юмручетата лапаме и става сякаш все по-ожесточено.  Но не е за дълго. И аз опитвах да давам биберон, но го плюе и не иска. Рядко успявам да го излъжа. И все пак ми се струва, че предпочита ортопедичния на Нюк пред другите, но пак казвам, че само Дани си знае кога ще мине номера с биберона, кога не.

Сиер и моя бонбон понякога го забелязваме, че му се повдига като се опитвам да го дохранвам. Примерно вечер обикновено по много яде – 130-150 някъде, а снощи след изсукани около 90 като се опитахме да му дадем добавка и едва 10 изсука, но си личеше, че не иска повече.

За пушенето, аз много рядко, но си позволявам. Може би на 2-3 седмици като излезем с мъжа ми петък вечер и запалвам по някоя – но тогава пък пропускам кърмене, и чак на сутринта храня младежа, та се надявам да няма проблем, а и не съм забелязала да има до сега. Хареса ми приказката на една приятелка непушачка, която в началото ме окуражаваше за кърменето, че ако трябва цигара да си запаля - ще ми навреди по-малко, отколкото да съм неспокойна и притеснена.

Моето момче не се смее с глас – ние все още се борим за по-чести усмивки, че са му много кът.

Хайде, да стягаме количката и навън

# 588
  • Mediterraneo

Тарталета, viroglavka и на моето момче кожата е много суха. Подмятат ми, че е от това, че не давам вода, но за сега удържам фронта. Ние мажем с Линолафет крем (предписано от педиатърката), а взех също и Ексомега на А-дерм, но за сега особен ефект не виждат. Може би е по-мека кожата, но пак се люспи. Ако от нещо видите ефект, споделете моля. Аз много се изкушавам да спра да го мажа с каквото и да било и някак си се надявам, че така ще се оправи.

Божееее! Не се поддавай на тези твърдения!
Определено обаче има ефект от Нахтхерцен балсам на д-р Тайс  Peace

# 589
  • София

Тарталета, viroglavka и на моето момче кожата е много суха. Подмятат ми, че е от това, че не давам вода, но за сега удържам фронта.

Аз на моето му давам вода. По- рано пиеше много, сега пие по -малко. Кожата му и преди и сега си е много суха. Така че няма нищо общо с водата.
 Хайде още малко  и на разходкааа!!

# 590
  • Madrid
 Почти безобидна,стискам ти палци,как?Дано детето е добре! PraynigБързо възстановяване на теб,наистина много неприятно! Confused

За обиците и аз се чудя.Тук преди пробиваха още в родилното ушенцата,но вече не е практика,явно има защо.Почни всяко бебе момиченце е с обици и все ме питат кога ще ги пробивам на Бояна.По принцип искам,но кога- Thinking

Вироглавка,задължително ще пробвам рецептата!   chef

Герганчето,съжалявам,че не си успяла да си купиш така желаните ботушки  Simple Smile,тъкмо сега имаш повод за повече разходки,докато си избереш нови. Sunglasses

Дърпам си от нечия цигара понякога.И чаша вино си позволявам през почивните дни.

Бояна не се обръща,не обича да стои по корем,смее се по начин,точно както е описала Вироглавка.Още си е рано,ще започнат с глас да се смеят. Wink
Къпя всяка вечер,през ден редувам шампоана.Правя го,защото ми харесва,не толкова от хигиенична гледна точка.

Нокти още не съм рязала,те сами се поддържат за момента. Simple Smile

# 591
  • София
Добро утро!  Hug

Денят е чудесен и чакам Фил да се събуди, а аз да се изцедя и яхаме количката!

Честит имен ден на Дария и Дарина. Много да радват мама и тати!  Hug  bouquet

За скандалите в темата....нямам думи! Все едно годината не е 2010, а 1810.... ooooh!

Почти безобидна, ужасно се е получило при теб! Дано дечко да не се разболее, ако все пак го хване съм сигурна, че ще го изкара много лесно.  Praynig Hug

Копнежче, знам коя люлка сте взели! Супер е!  Hug

Аз вчера ходих на профилактичен преглед и се оказа, че съм с леко възпаление на шийката и матката...за сега ще пробваме с 14 дни физиотерапия и ако няма резултат ще пия АБ. Най-интерсното е, че нямам никакви симптоми...дори течение нямам...Иначе ми взеха цитонамазка и резултата е ПАП2, което е добре.

Ния, ти прави ли цитонамазка?

Все си мисля, че сухотата на кожата няма нищо общо с водата. Аз май не съм писала, но след раждането направих някакъв хормонален дисбаланс и от доста мазна кожата ми сега е страшно суха. Много е неприятно! Иначе вода продължавам да пия по около 3 литра, както и преди. Та, мисълта ми е да не се бърка суха с дехидратирана кожа, няма нищо общо.

Много  Hug на всички!

# 592
  • София
n3ni и Тарти писа ама и аз да пиша от Нахтхерцен балсам на д-р Тайс само се очовечихме.Може да мажеш цялото тяло. От А-Дермата при нас даже стана по зле.

Днес ще полудеяяя това реве та се къса и не млъква вече час.Измори се заспи и след 10 мин паак.

Копнежче относно количката и моята е тежка и едвам влиза в асансьора та вчера се загледах по една на Х-Лендер лятна само 5 кг е и има почти пълно легнало да има наклон около 10 гр. Тип чадър е и в момента е намалена на 200лв и много и се чудя. Има си и чувалче за крака,които ще е екстра за следващата зима.

Почти безобидна леле какво ти е минало през главата.Дано буболечето да не е заразено, все пак ако е това дано мине мноого леко.

За обици не смятам да дупча ушите.Прекалено малка е ако иска като порастне да си слага обици да си ги дупчи. Пък и някак не харесвам бебета с обици и златни гривни по тях.

Милички с яденето сме мн зле яде по много малко.Ужаса от първото дете ме застига с пълна пара. Някой да зне метод за оправяне? Хапне 40-50мл и край ако дам гърда реев, ако предложа шише си държи устата отворена и нищо не прави и то си тече и само се омазваме.  Cry Ще откача тотално. Педито и тя вдига рамене. Казах и че връща често, а тя ми разправя за Мотилиум. Това е доста силно големият го приемаше за ГЕР-а и не ми се иска. Това лекарство спира повръщането, а не предизвиква апетит.

# 593
Да ви кажа под секрет, ние днес минаваме на пелени 4-ка #Crazy

Днес денят е прекрасен, ще ходим по разходки, май Party
Малеййй.вие много сте пораснали #CrazyМойта кака е 12 кг и носи 4-ка Rolling Eyes

# 594
Няма да коментирам темите по-горе, че вече има изказани мноогоо ваши мнения за и против, препоръки също.
Аз я  карам по течението. Набюдавам детето и ако няма нищо притеснително, си се грижа за него с любов и гледам как расте. Естествено, ако нещо ме разтревожи, първо към вас ще се обърна за съвет - признавам си:)
Сега от мен въпрос по нова козметична темичка: интимна прическа??? Я да ви питам вие как я мислите тая работа, че аз преди да родя си правех кола-маска и ми се иска и сега, но се тревожа  за две неща: 1) и най-главно за кърменето / дали болката по някакъв начин може да повлияе  / и 2) за раната от секциото. Споделете опит, моля:)

# 595
Ехоо,на разходка ли сте? 1stroller
Ние преди малко се прибрахме ,и сега се храним  breastfeeding
Много хубаво време-пу-пу Whistling
За къпането щях да казвам.Вече пълним коритото повече с вода и малката се научи да цопка с крачета.За сега е леко,но пак хвърчи вода.Много и е кеф да я къпем.
Обици ще сложа или около 6 месец или догодина на Благовещение.Не ми е кичозно бебе с обици,нито златна гривничка.Стига да не я притесняват нея нещо,да и убива или бучи.
Интимна прическа-бръсна се както и по време на бременността.Около раната от секцио по-внимателно.На самата черта пък космите падат само като разтъркам леко newsm78 .Явно все още не могат да образуват корен  Thinking

# 596
Здравейте, моето момиченце се роди на 7.01.2010 - Жанета, 3100, 50см. Чета от известно време, но чак сега намирам време да се включа и аз. Надявам се да ме приемете сред вас  Simple Smile.

# 597
  • Madrid
Добре дошла! Simple Smile

# 598
Мислите ли за почивка? Аз вероятно ще направя резервация за Мирамар в Обзор от 28 август до 4 септември. По принцип ходим на море в края на юни, но бебчо е мъничък още и затова тази година по-късно.

# 599
buritu аз ходих на кола маска май точно след 40 дни. Никакви проблеми нямаше. Аз се притеснявах, че имам шевове от нормално раждане, но козметичката каза, че нищо не забелязва, а и аз не съм усетила повече да ме боли или нещо такова. Не съм усетила и да се е отразило на кърменето.
Момичета, страх ме е да се похваля, но определено имаме прогрес с кърменето с малкия. Толкова време вече се боря, какво ли не пих и ядох за увеличаване на кърмата, но ето след близо 3 месеца вече имаме и хубави дни без дохранване. Никаква логика не мога да хвана с тази кърма - днес има много, утре почти нищо, странна работа. Вече си мисля, че четвъртък е ден за кърма Simple Smile Може би просто Дани като порастна малко стана по-здрав и силен и му е по-лесно да суче, въпреки проблема на устичката.

Евка, това лекарство го дават и за увеличаване на кърмата. Мога само да си представя каква мъка ти е да не яде малката кукла. Дано нещата се оправят скоро.

Linna добре дошла!

За почивки не смея да мисля. Нашият татко е работохолик, та ще видим кога и дали ще открадне малко време.

Навън е разкошно. Ние бяхме на вън близо 3 часа, и се чудя дали да не го изведа пак както вчера.

Общи условия

Активация на акаунт