Баба марта бързала, мартенички на Януарчетата вързала- 3

• 33 559
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Стара Загора
Копнежче, можеш да си вземеш такава лятна количка, която има позиция пълно легнало положение на гръбчето и ще ти върши работа.
И аз съм замислила такава покупка, че тази ми количка е тежка и голяма.

# 571
Сиер, то и аз такава искам, но не мога да се ориентирам сред изобилието от марки...
Вчера гледах разни колички из сайтовете (в момента не помня конкретната марка), в чието описание пишеше, че имат няколко положения на гръбчето, но се препоръчват за бебета над 6 месеца...
Та не знам, пообърках се малко.  Rolling Eyes

# 572
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Хехе, Зуи, ти си като мен  newsm53 И мене толкова ме е страх от тея ваксини, че досега успешно намирам извинения да не й слагаме - първо отложихме заради запушения нос, после пропуснахме консултация, че беше точно в деня, когато лекарите стачкуваха, после реших, че е много студено да я извеждам и така.... Но скоро ща не ща ще трябва да се прежалим Confused

ами, аз въобще не се обаждам да си запиша час и така...не сме ходили на консултации въобще, само веднъж и това си е

# 573
Здравейте,
не мога да се сдържа да не си похваля Мишето. Два дни е душичка - много спи, събужда се весел и се хили, всичко си изяжда, абе бебе мечта Heart Eyes Ох, ако знае горкото, че след 10 дни го чака операция Cry Ох, по бързо да минават тези 10 дни и после 20 дни гипс и край - свършиха мъките с гипса - само на обувки.
Да питам нещо - Мишето се смее, но не с глас, не трябва ли вече с глас да се смее,  newsm78 забравила съм, почнах да се притеснявам леко Crossing Arms
И още нещо - доктора каза един месец преди операцията да няма никакви ваксини, лекарства, нови храни. А аз умницата се сетих преди малко, че си му давам Вигантол ooooh!, той дали се брой за лекарство? Ох, дано няма проблеми, за да не му отложат операцията, аз за всеки случай спирам да му давам - това сякаш е по малкото зло newsm78

За цигарите - аз бях сериозна пушачка, пушех по кутия на ден. По време на бременностите си не пушех, и двата пъти като родих, след няколко дни пропушвах /не съм кърмила/. Сега обаче не започнах да пуша и нямам намерение. Докато бях бременна с Миши, толкова ми се гадеше от цигари, че като вървяхме по улиците с децата, деляхме хората на добри и лоши, т.е. пушещи и не пушещи, а аз си стисках носа с ръка и направо ми прилошаваше от дим, кафе и всякакви препарати, ароматизатори и други миришещи. Сега пия кафе, но цигарите истински ме отвращават. И направо се чудя как преди съм пушела ooooh!

# 574
  • София
Копнеж,препоръчвам ти Чиполино Каролина-има легнало положение на гръбчето,лека е,а и цената е много добра,иначе за повече пари е много добър Макларън!

# 575
Ей Wicky, честит юбилей на Даная!

Хоуп, това че морските дарове са алергизиращи съм го пропуснала (съзнателно или не  Blush). Иначе довечера ще пробвам на една гърда...

Стасина, в долната откъм Витошка, но можем да се разберем кога, къде и как да се намерим.

# 576
Хайде момичета кажете, според вас залъгалката можели да се отрази по някакъв негативен начин на кърменето newsm78

# 577
Дани, браво на Мишито!

Катинче, ние сме със залъгалка. Но интересното при нас е,че в къщи въобще не я иска. Но навън, на разходка, с нея спи. Как става този номер - не знам. Не се е отразило на кърменето по някакъв начин.

И чета за някакви спорове, караници и пр. Момичета, давайте в същия дух! Тази тема няма да е тя ако има мир и спокойствие. Никакъв мир........на барут трябва да мирише тук! Mr. Green

Ей, я не се взимайте на сериозно!

Хубави дни ви желая! Чудно е за разходки! Та дано от тези разходки се махнат мухите от главите ни и темата ни да е уютна и приятна!

Лично аз при себе си наблюдавам как започва леко да ми капе косата. До сега винаги е било така - навърши ли се 3м. от ражането - косата ми започва да капе. Последният път - на кичури беше. Че то пази причина се подстригах късо. А с къса коса не съм била от малка ученичка......

# 578
И на мен започна да ми капе косата Cry, но и преди беше така. Аз си правя една бабешка рецепта - лесна, евтина и ЕФИКАСНА Peace Запарвам сушена коприва и след всяко миене на косата се поливам с водата от копривата, не се изплаква! Но за руси не се препоръчва, защото косата потъмнява.

# 579
Аз минавам да ви се оплача. Преди седмица се разболях.  Оказа се, че съм с Морбили, въпреки ваксинация и Ре такава. Карам го много тежко, с 40 Т. Днес малко уж започнах да се съвземам, но сега Боримир вдигна Т.  newsm45  Стиснете по един палец, поне той да го изкара по-леко.  Praynig
Пазете се момичета, че има епидемия, нищо, че не говорят за това в новините.
 Hug

# 580
  • София
Kопнеж, Маг Инглънда има чудесен летен вариант. Още повече, че има и напълно легнало положение. Аз все още съм само със слинга навън, но скоро ще си взема моята МагИнглънд и с нея ще разхождам девойката. Отказах се да купувам нова количка - Маг-а не е мръднала след 2 години яко ползване по софийските улици.

Катинче, знам, че доста кърмачета обичат бибероните, но моите упорито ги плюеха. С Емо упорствах повече да му я задържа в устата, но сега хич и не правя опити след като първите дни бабата ни не успя да я наложи.

Веселинка засега ръчичките само ги размята, но не съм забелязала да ги лапа. Зърното обаче се опитва всячески да го направи като ластик... Нямам вече търпение да се разкарат коликите. Само вечер са, но е гадно като я виждам да страда.

Според моята педиатърка в момента няма изгледи април да има Пентаксим по кабинетите. В момента ЗК нямала пари дори за Инфанрикс и родителите си го купували. Тъй като отложих първия прием, ако се окаже, че ще купувам ваксина ще сложа Инфанрикса, а не Пентаксима.
Косата не е започнала да капе, но за сметка на това и лохиите ми още се точат.  ooooh! Писна ми от тях вече.
Честита ти нова прическа Мамче. Скоро трябва и аз да я свърша тая работа...
Кафе от студентските си години не пия и не ми липсва. А цигарите  Sick, имам алергия към тях и хич не понасям пушачи... Дани, поздравления за отказването им - дано никога не ти липсват.  Hug

Отностно скандалите - няма начин да минем без тях, за съжаление. Разни хора, разни идеали. Нека все пак да се опитаме да бъдем по-толерантни към останалите.

Я да питам и аз: мислите ли да пробивате ушичките на момиченцата си? Аз съм била на 40 дена, когато са ми пробили моите, но като гледам беба някакси не ми стиска да го направя.

pochti_bezobidna, лелеее, мислех, че ваксината предпазва от тая болест. ooooh! На консултацията ни предупредиха, че и в София има бум на морбилите, но нали съм ваксинирана се мислих за недосегаема... Дано бързо и леко да се оправяте... Сега се чудя, за какво въобще слагаме ваксини, след като файда от тях никаква.  newsm78

# 581
Никакъв мир........на барут трябва да мирише тук! Mr. Green

rotfImbo

ra4e, повечето майки са против пробиването на ушите, с мотива, че това било въпрос на личен избор, които детето само трябвало да направи, като порастне. За други е мн кичозно малко детет с обеци.....въпрос на вкус Simple Smile
Аз на Михаела ги пробих на 25 март. По страра българска традиция се пробиват точно на този ден, защото е Благовещение Mr. Green тогава тя беше на 8 месеца. Нито съм въртяла обеците, нито съм мазала с нещо, след един месец просто смених медицинските обеци. Проблеми никакви сме нямали и за миг не съжелявам. Забравих да кажа, че ги пробихме в кабинет УНГ в Токуда. Лично според мен трябва да се пробият или преди годинката, когато е още малко и не разбира или да се остави вече след 3 години.

И моята коса започна по малко да пада. И аз съм забелязала, че косата ми започна да капе около 3-тия месец, но пикът май беше 6-тия Thinking

Да ви кажа под секрет, ние днес минаваме на пелени 4-ка #Crazy

Днес денят е прекрасен, ще ходим по разходки, май Party

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 08:57 от Katinche

# 582
  • Mediterraneo
Зуи,
амбулаторен картон и аз не съм купувала, направиха й го в ДК и си стои там, дори не съм го разглеждала. Но може вашето педи да иска вие да си го купите. За ваксините отделно има имунизационен паспорт, който се издава още в родилното – нали там са първите ваксини. А Тони М мисля,че говори за нещо като дневник, в който ние да си водим някаква статистика, т.е. не нещо официално. Или греша?

Официално или не, на мен нито с каката, нито сега с бебето са ми давала имунизационен паспорт. Явно не е от най- официалните документи. Картон си купих от ЗК, когато вземах бланката за записването на бебето при лекар. Картонът ни го води сестрата, седи си в лекарския кабинет. А дневник на бебето съм си направила от най- обикновен тефтер, на каката също.

За цигарите- станала съм върла непушачка. Направо се моля волята ми да издържи и да не ги пропушвам отново никога!

Също очаквам всеки момент да започна да си събирам косата по земята  Tired Както и да ми се счупи някой зъб. Всеки път след като родя, се случва точно това. Защо сега да е по- различно  Mr. Green

Обеци на бебето няма да слагам  Stop Има много, много теми по въпроса. Каката е почти на 5, още няма и не иска да има обеци. Като станат разумни същества, да решават- изборът ще бъде техен.

Безобидна, дано бебето изкара леко шарката, ако я хване  Praynig

Най- после пролетта дойде!

# 583
Гледам че въпроса ми с дърпането на зърната е добил популярност сред повечето от вас  Laughing Това че не само мойте зърна се превръщат в ластик ме успокоява  Wink

Аз дето вчера ви споделих че отивам да си купя едни греховно скъпи ботушки.... те пък нямаха моя номер  Twisted Evil Като знам че си ги бях харесела от ноември... Ама нищо, здраве да е. Въпроса е че ми се скъсаха ботушите и сега имам само два чифта ама все на токове, пък да бутам тая количка с токчета не си се представям  Laughing И се чудя боти или ботуши и да искам не мога да си намеря, изтеглени са от пазара, а за обувки ми се струва още студено...  Rolling Eyes Това беше малко разговор около мен си....че само за бебета говорим  Grinning

Ушите ще пробивам ама по натам, още ми се струва малка пък ако не ги иска после когато сама може да решава, просто ги сваляме и готово, все пак обеците не са перманентни  Rolling Eyes Аз например съм била с пробити уши, около 3-4 годишна ми е забрало едно ухо, нещо като бучка е станало, та чак са искали хирургично да ми я отстранят добре че баба ми ме е излекувала (няма да ви казвам с какво  Mr. Green ), но от тогава не са ми слагали обеци, дупките ми бяха зарастнали и една на 17 години си пробих ушите отново ... и по рано исках ама ме беше страх  Grinning

Не пуша и никога не съм пушила, тъй че не мога да вляза в положението на пушачките, ама шоколад си похапвам скришом понякога  Laughing И ноктите си гризя, да не кажете че нямам вредни навици  Mr. Green

Катинче ние минаваме на 3-ка  Grinning

Косата ми още не е започнала да капе ама тя така окапа първата половина на бременността ми че сега не знам останало ли е нещо за капане  #Crazy

# 584
  • София

Аз на Михаела ги пробих на 25 март. По страра българска традиция се пробиват точно на този ден, защото е Благовещение
И аз на Кари тогава и ги пробих, но беше май на 2г.
Косата ми капеше много в началото на бременността, но сега за моя радост не капе.
Гледам пишете, че децата ви се обръщат. Моето няма такива намерения. Wink . С кака си се състезават коя ще спи до по-късно. Още не са се събудили. Стела беше будна от 7 до 7.45 и пак заспа. Сега ги чакам да се излюпят. Вчера се събудиха в 10.30. Поне иползвам случая да сготвя и да поизчистя и като станат да ядат и да изчезваме навън.
Хайде палете количките и навън.
renxy, ако и днес ме излъжеш.....мисли му Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт