СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 836
  • 777
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Само се запивам да чета. Напоследък изпускам нишката.

Това с филиалите е голяма гадост. За да кандидатстваш за една ДГ гърмиш всичките си точки по желанията. Най-вече за да е по-лесно на директорките. Не вярвам някой да го приемат и да се отпише Laughing
Нямам време да се разправям, иначе ще вдигна патардия. Поне да направят филиалите с разлика от някава десета точка, а не цяла. Т.е. за първата желана сграда 3т., за втората 2.9т, а не като отделна кандидатура.

Има градини, чиито филиали са в друго населено място. В частност в район Панчерево има градина, намираща се в 1 село с филиал в съседно... доста различно ми се струва.

и да допълня въпроса си, че пропуснах  Blush
ако "социалните" деца се класират по предните си желания, ще освободят ли места и в общата опашка?

Може би да, може би не. Зависи от много неща - дали и колко още деца ще се наредят на тази опашка, дали ще бъдат приети по първо желание...

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 00:29 от AnMary

# 196
  • София
Да попитам и аз нещо:
Има обявени 10 места за социалната опашка, чакащите "социални деца" на нея са 11, но за всички тях това не е първо желание. Ако на първия етап на класацията се класират по първите си/ по-предните си желания, ще се прехвърлят ли всичките 10 места на общата опашка за втория етап от класацията на 24.04.?

пак ли аз не съм си дочела ... , защо реши че на 24.04 е втори етап ... тогава не е ли първото класиране за набор 2007 / 2009 ?

# 197
  • София
biserche, всички сме в кюпа. Лошото е, че никой нищо не намазва.
Ето и аз съм в майчинство до май, има няма 2-3 месеца. Работа няма да мога да започна, защото няма кой да ми гледа детето.
Ще си стоя безработна у дома и ще гледам моя син до у-ще Simple Smile

Винаги е имало предучилищни. Аз съм я карала в градината. На у-ще тръгнах точно на 7г и 1 д. Дъщеря ми беше на предучилищна в градината. Тръгна на у-ще на 7,7 г.

# 198
Да попитам и аз нещо:
Има обявени 10 места за социалната опашка, чакащите "социални деца" на нея са 11, но за всички тях това не е първо желание. Ако на първия етап на класацията се класират по първите си/ по-предните си желания, ще се прехвърлят ли всичките 10 места на общата опашка за втория етап от класацията на 24.04.?

пак ли аз не съм си дочела ... , защо реши че на 24.04 е втори етап ... тогава не е ли първото класиране за набор 2007 / 2009 ?
В сайта на ИСОДГ пише, че първоначалното класиране за прием от септември ще се проведе на две стъпки:
Стъпка 1: Класиране на социалните и общите опашки според квотата
Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка
Аз това го разбирам, че ще се случи в един ден. Да не би пък аз нещо да не съм доразбрала  newsm78

# 199
Един запис и от мен - засега попадаме в гранична група и в трите градини, които са ми най-удобни, която и да избера за първо желание. От там нататък е необходима висша математика за изчисляване на вероятностите. hahaha

Амс, и аз така го разбирам. Всичко се случва в един ден, а ние само ще видим крайния резултат - кой класиран и кой не.

# 200
  • София
Да попитам и аз нещо:

Момичето пита за 2-рия тур на 1-вото класиране.

# 201
АнМари, колкото до кюпа - да, там сме  #2gunfire
Кофти това с бездработицата, аз не се оплаквам, имам и баби на разположение, но все пак предпочитам яслите, имам съображения.
За предучилищната - може би аз помня много от отдавна  Joy, ЕГН-то ми е най-голямото тук явно, защото по мое време нямаше задължителна предучилищна и аз не съм ходила, може би защото тръгнах и на 6 години, но е така, нямам спомен за друго. Спомням си обаче, че при липсата на толкова хора, дошли в последно време в София, имаше мнооого деца, била съм даже Ж паралелка в училище с по 35 деца във всеки клас - випуск от 140-150 деца, но никога не е било такова чудо в градините. Предполагам, че проблема ще се пренесе и в училищата, уви, ако някой не вземе мерки още от сега.

# 202
[quote
Това с филиалите е голяма гадост. За да кандидатстваш за една ДГ гърмиш всичките си точки по желанията. Най-вече за да е по-лесно на директорките. Не вярвам някой да го приемат и да се отпише Laughing
Нямам време да се разправям, иначе ще вдигна патардия. Поне да направят филиалите с разлика от някава десета точка, а не цяла. Т.е. за първата желана сграда 3т., за втората 2.9т, а не като отделна кандидатура.
[/quote]
Не мисля, че по добрият вариянт е да си изгърмиш точките, като кандидатстваш за сградата, която ти е под балкона, а те изпратят през три преки в четвъртата. И децата се помещават на партера на жилищен блок, и ги извеждат на площадката на междублоковото пространство. Peace

# 203
  • София
Да попитам и аз нещо:

в такъв случай - отговора е , че ако ги приемат по първо желание автоматично отпадат от второ и трето желание ... поне аз така разбрах от това което ми обясни
ако греша поправете !

# 204
  • София
За предучилищната - може би аз помня много от отдавна  Joy, ЕГН-то ми е най-голямото тук явно
Може би те бия с 1г Simple Smile
Градината ми беше на ул. Мизия. Последната група (4та) се е водила предучилищна. Както и сега се води по градините.
В гимназията бяхме повече от 36 ученика в клас. Аз учех в 128мо. Сега има някакви изисквания за брой ученици в клас. Дъщеря ми са 25 деца.

А за безработицата... вече се примирих, че ще си го гледам моя до у-ще Simple Smile Само дето ще изкукам по някое време и ще ми писне.
Преди малко му размених местата на 1вите три градини. Тази, която беше на 1во място я зафучих на 3то. Тя ми харесва най-много, и дъщеря ми беше в нея. Но за нея шанса в граничканата група е 2 към 44 (за сега). А в градината, която в момента е на 1во поне шанса е 9 към 45 Simple Smile

# 205
  • София
Аз се надявам на 16.03 РГ да вземе решение поне поредността на желанията да се виждат и по този начин да ни улеснят в избора 
smile3521 !!!

# 206
Всъщност поне за социалните може да се разбере поредността на желанието от точките в общия списък. Иначе наистина много време се губи да проверяваш всички списъци в квартала, а понякога и в съседни, за да разбереш кое поред е желанието на тези с твоите точки или с повече от тях.

# 207
  • София
Да попитам и аз нещо:

в такъв случай - отговора е , че ако ги приемат по първо желание автоматично отпадат от второ и трето желание ... поне аз така разбрах от това което ми обясни
ако греша поправете !
Това дали наистина е така или ще се чака второ класиране, т.е. да се разбере къде няма да се запишат тези деца и тогава да се пратят местата към общата опашка Thinking

# 208
Привет
Признавам си че от известнов реме не следя сайта за кандидатсване, но сега регистрирахме едно познато детенце и не се вижда опцията за избор на критерии, там, където се дават точките(адрес в София, самотна майка и т.н.)
Това не ми се струва нормално, нали?Я кажете, да не би пък сега още да не може да се попълват критериите? newsm78Писахме на формата за обратна връзка, но знам че тук ще имам по- бърз отговор

# 209
Да попитам и аз нещо:

ако греша поправете !
Това дали наистина е така или ще се чака второ класиране, т.е. да се разбере къде няма да се запишат тези деца и тогава да се пратят местата към общата опашка Thinking

Ако е класирано по първо желание би трябвало веднага да му отпаднат по-долните желания... Процедурата не е е... "класирал си се по първо, така че имаш право на избор между всички по-долни желания Simple Smile"
Ако е така аз се записвам в Кремиковци по първо (или къде беше "на Кати" градината, Бухово ли?) и след това си избирам малката да посещава най-елитната градина в Младост... макар че не съм проучвала кои са добрите градини или лошите, защото аз за съжаление се надявам да ни приемат където и да е Sad

Общи условия

Активация на акаунт