СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 33 056
  • 777
  •   1
Отговори
# 315
  • София
С риск да ме оплюете сега да се изкажа и аз за К4. Първо да си напиша, че и аз съм против него в този му вид и ми се струва доста по-логично или да важи само за ДЗ, в които работят съответните родители или баби, или поне да не носи цели 3 т.
Истината е, че децата на персонала ВИНАГИ са влизали с предимство, така беше и по мое време, даже лелките си водеха внуците с тях.
Дори и в този му вид, при строг контрол, едва ли може да има кой знае какви нарушения. Дори сега може да се извади списък на всички служители в ДЗ и да се провери кой има дете/ внуче, което ще кандидатства сега.
Т.е. някаква логика все пак виждам в К4.
Но в К5. просто не виждам такава отникъде.  newsm78 ВИНАГИ е било практика ясленчетата от ОДЗ-тата автоматично да преминават в първа яслена група. С какво по-точно тази 1 т. уж равнопоставя ходещите в числа ясла, освен че се дискриминират още повече неприетите в ясла деца?

"Истината е, че децата на персонала ВИНАГИ са влизали с предимство, така беше и по мое време, даже лелките си водеха внуците с тях." на този етап при тези условия при  посоченият от мен пример няма как да стане .

ЕТО : една позната си е дала детето да и го гледа "лелка "- на частно по часово  , но тя няма как да го води винаги с нея на ДГ  , че 1. я е страх от проверки .2. може да няма за него легало примерно или храна ( което е смешно ) но и колежките й не са били много  благоразположени към идеята за постоянно присъствие така , че за сега детето само в краен случай " детегледачката - леля " го води с нея на работа .
така че логиката за К4 отпада тъй като , ако някоя баба си позволи да си води внучето с нея то няма как да стане за 3- 4 години постоянно - нелегално !

по вторият въпрос за К5 ... или всички вън ( от един и същи набор ) и с нов старт   ... или щом има шанс за децата от ОДЗ да има шанс и за децата от същия набор - ясленчета ( независимо те дали са от държавна или частна ясла - логиката е една ... цитирам :" адаптирани са "за ДГ - поне това са дали като аргумент .
П.П.  не си мислете , че лесно ни приеха нас в ясла с 300 зора т'а какво сега ... и без това кандидатстваме два пъти за ДЗ ...  а ОДЗ веднъж и автоматично преминават в ДГ та даже имат и възстановяване на всички точки за да кандидатстват с нас в по желано място за  ДГ ... без да са отписани от съответното ОДЗ (естествено там им се пази мястото на 100% ако не ги приемат по този начин заемат временно две места за кратък период от врем )   - няма справедливост то ясно , но не се опитвай да ме убедиш , и да ми сравняваш К4 с К5  .

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 18:22 от reniris

# 316
Момичета имам една голяма молба. Търсейки нещо в нета попаднах на линк с 3-те имена на детето ми. То е особено и няма как да се дублира. Копнато е от системата на ИСОДГ в тази тема назад.
Считам, че никак не е редно да се изтепосват конкретни имена, моля давайте примерите си по друг начин  Peace Варианти много!
ИСОДГ в даден момент заключва информацията, а тук във форума тя остава достъпна.
Детето ми е с 8т. по 1во желание и не е "интересен" казус. Но ако ще и с 50+ да е, това не променя нещата  Peace

# 317

ЕТО : една позната си е дала детето да и го гледа "лелка "- на частно по часово  , но тя няма как да го води винаги с нея на ДГ  , че 1. я е страх от проверки .2. може да няма за него легало примерно или храна ( което е смешно ) но и колежките й не са били много  благоразположени към идеята за постоянно присъствие така , че за сега детето само в краен случай " детегледачката - леля " го води с нея на работа .
                  Примера ти е напълно незаконен и недопустим.Абсолютно забранено е да има дете,което не е в списъците на ДЗ и няма мед.документация.Ако това е действителен случай се чудя къде е директорката?Забранено е да водиш собственото си дете ,а какво става за дете ,което гледаш.
                 За легло и най-вече храна 100%-во нарушение подлежащо на много санкции,а при проверка от общината -уволнение.Няма да обяснявам на дълго и широко защо!

# 318
  • София

Примера ти е напълно незаконен и недопустим.Абсолютно забранено е да има дете,което не е в списъците на ДЗ и няма мед.документация.Ако това е действителен случай се чудя къде е директорката?Забранено е да водиш собственото си дете ,а какво става за дете ,което гледаш.
                 За легло и най-вече храна 100%-во нарушение подлежащо на много санкции,а при проверка от общината -уволнение.Няма да обяснявам на дълго и широко защо!
знам , но е факт !
за това писах че няма как да стане ... още повече за постоянно нелегално .
то и лелката си я е страх и за това не е честа практика , но се  случва  по някога  Mr. Green !!!

# 319
                Да ти кажа писна ми от такива факти  Laughing Уведомете директора за нарушението ,че ми омръзна да се сблъсквам с подобни примери и от там целия негатив да се сипе върху хората,които си вършат работата и то добре.

# 320
Що се карате за К4, като за тази кампания вече не може да се промени?! Така е, винаги, в някоя област от обществения живот, има привилегии! Служители на това или друго държавно ведомство (вече се водят "администрации") купуват жилища за никакви пари в София!

# 321
  • София
               Да ти кажа писна ми от такива факти  Laughing Уведомете директора за нарушението ,че ми омръзна да се сблъсквам с подобни примери и от там целия негатив да се сипе върху хората,които си вършат работата и то добре.
Didia ти например , защо не ни уведоми за нередностите ,които знаеш , че стават от родителите ... и за които аз два пъти настоявах ( още в миналите теми - ако искаш да ти търся поста  Crossing Arms ... ) не е моя работа ,кои как си върши работата ,и доколкото те познавам теб ( виртуално ) ти си май единствена която си я върши ... най- много да има още една две като теб ... , но определено сте рядкост и като почнеш да слагаш всичките си колежки под един знаменател наречен - хуманност и отговорност лично мен ме дразниш с наивността си и вярата в колегите ти .
така , че не искай от мен да отида до въпросната градина и да подлея вода на приятелка ... не съм такъв човек , а и да отида какво ще постигна ...хихихихи - нищо ... на кой да кажа - на директорката - няма нужда тя много добре знае за случая .
и на мен ми писна от много нередности , но аз и ти няма да оправим света - повярвай ми ...  Peace

Що се карате за К4, като за тази кампания вече не може да се промени?! Така е, винаги, в някоя област от обществения живот, има привилегии! Служители на това или друго държавно ведомство (вече се водят "администрации") купуват жилища за никакви пари в София!

нека имат и персонала на ДГ привилегии - лошо няма , но привилегиите да са коректни спрямо всички ... още повече в случая става въпрос за деца и дефицит на места.
АЗ ЛИЧНО  нямам против всички деца на персонала да не плащат такса например - ето добра привилегия   Peace  но да са с равен старт за приемане в ДГ при този голям наплив и дефицит на места .

друго - лично мое мнение е , че децата  от социалните опашки по един или друг начин са ощетени от съдбата и ТЕ според мен трябва да влизат автоматично  в ДЗ без никакви точки и критерии .
това е обида за нацията ни дете с баба в ДГ да е с предимство пред сираче  doh "ще ни освиркат от всякъде ако се разчуе " , това само в България може да го има .
irini* ти си юрист няма как да не си наясно с "незаконния К4 ",които си го "узакониха" тези ,които са облагодетелствани лично от него и на които той им носи "дивиденти" - малко грубо ,но ако мога така да се изразя   bowuu  !!!
Приятна вечер !

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 21:55 от reniris

# 322
Аз съм против К4, но като така е по регламент? Лошото е, че децата със соц. критерии страдат от това, ама ние сме си виновни! Пуснаха анката миналата година ка да се определят, а ние се "хвърлихме" на доверие на ПС, вместо " бързи пръсти"? Така ли беше?

# 323
  • София
Аз съм против К4, но като така е по регламент? Лошото е, че децата със соц. критерии страдат от това, ама ние сме си виновни! Пуснаха анката миналата година ка да се определят, а ние се "хвърлихме" на доверие на ПС, вместо " бързи пръсти"? Така ли беше?
Peace така б'е - да , но и тогава болшинството беше  против К4 , а те си го приеха - така ли беше ?
и сега даже Ели каза , че  няма смисъл да се повдига този въпрос на РГ , че резултата ще е нулев .
моето дете все ще влезе някъде ако не при първо , то при второ класиране , но ми е жал за нацията ни и за дечицата , които няма да имат шанса  да се развиват в подходяща за тях среда само защото родителите им са юристи , инженери , доктори ... , а не п...ти лели в ДГ .
никои не искам да обидя и ако някои се засегне моля да бъда извинена   bouquet , но за леля в ДГ  не е нужно и средно образование  Mr. Green .

# 324
Така е, и аз миналата година бях против настоящите адреси, но...

Това, което си написала, само потвърждава тезата ми от минала година, че 1 работещ родител, с постоянен адрес в София, а другия, за майчинството, с постоянен адрес и месторабота, на "майната си", с извинение, имат по-големи шансове, в зависимост от кр-риите.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 22:26 от AnMary

# 325
Момичета имам една голяма молба. Търсейки нещо в нета попаднах на линк с 3-те имена на детето ми. То е особено и няма как да се дублира. Копнато е от системата на ИСОДГ в тази тема назад.
Считам, че никак не е редно да се изтепосват конкретни имена, моля давайте примерите си по друг начин  Peace Варианти много!
ИСОДГ в даден момент заключва информацията, а тук във форума тя остава достъпна.
Детето ми е с 8т. по 1во желание и не е "интересен" казус. Но ако ще и с 50+ да е, това не променя нещата  Peace
Извън твоя частен апел, считам, че когато става въпрос за нередност , а не "неитересен казус" на дете със стандартните точки, трябва да се говори с истиски имена.
И на моето дете името е особено .

# 326
Това за 3т. го повдигнах в жалба до СО, но директно ме одрязаха присъстващите директорки в работната група.Дори не ме оставиха да я прочета жалбата, за да разберът колко закона нарушава този критерий К4.(жалбата беше писана от адвокат, който познава законите и беше издържана).

С риск някои да ме оплюят много сериозно ще споделя личното си мнение, че много директорки са обърнали градините на семейни и лични фирми. Това с недостига на персонал да го обясняват на някой друг... да, има градини, в които липсва педагогически персонал, но се оказва доста трудно да се доредиш за лелка в градина. Нищо чудно скоро да направят система подобна на ИСОДГ и за лелките  Mr. Green
ooooh! Чудя се, вместо да се молим незаинтересованите директорки да чуят нещо, което нарушава интересите им не може ли тази жалба да се внесе някъде. Не би ми хрумнало изобщо, че е възможно полусираците да са с по-малко точки от децата на персонала. Ако трабва да съм съвсем честна изобщо не би било редно да има дори минимална вероятност дете-полусирак да не бъде прието в ДГ.

# 327

Съгласна съм с теб, не се знае кой за какво се рови из мрежата.
Лошото е, че ако не го приемат, имената му пак ще бъдат общодостъпни в списъците с чакащи.

# 328

Съгласна съм с теб, не се знае кой за какво се рови из мрежата.
Лошото е, че ако не го приемат, имената му пак ще бъдат общодостъпни в списъците с чакащи.

Да, но информацията в сайта на ИСОДГ не е "отворена за търсене" (т.е. ако напишеш името на едно дете в гугъл, например, няма да ти излязат списъците от сайта на ИСОДГ), а имената, публикувани в този форум цъфват веднага при търсене в гугъл. Аз също намерих името на дъщеря ми в една тема покрай класирането по-миналата година, просто беше попаднала в  копрана група имена от сайта. И на мен не ми стана приятно.

# 329
  • София
Момичета да се включа и аз с един въпрос :

Може ли някой да ми каже, ако едно и също дете в две различни ОДЗ-та има съответно 10+ и 10.1 точки - в коя му е първото желание - за да знам къде да си смятам празна бройка Wink

Аз за сега съм умерен оптимист - в най-добрия случай се борим 25 деца за 4 места... за сега, но в последните два дни набъбнахме с още 2 дечица... ама така ще е до класирането

Много ви благодаря предварително. Интересно ми е да следя информацията и опита, който се споделя тук и на моменти се чувствам доста боса... но затова ще питам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт