СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 33 054
  • 777
  •   1
Отговори
# 300
Аз само искам да попитам за поредността на желанията на децата по социалните критерии, сега като участват и в "общите" списъци е елементарно да се прецени на кое желание му е съответната детска градина, така че проблемът по-скоро е за поредността на желанията на К4, нали и без това точките над 11 се крият заради децата с по-тежко социално положение, на децата с предимство по К4 едва ли ще им е проблем да им се види поредността на желанията.

Ами зависи, в едно от ДЗ-тата едно детенце например е с 7.0 т. в соц. опашка и с 5 в общата. Ясно е, че не му е 1-во, 2-ро или 3-то желание. Проверих други списъци, оказа се, че и за1, 2 и 3 желание е в гранична група. Т.е. макар и малка има възможност да го приемат чак на 4 -то напр. То е със 7.0 точки в ДЗ в целия квартал. За мен е важно да знам, дали нашата градина му е 4-то или 8-о желание.

Най-вероятно ще се класира другаде, знам ли... явно вашия квартал не му е приоритетен  newsm78

# 301
  • София, под Карлсон
Виждат го, разбира се. Нали точно в това е цялата идея. Финансират градини, които, в основната си част, се грижат за децата на... персонала на градините.

202uu

А ние бавно падаме надолу в класирането...Къде ли ще сме на 24.04  newsm78

# 302
  • София
Как можем да предизвикаме дискусия относно тези 3 точки за баба и да искаме промяна? Нямам против да има 1 точка, но чак 3.... Naughty. Изобщо не ми се струва справедливо. Или пък да се въведе примерно максимум на броя приети, благодарение на точките по този критерий- не повече от 5% от местата за даден набор в една градина/ОДЗ.

# 303
А възможно ли е някак двама близнаци да имат различни точки?  Shocked Гледах ги по социалните опашки - две дечица с еднакви втори и трети имена, явно близнаци. Но в едното ОДЗ едното дете беше с 8, другото със 7 точки  newsm78. В останалите ОДЗ-та, където ги видях, бяха с еднакъв брой точки..

Друго странно нещо - пак близнаци, с 10 точки на социалната и 3 на обикновената опашка  Thinking. Този номер пък как става  newsm78

Това също го говорихме... че миналата година са пратили на родителите, които са сложили различни поредности на желанията на близнаците да ги оеднаквят... тоест все едно е един човек, нямат право да слагат различни градини за първо желание на двете деца... Сигурно и тази година ще уведомят родителите...
А иначе за 3-те точки.... може би близнаци сираци Sad

# 304
  • София
[Ако записвате детето в същата детска градина - .....ОДЗ не е необходимо да представяте служебна бележка. Директорът ще удостовери заявката на място. [/b]
Това имах предвид - директорът с пари на ръка със сигурност ще потвърди нещо, което не се удостоверява изрично с документ.

Ами то се отнася същото и за всяко едно друго предимство, не само за К4. Ако на директорът му се рискува, и родителите са нахални и не им пука, че детето им ще се класира неправомерно...както е и в много други области.

мацка , тук става въпрос за цели 3 т - не за 1 т . Mr. Green и "легален прием чрез системата " има как да си затвори едното оче поне а? Mr. Green естествено при добро възнаграждение де  Peace  на за 300 лв . като леля Ренка , а аз 3-4 вноски като за частна ДГ - примерно  bowuu

Е каква е разликата, ако пишеш например дядото на детето, който е инвалид и си се разбрал с директорката (дори и леля Рени ще прескочиш) да си затвори очите, че дядото всъщност няма как да е член на семейството? И в двата случая говорим за злоупотреба с критерий от страна на родителите и приемане на рушвет от страна на директорката, нали?

ПП Леля Рени и да вземе пари за К4, без знанието на директорката няма как да стане...

този ли критерии имаш в предвид тук става въпрос само за родител така , че ДА  дядото е аут в случая
 СК8. Деца, на които поне един член на семейството е с трайно намалена работоспособност 71 % до 100 % - 3 т.

или принципно да излъжа , че дядото е бащата . ох не те разбрах , но по лесно е да извадиш бележка за К4 отколкото за  които и да е др . критерии

абе... няма какво да спорим К4 си е допълнителен доход на персонал - редки са скучайте когато се използва лоялно , а дори и лоялното му използване той е най много дискриминационен - спор няма , че със всеки може да се злоупотреби , но ако някои "стрела " по добре с 3 куршума от колкото с 1 или 2  :е:

# 305
  • София, под Карлсон
Как можем да предизвикаме дискусия относно тези 3 точки за баба и да искаме промяна? Нямам против да има 1 точка, но чак 3.... Naughty. Изобщо не ми се струва справедливо. Или пък да се въведе примерно максимум на броя приети, благодарение на точките по този критерий- не повече от 5% от местата за даден набор в една градина/ОДЗ.

За тази година е вече късно...
На мен лично и 5% ми се струват много по този признак. Мен ако питате персонала трябва да ползва други привилегии, а не точки. Освен това е редно да се въведе ограничение на броя деца, които една баба "вкарва". Другото нещо е, че ако им се давт допълнителни точки, то те следва да важат само за ДЗ, където работи бабата/дядото или който и да е друг.

# 306
  • София
Това за 3т. го повдигнах в жалба до СО, но директно ме одрязаха присъстващите директорки в работната група.Дори не ме оставиха да я прочета жалбата, за да разберът колко закона нарушава този критерий К4.(жалбата беше писана от адвокат, който познава законите и беше издържана).
А за поредността на желанията - ако го променят като функционалност ще има голямо значение, защото в момента изобщо не мога да се ориентъирам по социланите критерии кое дете по кое желание е в дадено ОДЗ.

# 307
  • София, под Карлсон
Това за 3т. го повдигнах в жалба до СО, но директно ме одрязаха присъстващите директорки в работната група.Дори не ме оставиха да я прочета жалбата, за да разберът колко закона нарушава този критерий К4.(жалбата беше писана от адвокат, който познава законите и беше издържана).

С риск някои да ме оплюят много сериозно ще споделя личното си мнение, че много директорки са обърнали градините на семейни и лични фирми. Това с недостига на персонал да го обясняват на някой друг... да, има градини, в които липсва педагогически персонал, но се оказва доста трудно да се доредиш за лелка в градина. Нищо чудно скоро да направят система подобна на ИСОДГ и за лелките  Mr. Green

# 308
  • София
" късно е либе за китка " няма как  Mr. Green аз се "боря за това от миналата година ама Цъ
Ели каза , че и в РГ на 16 .03 ще  се зададе въпроса, но  е абсолютно безсмислено , тъй като там болшинство са директорки и от образованието , много малко са мамите ( а и на тези мами децата са в градините ) така че няма начин да няма начин , но в този случай - няма начин  Laughing
и все пак ако има някаква промяна на критериите то ще е за догодина , в никои случай тази година !!! bowuu

А възможно ли е някак двама близнаци да имат различни точки?  Shocked
може близнаците да са от различни бащи -   Joy  hahaha  Mr. Green  шегувам се естествено ( да не го вземе пак някои за истина )

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 17:35 от reniris

# 309
  • София
С риск да ме оплюете сега да се изкажа и аз за К4. Първо да си напиша, че и аз съм против него в този му вид и ми се струва доста по-логично или да важи само за ДЗ, в които работят съответните родители или баби, или поне да не носи цели 3 т.
Истината е, че децата на персонала ВИНАГИ са влизали с предимство, така беше и по мое време, даже лелките си водеха внуците с тях.
Дори и в този му вид, при строг контрол, едва ли може да има кой знае какви нарушения. Дори сега може да се извади списък на всички служители в ДЗ и да се провери кой има дете/ внуче, което ще кандидатства сега.
Т.е. някаква логика все пак виждам в К4.
Но в К5. просто не виждам такава отникъде.  newsm78 ВИНАГИ е било практика ясленчетата от ОДЗ-тата автоматично да преминават в първа яслена група. С какво по-точно тази 1 т. уж равнопоставя ходещите в числа ясла, освен че се дискриминират още повече неприетите в ясла деца?

# 310
  • София
А възможно ли е някак двама близнаци да имат различни точки?  Shocked Гледах ги по социалните опашки - две дечица с еднакви втори и трети имена, явно близнаци. Но в едното ОДЗ едното дете беше с 8, другото със 7 точки  newsm78. В останалите ОДЗ-та, където ги видях, бяха с еднакъв брой точки..

Друго странно нещо - пак близнаци, с 10 точки на социалната и 3 на обикновената опашка  Thinking. Този номер пък как става  newsm78

Ако става дума за опашки в 1 и също ДЗ, тези деца имат основна база 3 т. (имат адрес в Сф, но и двамата родители - ако имат такива - не работят). Тази градина, очевидно, трябва да е след 4-то желание за децата. Да видим сега... щом става въпрос за близнаци, на социалната опашка получават задължително 2 т. - близнашки. Имаме 5 т. Трябва да намерим още 5. Общият бал е 10, не 11, т.е. не са сираци - за това биха имали 6 т... Единственият начин да се сдобият с 5 т. е като 3 + 2, т.е. те са от многодетно семейство (СК12 - 2 т.). Оставащите 3 т. могат да получат от СК8 до СК11 - все са по 3. Но предвид другите обстоятелства, бих предположила СК9. Разбира се, мога и да греша в последното.

# 311
  • София
Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-03-09 22:25:18 вашето запитване:
Ако детето бъде класирано април месец по 3-то или 4-то желание, трябва ли да го запишем веднага в яслата или има опция да изчакаме следващите класирания с идеята да се прехвърли първо или второ желание.
И ако го запиша веднага при класиране месец април, това означава ли че отпада от последващи класирания за 1-во и 2-ро желание и записването е окончателно?

Нашият отговор:В случай, че детето Ви бъде класирано по 3-то или 4-то желание, кандидатурите на по-предно желание се запазват. Ще имате възможност да изчакате резултатите и на второ класиране, което ще се проведе на 01.05.2010 год. В случай, че запишете детето си в рамките на установания срок, всички кандидатури ще бъдат премахнати, без значение на кое желание са. Можете да ги добавите отново, но с новия входящ номер.

Видях , че този въпрос е обяснен няколко страници по-назад, но за да съм сигурна искам да ви питам:

- ако изчакам до второ класиране, а на първото е прието по 3-то  желание и не го класират за 1-во или 2-ро място, това значи ли че ми се пази мястото където е било класирано по 3 желание при първоначалното класиране или го губя, защото не съм го записала.
- и след класирането май месец, разбрах че има класирания всяка събота. Ще можем ли междувременно в дните на седмицата да разместваме желанията си или подредбата окончателно е само до 22,04?
Дано да съм успяла да си задам правилно въпросите, че ми е голяма каша в главата newsm78

# 312
  • София

Не повече от 5% общо, бих казала аз - за всички набори и ДЗ... иначе се получава, че системата на ДЗ в Сф са ... ами, затворена система - или система за отглеждане на децата и внуците на заетите там... в чувствителна степен.

# 313
  • София
Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-03-09 22:25:18 вашето запитване:
Ако детето бъде класирано април месец по 3-то или 4-то желание, трябва ли да го запишем веднага в яслата или има опция да изчакаме следващите класирания с идеята да се прехвърли първо или второ желание.
И ако го запиша веднага при класиране месец април, това означава ли че отпада от последващи класирания за 1-во и 2-ро желание и записването е окончателно?

Нашият отговор:В случай, че детето Ви бъде класирано по 3-то или 4-то желание, кандидатурите на по-предно желание се запазват. Ще имате възможност да изчакате резултатите и на второ класиране, което ще се проведе на 01.05.2010 год. В случай, че запишете детето си в рамките на установания срок, всички кандидатури ще бъдат премахнати, без значение на кое желание са. Можете да ги добавите отново, но с новия входящ номер.

Видях , че този въпрос е обяснен няколко страници по-назад, но за да съм сигурна искам да ви питам:

- ако изчакам до второ класиране, а на първото е прието по 3-то  желание и не го класират за 1-во или 2-ро място, това значи ли че ми се пази мястото където е било класирано по 3 желание при първоначалното класиране или го губя, защото не съм го записала.
- и след класирането май месец, разбрах че има класирания всяка събота. Ще можем ли междувременно в дните на седмицата да разместваме желанията си или подредбата окончателно е само до 22,04?
Дано да съм успяла да си задам правилно въпросите, че ми е голяма каша в главата newsm78

Ако срокът за записване е 2 седмичен няма проблем да изчакаш.

# 314
  • София
може близнаците да са от различни бащи -   Joy  hahaha  Mr. Green  шегувам се естествено ( да не го вземе пак някои за истина )

Биологически е възможно, юридически - на практика - едва ли.

Общи условия

Активация на акаунт