СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 34 082
  • 777
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Не мога да съм сигурна - тук се коментираше преди време...

# 286
Няма спор, просто коментираме К4. Аз мисля, че това е нарочно оставена вратичка за влизане в ОДЗ по 2-рия начин. Иначе друго не ми идва на акъла.

# 287
  • София

Не.
Но пък, както се оказа, не се иска и доказателство за семейна принадлежност - т.е. не се иска акт за раждане на родителя, чийто родител - по идея - се явяват леличката, чистачката или градинарят - дядо...

Не е така, Кати. Peace Ето го пълният текст от  секцията "Необходими документи" при записване:
Служебна бележка от ...ОДЗ, че .........работи като .............. Подпис и печат.
Ако .............е баба/дядо на ................, родителят трябва да предостави неговото Удостоверение за раждане, за да се установи пряка роднинска връзка.

Ако записвате детето в същата детска градина - .....ОДЗ не е необходимо да представяте служебна бележка. Директорът ще удостовери заявката на място.

# 288
[Ако записвате детето в същата детска градина - .....ОДЗ не е необходимо да представяте служебна бележка. Директорът ще удостовери заявката на място. [/b]

Това имах предвид - директорът с пари на ръка със сигурност ще потвърди нещо, което не се удостоверява изрично с документ.

# 289
[Ако записвате детето в същата детска градина - .....ОДЗ не е необходимо да представяте служебна бележка. Директорът ще удостовери заявката на място. [/b]
Това имах предвид - директорът с пари на ръка със сигурност ще потвърди нещо, което не се удостоверява изрично с документ.

Ами то се отнася същото и за всяко едно друго предимство, не само за К4. Ако на директорът му се рискува, и родителите са нахални и не им пука, че детето им ще се класира неправомерно...както е и в много други области.

# 290
  • София
Аз уж инж., а не досметнах. Пак ще размествам градини Simple Smile И ще се надявам на септ. 2011 Simple Smile

# 291
  • София

Добре де, аз само се чудя, защо да кажем за деца - полусираци дават 3 т., а за К4 пак 3 точки, да им дадат точки, хубаво, ама 1 - защо чак 3, това не е справедливо според мен!

Щото иначе има реална опасност да бъдат изпреварени от полусираците. Така са се постарали да не допускат такава възможност.
3 (К4) +2 (К2) = 5 т. за персоналските.
3 (СК7) +1 (К2) = 4 т. за полусираците.

[/quote]

аз не мога да разбера ТИЯ  от СО  и където приеха, подкрепят ,предлагат, облагодетелстват и т. н този К4 кьорави ли са т'а НЕВИДАТ ЛИ това ???

# 292
  • София
Виждат го, разбира се. Нали точно в това е цялата идея. Финансират градини, които, в основната си част, се грижат за децата на... персонала на градините.

# 293
  • София

Не се сърди - наистина не се разбира, че предложението е само с цел ирония.
Навярно понеже при сегашната... криза и отчаяние не е по предполагане абсурдно... т.е. би било мислимо и подобно нещо да иска някой.

Peace самата дума " социални " никъде не се вписва с  ш.б.н.я  К4 -  баба ,градинар , чистач /внуче - логично няма как К4 да е в първата опашка , дадох само пример , ЧЕ АКО БЕ  тези деца щяха да имат по малак шанс от колкото имат сега - 100% и ТО за всички ДГ в София
а'ре да не спамим повече по този въпрос ,кои разбрал - разбрал  bowuu ,кои - не - ( като мен често  Wink - пита пак )

п.п. само цитирам се ... никъде не съм писала предлагам а ,"ако К4 бе социалните шансовете им щяха да са по малки , но сега нямам думи " даже съм сложила емотката " Mr. Green "

и като заключение съм сложила моята напоследък любима дума в изречението : "Истината е , че за този критерий трябва ПРОЗРАЧНОСТ и стриктен контрол !!!"
така , че и на кои не му е ясно да му се изясни .О'к!  oops

Не мога да съм сигурна - тук се коментираше преди време...
Е  сега са ги " напекли " за първото класиране , но за последващо няма да има проблем вероятно ... за това , ако някое дете напусне ДГ и се освободи 1 място ,директорката не го обявява веднага , а изчаква ли изчаква ......
в миналата тема една мама се чудеше , защо като е отписала детето си то още е в списъците на ДГ - спомняш ли си ?та се наложи да уведомява чак СО  Wink .
За това трябва стриктен контрол , но и такъв няма , а и да има к'во никои няма да уволни лелята ( баба), директорката или градинаря които злоупотребяват , т'а нали са дефицит  Mr. Green !?!

Няма спор, просто коментираме К4. Аз мисля, че това е нарочно оставена вратичка за влизане в ОДЗ по 2-рия начин. Иначе друго не ми идва на акъла.
newsm10 smile3521 smile3501 казано с една дума !

Ами то се отнася същото и за всяко едно друго предимство, не само за К4. Ако на директорът му се рискува, и родителите са нахални и не им пука, че детето им ще се класира неправомерно...както е и в много други области.

мацка , тук става въпрос за цели 3 т - не за 1 т . Mr. Green и "легален прием чрез системата " има как да си затвори едното оче поне а? Mr. Green естествено при добро възнаграждение де  Peace  на за 300 лв . като леля Ренка , а аз 3-4 вноски като за частна ДГ - примерно  bowuu

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 17:18 от AnMary

# 294

мацка , тук става въпрос за цели 3 т - не за 1 т . Mr. Green и "легален прием чрез системата " има как да си затвори едното оче поне а? Mr. Green естествено при добро възнаграждение де  Peace  на за 300 лв . като леля Ренка , а аз 3-4 вноски като за частна ДГ - примерно   bowuu

Е каква е разликата, ако пишеш например дядото на детето, който е инвалид и си се разбрал с директорката (дори и леля Рени ще прескочиш) да си затвори очите, че дядото всъщност няма как да е член на семейството? И в двата случая говорим за злоупотреба с критерий от страна на родителите и приемане на рушвет от страна на директорката, нали?

ПП Леля Рени и да вземе пари за К4, без знанието на директорката няма как да стане...

# 295
Миналата тема я изпуснах, но тук да се включа, за да следя.
В Красна Поляна пък има градини, в които почти всички деца от социалния списък най-вероятно ще отпаднат (набор 2007), защото биха били приети по по-предни техни желания. Както и има мноого деца, които стоят на опашки на ОДЗ-та, обявили нулев прием за набор 2007 (явно родителите не си дават толкова зор като мен и вас Joy). Има и деца, които кандидатстват в повече от 30 градини, въпреки, че приемът им поне в 3 от тях е гарантиран. Дано вземат решение за обявяване поредността на желанията, защото от три дни се взирам в едни безкрайни списъци и ми изтекоха очите Rolling Eyes
И като цяло наблюденията ми са, че за набор 2007 децата с точки по социални критерии не са толкова много, т.е. според мен всички ще бъдат класирани в тези 40% от местата (дано!), че даже и ще останат места за прехвърляне към общите опашки.  Може би по-голямата част от тях са били класирани в яслените групи на ОДЗ-тата newsm78

Както и да е, успех на всички Hug

# 296
Аз само искам да попитам за поредността на желанията на децата по социалните критерии, сега като участват и в "общите" списъци е елементарно да се прецени на кое желание му е съответната детска градина, така че проблемът по-скоро е за поредността на желанията на К4, нали и без това точките над 11 се крият заради децата с по-тежко социално положение, на децата с предимство по К4 едва ли ще им е проблем да им се види поредността на желанията.

# 297
Аз само искам да попитам за поредността на желанията на децата по социалните критерии, сега като участват и в "общите" списъци е елементарно да се прецени на кое желание му е съответната детска градина, така че проблемът по-скоро е за поредността на желанията на К4, нали и без това точките над 11 се крият заради децата с по-тежко социално положение, на децата с предимство по К4 едва ли ще им е проблем да им се види поредността на желанията.

Ами зависи, в едно от ДЗ-тата едно детенце например е с 7.0 т. в соц. опашка и с 5 в общата. Ясно е, че не му е 1-во, 2-ро или 3-то желание. Проверих други списъци, оказа се, че и за1, 2 и 3 желание е в гранична група. Т.е. макар и малка има възможност да го приемат чак на 4 -то напр. То е със 7.0 точки в ДЗ в целия квартал. За мен е важно да знам, дали нашата градина му е 4-то или 8-о желание.

# 298
в Младост за набор 2009 (следя заради малката племеница) има толкова много близнаци, че направо  Shocked Доста деца по социален критерии има Sad

То само на едно място ще имат 10+, второто желание ще е 10...

# 299
А възможно ли е някак двама близнаци да имат различни точки?  Shocked Гледах ги по социалните опашки - две дечица с еднакви втори и трети имена, явно близнаци. Но в едното ОДЗ едното дете беше с 8, другото със 7 точки  newsm78. В останалите ОДЗ-та, където ги видях, бяха с еднакъв брой точки..

Друго странно нещо - пак близнаци, с 10 точки на социалната и 3 на обикновената опашка  Thinking. Този номер пък как става  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт