СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 33 032
  • 777
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Гледам, децата вече посещават ОДЗ "Луи Пастьор", не уй-я...

Joy
Очевидно някои от пишещите там четат и тук... Joy
Четат, четат.  Peace Зачети се в секцията "Въпроси и отговори" и ще видиш, че следят темата доста добре.  Peace

Да, в случая не беше достатъчно...

# 436
  • София
Това може би не ти е известно, но студентските общежития се раздават в началото на всяка учебна година и освобождават в края й. И освен, ако не предлагаш всички студенти да сменят личните си карти 3 пъти в годината - така де, онези, които са от провинцията - пробвай да измислиш нещо друго, различно от задължение за постоянен адрес. Само по този въпрос - за останалите ще поспорим, като оправим казуса "студенти и докторанти".
за студентите ми е ясно , но те могат да оправдаят това , че са студенти по друг начин ( със сл. бележка примерно ... ако има корекция на критерия естествено - за всичко има начин ) , но какво ще кажеш за многото семейства (като съседите примерно ) които са се наредили най отпред на опашката с 9+ , а дори не са от София  Wink .
За спора ... а'ре утре да спорим , че днеска н'емам време  Simple Smile .

А защо К2 и К3 да са справедливи? Ако в едно семейство единият родител е останал без работа по някаква причина, то той  по-малко ли заслужава детето му да бъде прието в ДГ? ако трябва да остане у дома, за да го гледа, няма почти никакъв шанс да започне работа. (за проткола - ние и двамата работим Wink)

Няма справедливи сред общите критерии! Недостигът на места налага наличето на тези критерии и докато не се открият достатъчно места, дискриминация ще има.

не съм казала , че са справедливи , но не съм ги коментирала ... но поне мисля , че има логика относно това , че щом има не работещ родител той ще си гледа детето ... а когато почне работа и му се даде точка по общия ред - ок да си кандидатства

# 437
  • София

Не разбра ли, че семейство, живеещо на квартира, НЕ МОЖЕ да има постоянен адрес там? Те могат да живеят на квартира от 10 год....е какво да правят, да си пратят детето в провинцията ли на детска градина??? Моля те, не ми отговаряй, ако отговорът е "да"  Praynig
отговора ми е "НЕ "   Mr. Green  да не си пращат детето в провинцията , а да си намерят по удобна квартира където има повече места в дг, защото по пътя на тази логика по лесно се намира квартира , от колкото се сменява жилище  Wink
Ами тогава да вземат да премахнат възможността за "настоящ адрес" и всички да имат само постоянен...Всеки критерий дискриминира, така или иначе няма да има промени в критериите за тази година, не започвайте пак "война" на тази тема Hug
Ей това червеното е почти на 100% еднакво с предложението да се въведе комунистическия модел с жителствата! Като гледам възрастта ти в твоя профил, ясно ми е, ....................................
какво и е на възрастта на жената ..... има си мнение - пише го
аз предлагам всички мами над 35 г. да ни приемат децата по К4 ... мами - баби все едно  Laughing за сметка на това , че сме хванали от времето на комунизма

По тази логика нищо не пречи и на останалите, с постоянните адреси, да си намерят квартира на по- удобно с/о възможните градини място. Няма никъде, ама никъде забрана за такова нещо. Питай юристите, ако не ми вярваш.

Това може би не ти е известно, но студентските общежития се раздават в началото на всяка учебна година и освобождават в края й. И освен, ако не предлагаш всички студенти да сменят личните си карти 3 пъти в годината - така де, онези, които са от провинцията - пробвай да измислиш нещо друго, различно от задължение за постоянен адрес. Само по този въпрос - за останалите ще поспорим, като оправим казуса "студенти и докторанти".
за студентите ми е ясно , но те могат да оправдаят това , че са студенти по друг начин ( със сл. бележка примерно ... ако има корекция на критерия естествено - за всичко има начин ) , но какво ще кажеш за многото семейства (като съседите примерно ) които са се наредили най отпред на опашката с 9+ , а дори не са от София  Wink .

Е, значи вече от първо случайно хрумване попаднахме на цяла огромна група хора, за които това би била огромна и с нищо неоправдана несправедливост.
Значи, не е ли по- добре да забравим за подобно предложение?

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 16:49 от AnMary

# 438
Привет на всички мами! Може ли някой да ми обясни, защо се сменя броят на обявените вече свободни места в градините? 16ЦДГ беше обявила 69 свободни места. После ги разделиха списъците по критерии и станаха 28/41. След това ги разхвърляха и по филиали, но сега всичките свободни места общо са 24. Какво стана с останалите?

# 439
Накрая май ще е най-добре родителите да имат по 2 различни адреса - единия в ЛК, другия - настоящ адрес. Така могат да се доберат до критерия за местожителство в 4 различни ДГ.

# 440
  • София

Стига - каквото и да направиш, няма да те разбере. Т.е. няма да разбере по каква причина мнението, което изразява, е именно комунистическо. За нея това е само една думичка, без особен смисъл. Обидна дума, неозначаваща нищо сама по себе си. Нещо като употребата на ... ами, някои не особено... цензурни думи от малките деца. Казват ги, но понятие си нямат какво означават. Просто малките не са го преживели и не могат да си представят какво означава да си длъжен да работиш на дадено място, независимо дали ти харесва, или в дадено село, независимо дали там хората те мразят поголовно, или да живееш в дадено населено място, независимо колко мечтаеш за нещо различно. Не могат да си представят какво означава да не можеш да видиш нещо различно от родния си град не понеже нямаш пари да пътуваш, не понеже нямаш виза за далечни държави, а понеже нямаш открит лист. Нямат и идея, че имаше време, в което жителите - майките и бебетата! - на Русе бяха принудени да излязат на улиците с ясното съзнание, че това може да им коства живота - не става дума за кариера или нещо тъй тривиално, да извадят бебетата си в количките, за да им служат за жив щит, понеже биват систематично тровени от съседна "братска" държава - и бебетата, разбира се! - с нещо доста близко до първите БОВ... и, представете си, не могат просто да отидат да живеят в друг град, понеже НЯМАТ ПРАВО... Не е чувала за понятието "открит лист", не знае, че има хора, които не можеха да се видят с родителите си с години... тези неща за нея са ... ами, нещо като това, което бяха за мен разказите на баба ми, на братовчедите им, на брат й за годините на войната, за Холокоста, за Лагерите, за Изселванията... за бомбандировките...
Ами, за нея тези неща са просто част от историята.
За нас са реалност, към която в никой случай не искаме да се завърнем.

doh как не те домързЕ  да пишеш толкоз излишни неща ... аз какво разбирам и какво -  не ...,и как съм живяла и как вие  Mr. Green
тук става дума за   К1 СЕГА 2010 г.  и изказвайки мнението си ме обвиниха ,че имам комунистически разсъждения  Joy
не се опитвайте да променяте "комунизъма в мен" - моля ви  Mr. Green

# 441
  • София
Ох,отне ми един час,да изчета всички глупости и спорове,които съм пропуснала,и добре че из между тях сте се сетили да отговорите и на зададените въпроси.Аз от почти 3г.вися в тази тема,но кажете ми за Бога,как една "новодошла в темата" майка ще пресее и синтезира информаията която я интересува.Заляхте темата с ненужни спорове за това кой "градски",кой "селски"! Ами писна ми!Нямате право да се държите така (за протокола - родена съм в София,понастоящем съм в София,с постоянен адрес тук).Кой ви дава правото да делите хората???Какво значение има кой къде е роден и къде живее?За всички ни е важно децата ни да бъдат приети в детско заведение,за да може ние (всички и "кореняци",и "провинциалисти") да изпълняваме служебните си задължения,и освен за препитанието на семействата си,да се погрижим и за данъците и прочее сметки,които пак ВСИЧКИ плащаме!!!!!!! Стига вече на тази тема за жителство и адрес!

Забелязвам интересна тенденция - истинските Софиянци държат на демокрацията... и на правото на всички свободно да избират къде да живеят и работят.
Хората, придошли от провинцията "по- отдавна" много държат да се разграничат от онези, които са дошли "по- скоро"..  Joy и по възможност да набутат последните в някоя дупка...

Ренирис, не си прави грешни изводи - не бих нарекла мнението ти комунистическо САМО ЗАЩОТО Е РАЗЛИЧНО от моето ( по каквито и да е причини). Очевидно не можеш да погледнеш от позицията на хора без възможности за постоянно местоживеене в София. Или смяташ, че такива хора не съществуват... Или смяташ, че нямат право да съществуват в обществото ни наравно с теб, като граждани и данъкоплатци.
За хора не способни мислено да се поставят на чуждото място, им остава варианта  това чуждо място да им се случи реално. Е, аз все пак няма да ти го пожелавам - остани си само с поглед от твоята камбанария... Ще се обърна към надеждата, че хората заставащи зад твоето мнение са доста по-малко от болшинството.

много тъпо мнение , но имаш право да пишеш каквото си поискаш
АЗ смятам от позицията на хора без възможности да имат баба в ДГ - същото е ... даже точките са повече
ако има места за всички ОК , но в случаи , че няма места за всички ...поне критериите трябва да са "изпипани и догледани "във всяко едно отношение
смятам , че всички сме хора и всички имаме равни права , но тук става въпрос за дефицит на места в ДГ и критерии за прием спрямо самото населено място .

Т.е. ако без друго е все едно, ти щедро си готова да приемеш, че тези хора имат равни права с теб - но само и единствено, ако по никой начин не те конкурират... интересна теза.

Стига - каквото и да направиш, няма да те разбере. Т.е. няма да разбере по каква причина мнението, което изразява, е именно комунистическо. За нея това е само една думичка, без особен смисъл. Обидна дума, неозначаваща нищо сама по себе си. Нещо като употребата на ... ами, някои не особено... цензурни думи от малките деца. Казват ги, но понятие си нямат какво означават. Просто малките не са го преживели и не могат да си представят какво означава да си длъжен да работиш на дадено място, независимо дали ти харесва, или в дадено село, независимо дали там хората те мразят поголовно, или да живееш в дадено населено място, независимо колко мечтаеш за нещо различно. Не могат да си представят какво означава да не можеш да видиш нещо различно от родния си град не понеже нямаш пари да пътуваш, не понеже нямаш виза за далечни държави, а понеже нямаш открит лист. Нямат и идея, че имаше време, в което жителите - майките и бебетата! - на Русе бяха принудени да излязат на улиците с ясното съзнание, че това може да им коства живота - не става дума за кариера или нещо тъй тривиално, да извадят бебетата си в количките, за да им служат за жив щит, понеже биват систематично тровени от съседна "братска" държава - и бебетата, разбира се! - с нещо доста близко до първите БОВ... и, представете си, не могат просто да отидат да живеят в друг град, понеже НЯМАТ ПРАВО... Не е чувала за понятието "открит лист", не знае, че има хора, които не можеха да се видят с родителите си с години... тези неща за нея са ... ами, нещо като това, което бяха за мен разказите на баба ми, на братовчедите им, на брат й за годините на войната, за Холокоста, за Лагерите, за Изселванията... за бомбандировките...
Ами, за нея тези неща са просто част от историята.
За нас са реалност, към която в никой случай не искаме да се завърнем.

doh как не те домързЕ  да пишеш толкоз излишни неща ... аз какво разбирам и какво -  не ...,и как съм живяла и как вие  Mr. Green
тук става дума за   К1 СЕГА 2010 г.  и изказвайки мнението си ме обвиниха ,че имам комунистически разсъждения  Joy
не се опитвайте да променяте "комунизъма в мен" - моля ви  Mr. Green

Ами... какво да ти кажа. Такива са. Просто ти не знаеш, че е имало такива времена... и затова не ги определяш като такива. Да, имаше жителство. И да, ти искаш същото. Като какви други да оприличим разсъжденията ти?

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 16:51 от AnMary

# 442
Привет на всички мами! Може ли някой да ми обясни, защо се сменя броят на обявените вече свободни места в градините? 16ЦДГ беше обявила 69 свободни места. После ги разделиха списъците по критерии и станаха 28/41. След това ги разхвърляха и по филиали, но сега всичките свободни места общо са 24. Какво стана с останалите?

За съжаление никой не може да ти каже. Това не е единствената градина, в която се променя броят на местата, разделят се филиали и после пак се обединяват... Разумно обяснение за това не ми идва наум  Rolling Eyes

Накрая май ще е най-добре родителите да имат по 2 различни адреса - единия в ЛК, другия - настоящ адрес. Така могат да се доберат до критерия за местожителство в 4 различни ДГ.
Joy Добро предлоежние, но не върши работа. За системата важи адреса на семейството ,който е посочен като адрес на първия родител на детето.

# 443
  • София
Joy Добро предлоежние, но не върши работа. За системата важи адреса на семейството ,който е посочен като адрес на първия родител на детето.
Адреса може да се променя м/у класиранията.  Grinning Стига да има свободни места в даден район.

# 444
Адреса може да се променя м/у класиранията.  Grinning Стига да има свободни места в даден район.
Да, но и ваденето на удостоверение за настоящ адрес отнема само 1 ден Wink Чистосърдечно си признавам, обмисляла съм регистрирането на настоящ адрес, различен от постоянния, с цел повече шансове за прием в конкретна градина Blush Mr. Green

# 445
  • София
Това не е законно - правят го, понеже промениха закона и сега собственика може да има претенции за това, че са те вписали в неговия имот, но то е обратното - ти си декларираш постоянния адрес, а той претендира. Общината обаче не й се занимава и затова й е по-лесно да те накарат теб да докажеш, отколкото те после да имат ядове. Но това е незаконно.

ПП Това, че всички общини го правят и че са си направили и бланки, не значи че е законно  Wink

Eто го и въпросният чл. 99а
Чл. 99а. (Нов - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 1.05.2009 г.) На един адрес със съгласието на собственик на жилищен обект могат да се регистрират такъв брой лица, който не надвишава повече от три пъти броя на лицата, които обичайно могат да обитават съответния обект.

Къде е общото?

# 446
  • София
Peace

[
А сега по същество- въпреки, че по някои въпроси сме на едно и също мнение си мисля, че темата би била по- полезна и ненатоварваща ако просто спреш да пишеш в нея или поне намалиш до минимум включванията си  Wink

ИЗВИНЯВАЙ , но не те разбрах  Thinking ти май ме "гониш от темата " с какво право ?
ако не ти харесват мненията ми не ме чети , аз коментирам критериите които се повдигат на въпрос ( в случая не от мен )
тази тема е за това - В спора  се ражда истината ... не коментирам обзавеждане на хол или ... красиви пердета , а прием в ДГ

Забелязвам интересна тенденция - истинските Софиянци държат на демокрацията... и на правото на всички свободно да избират къде да живеят и работят.
Хората, придошли от провинцията "по- отдавна" много държат да се разграничат от онези, които са дошли "по- скоро"..  Joy и по възможност да набутат последните в някоя дупка...
[/b][/color]
аз не съм от скоро тук , ако това имаш в предвид  Grinning

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 16:52 от AnMary

# 447
  • София
Didia, извинявам се за любопитството, но в момента на опашките за Таврия има поне 10 деца, които би трябвало да отговарят на К4! Ако не се лъжа, преди време ставаше въпрос, че в целия район има 2-3 лелки, чиито деца/внуци кандидатстват за ДГ.
                 Погледнах 2009 набор и от 15-те деца с 10 и 10 + точки има 6 двойки близнаци,което прави 12 деца.Остават 2 деца с 10.1 и 1 с 10 т. от споменатите 15 - такъв брой точки НЕ МОЖЕ да се получи по първо желание и К4.Елементарното смятане прави 11,което се записва като 10+.Това за социалната опашка.В общата опашка има две деца с 10 +,от които едното със сигурност познавам и злоупотреба - няма.
                  Сама си направи извода колко деца от набор 2009 са деца , ползващи К4.
                   Същия анализ можеш да направиш и на другите два набора.

Хайде де. Как пък да не може.
3 т. (К2) + 1 т. (К2) - един безработен родител + 3 т. (1 желание) + 3 т. (К4) = 10 т.
3 т. (К2) + 2т. (К2) +2т. (2 желание) +3т. (К4) = 10 т.
[/size]

# 448
  • София

Ами... какво да ти кажа. Такива са. Просто ти не знаеш, че е имало такива времена... и затова не ги определяш като такива. Да, имаше жителство. И да, ти искаш същото. Като какви други да оприличим разсъжденията ти?
Кати - набори сме  bowuu знам "онези времена"  , но това е спама в темата коментара на "онези времена" , ..... а не коментара ми и виждането ми относно К1 .............................................. Wink
аз спирам  по този въпрос - за лично удовлетворение- надявам се който е искал ме е разбрал   Grinning !!!

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 15:41 от reniris

# 449
  • София
Didia, извинявам се за любопитството, но в момента на опашките за Таврия има поне 10 деца, които би трябвало да отговарят на К4! Ако не се лъжа, преди време ставаше въпрос, че в целия район има 2-3 лелки, чиито деца/внуци кандидатстват за ДГ.
                 Погледнах 2009 набор и от 15-те деца с 10 и 10 + точки има 6 двойки близнаци,което прави 12 деца.Остават 2 деца с 10.1 и 1 с 10 т. от споменатите 15 - такъв брой точки НЕ МОЖЕ да се получи по първо желание и К4.Елементарното смятане прави 11,което се записва като 10+.Това за социалната опашка.В общата опашка има две деца с 10 +,от които едното със сигурност познавам и злоупотреба - няма.
                  Сама си направи извода колко деца от набор 2009 са деца , ползващи К4.
                   Същия анализ можеш да направиш и на другите два набора.

СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ ПО ОБЩИ КРИТЕРИИ - 4 свободни места
1. Александра **************   10+ т.
2. Александър ************   10+ т.
3. Десислава **************   10+ т.

...
СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ ПО ОБЩИ КРИТЕРИИ - 14 свободни места
1. Любомир ***********   10+ т.
2. Ния ***************   10+ т.

...
СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ ПО ОБЩИ КРИТЕРИИ - 14 свободни места
1. *******************   10+ т.
2. *******************   10+ т.
3. *******************   10+ т.
4. ******************   10+ т.
5. *******************   10.0 т.

5 + 2 + 3 = 10. Поне по мое време беше така. Това са деца с К4 само в тази градина. И още 4 с по 9 т., които може да са от К4 или от К5.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 15:48 от katiABV

Общи условия

Активация на акаунт