СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 982
  • 777
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Didia ... ти си май единствена която си я върши ... най- много да има още една две като теб ... , но определено сте рядкост и като почнеш да слагаш всичките си колежки под един знаменател наречен - хуманност и отговорност лично мен ме дразниш с наивността си и вярата в колегите ти .

Е-е не така. Аз съм много доволна от целия персонал на яслата, в която е детето ми- като се почне от директорката и се стигне до лелките. Не е било всичко идеално, но то няма и как да е. Но тези хора целодневно се грижат за детето ми и то отива при тях с желание. Учи много неща и се развива много бързо, благодарение в голяма степен на тях. Има цяла тема за доволни от градини/ясли и т.н. Не може да се слагат всички под общ знаменател.
ДА , нито в единия , нито в другия смисъл , но не са и всички толкоз изпълнителни ... има" лели които нарочно отварят прозореца "за да гледат по малко деца на другия ден  - това естествено ироничен пример  Mr. Green

... ти си май единствена която си я върши ... най- много да има още една две като теб ... , но определено сте рядкост и като почнеш да слагаш всичките си колежки под един знаменател наречен - хуманност и отговорност лично мен ме дразниш с наивността си и вярата в колегите ти .

Не си права.Казвам го с най-добро чувство.Има много хора,които си вършат работата добре и даже повече от добре,но за съжаление негативните явления винаги предизвикват повече дебати и по-бързо стават обществено достояние.

А и reniris, нищо лично, но се чудя как ще си спокойна да оставяш детето си в ръцете на такива "п..сти лелки" целодневно при такова високо мнение, което имаш за тях  newsm78?

леле вие гледате с розови очила ... добре даваш пример с майка си , а сега аз ще ти дам с моята и понеже днес имам рожден ден , а съм и бременна (това го казвам като смятам да обясня накратко един от случаите ,за които знам и вие да ми повярвате от първия път без да се налага да обяснявам повторно !)
майка ми бе" учителка" преди време в дом за изоставени деца ( този пример ми е пред очите за това него давам ) ... когато се получеха субсидии - примерно на всяко дете ... 1 шоколад се делеше за всички да има по парченца за да казват децата , ЧЕ ВСЕ ПАК  са яли шоколад , а другите шоколади се сещате къде отиват ... мама е водила такива деца събота и неделя в нас и ги е гледала като ,както гледа нас , но такива като нея и като дидия са малко ... а как колежките й биеха децата с пръчка ,когато не слушат не е за разказване , а за хуманност още по малко ... да не говорим елементарно за човечност ... да - "покрай сухото гори и суровото "  и наистина във всяка институция има и хуманни и не ... ,но не се опитвайте да ме убедите , че щом вие сте попаднали от добрата страна ... това трябва да се отнася се всички ... а'ре , че се натъжих като се върнах малко назад във времето и си спомних "човечността " на онези угоили се лелки , които бяха колежки на мама !

На въпроса zazu1 бих ти  отговорила с пожелание ... да не ти се случва да ти гледат детето такива "лелки" , то вече ги е и страх да злоупотребяват де , но си ги има !

# 361
Я вижте какво се е случило във Вихрогонче - днес отново места са събрани, т.е. филиалът е с 0-лев прием, а Вихрогонче - Не филиал е с 48 места!
И на опашката на социалните има много малко деца .
Аз вчера вечерта за последно гледах филиала на Вихрогончето - бяха се записали вече доста деца... и сега какво е станало с тези кандидатури?
Страхотно, нямам думи - да се възмущаваме ли? ... да се смеем ли?....

# 362
Така е, и аз миналата година бях против настоящите адреси, но...
Хората от провинцията, намерили постоянна работа и препитание в София за семействата си, но живеещи на свободен наем, също ли ще сметнеш за нагли да искат децата им да ходят на ДЗ докато те се трудят, плащат данъци и прочие? Знаеш ли какво е да живееш на свободен наем от години - на главата ти постоянно виси въпроса с несигурността в наемните отношения и честата нужда от смяна на квартирата. Е, тези хора, въпреки желанието си да имат постоянен адрес в София, ситуацията не им го предлага. Само не казвай, че при всяка смяна на квартирата е редно да си сменят и адреса по лична карта (защото в личната акарта е посочен точния адрес с квартал, улица, блок, вход, апартамент).
И в предишните дискусии по тоя въпрос изказах мнение, че виждането ти има дъх на комунизъм...

Да ме прощаваш, но не виждам какъв е проблемът да отидеш и да се регистрираш, независимо дали си на квартира, или на хотел.

Да си регистрираш настоящ адрес при всяка смяна на жилището (квартирата) не е никакъв пробелм, определено. НО да си сменяш постоянния адрес, съответно личната карта при всяка смяна на квартирата - не звучи разумно Wink Ами тогава да вземат да премахнат възможността за "настоящ адрес" и всички да имат само постоянен...
ПП Не съм от София, но постоянният ми адрес е тук.

Всеки критерий дискриминира, така или иначе няма да има промени в критериите за тази година, не започвайте пак "война" на тази тема Hug

Я вижте какво се е случило във Вихрогонче - днес отново места са събрани, т.е. филиалът е с 0-лев прием, а Вихрогонче - Не филиал е с 48 места!
И на опашката на социалните има много малко деца .
Аз вчера вечерта за последно гледах филиала на Вихрогончето - бяха се записали вече доста деца... и сега какво е станало с тези кандидатури?
Страхотно, нямам думи - да се възмущаваме ли? ... да се смеем ли?....

Явно до около 15-ти април поне няма никакъв смисъл да гледаме, да смятами и да го мислим... Явно все още има доста "предпоследни" решения...

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 13:15 от AnMary

# 363
  • София

Хората от провинцията, намерили постоянна работа и препитание в София за семействата си, но живеещи на свободен наем, също ли ще сметнеш за нагли да искат децата им да ходят на ДЗ докато те се трудят, плащат данъци и прочие? Знаеш ли какво е да живееш на свободен наем от години - на главата ти постоянно виси въпроса с несигурността в наемните отношения и честата нужда от смяна на квартирата. Е, тези хора, въпреки желанието си да имат постоянен адрес в София, ситуацията не им го предлага. Само не казвай, че при всяка смяна на квартирата е редно да си сменят и адреса по лична карта (защото в личната акарта е посочен точния адрес с квартал, улица, блок, вход, апартамент).
И в предишните дискусии по тоя въпрос изказах мнение, че виждането ти има дъх на комунизъм...
по никакъв начин твоето виждане за мен не е важно  (виждането ти има дъх на комунизъм...) , но като си на квартира и не искаш да смениш адреса си с постоянен  ,както казваш поне можеш да смениш по удобна квартира ,като не ви приемат в по удобна ДГ
 smile3502 давам ти идея само

# 364
  • Sofia
може ли някой да ми каже от къде да сваля Правилата за прием, утвърдени от Столичния общински съвет,защото за ЦДГ 136 не ми е ясно имали +0.1т за настоящ адрес или не?
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=2&k=133

# 365
  • София
може ли някой да ми каже от къде да сваля Правилата за прием, утвърдени от Столичния общински съвет,защото за ЦДГ 136 не ми е ясно имали +0.1т за настоящ адрес или не?

Доколкото виждам не е приет този ДК в тази ЦДГ.

# 366
  • Sofia

тогава децата с 8.1 от къде имат тази подточка? за брат/сестра? за едно от децата знам със сигурност,че няма братя и сестри?

# 367

тогава децата с 8.1 от къде имат тази подточка? за брат/сестра? за едно от децата знам със сигурност,че няма братя и сестри?

Някой от родителите да работи в училище или университет? Ако не, значи е злоупотреба от страна на родителите.

# 368
  • София
Така е, и аз миналата година бях против настоящите адреси, но...

Да ме прощаваш, но не виждам какъв е проблемът да отидеш и да се регистрираш, независимо дали си на квартира, или на хотел.
проблем им е да
искат да запазят адресите си по други населени  места , но да претендират за място в софийските градини ... нищо против всеки има право , но поне тези които живеят в София от деца  и нямат други домове освен в Сф. да имат 1т. предимство , а не баби и градинари и к'ви ли не
п.п. аз не съм от "кореняк софиянките" , но щом имам претенции, към този град ,ползвам удобствата му и претендирам за място в ДГ на детето си  смених и адреса си . Нормално !

# 369
  • София
Ренирис искрено те моля да прекратиш този спор с местожителството.Няма никакъв смисъл да се повтарят еднакви неща непрекъснато.

# 370
Ок, нека се регистрира настоящ адрес. Ама, като си решил, че ще живееш в друго населено място, можеш поне това да направиш - да се регистрираш!

reniris, понеже си го изпроси - Честит рожден ден!  newsm67 Сега разбирам защо имаме толкова сходни мнения по някои въпроси  Wink

За Вихрогонче, точно бях започнала да се надявам, че ще влезем в бройката за филиала...
Не съм сверявала децата, но предполагам, че са едни и същи и на двете опашки. Определено, сметките ще си ги правя някъде към 20 април....

# 371
Стига вече, мине се, не мине се и софиянци и провинциалисти почват да се дърпат за едно и също!!! Ми не е нормално, хора, опомнете се, става въпрос за деца, дето нападате защо това дете е в градина, а моето не е, нали затова се плюе срещу К4 - с какво тези деца заслужават повече място в ДГ. От София съм, но ще е двулично, ако кажа, че детето на готвачката е равно на моето, но детето на провинциалиста не е равно на моето...НАЛИ?

# 372
  • София

Дай ми пример за поне една община дето ще ми позволи да се регистрирам с постоянен адрес - адрес в хотел!

Joy hahaha очаквах , че ще се хванеш за иронията в това изречение   Mr. Green
питай администратора на хотела да ти обясни как да се регистрираш с п.а в хотела
все ще измислите някакъв начин !

# 373
  • Sofia
Правя някой уочнения и да считам казуса за приключен. Аз живея в "Триадица" и за района има общо 18 места. В "Красно село" всички ДГ имат критерия "Местожителство в адм-я район", с иклщчение на ОДЗ "Таврия". Най-удобния район до "Триадица" е "Красно село". И ето как стоят нещата: всички деца от КС имат равни шансове с нашите от Тр., защото великите ПС в нашия район не са приели кр-я за местожителство в административния район. В същото време, децата от Тр. не могат да си мечтатят даже за ДГ в КС, защотовинаги са с 0,1 т. назад. Какво трябва да се направи? Да се регистрирам на фалшиф адрес за настоящ адрес в КС, за да мога да кандидатствам? Е, затова стават тук препирни - великите ПС си правят каквото си искат, а ние се джафкаме!
Ето,че не всички ДГ на територията на Красно село имат този критерии, ЦДГ 136 няма,а тази доп.т.0.1 идва от друго?

2. "9.Имунизационен паспорт",които го е виждал като книжка,не трябва ли да има печат от доктора? или само вписани ваксини?

На последната страница на синята здравна книжка трябва да има вписани всички поставени ваксини + печати на лекаря. Достатъчно е да се ксерокопира тази страница от здравната книжка + първата страница с имената на детето.
Но не това се иска при записване, а имунизационен паспорт!

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 13:18 от AnMary

# 374
Ами тогава да вземат да премахнат възможността за "настоящ адрес" и всички да имат само постоянен...Всеки критерий дискриминира, така или иначе няма да има промени в критериите за тази година, не започвайте пак "война" на тази тема Hug
Ей това червеното е почти на 100% еднакво с предложението да се въведе комунистическия модел с жителствата! Като гледам възрастта ти в твоя профил, ясно ми е, че лично не си се сблъсквала с това ограничение, затова ти предлагам да питаш по-възрастните си роднини какво помнят от ерата с жителствата и ерата с задължителните разпределения след дипломиране. Питай ги дали одобряват тези ограничения, независимо от адреса си по месторождение или жителство на родителите им.
Идеята на Настоящия адрес е именно в подкрепа на правото да пребиваваш и на място различно от постоянния ти адрес.
...
Съгласна съм, че много има още да се иска от към подобряване на системата, но нека не повтаряме изстрадани грешки от не чак толков далечното ни минало.

Общи условия

Активация на акаунт