СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 33 014
  • 777
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте  момичета, гледам кампанията вече е започнала..има доста нови мами, които са навлезли чудесно в изучаването на правилата за прием. Ще се опитам и аз да помагам с каквото е възможно на мамите с по-малко  опит.
Стискам палци на  всички и продължавам да смятам,че добре информираните имат по-големи шансове.

Като начало, искам да напиша няколко съвета, които миналата година се оказаха добри.

1. Кандидатствайте в колкото можете повече детски градини, които евентуално биха ви били удобни за водене на детенце. Дори и с много малко точки на първо класиране, все пак така си "запазвате"  ранна дата в случай,че след това решите да си разместите желанията. Може да се окаже,че това ви дава огромен шанс..

2. Не кандидатствайте в ДГ в които  нямате намерение (възможност) да си водите децата. Това само обърква останалите родители за реалните им шансове, пък и..стават "грешки"..(Справка с детенцето на  Кати АБВ). Въпроса с преместването на дечица от една в друга ДГ все още  не е уреден достатъчно приемливо за всички, за това...не можете да разчитате, че ако ви приемат детето в Кремиковци, след това ще можете да го преместите без проблем в Люлин..(примерно)

3. Попълвайте коректно данните на дечицата си и вашите в профила, така, че да можете да докажете всичко с документи, понеже шанса след това (ако декласират детенцето ви поради непредставени документи за заявено предимство например) в следващите класирания рязко намалява - най-малкото губите ранната дата за опашката (мисля,че и 1т за първо желание също се губи..)

Ако се сетя още нещо, ще допълвам..
Следя темата с интерес и се надявам да се включвам редовно отново.

bouquet  УСПЕХ на всички дечица  на класирането..

# 571
Чета, чета и не ми е ясно следното: Съгласно правилата при първото класиране няма да се генерират случайни числа за децата в гранична група. Случаят в ОДЗ, за което кандидатствам е 14 места за деца от общата опашка. От списъка е видно, че 10 деца от тази опашка влизат при всички положения с по-висок брой точки, следващите 20 деца вече са с обичайните 8,1, като в списъка са подредени по азбучен ред. Тогава, останалите 4 се прехвърлят за второто класиране, където ще се генерират случайни числа или ще влязат тези деца, дето са имали късмета да ги кръстят с А

# 572
Провокирана, от разговори между майки, изпратих следното запитване до ИСОДГ:

Как ИСОДГ удостоверява истинността на допълнителен критерий "Брат/сестра, който не тръгва на у-ще през септември". Тъй като класирането е през април, напълно възможно е родител умишлено да заяви такъв критерий, а през септември да си прати детето на у-ще. Как вие ще разберете, ако това се случи, какви мерки ще предприемете?  

Доколко разбирам родителят има изобр дали детето му да остане още една година в ДЗ или да тръгне на 6 г на у-ще и оттам могат да се получат "недоразумения".

# 573
Чета, чета и не ми е ясно следното: Съгласно правилата при първото класиране няма да се генерират случайни числа за децата в гранична група. Случаят в ОДЗ, за което кандидатствам е 14 места за деца от общата опашка. От списъка е видно, че 10 деца от тази опашка влизат при всички положения с по-висок брой точки, следващите 20 деца вече са с обичайните 8,1, като в списъка са подредени по азбучен ред. Тогава, останалите 4 се прехвърлят за второто класиране, където ще се генерират случайни числа или ще влязат тези деца, дето са имали късмета да ги кръстят с А

Има си генериране на случйно число още на първо класиране и се запълват всички обявени места. Виж правилата по-надолу.

# 574
Децата които тръгват на училище септември са набор 2003 и мааалки изключения на деца родени 2004 в началото, където някоя напориста майка си е набутала детето по втория начин на градина с предния набор, з-то преди 4 години не беше по този начин класирането на децата а с молбичка до директора. Та тои критерии е най ясен според мен. Или по голяото ти дете е предучилищна и отива на училище или е по малко и остава в градината. Смятате ли че директорите не могат да погледнат в коя група е по голямата брат/ сестра???
И родителя все още не може да си избира детето ога да тръгне на училище, з- то не може да прескочи предучилищната- тя е задължителна!!!

# 575
Провокирана, от разговори между майки, изпратих следното запитване до ИСОДГ:

Как ИСОДГ удостоверява истинността на допълнителен критерий "Брат/сестра, който не тръгва на у-ще през септември". Тъй като класирането е през април, напълно възможно е родител умишлено да заяви такъв критерий, а през септември да си прати детето на у-ще. Как вие ще разберете, ако това се случи, какви мерки ще предприемете?  

Доколко разбирам родителят има изобр дали детето му да остане още една година в ДЗ или да тръгне на 6 г на у-ще и оттам могат да се получат "недоразумения".

Как ще го пуснат на 6 г. на училище без да е карало ПГУ, а вероятността да го запишат ПГУ в училище вместо да я кара в ДГ според мен е почти нулева.
А иначе от Сирма имат списъците и на практика няма да присъждат такава подточка на деца които в момента са в ПГУ защото догодина няма да са в ДГ.

# 576
Това е цитат от правилата от страницата на ИСОДГ
1.3. Класират се общите опашки за 60% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий.

1.4. Оставащите свободни места от социалните опашки и от общите опашки се събират.

# 577
1.3. Класират се общите опашки за 60% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий.

1.4. Оставащите свободни места от социалните опашки и от общите опашки се събират.

Това е цитат на първия етап от първото класиране. Прочети и втория етап на първото класиране.

# 578

Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка

2.1. Формира се само общата опашка, на която са всички некласирани деца само с точките по общи критерии. Децата от социалната опашка, които не са класирани на предходната стъпка, също участват в общата опашка, но само с точките си по общи критерии.

2.2. Класира се общата опашка за оставащите от т. 1.4 свободни места.

2.3. Където има гранична група се тегли жребий.

Това също е част от първото класиране на 23-ти. Peace

# 579
Здравейте  момичета, гледам кампанията вече е започнала..има доста нови мами, които са навлезли чудесно в изучаването на правилата за прием. Ще се опитам и аз да помагам с каквото е възможно на мамите с по-малко  опит.
Стискам палци на  всички и продължавам да смятам,че добре информираните имат по-големи шансове.

Щурец, радвам се че се завърна. Дано не зачезнеш пак. Поне веднъж в седмицата вземи се появявай поне.

# 580
  • Банкя

И след това се сформира граничната група, за децата в която се теглят случайните числа. Peace

# 581
ок. Мерси на всички. С други думи ,от моя пример 4 бройки ще участват във втората стъпка на първо класиране. И имаме шанс да влезем. Към настящия момент 80 деца за 4 места, въпрос на късмет.

# 582

Малко по-надолу е описана и стъпка 2 от първото класиран
Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка

2.1. Формира се само общата опашка, на която са всички некласирани деца само с точките по общи критерии. Децата от социалната опашка, които не са класирани на предходната стъпка, също участват в общата опашка, но само с точките си по общи критерии.

2.2. Класира се общата опашка за оставащите от т. 1.4 свободни места.

2.3. Където има гранична група се тегли жребий.

т.е. местата, за които се бори гранична група от общата опашка, остават незаети, а всички деца от граничната група - некласирани - в първата стъпка на първото класиране, след което тези места (ако има такива) се обединяват с местата, останали свободни от социалната опашка (ако има такива) и се преминава към втората стъпка на първото класиране, в което вече се тегли жребий за граничните групи.

# 583
  • София

Доколко разбирам родителят има избор дали детето му да остане още една година в ДЗ или да тръгне на 6 г на у-ще и оттам могат да се получат "недоразумения".

Големият ми син е предучилищна група в градината, която кандидатства малкия. Засега системата отчита, че детето е в градината и присъжда 0.1 точка. Точката ще се премахне, предполагам /не съм сигурна/ в момента, в които свалят набор 2003 от базата данни /мисля, че беше началото на април/. Пуснах запитване, но нямам още отговор. За да премахна тази точка сега не виждам друг начин освен да изтрия профила на брат му. Thinking

# 584

Доколко разбирам родителят има избор дали детето му да остане още една година в ДЗ или да тръгне на 6 г на у-ще и оттам могат да се получат "недоразумения".

Големият ми син е предучилищна група в градината, която кандидатства малкия. Засега системата отчита, че детето е в градината и присъжда 0.1 точка. Точката ще се премахне, предполагам /не съм сигурна/ в момента, в които свалят набор 2003 от базата данни /мисля, че беше началото на април/. Пуснах запитване, но нямам още отговор. За да премахна тази точка сега не виждам друг начин освен да изтрия профила на брат му. Thinking

На мен преди време ми отговориха - фалшивата точка ще отпадне след като премахнат от системата набор 2003 в началото на април.

Общи условия

Активация на акаунт