СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 995
  • 777
  •   1
Отговори
# 600
  • София
"Обаче предстои и още едно нещо да бъде актуализирано - рестартирането на точките за поредност на желанията : 3т. за Първо, 2т. за Второ и 1т. за Трето желание. - Това също ще се отрази на настоящите списъци."

не го разбрах това Embarassed
Имаме голямото желание от ИСОДГ да въведът функцията да се вижда кое ОДЗ по ред ве като желание на децата.Така по-лесно ще се знае къде какви са шансовете.

ахааа,ясно Peace

# 601
"Обаче предстои и още едно нещо да бъде актуализирано - рестартирането на точките за поредност на желанията : 3т. за Първо, 2т. за Второ и 1т. за Трето желание. - Това също ще се отрази на настоящите списъци."

Ами към момента деца, които са били класирани и записани в ДЗ примерно по Първо желания, за сега все още им се броят тези 3 точки за Първото желание за използвани и реално ако писъстват в списъка на чакащите за друго ДЗ (защото искат да се преместят от септември) - смята се, че това ев Второто им желание, и съответно в бала им сега има не 3 а 2 точки за поредност на желанието. Обаче ИСОДГ обяви, че на новата кампания ще има възстановяване на точките за Първо, Второ и Трето желания...т.е. очакваме на всички деца които кандидатстват някъде за септември на всяко от тях да има ново броене и точкуване на желанията за дадена градина.

# 602
  • София
Здравейте! Разглеждам кандидатурите в нашият район и там на очи ми се набива следното. Едно и също дете има 9.2т в едната градина(явно 1 желание), в друга е с 8.1 (2ро желание)... в третата пак е 8.1, в 4тата градина пак е с 8.1т и така на татък детето не пада под 8.1точки ........ как е възможно това! Детето се бори за редовните места,а не социалните!?  Shocked
 Вие точно за това рестартиране ли говорите или просто е някаква друга нередност това

# 603
Здравейте! Разглеждам кандидатурите в нашият район и там на очи ми се набива следното. Едно и също дете има 9.2т в едната градина(явно 1 желание), в друга е с 8.1 (2ро желание)... в третата пак е 8.1, в 4тата градина пак е с 8.1т........ как е възможно това! Детето се бори за редовните места,а не социалните!?  Shocked

Ами К4, на по-задно желание.

# 604
Правилно си разбрала..., което вдъхва надежди, ако не си от тези с фалшивите точки за брат/сестра... Обаче предстои и още едно нещо да бъде актуализирано - рестартирането на точките за поредност на желанията : 3т. за Първо, 2т. за Второ и 1т. за Трето желание. - Това също ще се отрази на настоящите списъци.
Не съм от тях, но съм се чудила как може само в 62 ОДЗ за набор 2008 в общата опашка да има 11 деца с по 0,1т повече от граничната група (всъщност там именно ТЕ са граничната група) и ако не отговаряш на един от двата приети критерия (брат/сестра или родител в сферата на образованието) изобщо си вън...
Сега остава малката надежда, че може на някои от тези деца да им отпадне подточката - но на колко трябва да отпадне, та да се освободи евентуално място и 67 деца да се борят за него...все едно, идеята ми е, че не намирам за нормално голямата "неготовност" на ИСОД и постоянните промени и поправки от тяхна страна  Naughty

А това с рестартирането на точките за поредност - става дума за деца, които кандидатстват един вид за преместване, така ли? Такива, на които ще се реабилитират 3-те точки за 1 желание, които са използвали в миналата кампания - за това ли става дума?
Ако да - това съвсем го бях пропуснала  ooooh! кога се очаква пък това да се случи и защо не се е случило до сега  Shocked
Кога ще се случи не знам точно, но със сигурност още не е станало. Ние още си чакаме нашите три точки за първо (и единствено) желание.
Между другото, "фалшивата" точка за брат/сестра, май по-добре да я наричаме "точка-фантом", щото 'фалшива" звучи някак си преднамерено нередна...

# 605
Здравейте! Разглеждам кандидатурите в нашият район и там на очи ми се набива следното. Едно и също дете има 9.2т в едната градина(явно 1 желание), в друга е с 8.1 (2ро желание)... в третата пак е 8.1, в 4тата градина пак е с 8.1т и така на татък детето не пада под 8.1точки ........ как е възможно това! Детето се бори за редовните места,а не социалните!?  Shocked
 Вие точно за това рестартиране ли говорите или просто е някаква друга нередност това

Дефакто 8.1 са му 4-то и по-назад желания... някъде това дете присъства с 10 и 10+ точки  Peace

# 606
Здравейте! Разглеждам кандидатурите в нашият район и там на очи ми се набива следното. Едно и също дете има 9.2т в едната градина(явно 1 желание), в друга е с 8.1 (2ро желание)... в третата пак е 8.1, в 4тата градина пак е с 8.1т и така на татък детето не пада под 8.1точки ........ как е възможно това! Детето се бори за редовните места,а не социалните!?  Shocked
Бъди сигурна, че ако това дете има заявени критерии от социалните, то то автоматично ще присъства и в списъка на социалните деца. Щом го няма там, значи има К4 в сбора си.

# 607

Явно там, където е 9.2 е по  3 желание..Би трябвало да има още 2 градини в които е с 10+ т...

# 608
  • София
Здравейте! Разглеждам кандидатурите в нашият район и там на очи ми се набива следното. Едно и също дете има 9.2т в едната градина(явно 1 желание), в друга е с 8.1 (2ро желание)... в третата пак е 8.1, в 4тата градина пак е с 8.1т и така на татък детето не пада под 8.1точки ........ как е възможно това! Детето се бори за редовните места,а не социалните!?  Shocked

Дефакто 8.1 са му 4-то и по-назад желания... някъде това дете присъства с 10 и 10+ точки  Peace
да де ама аз го гледам в 5 градини и то все е с 8.1т.........не падат или не го виждам с 10

# 609

да де ама аз го гледам в 5 градини и то все е с 8.1т.........не падат или не го виждам с 10

Не падат, защото това са му точките БЕЗ допълнителните точки за поредно желание..
Вероятно има родител или баба в системата на образованието..

# 610
  • София
ааааааааааааа хванах! ако е с 10 + след 5тото желание да става с 8.1........ то все тая навсякъде ще е с 8.1........ то нали няма значение

# 611

Да защото това са му стандартните точки... 8.1 събира без допуълнителните за 1-во, 2-ро и 3-то желание Simple Smile Както ние имаме 5... така то има 8 Simple Smile
Просто е кандидатствало в други градини по първите си 2 желания... може да не са въобще във вашия район Simple Smile

П.С. Ти си писала, докато публикувам

# 612
  • София

Имаме голямото желание от ИСОДГ да въведът функцията да се вижда кое ОДЗ по ред ве като желание на децата.Така по-лесно ще се знае къде какви са шансовете.
Аз много разчитам на това - миналата година го нямаше ,за тази дано се осъществи  Party !!!

# 613
Относно класиранията след 23.04.10г.  - има класиране всяка седмица, а заедно с това е обявен двуседничен срок за записване - как точно ще стане пресмятането на свободите места (ако въобще останат такива)?

# 614
  • София
По повод посления въпрос се зачетох в Допълнителните критерии и ето на какво се натъкнах:

" ДК2: И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти - 0.1 т.
(Определя се автоматично от информацията по К2 и К3 (трябва да има общо 2 т.)"

К2 - дава по 1 точка на работещ родител (т.е. максимум 2 точки за двамата родители)
К3 - дава по 1 точка за родител редовен студент (т.е. максимум 2 точки за двамата родители)
Като един родител не може да получи едновременно и К2 и К3 - признава му се само единия критерий. От тук следва  въпроса какво става при дете с един родител - при него вариантът да получи 2 точки се оказва невъзможен. И от тук критерия ДК2 се оказва, че е създаден за облагодетелстване на деца задължително с двама родители...
Чудя се кои ли детски заведения са избрали този критерий и дали са забелязали това ощетяване на децата с един родител..., или пък съвсем преднамерено са го избрали за предимство на децата с двама родители...

Те получават 3 т. социални.

...
родител в с-мата............не знам да има
...
А ако случайно са отбелязали и този критерий, както една майка се беше объркала преди няколко страници в темата и беше отбелязала този ДК, тъй като свекървата й била професор... Rolling Eyes
Не е така в този случай.
ДК на Звънче:
Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти
Детето има поне един родител, който работи в системата на столичното образование

Вероятно са цъкнали нещо неправомерно /щом ги познаваш и си сигурна/ и ако е така и не могат да го докажат ще им бъде отказано записване. Прецакват се.

Сисислава, ако говориш за полусираци или деца с неизвестен родител, на тях им е осигурена преднина с цели точки, не им е нужна тази десета в надпреварата.
На втория етап от Първото класиране на сираците им отнемат социалните точки имено с идеята да не се смятат за социални, и точно тук дете с двама родители ще има предимство пред дете с един родител.
Межу другото разгледай социалните опашки - ще видиш, че има не малко деца с по-малко от средностатистическите 8 точки, а като им отнемат и социалните на въпросния Втори етап къде отиват?...

Според мен най-справедливо би било там където ДК2 съществува на децата с един родитил (но работещ или студент!) или кръглите сираци да им дадат служебно 0,1 точка за да имат равен старт с другите.

Те са с 1 цяла . назад.

Сисислава, принципно си права, аз малко не го разбирам това - на ви точки, а сега си ни ги дайте и после пак така...
...
Ако го няма това махане на социалните точки при втория етап на първото класиране се обезсмислят самите квоти 40%-60%, тъй като децата със социални точки ще влязат преди обикновените и то в някои случаи за повече от 40% от местата. Peace

Да, и което е далеч по- страшно - ще се озоват и пред персоналските... добре де, кръглите сираци ще се озоват пред персоналските, другите все пак не.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 20:31 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт