СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 33 057
  • 777
  •   1
Отговори
# 585
  • СОФИЯ
Момичета, чета редовно и научавам много от вас - благодаря ви !   bouquet

Едно инфо и от мен - първата и втората стъпка на първото класиране ще е в един и същи ден!
На мен това не ми беше станало ясно и попитах ИСОДГ .....
Дано съм ви била полезна и аз !  Simple Smile

# 586

Щурец, радвам се че се завърна. Дано не зачезнеш пак. Поне веднъж в седмицата вземи се появявай поне.

Тук съм...на пост..
Опитвам се да вляза в крак , за да мога да съм полезна..
Гледам..няма промени..за сега Simple Smile

# 587

Как ИСОДГ удостоверява истинността на допълнителен критерий "Брат/сестра, който не тръгва на у-ще през септември". Тъй като класирането е през април, напълно възможно е родител умишлено да заяви такъв критерий, а през септември да си прати детето на у-ще. Как вие ще разберете, ако това се случи, какви мерки ще предприемете? 

Доколко разбирам родителят има избор дали детето му да остане още една година в ДЗ или да тръгне на 6 г на у-ще и оттам могат да се получат "недоразумения".
                Първо - ще свалят 2003-та от списъците преди класирането и второ - много добре се знае в конкретното заведение кой на кого е брат /сестра.При това не визирам само персонала.Самите родители няма да позволят да "влезе" с 0.1 дете,чието братче и сестриче напуска ДЗ за да тръгне на у-ще.Нали се сещате ,че в чакащите класиране има поне 50 с брат/сестра и като се изнесе списъка в ДЗ веднага ще изтичат при директора ,ако има подобни случаи Laughing и просто няма как да стане.Родителската общественост в самата градина отдавна знае кой къде кандидатства и се познават лично.И си мисля,че никой няма да се съгласи да влезе дете,чието братче/сестриче отива на у-ще ,а неговото да остане и той да тича до другото ДЗ.

# 588
  • София

Щурец, радвам се че се завърна. Дано не зачезнеш пак. Поне веднъж в седмицата вземи се появявай поне.

Тук съм...на пост..
Опитвам се да вляза в крак , за да мога да съм полезна..
Гледам..няма промени..за сега Simple Smile
и аз се радвам , че си тук   bouquet
поне ще има кой да питаме и да ни отговаря без " заядливи намеци "  Mr. Green ( това за новите мами )
т'а в ред на тези мисли може и да не следя вече темата , а когато нещо не ми е ясно питам щуреца , които всички знае  newsm44

# 589
ок. Мерси на всички. С други думи ,от моя пример 4 бройки ще участват във втората стъпка на първо класиране. И имаме шанс да влезем. Към настящия момент 80 деца за 4 места, въпрос на късмет.

Така е..
Прегледай броя на децата, които са на социалната опашка..
АКО са по-малко, или има по-малко деца с над  8т , вероятно за тях това е 2-3-4 желание и е възможно да бъдат приети по по-предно желание и съответно да останат свободни места и от социалната квота..
Това би увеличило шанса на граничната група на втория етап..
..
АКО обаче в социалната опашка има повече от свободните места с 10+ точки, то...има вероятност част от тия деца на втория етап да са преди тия 80 деца, които се надяват да попадната в гранична група..Така може да се окаже,че накрая ще се джуркат за 1-2 места..
Изобщо...доста е сложно да се каже от сега. Имайте впредвид,че опашките са динамични и родителите до последно следят на коя опашка шанса им е по-голям и съответно,често си местят първото желание в последния момент..
Това прави трудно предвиждането, понеже на опашките може да се  появяват до последно нови деца с повече точки..и..въпросните 4 места, може да се стопят още преди класирането и да се окаже,че децата с 0.1т повече ще се борят за гранична група..

Съвета ми е да следите опашките..и..да разчитате на инстинкта си.. Изберете като първо желание градината, в която шанса е най-висок (най-много обявени свободни места, най-малко желаещи с по-висок брой точки)..НО..следете и другите градини, които са ви удобни, защото може в последния момент да се появят нови деца с по-висок брой точки на  опашката..

Късмет..

# 590
  • София
Някой ще ми каже ли какво значи филиал?

# 591
                  Част от ДЗ,която се намира в друга сграда.

# 592
  • София
Как ИСОДГ удостоверява истинността на допълнителен критерий "Брат/сестра, който не тръгва на у-ще през септември". Тъй като класирането е през април, напълно възможно е родител умишлено да заяви такъв критерий, а през септември да си прати детето на у-ще. Как вие ще разберете, ако това се случи, какви мерки ще предприемете?  

Доколко разбирам родителят има избор дали детето му да остане още една година в ДЗ или да тръгне на 6 г на у-ще и оттам могат да се получат "недоразумения".

Големият ми син е предучилищна група в градината, която кандидатства малкия. Засега системата отчита, че детето е в градината и присъжда 0.1 точка. Точката ще се премахне, предполагам /не съм сигурна/ в момента, в които свалят набор 2003 от базата данни /мисля, че беше началото на април/. Пуснах запитване, но нямам още отговор. За да премахна тази точка сега не виждам друг начин освен да изтрия профила на брат му. Thinking

На мен преди време ми отговориха - фалшивата точка ще отпадне след като премахнат от системата набор 2003 в началото на април.
Да разбирам ли тогава, че сега в списъците има деца с "фалшива 0,1т", които към момента са преди граничната група, но те всъщност няма да я имат след 2-3 седмици  Crazy и "освобождават" сигурното си място за да се конкурират с гран. група...
на всичкото отгоре родителите на тези деца изобщо не са виновни за неправилното точкообразуване, а някои от тях, които не следят непрекъснато "движенията" може да си мислят, че им се полага, или че просто е грешка, ама в тяхна полза и да си разчитат на нея  ooooh!

Да, още веднъж ми става ясно, че е твърде рано за планове и прогнози - отделят филиали, събират филиали, публикуват 25 места, после ги поправят на 10, сега пък това с подточката...ми защо изобщо отвориха системата за кандидатстване (защо изготвиха списъци и разпределиха местата по квоти) като реално нямат готовност и всичко може да се промени в последния момент!

# 593
ОДЗтата обикновено имат по няколко сгради в един двор. Обаче, в случая всяка сграда не е един отделен филиал.
Отделни филиали са сгради на различни адреси (лаишки казано - на различни пощенски адреси), но не и в един двор... Например едната сграда тук, а другата през няколко преки навътре в квартала. (Примера е съвсем образен. Не знам конкретно кои градини имат филиали.)

# 594

Големият ми син е предучилищна група в градината, която кандидатства малкия. Засега системата отчита, че детето е в градината и присъжда 0.1 точка. Точката ще се премахне, предполагам /не съм сигурна/ в момента, в които свалят набор 2003 от базата данни /мисля, че беше началото на април/. Пуснах запитване, но нямам още отговор. За да премахна тази точка сега не виждам друг начин освен да изтрия профила на брат му. Thinking

На мен преди време ми отговориха - фалшивата точка ще отпадне след като премахнат от системата набор 2003 в началото на април.
Да разбирам ли тогава, че сега в списъците има деца с "фалшива 0,1т", които към момента са преди граничната група, но те всъщност няма да я имат след 2-3 седмици  Crazy и "освобождават" сигурното си място за да се конкурират с гран. група...
на всичкото отгоре родителите на тези деца изобщо не са виновни за неправилното точкообразуване, а някои от тях, които не следят непрекъснато "движенията" може да си мислят, че им се полага, или че просто е грешка, ама в тяхна полза и да си разчитат на нея  ooooh!

Да, още веднъж ми става ясно, че е твърде рано за планове и прогнози - отделят филиали, събират филиали, публикуват 25 места, после ги поправят на 10, сега пък това с подточката...ми защо изобщо отвориха системата за кандидатстване (защо изготвиха списъци и разпределиха местата по квоти) като реално нямат готовност и всичко може да се промени в последния момент!
Правилно си разбрала..., което вдъхва надежди, ако не си от тези с фалшивите точки за брат/сестра... Обаче предстои и още едно нещо да бъде актуализирано - рестартирането на точките за поредност на желанията : 3т. за Първо, 2т. за Второ и 1т. за Трето желание. - Това също ще се отрази на настоящите списъци.

# 595
ОДЗтата обикновено имат по няколко сгради в един двор. Обаче, в случая всяка сграда не е един отделен филиал.
Отделни филиали са сгради на различни адреси (лаишки казано - на различни пощенски адреси), но не и в един двор... Например едната сграда тук, а другата през няколко преки навътре в квартала. (Примера е съвсем образен. Не знам конкретно кои градини имат филиали.)

ЦДГ-тата са повечето с филиали,ОДЗ-тата са в отделни корпуси в един двор и един адрес , и рядко имат сгради на други адреси.Има обаче ОДЗ-та,които са на практика обединени чисти ясли с ЦДГ и точно те са на различни адреси.

# 596
  • София
"Обаче предстои и още едно нещо да бъде актуализирано - рестартирането на точките за поредност на желанията : 3т. за Първо, 2т. за Второ и 1т. за Трето желание. - Това също ще се отрази на настоящите списъци."

не го разбрах това Embarassed

# 597
  • София
"Обаче предстои и още едно нещо да бъде актуализирано - рестартирането на точките за поредност на желанията : 3т. за Първо, 2т. за Второ и 1т. за Трето желание. - Това също ще се отрази на настоящите списъци."

не го разбрах това Embarassed
Имаме голямото желание от ИСОДГ да въведът функцията да се вижда кое ОДЗ по ред ве като желание на децата.Така по-лесно ще се знае къде какви са шансовете.

# 598
  • София

Да,така е,и моят син в момента е с такава "фалшива точка"(според мен не е много уместно точно това наименование,защото предимството се определя автоматично,не се заявява...но щом така се нарича,така да е)
И сега детето ми е по-напред в списъка,но след актуализирането на системата,ще се нареди на опашката със стандартните 8.1 точки.

# 599
  • София
Правилно си разбрала..., което вдъхва надежди, ако не си от тези с фалшивите точки за брат/сестра... Обаче предстои и още едно нещо да бъде актуализирано - рестартирането на точките за поредност на желанията : 3т. за Първо, 2т. за Второ и 1т. за Трето желание. - Това също ще се отрази на настоящите списъци.
Не съм от тях, но съм се чудила как може само в 62 ОДЗ за набор 2008 в общата опашка да има 11 деца с по 0,1т повече от граничната група (всъщност там именно ТЕ са граничната група) и ако не отговаряш на един от двата приети критерия (брат/сестра или родител в сферата на образованието) изобщо си вън...
Сега остава малката надежда, че може на някои от тези деца да им отпадне подточката - но на колко трябва да отпадне, та да се освободи евентуално място и 67 деца да се борят за него...все едно, идеята ми е, че не намирам за нормално голямата "неготовност" на ИСОД и постоянните промени и поправки от тяхна страна  Naughty

А това с рестартирането на точките за поредност - става дума за деца, които кандидатстват един вид за преместване, така ли? Такива, на които ще се реабилитират 3-те точки за 1 желание, които са използвали в миналата кампания - за това ли става дума?
Ако да - това съвсем го бях пропуснала  ooooh! кога се очаква пък това да се случи и защо не се е случило до сега  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт