СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 871
  • 777
  •   1
Отговори
# 75
Обсъждано е. От СО казаха че проблемът е в Наредбата, която е на Министерството и че нищо не могат да направят. Жалбата не е от компетенцията на ресор Образование, защото и чистите ясли не са към тях.
Доколкото знам наскоро поне отпадна условието да се изписват децата точно на 3 години, а приеха това за шестмесечие.
Да, изписват ги всички родени първата половина на годината към края на юни месец, доколкото знам.
А имаш ли идея от чия компетенция е?

Или социален ресор или здравен ресор в СО отговарят за чистите ясли. А иначе мисля че Наредбата е на МЗ.

Моля някой който е по-наясно да отговори, че и на мен чистите ясли не са ми много ясни.

# 76
  • София
...
Ами те може да не са били в гранична група на първото класиране, но да са си запазили датата 23.04 и на второто класиране, когато се преместят за ОДЗ-то , в което вие сте били в гранична група на първо класиране, може да получат по-нисък номер от вашия, който Ви е изтеглен на първото класиране и те а влезнат.
Ария Моля да ми кажеш, дали правилно съм разбрала, какво си написала по-горе. Hug

Ако преди първо класиране съм подредила кандидатурите така ДГ1, ДГ2, ДГ3, но не ни класират. На 24.04 следобед решавам да разменя ДГ1 и ДГ2, тогава в ДГ2 вече точките са 8. Ако там има гранична група точно с толкова точки, то моето дете какъв номер ще има - 20100423ххх (кога ще се тегли случайно число newsm78) или номерът вече ще е 20100424 и ще е след граничната група. Rolling Eyes

Ще бъде със старата дата, в граничната група, и ще му бъде изтеглен номер при първото класиране, на което има обявено свободно място за тази градина.

# 77
  • София
...
Ами те може да не са били в гранична група на първото класиране, но да са си запазили датата 23.04 и на второто класиране, когато се преместят за ОДЗ-то , в което вие сте били в гранична група на първо класиране, може да получат по-нисък номер от вашия, който Ви е изтеглен на първото класиране и те а влезнат.
Ария Моля да ми кажеш, дали правилно съм разбрала, какво си написала по-горе. Hug

Ако преди първо класиране съм подредила кандидатурите така ДГ1, ДГ2, ДГ3, но не ни класират. На 24.04 следобед решавам да разменя ДГ1 и ДГ2, тогава в ДГ2 вече точките са 8. Ако там има гранична група точно с толкова точки, то моето дете какъв номер ще има - 20100423ххх (кога ще се тегли случайно число newsm78) или номерът вече ще е 20100424 и ще е след граничната група. Rolling Eyes

Номерът ще е 20100423ххх, защото в момента си избрала и тази градина, нищо, че не е по първо желание и случаен номер ще се генерира в хода на второто класиране и после ще се осъществи второто класиране с този ваш генериран номер, може да се падне да кажем 34, а тези, които са с 20100423035 да кажем още от първо класиране ще останат след вас, класирате се вие, не те, ако има места разбира се. Ако градината не е избрана в Кандидатури преди 23.04, тогава номерът ще е по-заден и съответно ще се на опашката с хора с еднакъв брой точки с вас и няма да участвате в граничната група от деца с точки колкото вас, но с номер 20100423ххх. Затова избирайте колкото може повече градини сега, не 2-3, а 10-15, ако са ви и минимално удобни разбира се, за да имате шанс и по-нататък с номера 20100423ххх, а не по-задни, успех!

# 78

Може ли да обърна вниманието ви в/у няколко особено интересна опашка...

Опашките в район Красно село и Триадица са много интересни и в друга връзка - на социалните опашки е пълно с деца - или на чужденци, или от смесени бракове.
Вярно, че се повтарят почти навсякъде, но ми е любопитно, каква ли е причината всички такива деца да са социални?!

# 79
  • София
...

На 24.04 следобед няма как да правиш размествания, защото тогава системата ще е все още заключена след първото класиране.Ако да кажем за второто класиране размениш местата на ДГ1 с ДГ2, и влизате в гранична група за второ класиране то на деня на второто класиране на Вас ще Ви бъде генериран случаен номер и ако той е по-нисък от този на децата участвали в първото класиране(което е напълно възможно и миналата година на няколко пъти ни се случи) то ще влезнете Ви енезависимо, че не ви е било първо желание за първото класиране.

# 80

Опашките в район Красно село и Триадица са много интересни и в друга връзка - на социалните опашки е пълно с деца - или на чужденци, или от смесени бракове.
Вярно, че се повтарят почти навсякъде, но ми е любопитно, каква ли е причината всички такива деца да са социални?!

Според мен не може да има някаква различна от общите причини за ползване на социални критерии newsm78. Или поне не се сещам за такава. Щом децата са с чужди имена, значи са признати от бащите си. Едва ли има някаква "вратичка", за да ползват соц. критерии.

# 81
  • София

Хм, възможно е единият съпруг да произхожда от някое от онези... китни кътчета на планетата, където хората живеят твърде здравословно и близо до природата и никой, ако има какъвто и да било избор, не се завръща - освен, като богат турист, клатещ вещо глава, или по някой платен от богати проект за изследване на условията... и независимо от неблагоприятното положение, в което се намира - или ниския стандарт на живот - в страната, в която е попаднал, това всъщност е невероятен лукс по стандартите на родината му...

# 82
  • София
Отчайвам се с тези недомислици Cry. Освен да си взема един много дълъг болничен през лятото, за да мога да си гледам детето, плащам заема и т.н и да се надявам да се класира за септември и да почнат по от рано- в началото на месеца, а не в края (все още поне за това има голям шанс).
А дали някоя директорка на градина би се съгласила да го вземе от лятото, а не от септември, ако е приет  newsm78. Така или иначе ще е навършил 3.

Знам, че звучи като оплакване и мрънкане, но аз наистина най-чинно си плащам данъците върху цялата реална заплата. Ползвам болничен за мен или за детето, когато наистина имаме нужда (2-3- дни на всеки 3-4 месеца) и т.н. И понякога имам чувството, че с нищо не мога да се преборя  Tired.

# 83
Хм, възможно е единият съпруг да произхожда от някое от онези... китни кътчета на планетата, където хората живеят твърде здравословно и близо до природата и никой, ако има какъвто и да било избор, не се завръща - освен, като богат турист, клатещ вещо глава, или по някой платен от богати проект за изследване на условията... и независимо от неблагоприятното положение, в което се намира - или ниския стандарт на живот - в страната, в която е попаднал, това всъщност е невероятен лукс по стандартите на родината му...

Това не го разбрах Thinking

# 84
  • София
Според мен децата са от смесени бракове или от мюсюлмански семейства /в списъците за дг, в които кандидатстваме също има такива/, а може и да са бежанци с вече българско гражданство.  newsm78

zazu1 , трябва да се примолиш на директорката на съответната градина, въпреки че не вярвам да се навие да вземе детето по-рано пред вид това, че през лятото градинете имат по един месец ваканция и децата се водят в дежурна за квартала градина, а когато градината работи пак са смесени групи /големи и малки на едно място/. Децата от първа група се приемат през септември на групи от по 2-3 деца, за да могат да се адаптират.

# 85
 Laughing и аз
Но си мисля, че или има родител, на когото са отнети правата, или са деца с много братя и сестри.... Болшинството са с арабски имена...

# 86

В нашия блок има доста арабски семейства. Всички са с по 4 деца в близка вързраст. Т.е. само 1 семейство може да има едновременно 3 деца в градината, без да са близнаци и т.н.

himalomi, писали сме едновременно  Mr. Green

# 87
Моите деца са от смесен брак, с арабин, мюсюлманин и бежанец на всичкото отгоре Mr. Green и не ползваме точки от никакви социални критерии. Затова ми стана интересно какви ли биха били причините за такива критерии Simple Smile

# 88
Моите деца са от смесен брак, с арабин, мюсюлманин и бежанец на всичкото отгоре Mr. Green и не ползваме точки от никакви социални критерии. Затова ми стана интересно какви ли биха били причините за такива критерии Simple Smile

Значи, сигурно наистина са по 3-4 деца в семейство.

# 89
  • Банкя
katiABV, iva_angel, aria82 Благодаря ви за отговорите!  bouquet
Сега ми се изясни всичко! Wink

Общи условия

Активация на акаунт