СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 870
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
И аз да мога да следя  Rolling Eyes
Ние също сме все в гранична група, колкото и да въртя и суча... за съжаление нито една градина в Младост не е приела ДК "разлика м/у двете деца по-малко от 24 месеца", така че нещата няма да се променят към нас Sad А колко добре би ни дошло 0.1  Whistling само и само да се измъкнем от гранична група Simple Smile
Еличке, ето Детето има брат/сестра, които са родени с разлика по-малка от 24 месеца
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=169

Мерси  Peace Ама и в тази градина има само 1 място за нашия набор Simple Smile Нищо.. живи и здрави да сме... ако имаме късмет малката ще посещава ясла от септември ако ли не ще чакаме градината Simple Smile

# 91
  • София, под Карлсон
Ето и отговорът, който получих от Сирма:

"Уважаеми господин/госпожо, Получихме на 2010-03-09 10:35:47 вашето запитване:
Здравейте! Бих искала да ви попитам ще добавите ли както миналата година шансовете за прием? Другият ми въпрос е има ли опция до всяко име да се вижда поредността на желанието? Благодаря!
 Нашият отговор:
 Не можем да вземем такова решение, необходимо е да го съгласуваме с дирекция "Образование", ще поставим този въпрос на следващата работна група. "

# 92
  • София
Астарта, извинявай, не го казах с лоша умисъл.  Hug Разсъждавах неподготвена.  Blush Явно другите мами са прави за многодетните семейства.

# 93
Няма проблем, не съм се обидила и няма за какво Peace.

Blues, за поредността на желанията ок, но май въпроса ти дали ще се появи индекса на шансовете са го пропуснали newsm78

# 94
Ето и моят опит да апелирам за добавяне на поредността на желанията:
"Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-03-09 11:13:49 вашето запитване:
Здравейте, има ли възможност в списъка с чакащи деца да се посочи поредността на желание на детето? Това значително ще облекчи подредбата на кандидатурите. Лека работа!
Нашият отговор:
Не можем да вземем такова решение, необходимо е да го съгласуваме с дирекция "Образование", ще поставим този въпрос на следващата работна група."
Дано има резултат от допитванията....

# 95
  • София
Здравейте! Бих искала да ви попитам ще добавите ли както миналата година шансовете за прием? Другият ми въпрос е има ли опция до всяко име да се вижда поредността на желанието? Благодаря!
 Нашият отговор:
 Не можем да вземем такова решение, необходимо е да го съгласуваме с дирекция "Образование", ще поставим този въпрос на следващата работна група. "
И аз получих същия отговор.

# 96

Може ли да обърна вниманието ви в/у няколко особено интересна опашка...

Опашките в район Красно село и Триадица са много интересни и в друга връзка - на социалните опашки е пълно с деца - или на чужденци, или от смесени бракове.
Вярно, че се повтарят почти навсякъде, но ми е любопитно, каква ли е причината всички такива деца да са социални?!

Според мен не може да има някаква различна от общите причини за ползване на социални критерии newsm78. Или поне не се сещам за такава. Щом децата са с чужди имена, значи са признати от бащите си. Едва ли има някаква "вратичка", за да ползват соц. критерии.
За чуждите имена на децата -има известна логика да са с бащи чужденци и да са признати от тях, но това не е задължително...
Ако родиш детето си в (някоя) чужбина, там може да ти позволят да му дадеш каквито си имена искаш. И после, в България ще му направят български акт за раждане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с точните имена каквито са дадени в оригиналния акт. Разбира се, в случая се включва и възможността в оригиналния акт за раждане да няма данни за бащата - така ще си остане и в българския акт за раждане.

# 97
  • София

Нашият отговор:

И моят отговор е такъв, значи поне това постигнахме, ще видим какво ще решат сега Simple Smile

# 98

Опашките в район Красно село и Триадица са много интересни и в друга връзка - на социалните опашки е пълно с деца - или на чужденци, или от смесени бракове.
Вярно, че се повтарят почти навсякъде, но ми е любопитно, каква ли е причината всички такива деца да са социални?!
Точно този въпрос мислех да повдигна и аз, но himalomi ме е изпреварила (... от гледане и четене на тия списъци ги научихме на изуст...). Къде на сериозно, къде на майтап, но разглеждайки социалните критерии, с мъжът ми се чудехме дали да не му отнема родителските права - за малко, после ще му ги върна. Това е една от възможностите за докопване до повече точки на тези, които сме със стандартните 8.1.... До какво ни докараха...

# 99
  • София

Нашият отговор:

И моят отговор е такъв, значи поне това постигнахме, ще видим какво ще решат сега Simple Smile
тъкмо щях да пиша, че имам същия отговор - може и да постигнем поне повдигане на въпроса  Peace

# 100
Наистина хубаво би било да се вижда поредността на желанията.
Сега например се чудя за едно дете, което във всичките градини в района е с 7.0т или 7.1т., та кое му е първото желание?

# 101
Извинете,нямам време да прочета всичко  Peace
Искам да попитам следното.В сайта на ИСОДГ пише,че за децата по общ критерий няма да има гранична група.Въпроса ми е на какъв принцип ще става приемането?Много се обърках.По азбучен ред ли какво  newsm78 Направо нямаме шанс с 8,1т. Shocked
Благодаря предварително   bouquet

# 102
  • София

Точно този въпрос мислех да повдигна и аз, но himalomi ме е изпреварила (... от гледане и четене на тия списъци ги научихме на изуст...). Къде на сериозно, къде на майтап, но разглеждайки социалните критерии, с мъжът ми се чудехме дали да не му отнема родителските права - за малко, после ще му ги върна. Това е една от възможностите за докопване до повече точки на тези, които сме със стандартните 8.1.... До какво ни докараха...

Да ги отнемеш едва ли ще успееш - но той може да се откаже. От друга страна, "връщането" не е толкова просто нещо. Та...

Mari07, което и да е, не е там. Щом се появява на повече от 1 места с еднакъв - с точност до 1ца - бал, то това му е 4 и по- далечно желание. С други думи, детето кандидатства със 7, 7, ... 7, 8, 9, 10 точки. Първото му желание, където и да е, е с 10 т. Може да е и в друг квартал - а този да е включен като "крайна мярка".

# 103

Е то е ясно, че ако стане практика автоматично този социален критерий ще изчезне от регламента...разчитат, че за едното място в детска градина, повечето родители не биха се "отказали" от родителските си права.

# 104
  • София
Извинете,нямам време да прочета всичко  Peace
Искам да попитам следното.В сайта на ИСОДГ пише,че за децата по общ критерий няма да има гранична група.Въпроса ми е на какъв принцип ще става приемането?Много се обърках.По азбучен ред ли какво  newsm78 Направо нямаме шанс с 8,1т. Shocked
Благодаря предварително   bouquet
Къде пък го прочето това.На децата с равен брой точки, които попадат в гранична група ще им бъде еглен номер.

Общи условия

Активация на акаунт