СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 33 189
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
Извинете,нямам време да прочета всичко  Peace
Искам да попитам следното.В сайта на ИСОДГ пише,че за децата по общ критерий няма да има гранична група.Въпроса ми е на какъв принцип ще става приемането?Много се обърках.По азбучен ред ли какво  newsm78 Направо нямаме шанс с 8,1т. Shocked
Благодаря предварително   bouquet

Ще се тегли, но след като се разбере дали ще има и деца от социалните критерии, които не са приети, за да може и те да участват в жребия, ако общите им точки достигат, за да влязат в гранична група. Споко, няма да се класират по азбучен ред, иначе от догодина ще се напълнят родилните с Ангел и Ангелинка  Mr. Green

# 106
Искам да попитам следното.В сайта на ИСОДГ пише,че за децата по общ критерий няма да има гранична група.Въпроса ми е на какъв принцип ще става приемането?Много се обърках.По азбучен ред ли какво  newsm78 Направо нямаме шанс с 8,1т. Shocked

Ще се тегли, но след като се разбере дали ще има и деца от социалните критерии, които не са приети, за да може и те да участват в жребия, ако общите им точки достигат, за да влязат в гранична група. Споко, няма да се класират по азбучен ред, иначе от догодина ще се напълнят родилните с Ангел и Ангелинка  Mr. Green
А това кога ще се разбере?Аз сега изобщо не знам кое одз да сложа като 1-во желание  ooooh! Благодаря за експресния отговор   bouquet Иначе,ако ще е по азбучен ред направо да ходя да го прекръствам на Ангел  hahaha

# 107
  • София
Къде пък го прочето това.На децата с равен брой точки, които попадат в гранична група ще им бъде еглен номер.

http://kg.sofia.bg/?page=news&id=376

Стъпка 1: Класиране на социалните и общите опашки според квотата
....
.3. Класират се общите опашки за 60% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий.

# 108

Ще се тегли, но след като се разбере дали ще има и деца от социалните критерии, които не са приети, за да може и те да участват в жребия, ако общите им точки достигат, за да влязат в гранична група. Споко, няма да се класират по азбучен ред, иначе от догодина ще се напълнят родилните с Ангел и Ангелинка  Mr. Green
А това кога ще се разбере?Аз сега изобщо не знам кое одз да сложа като 1-во желание  ooooh! Благодаря за експресния отговор   bouquet Иначе,ако ще е по азбучен ред направо да ходя да го прекръствам на Ангел  hahaha
Aарон,...  Twisted Evil

# 109

Aарон,...  Twisted Evil

Хаха, е да, Аарон ще влезе със сигурност  Joy

# 110
  • София
Извинете,нямам време да прочета всичко  Peace
Искам да попитам следното.В сайта на ИСОДГ пише,че за децата по общ критерий няма да има гранична група.Въпроса ми е на какъв принцип ще става приемането?Много се обърках.По азбучен ред ли какво  newsm78 Направо нямаме шанс с 8,1т. Shocked
Благодаря предварително   bouquet

Ще се тегли, но след като се разбере дали ще има и деца от социалните критерии, които не са приети, за да може и те да участват в жребия, ако общите им точки достигат, за да влязат в гранична група. Споко, няма да се класират по азбучен ред, иначе от догодина ще се напълнят родилните с Ангел и Ангелинка  Mr. Green
А това кога ще се разбере?Аз сега изобщо не знам кое одз да сложа като 1-во желание  ooooh! Благодаря за експресния отговор   bouquet Иначе,ако ще е по азбучен ред направо да ходя да го прекръствам на Ангел  hahaha

Това, което са написали, не носи такъв смисъл.
Напротив, може да се тълкува само и единствено като класирането не включва жребий.
Макар да звучи абсолютно абсурдно.
Може пък да е по усмотрение на ПК?
Ама да не са искали да го напишат изрично?

Или, другия вариант, е пишещите в секция "новини" да не са особено грамотни - което едва ли би учудило някого...

ПП
Не Ангел. Аарон и Абрахам са печелившите имена. За момиче - Аврора.

# 111
  • София
Извинете,нямам време да прочета всичко  Peace
Искам да попитам следното.В сайта на ИСОДГ пише,че за децата по общ критерий няма да има гранична група.Въпроса ми е на какъв принцип ще става приемането?Много се обърках.По азбучен ред ли какво  newsm78 Направо нямаме шанс с 8,1т. Shocked
Благодаря предварително   bouquet

А това кога ще се разбере?Аз сега изобщо не знам кое одз да сложа като 1-во желание  ooooh! Благодаря за експресния отговор   bouquet Иначе,ако ще е по азбучен ред направо да ходя да го прекръствам на Ангел  hahaha

Първото класиране става на 2 етапа:

1ви етап: Класират децата в социалните опашки, за гранични групи там се тегли жребий.

2ри етап: Класират децата от несоциалните опашки като там участват и деца некласирани в социалните опашки, но само с общите си точки, без социалните точки, те и в момента присъстват по този начин в несоциалните опашки. За гранични групи се тегли жребий.

Не се тегли жребий в несоциалните групи между 1ви и 2ри етап на 1во класиране, тегли се само в социалните групи, но това, ако си в несоциална опашка не те касае по никакъв начин, като класират социалните и ако останат места, те се добавят към общите, ако пък останат деца извън социалното класиране съм обяснила по-горе какво става.

Т.е. ако сте със стандартен брой точки да кажем 8.1, участвате в гранична група за 3-4 места 50 деца, в стандартния случай, получавате случаен номер и 4те деца с най-малък случаен номер от граничната група се класират при наличие на 4 свободни места.

Надявам се да съм помогнала, успех!

Хаха, аз ще се направя на неграмотна, ще прекръстя дребния на Аааааарон, а да видим сега кой ще се опре Simple Smile)))

# 112
  • София

А какво по- точно се крие, тогава, зад стъпка "1.3 - класират се общите опашки за 60% от свободните места"?
Упражнение по риторика?

# 113
Вместо запис да кажа, че в Люлин открих цели две градини, където за сега се оказва, че ще бъдат приети деца и с 4 и 6 точки  Shocked
Ето линкове: http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo2OntzOjk6InJhdG … 6NjoibHN3YWl0Ijt9
и http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo2OntzOjk6InJhdG … 6NjoibHN3YWl0Ijt9

Или градините са толкова зле или хората още не са се усетили, че филиала на 139 ОДЗ е отделен.

# 114
  • СОФИЯ
Обсъждано е. От СО казаха че проблемът е в Наредбата, която е на Министерството и че нищо не могат да направят. Жалбата не е от компетенцията на ресор Образование, защото и чистите ясли не са към тях.
Доколкото знам наскоро поне отпадна условието да се изписват децата точно на 3 години, а приеха това за шестмесечие.
Да, изписват ги всички родени първата половина на годината към края на юни месец, доколкото знам.
А имаш ли идея от чия компетенция е?

Или социален ресор или здравен ресор в СО отговарят за чистите ясли. А иначе мисля че Наредбата е на МЗ.

Моля някой който е по-наясно да отговори, че и на мен чистите ясли не са ми много ясни.

НАРЕДБА № 26 от 18.11.2008 г. за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях
Издадена от министъра на здравеопазването, обн., ДВ, бр. 103 от 2.12.2008 г., изм., бр. 24 от 31.03.2009 г.

Чл. 7. Методическото ръководство на дейността на детските ясли се осъществява от Министерството на здравеопазването чрез Районния център по здравеопазване (РЦЗ), Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ), както и от общините.

Чл. 8. (1) Управлението и ръководството на детска ясла се осъществява от директор.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2009 г.) Директорът на общинската детска ясла се назначава и освобождава от кмета на общината или района.

# 115
Мисля, че не са се усетили. С повечето филиали е така. Да не говорим, че няма и социални опашки... Ех, ако това се запази.... Laughing

# 116
  • София

Наскоро май са разделени опашките за филиалите.  А второто са седмични групи.

Но пък забелязвам друго:
http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo2OntzOjk6InJhdG … 6NjoibHN3YWl0Ijt9

139 ОДЗ 'Панорама - филиал ул. "Луй Пастьор"', Люлин

Shocked

Не разбрах, все пак, за някакъв лУй ли става въпрос, или за Луи Пастьор - откривателя на ваксината п/в бяс, на метод, използван и до днес за удължаване на годността на продуктите, ...

Някак... ... ...  smile3505

# 117
  • София
В Надежда пък има два филиала: ОДЗ с нулев прием за 2008ми набор и ЦДГ (което не ми върши работа).

# 118
  • София
Съжалявам,но пак да питам,защото в старата тема никой не ми е отговорил-ако останат не заети места от социалните,още на първото класиране ли ще ги допълнят с деца,кандидатстващи по общите критерии или тези места остават свободни и се запълват чак на второто класиране?
Моля,някой който е на ясно да ми отговори! Praynig

# 119
Съжалявам,но пак да питам,защото в старата тема никой не ми е отговорил-ако останат не заети места от социалните,още на първото класиране ли ще ги допълнят с деца,кандидатстващи по общите критерии или тези места остават свободни и се запълват чак на второто класиране?
Моля,някой който е на ясно да ми отговори! Praynig

Още на първо класиране  Peace

Общи условия

Активация на акаунт