СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 33 238
  • 777
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Съжалявам,но пак да питам,защото в старата тема никой не ми е отговорил-ако останат не заети места от социалните,още на първото класиране ли ще ги допълнят с деца,кандидатстващи по общите критерии или тези места остават свободни и се запълват чак на второто класиране?
Моля,някой който е на ясно да ми отговори! Praynig
от 2ра страница
И вместо запис,да отговоря на въпрос от предната тема - директно от извора Mr. Green

Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-03-05 12:25:42 вашето запитване:
Здравейте,искам да ви попитам какво се прави в следният случай: За социален критерий са обявени 9 места,а за общ критерий 14.В социалната опашка има 4 деца,ако на останалите 5 места не се класират други "социални" деца,какво се прави с тези 5 свободни места.Добавят ли се към другите 14 места от общата група за първо класиране?

Нашият отговор:

Точно така, добавят се към останалите свободни места още за първо класиране.

139 ОДЗ 'Панорама - филиал ул. "Луй Пастьор"', Люлин

Shocked

Не разбрах, все пак, за някакъв лУй ли става въпрос, или за Луи Пастьор - откривателя на ваксината п/в бяс, на метод, използван и до днес за удължаване на годността на продуктите, ...

Някак... ... ...  smile3505
Това просто няма как да го коментирам.
Но забелязвам друго. Обратната тенденция. Някои се опитват да избягват употребата на Й, даже и в думи, в които го има.
"здравеите маики", "здравеите маичета". Но да не спасим на тази тема.

# 121
  • София
Инсп. Гаджет,много благодаря!  bouquet

# 122
А какво да правим като сме толкова далеч от Люлин  newsm78
Де да имаше и тук в Дружба такива филиали към градините. При нас е голям гъч, тук дете с 8 точки е с 0000 шанс и само си пълним списъците.
Откъде се навъдиха толкова деца с по 9, 10 точки и то за набор 2008 не знам, но със сигурност цялата 1-ва група ще бъде заета само с такива деца (10+ т., 10 т. и 9 т.), защото са повече от 20. Ами ние останалите?

# 123
Благодаря,ясно ми стана вече.Ако трябва и само на Ааааа ще го прекръстя ама да го вземат  Mr. Green

# 124
  • София

139 ОДЗ 'Панорама - филиал ул. "Луй Пастьор"', Люлин

Shocked

Не разбрах, все пак, за някакъв лУй ли става въпрос, или за Луи Пастьор - откривателя на ваксината п/в бяс, на метод, използван и до днес за удължаване на годността на продуктите, ...

Някак... ... ...  smile3505
Това просто няма как да го коментирам.
Но забелязвам друго. Обратната тенденция. Някои се опитват да избягват употребата на Й, даже и в думи, в които го има.
"здравеите маики", "здравеите маичета". Но да не спасим на тази тема.

Все пак, едното е взето от официална страница, по идея свързана със СО - официална институция.

# 125
  • София
За съжаление не са единствените официални институции... аз вече спрях да обръщам внимание Sad

# 126
Кати, още се смея на коментара ти, но не е смешно. Аз по принцип правя първа неприсъствена преценка за човек по правописа.

# 127
Благодаря,ясно ми стана вече.Ако трябва и само на Ааааа ще го прекръстя ама да го вземат  Mr. Green
Цъ!
Абсолютния победител е името "А"...
С твоето Ааааа, може да идеш чак на 5то място, ако не и по-назад, в случай, че има и повторения на имена с по-малко "а" в името спрямо теб.
 Laughing

# 128
  • София

А какво по- точно се крие, тогава, зад стъпка "1.3 - класират се общите опашки за 60% от свободните места"?
Упражнение по риторика?

Трябва да се разгледа не извадено от контекста:

1.2. Класира се социалната опашка за 40% от свободните места. Където има гранична група за социалната опашка се тегли жребии. - това предполагам е ясно (тук или остават свободни места или пък некласирани деца)

1.3. Класират се общите опашки за 60% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий. (тук да кажем при нас има 12 общи места, от тях 11 са вътре и за 1 място гранична група от 50, гледаме на социалното класиране от 1.2 се класират 3 деца, които заемат 3 от тези 11 места и ги вадим от сметките, т.е. вече 8 са 100% вътре от общата опашка и 4 места за гранична група от 50 деца, но за тези 4 места не се тегли жребий)

1.4. Оставащите свободни места от социалните опашки и от общите опашки се събират. (тук ако има свободни места от социалните се добавят към горните 4, но в нашия случай няма, остават си 4)

Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка (тук вече се теглят случайни числа за всички 50 деца, може сред тях да има и некласирани от социалната опашка, но с по-малкия си брой точки, нез социалните, и 4те деца с най-малък случаен номер влизат)

Като си го разтълкуваш стъпка по стъпка излиза, че точно това "НЕ теглене" на жребий може да е от полза, ако не са заети всички социални места, защото свободните се добавят към общите, ако пък са заети, общите не губят от това, защото така или иначе децата от социалните опашки вече си присъстват в общите с по-малкото си точки и дори и да не се класират в 1.2 няма да направят разместване в общата опашка, просто си остават там, а не се изтриват както приетите в 1.2

# 129
Ели, може ли да кажеш има ли някакви механизми за оказване на контрол в/у директорките (т.е. да нямат възможност да си затварят очите при предоставянето на документите при записване)? Стои ли изобщо като обсъждане този въпрос? Или се разчита само на тяхната съвест?

# 130
  • София
Кати, още се смея на коментара ти, но не е смешно. Аз по принцип правя първа неприсъствена преценка за човек по правописа.

newsm10

Дай Боже да станем повече... тогава, може би, и лУй - овете, и маИките ще станат по- малко, а грижата за децата - по- сериозна... и децата - повече на брой.
Наскоро по някоя от телевизиите даваха възрастовата 'пирамида" - нашата е обърната - разпределението на народите по възраст... това, което видях, си беше направо страшно. И то тъкмо за нашето поколение - всъщност, и за нашите деца, те пък ще го изнесат като тежест в смисъл на безплатен труд...  Sad А в същото време целенасочена демографска политика не се наблюдава никаква - нито от страна на Правителството, нито от страна на Кметството (понеже темата е... ами, софийска)...
ПП
Не бих казала, че предишните правителства са имали такава политика, напротив. Като се замисля, последните правителства, провеждали каквато и да било насочена политика в този смисъл, са били Тошови.
Но това по никой начин не би могло да бъде оправдание за мудността, мързела и липсата на далновидност у това.
ППП
Да не помислите пък, че съм фен на Тошовото управление - не, участвах в опозицията (СДС) по време на ... ами, края му.

# 131
 smile3518 Хора, защо не си траете за някой "незабелязани" градини. От как ги споменахте веднага се навъди и там опашка..... а така разчитах, че малко ще се усетят.
Не ме бийте....  bash .... от неволята идва всичко!

# 132
  • София
smile3518 Хора, защо не си траете за някой "незабелязани" градини. От как ги споменахте веднага се навъди и там опашка..... а така разчитах, че малко ще се усетят.
Не ме бийте....  bash .... от неволята идва всичко!
Повярвай ми до 24.04 всички заинтересовани щяха да са разбрали.

# 133
 Joy и аз сума време стисках зъби и си траях, ама "хиените"и без това бързо надушват!

Остави другото, но досега почти нямаше деца с 9 и нагоре точки, а взеха да идват и те...

# 134
Здравейте всички  Hug
За пръв път се включвам в темата и не знам дали тук обсъждате само детските градини в София или и яслите също  Blush
Родих януари месец и ме интересува дали моят юнак може да кандидатства с предишния набор (2009), писах запитване на сайта на ОДЗ-тата и получих отговор, че през системата не се позволява кандидатстване с друг набор. От друга страна съм сигурна, че някъде бях чела, че децата, родени през януари, могат да кандидатстват за детска градина с предната година, но така и не разбрах дали става дума само за деца над 3г възраст, тоест само за градина, а не и за ясла... Някой от вас да има случайно свежа информация по въпроса? Много благодаря предварително   bouquet
Редактирам се - ето какво намерих на сайта на ОДЗ-тата:
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=371

Общи условия

Активация на акаунт