СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 33 403
  • 777
  •   1
Отговори
# 210
Привет
Признавам си че от известнов реме не следя сайта за кандидатсване, но сега регистрирахме едно познато детенце и не се вижда опцията за избор на критерии, там, където се дават точките(адрес в София, самотна майка и т.н.)
Това не ми се струва нормално, нали?Я кажете, да не би пък сега още да не може да се попълват критериите? newsm78Писахме на формата за обратна връзка, но знам че тук ще имам по- бърз отговор
Да не би детенце да е набор 2010?

# 211
Някой има ли информация кога ще се открива новата ДГ в ж.к. "Стрелбище"? От СО бяха отговорили в "оня" форум, че ще е в средата на май 2010 г. Аз се чудя, ако синът ми го приемат в ДЯ и го запиша, ще ми премагнат всички желания, понеже ДЯ, в най-добрия случай, ще е на 10-15 км от вкъщи. Затова ме интересува дали ще имам възможност да кандидатствам за тази ДГ наравно с останалите, въпреки (т.е. ако) че детето е записано на градина от септември.
Моля, ако може да се постави конкретизиращ въпрос относно работата на тази градина от РГ.

# 212
  • София
Преминаването на всички деца от предучилищната в училищата е направо безумна идея. Първо защото училищата нямат нужната база да поемат толкова деца и да им осигурят съответните условия, и второ защото това означава, че всички майки на 6 годишни ще трябва или да напуснат работа или да търсят гледачки. Говорим за всички, а не за някакъв процент. И това защо, за да могат други майки - тези на по-малките деца да решат този си проблем и то само за 2-3 години, когато и те ще изпаднат в същото положение.

# 213
Добро утро на всички!
За всички, които са от "ТРИАДИЦА" и разчитат за новата градина на улица "Тулча" отговора от общината е - това ще е нова детска градина, но едва ли ще стане готова преди септември месец т.е. няма да бъде пусната в системата за първоначалните класирания.

# 214
Добро утро на всички!
За всички, които са от "ТРИАДИЦА" и разчитат за новата градина на улица "Тулча" отговора от общината е - това ще е нова детска градина, но едва ли ще стане готова преди септември месец т.е. няма да бъде пусната в системата за първоначалните класирания.

Благодаря.

# 215
Привет
Признавам си че от известнов реме не следя сайта за кандидатсване, но сега регистрирахме едно познато детенце и не се вижда опцията за избор на критерии, там, където се дават точките(адрес в София, самотна майка и т.н.)
Това не ми се струва нормално, нали?Я кажете, да не би пък сега още да не може да се попълват критериите? newsm78Писахме на формата за обратна връзка, но знам че тук ще имам по- бърз отговор
ne,  2006 e

# 216
За 10-те точки на общите опашки, ясно. Ами, какво означават 9-те точки при набори 2008 и 2009? newsm78

# 217
За 10-те точки на общите опашки, ясно. Ами, какво означават 9-те точки при набори 2008 и 2009? newsm78

Второ желание на деца с К4 вероятно.

# 218
  • София
Привет
ne,  2006 e
Всичко трябва да можеш да и попълниш.Изчакай да ти отговорят от ИСОДГ.
Някой има ли информация кога ще се открива новата ДГ в ж.к. "Стрелбище"? От СО бяха отговорили в "оня" форум, че ще е в средата на май 2010 г. Аз се чудя, ако синът ми го приемат в ДЯ и го запиша, ще ми премагнат всички желания, понеже ДЯ, в най-добрия случай, ще е на 10-15 км от вкъщи. Затова ме интересува дали ще имам възможност да кандидатствам за тази ДГ наравно с останалите, въпреки (т.е. ако) че детето е записано на градина от септември.
Моля, ако може да се постави конкретизиращ въпрос относно работата на тази градина от РГ.
Ще може да кандидатствата, но тъйкато вече ще сте използвали 3т. за първо желяние ще Ви се прибавят само 2т. и шанса ще е доста по-малък.

# 219
     Хайде да не си говорим за набори Mr. Green!И аз бях в "з" паралелка и бяхме 30 деца в клас.А преди това съм ходила на седмична ясла на Подуене.И на наште родители не им е било лесно,майка се е побърквала от това да не ме вижда цяла седмица.После баща ми е работил доброволно и безвъзмездно в една от градините в Младост 3,за да ме вземат.Ама тогава като видеха,че се раждат деца и бързо построяваха нови градини и училища.Сега нещо не ми изглеждат много заинтересовани  newsm78.Нямало пари,то никога няма да има с тия бутикуви градини дето ги почнаха.
 А относно деца на 5 години да отиват предучилищна в училищата,това е най-безумната идея която съм чувала.Те са толкова малки още,имат нужда от следобедния си сън.Тогава вече ще правя палатков лагер пред министерството,ако го приемат.Големия стана в 3-ти клас и още му треперим и го караме,какво остава за дете на 5 години.И като ти го връчат на обяд,какво правиш,водиш го с теб на работа???Абсурдна недомислица!!!
  И аз ще разчитам на Младост май,в нашия квартал няма места и дори в гранична група не попадаме Sad.

# 220
Преминаването на всички деца от предучилищната в училищата е направо безумна идея. Първо защото училищата нямат нужната база да поемат толкова деца и да им осигурят съответните условия, и второ защото това означава, че всички майки на 6 годишни ще трябва или да напуснат работа или да търсят гледачки. Говорим за всички, а не за някакъв процент. И това защо, за да могат други майки - тези на по-малките деца да решат този си проблем и то само за 2-3 години, когато и те ще изпаднат в същото положение.
Ами като станат 1-ви клас децата  пак ли всички майки ще напуснат работа и ще търсят гледачки  newsm78 Това е въпрос, който изисква решение поне, докато детето стане 4-ти клас и родителите решат да му гласуват доверие и да го оставят да се прибира само. Малко извън от темата големият ми син е предучилищна и го записах в училище (сега съм по майчинство и мога да го прибирам на обяд). Изключително съм доволна, детето напредна за 2 месеца толкова, че съм направо впечатлена. За сравнение в градината му бяха между 35-38 деца по списък, така и не ни казаха точно. Той е набор 2004 и тогава нямаше проблем с местата, просто директорката записваше ВСИЧКИ желаещи Grinning В училището има частна занималня, която е с прекрасна обстановка и по мое мнение добри учители. Струва 120 лв. на месец. Дори и да се налага да се използва не може да се сравнява с мин. 500 лв. на месец за частна ясла.  Моят син ме е молил да го оставям там, защото е много хубаво и има съученици, които стоят там, учат, играят и т.н.

# 221
  • София
Момичета влизам със следния въпрос.
В предпочитаната от мен градина са обявени 16 места. От тях 6 по соц.критерии и 10 по общи.
За 6-те места има 11 желаещи. За 10  няма да коментирам. Дъщеря ми е втора в списъка с чакащите деца по общи критерии.
Та въпросът ми е за децата по соц.критерии - приемат 6 деца, останалите 5 остават да чакат или те отиват на жребий заедно с децата по общи критерии?
И дали дъщеря ми има шанс в тази градина, при толкова много деца със предимство?

# 222
Ще може да кандидатствата, но тъйкато вече ще сте използвали 3т. за първо желяние ще Ви се прибавят само 2т. и шанса ще е доста по-малък.
Защо? Предполагам, че датата няма да 100423, а друга актуална за момента, както стана в 98 ОДЗ в "Младост". Считам, че след като се класира и го запиша ще ми отпаднат кандидатурите с дата 23.04, но ако добавя кандидатури с по-късна дата, пак ще имам всички 1, 2 и 3 т. за поредността на желанията на ДГ.

# 223
  • София
Защо? Предполагам, че датата няма да 100423, а друга актуална за момента, както стана в 98 ОДЗ в "Младост". Считам, че след като се класира и го запиша ще ми отпаднат кандидатурите с дата 23.04, но ако добавя кандидатури с по-късна дата, пак ще имам всички 1, 2 и 3 т. за поредността на желанията на ДГ.
За датата да, но не съм убедена за точките, защото вече ще си използвала 3 т. за текущата кампания.Нека някой да каже по-добре ако е запознат.

# 224

Със сигурност губиш 3-те точки за първо желание в рамките на тази кампания. Ще ти ги възстановят след старта на кампания 2011-2012.
Можеш да видиш тук как е за тази кампания: http://kg.sofia.bg/?page=news&id=374

Общи условия

Активация на акаунт