СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 33 411
  • 777
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Момичета влизам със следния въпрос.
В предпочитаната от мен градина са обявени 16 места. От тях 6 по соц.критерии и 10 по общи.
За 6-те места има 11 желаещи. За 10  няма да коментирам. Дъщеря ми е втора в списъка с чакащите деца по общи критерии.
Та въпросът ми е за децата по соц.критерии - приемат 6 деца, останалите 5 остават да чакат или те отиват на жребий заедно с децата по общи критерии?
И дали дъщеря ми има шанс в тази градина, при толкова много деца със предимство?

Здравей, ще се опитам да предположа какво е положението при вас, защото не казваш дали всички с чакащите за 10те свободни места сте с равен брой точки и влизате в гранична всички, или вие сте с повече, предполагам, че сте с повече точки от децата по-назад и не влизате в гранична, ако е така няма да имате проблем свързан с децата на социалната опашка, те вече присъстват във вашата с общите си точки, без социалните, както ще участват на втория етап на първо класиране при вас, тези които не се класират в несоциалната опашка и мястото ви няма да се промени, освен ако не дойде детенце от друго място, което е преценило, че има повече шанс при вас и е било с второ желание да кажем при вас, а сега стане с първо, социалните дечица няма да ви изместят пак казвам...ако всички сте в гранична група, имаш шанс и колкото последното дете в граничната група, но предполагам, че не е такъв случая, дано съм помогнала малко, аз малко неясно обяснявам, но ако имаш въпроси - питай Simple Smile

# 226
  • София
Аз малко - рибата в морето, тигана на огъня, ама да кажа, че в момента удостоверение за настоящ адрес, в случай че не сте в собствено жилище, се издава срещу договор за наем или, ако няма такъв, с нотариален акт и нотариално заверено пълномощно от собственика, че ти разрешава да се регистрираш на този адрес.

Замислих се, защото вчера по друг повод разбрах, че това е променено - преди в общи линии можеше да се регистрираш на който адрес си поискаш само срещу ЛК и попълнено заявление.

От тук и въпроса: ние живеем в апартамент, който се води на името на и майка ми и на баба ми - и двете ли трябва да ми направят пълномощни?

# 227
  • София
В предпочитаната от мен градина са обявени 16 места. От тях 6 по соц.критерии и 10 по общи.
За 6-те места има 11 желаещи. За 10  няма да коментирам. Дъщеря ми е втора в списъка с чакащите деца по общи критерии.
Та въпросът ми е за децата по соц.критерии - приемат 6 деца, останалите 5 остават да чакат или те отиват на жребий заедно с децата по общи критерии?
И дали дъщеря ми има шанс в тази градина, при толкова много деца със предимство?
Здравей, ще се опитам да предположа какво е положението при вас, защото не казваш дали всички с чакащите за 10те свободни места сте с равен брой точки и влизате в гранична всички, или вие сте с повече, предполагам, че сте с повече точки от децата по-назад и не влизате в гранична, ако е така няма да имате проблем свързан с децата на социалната опашка, те вече присъстват във вашата с общите си точки, без социалните, както ще участват на втория етап на първо класиране при вас, тези които не се класират в несоциалната опашка и мястото ви няма да се промени, освен ако не дойде детенце от друго място, което е преценило, че има повече шанс при вас и е било с второ желание да кажем при вас, а сега стане с първо, социалните дечица няма да ви изместят пак казвам...ако всички сте в гранична група, имаш шанс и колкото последното дете в граничната група, но предполагам, че не е такъв случая, дано съм помогнала малко, аз малко неясно обяснявам, но ако имаш въпроси - питай Simple Smile
Благодаряяяя.
Да не влиза дъщеря ми в гранична група. Има едно дете с 10 точки и после има 4 деца с 9 точки, от което едното е мойто.
Така както казваш ми остава да седна и да се моля до 23 април да не се появат много деца с 9 и 10 точки, та да не отидем назад в класирането.

# 228
  • СОФИЯ

От тук и въпроса: ние живеем в апартамент, който се води на името на и майка ми и на баба ми - и двете ли трябва да ми направят пълномощни?

Щом има такова изискване и са съсобственици, а ти ползваш целия имот, би следвало и двете да изразят воля. Само не си представям как въпросният документ е "пълномощно". Ти няма да извършваш действия от тяхно име.

# 229
  • София

Щом има такова изискване и са съсобственици, а ти ползваш целия имот, би следвало и двете да изразят воля. Само не си представям как въпросният документ е "пълномощно". Ти няма да извършваш действия от тяхно име.
мерси, значи и двете  Peace
а може да не се нарича пълномощно (въпреки, че така го нарече бабата зад гишето), по-скоро е някаква декларация, че живея там с тяхно съгласие, че са ми предоставили апартамента за безвъзмездно ползване - нещо такова...надявам се нотариусите да знаят  ooooh!

# 230
  • София
Благодаряяяя.
Да не влиза дъщеря ми в гранична група. Има едно дете с 10 точки и после има 4 деца с 9 точки, от което едното е мойто.
Така както казваш ми остава да седна и да се моля до 23 април да не се появат много деца с 9 и 10 точки, та да не отидем назад в класирането.

Точно така, успех!! Можеш да провериш в градините в района, че и в съседните какво е положението, кои деца влизат със сигурност от социалните опашки, кои не влизат, кои са с 9т. и 10 т. там, а при вас са с по-малко, но това си е въпрос и на шанс, защото някои хора може да искат другаде, а не точно при вас, някои да се откажат и т.н. и т.н., така че колкото и сметки да правим, накрая ще се разбере със сигурност, но пък и вие имате много голям шанс, дори и да дойдат други деца с 9 и 10 т. не вярвам да са толкова много, а дори и да влезете в гранична, тя няма да е 50 деца за 1 място, а все пак 15 за 9 да кажем, така че според мен сте вътре Simple Smile))

# 231
  • София

мерси, значи и двете  Peace
а може да не се нарича пълномощно (въпреки, че така го нарече бабата зад гишето), по-скоро е някаква декларация, че живея там с тяхно съгласие, че са ми предоставили апартамента за безвъзмездно ползване - нещо такова...надявам се нотариусите да знаят  ooooh!

По-скоро е декларация за съгласие, т.е. че са съгласни да живееш в техния имот и да го посочиш като постоянен или настоящ адрес, като се омъжих и си сменях личната карта си смених и постоянния адрес, имотът е на съпруга ми и искаха само нотариалния акт, защото сме семейство, но ми обясниха и за тази декларация, ако е на нечие друго име, а не на негово. Какъвто и да е документът би трябвало от общината да ти обяснят какво точно да съдържа.

# 232
  • София
Доста четох,но имам един въпрос,какво ще рече - При равен брой подточки се прилага третично подреждане по входящ номер, заявен чрез ИСОДГ след първоначалното класиране.???Става въпрос за набор 2008,не ми е ясно кое е първоначално класиране,и какво ще рече-входящ номер,заявен чрез ИСОДГ?Моля за помощ Praynig

# 233
  • София
Доста четох,но имам един въпрос,какво ще рече - При равен брой подточки се прилага третично подреждане по входящ номер, заявен чрез ИСОДГ след първоначалното класиране.???Става въпрос за набор 2008,не ми е ясно кое е първоначално класиране,и какво ще рече-входящ номер,заявен чрез ИСОДГ?Моля за помощ Praynig

Ох, аз нещо много зачестих тук, извинявайте, ако досаждам, но искам да помогна, а сега имам малко време...Първоначалното класиране е когато се подредят децата по точки и подточки и се види кои влизат със сигурност и кои образуват гранична група (граничната група са деца с равен брой точки и подточки, които са повече от останалите свободни места, да кажем има 10 места, 8 деца с повече точки от вас и 50 с точки колкото вас, тогава тези 8 деца влизат, а вие с останалите 50 деца образувате гранична група, която се бори за тези 2 свободни места), тогава се прилага третичното подреждане по входящ номер, който се генерира случайно от системата на ИСОДГ за всяко дете и от тези 51 деца влизат 2те деца с най-малък случаен номер, ако става въпрос за второ, трето и т.н. класиране, то децата, които не са влезли със случайния си номер на първо класиране, продължават да се състезават за свободните места със същия генериран номер на първо класиране, който си остава същия до началото на кампанията следващата година, но е различен за всяка градина. Ако дете си избере градина на по-късен етап от класиранията, то неговият номер ще започва с реалната дата, а не с датата 23.04 и тогава то ще има по презумпция по-голям номер от вас и ще се нареди на края на опашката като ще има шанс само ако всички деца с номера от 23.04 влязат.

# 234
  • София
Разбрах те Hug

# 235
мандаринка , миналата седмица си смених настоящия адрес само с попълнена адресна карта и личната ми карта. Никакви пълномощни и др. работи не са ми искали. На информационното табло пишеше и акт за раждане, но аз не го носих, но не го и потърсиха.

# 236
Здравейте! Grinning
Имам въпрос на който въпреки многото време прекарано във форума не мога да си отговоря. Сега опашките са разделени на социални и "обикновени". Как е възможно в "обикновените" опашки да има деца с 10 т. От къде може да се получат?  newsm78 До 9 т. (не броя десетите давани като допълнителни от самата ЦДГ) са ясни, но от кой критерий е допълнителната точка до 10?  Thinking

Май само К4.  newsm78
Точно така !При нас по първо желание са 3 деца с бабички да са им живи и здрави ! По този начин те АВТОМАТИЧНО влизат ... за социалните има 40% ,...но за тези деца няма препятствие никакво, където и да се наредят са вътре това е несправедливото ,защото с техните точки те винаги са най отпред на общата опашка ... случая си е за стачка  Mr. Green ако К4 бе социалните шансовете им щяха да са по малки , но сега нямам думи , а най лошото е , че не се знае тези деца дали наистина имат баби в ДГ или някоя баба е "осиновила внуче " само докато мине класирането . Истината е , че за този критерий трябва ПРОЗРАЧНОСТ и стриктен контрол !!!
МНого несправедливо е да предлагаш К4 да влиза в социалните - дори чисто технически! Защото ако така за К4 ще има известен лимит (квотите), то така като се омеша със социалните деца (особено онези с под 10 точки) последните ще изпаднат от класацията, а К4 пак ще мине без проблеми!
Не това е начина за увеличаване шанса на средностатистическите срещу К4 - защото този начин ощетява ненамесена в конфликта група - тази на социалните!

# 237

До колкото помня, и преди се коментираше тоя въпрос, и се изказваше мнението, че системата допускала най-малките деца в системата за кандидатстване от момента на навършване на възрастта от 10 месеца..., което теоретично значи след 31 октомври за набор 2010...
Сега се кандидатства за прием от септемви, когато тези деца още няма да имат 10 месеца. Логично е да се включат в борбата за текущите класирания след като направят минималната възраст.
...

Личи си че детето ти не е родено в края на годината.
Joy Joy
Детето ми е родено на 31 декември 2007. Да се сещаш за по-крайна дата от тази?

...Смешно ми стана че от думите ми правиш извод за моето лично положение... Е, ще те разочаровам - случва ми се да защитавам и чужди каузи, рефлектиращи в ущърб на моето положение.

... Ако по-горе споменавам, че нещо е логично, това не значи, че твърдя че се прилага!

# 238
  • София
Здравейте! Grinning
Имам въпрос на който въпреки многото време прекарано във форума не мога да си отговоря. Сега опашките са разделени на социални и "обикновени". Как е възможно в "обикновените" опашки да има деца с 10 т. От къде може да се получат?  newsm78 До 9 т. (не броя десетите давани като допълнителни от самата ЦДГ) са ясни, но от кой критерий е допълнителната точка до 10?  Thinking

Май само К4.  newsm78
Точно така !При нас по първо желание са 3 деца с бабички да са им живи и здрави ! По този начин те АВТОМАТИЧНО влизат ... за социалните има 40% ,...но за тези деца няма препятствие никакво, където и да се наредят са вътре това е несправедливото ,защото с техните точки те винаги са най отпред на общата опашка ... случая си е за стачка  Mr. Green ако К4 бе социалните шансовете им щяха да са по малки , но сега нямам думи , а най лошото е , че не се знае тези деца дали наистина имат баби в ДГ или някоя баба е "осиновила внуче " само докато мине класирането . Истината е , че за този критерий трябва ПРОЗРАЧНОСТ и стриктен контрол !!!
МНого несправедливо е да предлагаш К4 да влиза в социалните - дори чисто технически! Защото ако така за К4 ще има известен лимит (квотите), то така като се омеша със социалните деца (особено онези с под 10 точки) последните ще изпаднат от класацията, а К4 пак ще мине без проблеми!
Не това е начина за увеличаване шанса на средностатистическите срещу К4 - защото този начин ощетява ненамесена в конфликта група - тази на социалните!

Добре де, аз само се чудя, защо да кажем за деца - полусираци дават 3 т., а за К4 пак 3 точки, да им дадат точки, хубаво, ама 1 - защо чак 3, това не е справедливо според мен!

# 239
  • София
На въпроса :"[2010-03-10 10:28:28]  Ще има ли пак в системата проценти за всяка от кандидатурите ни, които да показват ориентировъчно шансовете за прием? Ако да, кога ще се появят? ", получих следния отговор:

"Няма да има такава информация."

Общи условия

Активация на акаунт