В 6-ти месец търколи се вече ЮЛСКОТО човече!

• 31 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Мерси за инфото, от месец май ще се поискам болничен и така..
Тук на работа идват болни, с гнойни ангини, температури , никой не се съобразява, че съм бременна и якоооооооо ми писна
За сетен път се убедих, че всеки гледа себе си..и не го интересува

Е, хубава работа, може ли да се размотават с вируси наляво - надясно.
Лошо, че се навъртат около теб dianadsd, може би е добре да си спестиш тази болна атмосфера.
Аз засега не мога да се оплача, колегите се съобразяват, особено тези с които съм в една стая - а те са само три, слава Богу. Ако някоя се разболее, си остава вкъщи.

С редки изключения, наистина някои хора изобщо не са от съобразяващите се.

Поздрави,

# 481
Добро утро и от мен!!! Момичета някоя от вас да я болят ребрата или корема,но високо горе при ребрата?че мен си ме наболва от време на време

аз имах едни 2 дни с болка около слънчевия сплит.  Rolling Eyes после изчезна изведнъж ... според мен това всичко е от бременността.

здравейте на всички и хубава седмица.

аз съм пак на работа  ooooh!

# 482
Момичета, феталната морфология НЯМА да ви каже за проблеми със сърцето на плода. За това си има специален преглед на плода и се нарича Фетална Ехокардиография. Трябва да е специализиран лекар. На мен специално лекаря, който ме гледа на ФМ ми каза, че ако искам мога да направя и фетална ехокардиография на плода (имаше съмнения за Даун, а при 50% от случаите на Даун сърцето на плода е увредено) и че лекар, който гледа само ФМ никога няма да забележи такива проблеми на сърцето.

Феталната ехокардиография се прави от лекар специалист, който прави само това и мисля че даже апарата е по различен. Прави се 20-24та седмица (т.е. сега). Аз си правих в началото на 21ва докато чаках резултатите от амниото. Мери се кръвоснабдяването на плода, кръвоснабдяване от плацентата и т.н. Съвсем дребните дефекти на сърцето не могат да се видят, но често се е случвало при родители със сърдечни проблеми плода да има някакъв проблем който да налага спешна операция след раждането, затова предимно такива майки насочват натам. Аз си я направих по желание във Фемина.

Ако лекарят се усъмни в нещо втора такава ехокардиография може да се направи в 30та седмица.
И това което също ми казаха покрай съмненията за Даун и ген. болести - аборт по медицински причини се прави до 24та седмица, след това се смята че плода има шансове да оцелее и си раждаш детето дори ако впоследствие установят генетичен дефект (освен ако не се докаже че има да речем сърдечен порок и така или иначе няма да живее повече от дни след това).

Надявам се да съм ви била полезна и всичко да е наред с бебчетата. Аз съм доста понаплашена от лекари и вече двама познати, които си загубиха бебетата 9ти месец и исках всички възможни изследвания да мина.

# 483
  • в Кошера
nlight, направо се опулих  Shocked като чета за отношението, сумата и професионализма на въпросния варненски анимационен герой #Crazy  #2gunfire #Cussing out
Без изобщо да се замисляш още от сега си запази час при друг, за да ти е спокойно.
Аз съм страшно доволна от Марков!

Лястовичке, за ФМ не си права обаче  Peace.Прави се на 2D самият преглед на органите, костите и кръвотоците. 3D и 4D (3D в реално време) се използват за по-добра видимост на външните белези (лице най-вече), за да може да се отхвърлят изцяло аномалии на лицевите органи и разбира се да могат мама и тати да се порадват на сладката бебешка физиономийка  Mr. Green
И за да съм напълно обоснована в отговора си, ЕТО ТУК може да се прочете (виж най-долу "Забележка") защо така твърдо стоя зад думите си  Wink

# 484
А и свикнеш ли го на това, после върви го отучвай.

Че то си е свикнало да го лашкат още от корема  Laughing

В България пренаталните витамини не съдържат ли фолиева киселина така или иначе Thinking

1. Говоря от личен опит. Нищо общо с "лашкането" в корема. Дъщеря ми още от бебе я приучих неусетно на обяд да заспива в люлка с пълно легнало положение. Познай кога се отказа от този навик. Преди месец - на две години и половина.  Crazy  Така че люлеенето си е нож с две остриета.
2.Всички витамини за бременни съдържат и в БГ фол. киселина естествено. Това че някои лекари не ги изписват, си е тяхно виждане. Все пак в БГ всички знаем, колко са ни кадърни лекарите.

# 485
Охххх,на мен изведнъж много ми призля-нещо подобно на Ластовичите истории Tired
Едвам стоя на леглото,а сме сами с малката.Ядох шоколад,пих вода,дъвках дъвка-нищо.Зле ми е.Някой да има идея какво още да глътна Tired

# 486
bobi40 мерси за информацията, и аз много се чудих как ще слагам бебето от болницата до нас на няколко дни в такъв полулегнал стол за кола, ама явно това е начина (Пък и следващите месеци де)   bouquet

Tyra е права, има си бутонче 3Д и 4Д, ползва се само за оглеждане на лицето за евентуални дефекти и да се нарадват мамите. Иначе лекарите си сменят на 2Д докато оразмеряват бебо (лекарката в събота като ходих ми го каза, беба си беше завряла толкова вдясно главичката в матката, че нищо не се виждаше и съответно не можахме да я видим 3Д, а после за капак си сложи и двете ръце на лицето  Crazy). Самото 3Д изображение не е реално, то се получава от компютърно наслагване на 2Д образи, ако бебо мърда много 3Д изображението изобщо не става или става размазано, трябва също така наоколо да има и повече околоплодна течност за да стане образа.

# 487
  • в Кошера
Охххх,на мен изведнъж много ми призля-нещо подобно на Ластовичите истории Tired
Едвам стоя на леглото,а сме сами с малката.Ядох шоколад,пих вода,дъвках дъвка-нищо.Зле ми е.Някой да има идея какво още да глътна Tired

Най-вероятно ти варира кръвното. Аз се оправям с вода и лежане...Ама като си с малката  newsm78

# 488
***Ади*** , пийни солено айрянче. Ако нещата не се оправят след час, два, обади се на мъжа ти или на някой близък да дойде  Confused Причернява ли ти или само ти е лошо?

# 489
Направо имам усещането,че ще припадна,а съм легнала SadЗа айряна не се бях сетила,мерси Сю HugИ кръвното ще пробвам да измеря,ама ме е страх да стана за апарата.......Чак ръцете ми треперят и цялото тяло #Crazy

# 490
Момичета, не спорете за глупости, апарат 3Д/4Д +Доплер се ползва в чужбина. Лекаря си гледа на колкото си иска дименсия ( 2, 3 или 4) и си избира разрез (в 2Д) от някой момент движение (3Д)  във времето (4Д) в реалното време на прегледа. Аз имам и кръвни потоци (червените са нагоре, сините надолу) и какви ли не неща - всеки път са между 15 и 20 листа със снимки. Лекаря си връща записите, прави по още 5 разреза да види къде най добре се вижда търсения елемент. Не е изобщо за личицата на бебетата. Това и на стар апарат се прави (само 2Д), стига да има опция визуализация (съпруга ми разработва от 100 години компютърна визуализация за медиццинските апарати).

Лястовичката затова казва, че на 2Д не става. Просто стар апарат, само с 2 измерения не може да гледа "вътре" в сърцето, бъбрека, носа и т.н. На 2Д апарат не може да ти види костицата на носа - винаги седи, че я има, на 3Д обаче като си направи разреза където трябва се вижда при нас, че я няма...
Ехокардиография (в БГ) тук се гледа на ФМ/ФА с този апарат същия - при нас се казва анатомия на фетуса, не ехокардиограма, просто включва и това, освен други изследвания.

Марков и още 4-5 човека в БГ имат този международен сертификат за да правят ( и виждат) всичко това.

Марита, към количките си има столчета, най-добре е те да се вземат за 0 или 0+, защото другите няма да ти "станат" на шасито. Има фирми, които правят за 10 модела шасита един модел столче. Но избора си е на майката дали ще го купи. Тук, както и при вас ако имаш 8 месечно бебе в коша, вместо в столче, рискуваш едни добри 250 евро глоба. Защото коша бил до 6, стола - от 0 до еди колко си и така.

Адиии, какви са тез работи. Лягай и се обади на някой да дойде за детето!

# 491

Лятната количка не може да се ползва за новородено, независимо че някои имат пълно легнало положение - нито е пригодена (няма матрак), нито някой препоръчва - тя е за след 9 месеца на бебето - когато има рефлекси да си държи и главата, и да седи седнало.

Производителите на много колички твърдят и продават такива колички като подходящи от първия ден на бебето. Пише си го в упътванията. Фирми като Чико, Пег Перего, Макларън, Инглесина, Джордани, Грако, Кам, Рекаро и др. едва ли масово ще пренебрегват препоръки и упътвания, продавайки нещо неподходящо. При положение, че се занимават предимно с производство на колички. Пълното легнало положение на една такава количка е напълно подходящо за новородено. Говоря пак от личен опит. Когато изгледаш едно дете, започваш да гледаш с други очи на пазара.  Wink
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/10065
Това имам впредвид под лятна седалка. А лятната количка(онези олекотените - тип чадър) е друго нещо.
Бебетата всъщност сядат масово около 6-ия месец. Рядко са тези, които сядат към 8-9 месец. От 6 месец спокойно може да се ползва повдигнато положение на гръбчето до около 30 градуса наклон. Затова и зимните кошове се ползват до около 6 месец, след това бебето иска да е повдигнато и да гледа, затова отива на "летния" вариант.

# 492
***Ади***, треперенето на крайниците (заедно с другите симптоми) най-често е признак за ниско кръвно. На мен ми се е случвало да припадам (не по време на бременността), пий колкото се може повече вода и солен айрян. Недей да лежиш прекалено дълго. По-добре седни и сложи глава между коленете. Повечето бременни са с ниско кръвно и се случва да ти прималее. Няма страшно  Hug

# 493
Мерих си кръвното-113/73-нормално ми изглежда.Сигурно е захарта,но от айряна ми просветна.Благодаря момичета Hug

# 494
Добро утро момичета! Аз вчера обикалях доста из магазините (то в Бургас не са много) и да ви се оплача - тъкмо се бях спряла на 99% на Пег Перего Р3 и продавачката ме светна, че не само дръжката не се завърта, ами бебето е с гръб към майката. Като порастне ок, но докато е бебе ми се струва изключително неудобно и се отказах от количката. Сега пак съм в началото. В магазина ми направи впечатление, че повечето колички с пълно легнало положение са с доста голяма чупка  Thinking Направо тотално се обърках в избора си  #Cussing out Предлагат ми използвана Лола на Бебе конфорт за 700лв (летен, зимен кош, столче, чанта, дъждобран и чадърче). Тя е красива количка, много лека и здрава, но все пак е втора ръка ,а  парите не са малко  newsm78 Дайте някакъв съвет Praynig
Като капак съм будна от 4 часа и не мога да заспя Crazy Но това е, защото вчера си поспах преди разходката.

Аз пък имам количка, която струва 250 лв.  комбинирана е, широка е, коша се върти на 2-те страни, легналото и положение е идеално право и няма чупки, с големи гуми е, предните се въртят, с цяла дръжка е и НЕ струва 1000-1500 лв   thumbsup Единствения и недостатък е коланчето, но отделно се продават така, че и това не го отдавам като недостатък тежи 11 кг!

Имам и лятна количка на същата фирма - струва 140 лв. и към нея нямам никакви забележки, марката всички я "плюете" като боклук, но ето , че има изключение, даже 2.

Равносметката е, че имам 2 колички за около 400 лв. -лятната се сгъва като чадър, и може и в гардероба да си я прибера.
Това избрах аз и не съжалявам Naughty 

Ще дам 1000 лв. за количка `щото е еди коя си марка и детето ми да спи "седнало"  Sick мерси!

П.С. НЕ КАЗВАМ, ЧЕ СКЪПИТЕ КОЛИЧКИ НЕ СА ХУБАВИ- НЕКА НЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В СПОР!!!
ИМА КОЛИЧКИ И ЗА 300 ЛВ, КОИТО ЩЕ ВИ СВЪРШАТ ХУБАВА РАБОТА!!!

Здравей, Puma@

Ето този пост чаках - за количката на достъпна цена.
Можеш ли да ми кажеш марката (ако искаш на съобщение).
Аз също не държа на световната марка, още повече, че с тези ремонти, които започнахме, ще се спестява от някои глезотии.
Разбира се, леглото и количката са от съществено значение и за тях съм решила да не се скъпя.
Но, определено видях доста сносни като опции колички и на Чиполино.
Ще се радвам да ми пратиш повече инфо за твоите.

Благодаря!

Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт