Орхидея - тема 3

• 118 251
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
И аз много харесвам тези пелорици, но само веднъж съм виждала такава и я изтървах. А това за падането и цъфтежа е... хммм... интересно Laughing Моите и те са падали, и цветонос съм чупила, в момента почти не му личи, че е чупен - събуди спяща пъпка на върха на остатъка и новото клонче се насочи нагоре и в момента му се формират пъпките.
Момичета, някой ходил ли е скоро на Била срещу Кауфланд, има ли пак преоценени фалчета на хубави цени? Мисля към събота да намина да разгледам.

# 211
  • Gone with the wind
Познайте кой си има нов цветенос  Mr. Green
Аз си мислех, че излиза пъпка, а то какво било - вече е към 2см и ако щете вярвайте в събота го нямаше - досега гледах снимките от тогава, ц нЕма го. Освен това на върха му има една пъпчица. Явно затова изпоовяхнаха цветовете на цветеноса майка, събирал е сили за бебето  Heart Eyes

Ето и новичката орхидея, но цвета не е така насите, както в действителност - предполагам от светкавицата, пък и снимах с телефона

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 20:29 от ku4o

# 212
  • София
Честито, ku4o!
И новата е много красива Simple Smile
Аз като си взех миналия месец бялата орхидея видях, че има събудена спяща пъпка и беше 4 см дълга, но до сега не е порастнала никак...  newsm78   Вярно, че до преди 2 седмици отваряше пъпки, но дали ще се развие това клонче?

# 213
  • Варна
White_tulipр
ако има сили ще се развие. Моята жълто-червена имаше събудена спяща пъпка на единия цветонос като я купих, беше към 2 см и не порасна повече, но като прецъфтя не отрязах върха, той продължи да си расте и в един момент клончето изсъхна. Другият цветонос започна да жълтее откъм върха и го отрязах, от него тръгна разклонение и сега цъфти. Та божа работа дали и кога ще се развие.
ku4o,
честит ти цветонос Grinning

# 214
Най-накрая се включвам със снимки.Нека първо да ви покажа какво се случи със съборената орхидея и счупения и връх
http://media.snimka.bg/5838/017931959.jpg
http://media.snimka.bg/5838/017931958.jpg
Реге бях ви обещала снимки на една лилава орхидея ,която бях разделила и двете растения сега си пускат цветоноси с огромни цветове. С линийка съм измерила цветовете около 9-10 см. са.Продължават да отварят нови пъпки.
http://dani20.snimka.bg/flowers/novi-cvetonosi.485472.17927178
И последно новите придобивки от Баумакс. Червената не можах да я снимам добре.
http://dani20.snimka.bg/flowers/novi-orhidei.485589

# 215
  • София
ku4o, "пепелта от рози" е много красива. Не е същата  Grinning. Онази, която едва оставих беше по-бледа.

Дани, красавици са всички! Огромните цветове нови ли са или това са оригиналните? Аз имам само една с големи цветове, но още не ми е цъфнала, за да видя дали пак са големи. Има 1 нов цветонос с много пъпки и разклонение от стар с 3-4 пъпки.

Тази сутрин ми цъфна друга орхидея - първото ни купено фалче, дребно като вид, но с голяма сантиментална стойност  Grinning:

в 10 сутринта

в 12 на обяд

А това е нобилето, което не съм ви показвала. За съжаление много бързо му увяхнаха цветовете и вече е марулка за неизвестно колко време  Mr. Green:

Това е фалчето, което зае нормално положение на цвета:

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 23:21 от tania67

# 216
  • Варна
Таня, много ми хареса беличкото, почти същото е като моето полумини, и аз много си го обичам, защото точно такова - бяло с леки лилави пръски в средата, жълта устна и розово носле не се среща често Heart Eyes
Дендито е много красиво, а това новичкото е страхотно, голям сладур Hug Снимай го пак като разцъфти напълно Simple Smile

# 217
Като я купих беше с големи цветове и бяха две растения в саксията. Аз ги разделих есента и имах притеснения,че новите цветове ще бъдат по-малки. Но не е така.И двете са с по един стар цветонос и един нов, а цветовете и на двете според мен са огромни. Най-хубавото е че продължават да пускат пъпки и те явно ще цъфтят,как ще успеят да ги изхранят,незнам.Имам и една бяла ,която беше с големи цветове като я купих,сега я чакам с нетърпение да видя при мен как ще цъфне и ще споделя.

# 218
  • Gone with the wind
Таня, мобилето е прекрасно  Heart Eyes
Дани, страхотен цвят  Heart Eyes

Аз днес си тръгнах по-рано от работа, че съм нещо болна, но не се стърпях и разрових корените на новата орхидея - като цяло има страхотни дълги и зелени корени, но жълтите отвътре бяха поизгнили малко и това, което ме притесни е, че бяха изгнили в най-горната си част - откъдето излизат от цветето. Корите също не бяха само кори - имаше свагнум и доста дребни парчета дунапрен. По корените имаше залепнали кори, които едвам изчистих, хем ги  накиснах във вода за 10на минути да паднат по-добре.
Изчистих хубаво субстрата и засадих отново, но орхидеята някак не седи така стабилно в саксийката. Междудругото и с другара е така, не е стабилна - не, че се клати сама, но ......

# 219
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush и аз се обзаведох с новички  Blush
фаленопсис със странна инструкция  Laughing

и тази неизвестна, но пък с цветонос  Crazy

# 220
Здравейте, скоро открих тази прекрасна и много полезна тема.Подариха ми орхидея в началото на годината и имах опасения, че ще уморя красивото цвете, ноо все още е живо!Попрочитам вашите съвети за отглеждане и се надявам да се справя.И вече орхидеите вкъщи са 5, благодарение на мен и дъщеря ми.След дълъг размисъл в Баумакс- коя да вземем, коя не , си имаме малка оранжерия Heart Eyes
Подаръка ми, само едно цветче падна, за трите месеца, беше започнал да изкарва разклонение на цветоноса, но аз от разместване го пречупих:

А това са новите-снежно бяла:

А тази е с най-големите цветове, и вече се отвори нов, трети цвят:

И бих искала да ви попитам, след колко време се налага пресаждане със смяна на почвата?

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 15:30 от Fleur de la montagne

# 221
ku4o, и моята стои така настабила след присаждането.Между корите  също имаше малки късчета дунапрен. newsm78

# 222
И аз имам с какво да се похваля Mr. Green .Сдобих се с едно огромно фалче с 3 цветоноса и всеки от тях пък си има разклонения . Grinning
Обаче нали не съм на ти със снимките, та като се получи ще кача ! Embarassed

# 223
  • Gone with the wind
Fleur de la montagne, аз бих извадила орхидеите от саксиите, за да им прегледам корените. И при двете ми орхидеи имаше някакъв проблем.

Ненагледна, махна ли дунапрена от корите? Той спомага за задържането на влагата, което може да спомогне за гниенето на корените.

titon4e , чакам с нетърпение да покажеш новата красавица

Момичета, никой ли няма да се похвали с нови придобивки от Кауфланд и да каже как са орхидеите там. Заради пусия му синузит, където ме тръшна не съм си подавала носа от нас днес, та ще ходим до Кауфланд чак утре вечер след работа.

# 224
здравейте момичета и аз съм почитател на цветятя . Миналата година си взех една орхидея и понеже бяхме в ремонт цветето изкара цяло лято на двора буквално захвърлено беше вяло и не мислех че, ще се съвземе . Имам позната цветарка която ме посъветва да го пресадя като на дъното на саксията са слагало борова кора доколкото разбрах от нея да поддържа киселинността на почвата сега расте като луда и цъфти постоянно пусна и нови . Само да ми остане малко време ще снимам

Общи условия

Активация на акаунт