Орхидея - тема 3

• 118 047
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
dima,
има известна дехидратация наистина, но общият вид е добър. Аз бих пръскала ежедневно с вода с разтворен в нея вит. В комплекс - действа много добре, спомага за коренообразуването. Внимавай все пак да не се задържа вода в пазвите на листата и изобщо около основата - пръскай само листата, по-отдалеч, така че водата да достига до тях на облак от ситни капчици. А и като са и останали малко корени не успява може би да поема достатъчно влага с тях и има нужда от опръскване. Също така опръсквай корите отгоре и корените, които се виждат на повърхността. Освен това корите наистина изглеждат сухи. В началото и на мен ми се стори, че поливаш много често, но пък с тези големи дупки отстрани (което си е много добра идея всъщност Wink ) явно изсъхва бързо.
Една от моите беше доста по-зле от твоята, с увиснали листа, започнали да се посбръчкват. Аз от страх да не я уморя, защото беше преоценена и със сравнително малко корени я поливах прекалено рядко. Започнах да пръскам въздушните корени и корите по няколко пъти на ден, зачестих и поливките и определено след 10-15 дни имаше огромен ефект. Сега забелязвам, че връхчетата на корените нарастват, листата се навириха, явно се оправя.
Doli,
къде е това листо, на цветоноса ли? Да не е кейки? Пусни снимка наистина, за да се ориентираме.

# 526
  • Монреал
Благодаря, месечинке. Веднага се заемам.

# 527
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Айде дойде и мой ред да ви покажа цъфналото  недорасляче:

# 528
Здравейте! Надявам се ще ме приемете в групата  Wink Най-накрая се сдобих с така мечтаната орхидея  Party Още нямам достатъчно познания, затова само се записвам да ви следя и да трупам такива.
Почти същата като тази е: http://www.tsufti.com/images/7016.jpg . В най-скоро време ще я снимам и ще ви я покажа.  Hug

# 529
  • Варна
Do_de_gEwelcome

Приемът тук е неограничен, заболееш ли от болестта Орхимания нямаш друг избор, освен да се запишеш в клуба Laughing
Ще чакаме снимки на твоята хубавица Simple Smile

# 530
  • София
Do_de_gEwelcome

Приемът тук е неограничен, заболееш ли от болестта Орхимания нямаш друг избор, освен да се запишеш в клуба Laughing
Ще чакаме снимки на твоята хубавица Simple Smile

Добре дошла и от мен! Прочети каквото има на първа страница и ако имаш въпроси - питай!

А моята болест определено се задълбочава. След като специално заобикалях тези дни Кауфланд, вчера не издържах и отидох за банани/70 ст/, портокали/70ст/, мляко/айранче  Grinning за 5ст/ и в крайна сметка покрай тези покупки купих и 4 орхидеи  Embarassed. Маркетингът им е добър и действа превъзходно Mr. Green. Все си мислих, че след толкова дни ще са изчерпани, но уви. Избирах между 8 и ги сведох до 4  Grinning. Толкова много никога не са зареждали - имаше навън, до зеленчуците и до касите. И на всяко едно място поотделно бяха повече от предишните зареждания. За съжаление много от тях не бяха с добър вид, но при толкова богат избор все се намират и добри.

Ето ги:

Любимата - много ситна и нежна. Най-широкото на най-едрия цвят е 4 см  Grinning:

Жълта с 3 разклонения/за съжаление съм пречупила леко едното цветче като съм я носила/:

Една като на ku4o и ellia - още като я показаха и се влюбих в нея. С 2 цветоноса е, но единия е малък и се страхувам да не спре да расте от стреса:

И ето тази красавица:

Снощи набързо ги сложих на прозореца и сега съм в чуденка - къде да ги редя  hahaha. Вече местата за орхидеи са препълнени. Има ли метадон за орхидеомани  Embarassed? Или по-скоро съм за психиатър... Rolling Eyes

# 531
  • Плевен
tania67 много са красиви любима ми е последната да знаеш,дано не са стресирани и да си растат нормалнО Simple Smile

# 532
  • Варна
Таня, върхът са, особено любимката ти Heart Eyes
За метадона за орхимани - ако някой го открие да го дава насам Crazy Направо сърцето ме боли като чета за това грандиозно зареждане в Кауфланд - как се сдържам да не хукна само аз си знам, голяма мъка е Crazy Все си казвам, че известно време няма да влизам в темата, ама как да не вляза, то с нея зле, без нея още по-зле Laughing

# 533
За метадона за орхимани - ако някой го открие да го дава насам Crazy Направо сърцето ме боли като чета за това грандиозно зареждане в Кауфланд - как се сдържам да не хукна само аз си знам, голяма мъка е Crazy Все си казвам, че известно време няма да влизам в темата, ама как да не вляза, то с нея зле, без нея още по-зле Laughing
Моля, и за мен същото! Sad

# 534
  • София
Лелелеле!
Ама наистина в темата има сериозно болни носителки на болестта!  #Crazy
Таня, суперски си ги избрала! На мен последната ми е фаворит Simple Smile
Аз искам да се похваля, че на най-първата ми орхидея дето я бях преполивала докато се науча как става номера и сега си има само 1 корен й излиза ново листенце. Е, казвам ви полудях от щастие. Съвсем се бях обезкуражила, че някога ще я видя пак цъфнала, но надеждата се върна с пълна сила. Ама си викам как така тоя един корен ще изхрани толкова много листа и я поглеждам от задната страна и какво да видя - ново коренче, вече сантиметър дълго  #Crazy Още повече се зарадвах!

# 535
  • Монреал
Таня, изключително красиви!

И аз минах сутринта покрай нашия Кауфланд с надеждата да има останали, но уви. При вас, в София, изкушението е голямо.  Laughing

# 536
tania67

#Crazyтанче.ама нещо не схванах-бананите по 70 ст не бяха ли в новия мол?та там ли орхидеи купи или къде  newsm78

# 537
  • София
tania67

#Crazyтанче.ама нещо не схванах-бананите по 70 ст не бяха ли в новия мол?та там ли орхидеи купи или къде  newsm78

Кауфланд отвърна на удара  hahaha и пусна по-евтини неща и от Карфур  Mr. Green. От Кауфланд са. По-точно бях в Банишора, но ги има във всички като чета  Grinning.

White_tulip, много е хубаво като се спаси някоя орхидея!  Hug

# 538
  • Gone with the wind
Таня, първата и последната са уникални, прекрасни са!
А тази, която е като моята е по-хубава от моята - има едни точици на задните листа, които придават невероятен чар на цветето, а моята ги няма. Успокоявам се с мисълта, че моята е тройна ПЪК  Crossing Arms

Вчера ходихме до Баумакс - имаше много красиви Ванди и Дендита за по 30на лв., и едни невероятни мини фалчета за по 20, но аз, за мое учудване и за радост на Боян, проявих интерес към тях чисто от естетична гледна точка - да ги разгледам, да им се порадвам. За месец и половина се сдобих със 7 фалчета, мисля да забавя темпото малко, че иначе скоро ще прескачаме саксиите в нас.
Е, не останах без цветя де - купих си петунии за терасата, ама тези в Баумакс бяха дребнички, пък и са еднакъв цвят в контейнерите, та ходихме до цветната борса на Димитър Петков - купих си страхотни едри петунии за по левче  Mr. Green , както и 5 откъснати хризантеми за 3 лв. Сега съм накъсала клонки от хризантемите и съм ги боднала - да видим дали ще успея да си хвана (такава разцветка не съм виждала в саксии, а ми е една от любимите)

# 539
tania67 
дай да  правим  сделка отиваш и изкупуваш всички орхидейки от Кауфланд и след това ги пращаш насам към Варна  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт