Орхидея - тема 3

• 118 045
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Таня, прекрасни са, честито. Месечинке, в Кауфланд Варна бях вчера , няма и помен от орхидеи (за твое и мое успокоение), ще плакнем поглед с новите красоти на момичетата от форума  Laughing.

# 541
  • Варна
Гледай ги ти, София я заливат, а в другите градове нищо Crossing Arms Аз викам да се оплачем на Комисията за защита от дискриминация Crazy

От друга страна е по-добре, наистина поне да не се кахърим излишно Simple Smile

# 542
Гледай ти, Танче и Месечинке, не мога да ви позная с тези нови аватари момичета.
Лаленце с малко закъснение Честит Рожден ден- много здраве и късмет ти желая.

Страхотни снимки сте показали и добре познати  на всички ни симптоми на болестно проистрастяване към орхидеите- добре че във Варна-Кауфланд нямаме фалчета по 10 лева иначе и аз щях да намеря за какво да ходя до там - банани и айранче ДЕ, да не сте помислили нещо друго  Joy

И аз имам нова красавица но на ужасна цена. Мъжът ми обаче хич не му де посвидили тези 35 лева - орхидеята наистина е прекрасна с арлекинска разцветка - бяло с тъмнолилави петна като крава мисля че я имате повечето от вас, обаче неговият аргумент е че  във Варненския Кауфланд никога не сме виждала подобна.

# 543
  • Варна
Регенце, пак се загуби Hug
Снимай да видим твоята нова хубавица Grinning
Аз чакам да построят новия Кауфланд. Ще ми е сравнително наблизо за разлика от сегашния и има да го наобикалям yes

# 544
  • Gone with the wind
Реге, така като я описваш май е точно такава, каквато съм си заплюла да си взема в скоро време. Покажи я да й се порадваме

И сега да ви кажа как ме хвана срам днес - от миналата сряда не ми работи ютията. Докато намерим гаранцията стана неделя и днес естествено отивам в сервиза.
Жената в сервиза: Какво й има
Аз , даже вкарвам и разсъждения: еми не загрява, май кабела е прекъснат, защото дори лампата не светва като я включа.
Включва я жената в контакта, бута терморегулатора нагоре /да я увеличи/ и О, ЧУДО, ютията прорабитва  Mr. Green
Аз като най-големите шматки съм намалила до дупка /изключила съм я през терморегулатора/ и въобще не съм обърнала внимание - само я разнасях от контакт на контакт, да не би случайно този, в който съм включила ютията да е развален   Laughing И като се замисля как бяхме на косъм да тръгнем намачкани, че нали гладнето ми е едно от най-омразните неща и гладя от днес за утре   Embarassed
Е, успокоиха ме, че не съм първата - имало дори по-големи шматки и от мен, колкото и да не ми се вярва  Rolling Eyes

# 545
Ей забравих да кажа относно статията
Първо Ку4о благодаря че ще свършиш тази работа за всички нас
Второ снимките наистина са с чудесно качество на този сайт ( http://www.persianhub.org/interesting-pictures/182622-orchids-na … al-georaphic.html ) , ще ги вземем от там , направо ще ги копнем като картинки
Трето -  иначе текста ако се сканира може да се опитва с програма която да го разпознава като шрифт и да го обръща в текстов файл, има ли някой нещо такова ? Ще питам и мъжа ми той има много подобни хакерски програми....

# 546
  • Gone with the wind
Реге, утре ще обърна текста в word файл. Програмата, която ползвам за това е Abby Fine Reader, открих я преди години от чист мързел /трябваше да препиша половин страничка/ и от тогава не съм спряла да я ползвам  Simple Smile

# 547
  • На планетата Земя
Това е наказание за липсващите - имам да чета от 20-та до 37-ма страница. Имам ЛС, пуснато от Реге ,за оформлението на заглавната страница.  Blush Blush Blush Срамота! Имам си оправдание де - в офиса е страшно - толкова ангажименти отдавна не съм имала. Ама много ми липсвате, да знаете.

Връщам се да чета и да знаете, че съм на линия по организацията на заглавната. Hug Heart Eyes  bouquet

# 548
  • София
re_ge, честито! На тази цена сигурно е от орхидеите с дълги цветоноси. Сигурно си заслужава! А и мъжът ти знае какво да купи  Grinning. Ще чакаме да я покажеш.

ку4о, как съм забравила, че си търсиш такава  Embarassed! Мярка ми се, че съвсем наскоро виждах. Аз имам 2 подобни и я подминах. Би трябвало да е било по-скоро предишния път в Кауфланд. Може пък и вчера да съм я мернала  newsm78. Вече ще те имам предвид и ако видя ще свиркам  Whistling. А за ютията - случват се такива неща  Mr. Green.

# 549
  • София
_re_ge, как си ти? Нямам търпение да я видя новата красавица  Hug
ku4o,  Joy На всеки се случват такива неща. Аз пък редовно забравям да включа котлона и чакам да ми заври чая примерно...  hahaha
Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.
Mileto,   bouquet

# 550
  • у дома с любимите си хора
Момичета, дайте ми съвет какво да правя с моята орхидея.  PraynigВ началото на зимата цветовете и окапаха,едното стебло изцяло изъхна,а сега и другото стебло започна да съхне.За цъфтене и дума не може да става. TiredНаправо съм отчаяна.

# 551
  • Gone with the wind
Отрежи цветеноса малко над първата спяща пъпка, която не е засегната от съхненето. Другия вариант е да отрежеш целия.
Как я поливаш, да не е на течение, подхранваш ли я? Разкажи малко повече, а и снимки покажи, за да могат да се включат експертките с мнение и съвети.

Момичета, аз сега обработвам статията от NG, ще я кача следобеда (ако не ми мине котка път).

Миленце, силно гуш - липсваше Simple Smile

# 552
не е на течение,поливам я веднъж на 2 седмици като я държа за по 2 часа във вода,подхранвам я с тор за орхидеи.Иначе е до западен прозорец,но не е на много светло.ще я снимам и ще постна една снимка за да ми кажете какво да я правя.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 12:57 от Вилиан

# 553
  • София
Вилиан, листата и са в идеално състояние. Виждам и малко листенце в средата. Не си снимала корените. Снимай ги отстрани през прозрачната саксия. Горните нещо ми кафенеят  newsm78. Доколкото знам кафяви въздушни корени говорят за пренаторяване, но не съм 100% сигурна. Цветоносите е нормално да изсъхнат. Просто някой път остават зелени и пускат нови разклонения и пъпки, а друг път - не. Не зависи от гледането. И не съжалявай толкова - старите цветоноси не дават толкова много цветове както един нов. Иначе имай търпение - нормално е 6 месеца да не цъфти. Понякога и година трябва. Поне като цъфнат цветовете стоят дълго  Grinning. Моят съвет е да си купиш още 1-2 орхидеи и да им се радваш на цветовете. Като окапят - точно ще дойде време и старата да цъфне  Mr. Green.

Единствената ми забележка е, че не се държат по 2 часа във вода - 10-15 минути са достатъчни да се напои добре. А и за кашпата не знам  newsm78. Аз ги държа без, за да влиза светлина до корените. Re ge си е купила специални кашпи за орхидеи, които не са плътно прилепнали по саксията и позволяват да влиза светлина и въздух. Твоята не ми се вижда такава  newsm78. Въпреки, че съществуват мнения, че не е фатално и да растат в непрозрачна саксия.

# 554
Таня,отгоре наистина са кафеви корените,а надолу са си зелени.Имам чуството че покафеняха след първото торене и такива си останаха.И сега тези горните какво да ги правя?Да ги подрежа ли?
Тя ми е подарък за годишнина от сватбата/заедно с кашпата/ и на съпруга ми са обяснили да стои по 2 часа във вода.Затова така и правех досега,но от следващият път ще я държа около 15 минути. Naughty Кашпата наистина е плътно по прозрачната саксийка.Ще я маха и ще видя какъв ще е резултата.
Благодаря много за бързия отговор.

Общи условия

Активация на акаунт