Орхидея - тема 3

• 117 995
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • На планетата Земя
Кучо, страхотна нещо си свършила! Браво!  Peace Hug

Sofilady, в началото на темата има линкове с показани примерни торове. За начало каквото и да вземеш, все ще е добре. Само да е за орхидеи.

Забелязвам, че лека полека орхидейките минават през нов стадий. Явно топлината и по-светлия ден си оказват влияние. За пръв път преживявам нови листенца - на 4 орхидейки. Предполагам, че това означава, че скоро ще спрат да цъфтят така активно, или няма зависимост?

# 571
  • София
Не мисля, че има зависимост, но на мен нови листа са ми излизали досега само на вече прецъфтели орхидеи  Peace

# 572
  • Варна
При мен пък (и по-напред бях споменала) излизането на ново листо предшества появата на цветонос - колкото листа изкарат, толкова и цветоноси впоследствие. Сега полуминито, което след прецъфтяването си сякаш заспа пуска ново листенце, пусна няколко нови корена (всичките тръгнаха като въздушни, но и без това саксията му е препълнена), надявам се и на цветонос.

# 573
  • Плевен
Аз да се похваля ,че вчера забелязах пробив в центъра на орхидейката ми и какво да видя пробиващо коренче  newsm44 .е поне си мисля ,че е такова де хехе  newsm78 Joy

# 574
  • Gone with the wind
В центъра? Имаш предвид по средата на розетката ли?

Миленце,  Heart Eyes

# 575
  • Плевен
Да Simple Smile точно там Whistling

# 576
  • Gone with the wind
Хм, аз доколкото знам това означава край на развитието на растението  Confused В повечето такива случаи изкарвало кейки.
Най-вероятно излиза не коренче, а цветенос.

# 577
  • Плевен
Хм, аз доколкото знам това означава край на развитието на растението  Confused В повечето такива случаи изкарвало кейки.
Най-вероятно излиза не коренче, а цветенос.
Tired Това вече ме отчая,ами ще го снимам Wink да кажете.... леле стана ми мъчно.А може ли да е край при условие,че си растат пъпки и се развиват бързо даже?

# 578
  • Варна
Виж сега, въпросът не е, че растението е болно и ще се гътне. Това не е болест, а генетичен дефект. По принцип цветоносите растат от страни, от центъра излизат само листата. Но да израсне цветонос в центъра на розетката означава, че повече листа оттам няма да пораснат. Следователно и растението спира да се развива. Но ако е здраво и силно все ще избие детка отнякъде, или пък кейки от цветоноса. Кейкито обаче със сигурност ще има същия генетичен дефект и рано или късно също ще пусне цветонос от центъра. Детката (странична издънка) има шанс да е незасегната.
Прочети третия пост в тази тема, там е обяснено по-добре, има и снимка.
А ти сигурна ли си, че при теб не е листенце все пак? Я снимай наистина, да не се окаже, че те плашим излишно. Но и цветонос да е, спокойно, няма да ти загине растението, не и преди да си е пуснало бебе.

# 579
  • Плевен
О не не мойто не е това Simple Smile ха ,ще потърся снимки да покажа.
Ето като това е , това на снимката не е моето а от нета го намерих Simple Smile ,моето е много по малко сега едва разцепило повърхността и показало се

# 580
  • На планетата Земя
Eeee, спокойно, това си е съвсем редовен корен. Дишай дълбоко, орхито ще живее.  Mr. Green

Иначе значи и при мен новото листо не е свързано с покой, цвекето продължава да си цъфти. Ами щом му е гот.  Laughing

# 581
  • Плевен
ЕДНО ДЪЛБОКО ВЪЗДИШАНЕ ПФЮЮЮ... Благодаря ви,тамън взех да се притеснявам,а толкова му се радвах сутринта Simple Smile
Миле благодаря. Hug

# 582
  • Gone with the wind
Хасковско дупе, розетката това е средата на листата, там, откъдето излизат нови листа  Wink
Прочети линка, който ти е дала Месечинката - ще научиш много полезни неща оттам  Simple Smile

# 583
  • Варна
Ку4о, не Хасковско, Хавайско бе Joy
havaiskoto_dupe, наистина всичко е наред при твоето фалче, ама понеже каза от средата и се объркахме Blush Твоето си расте странично, както си му е редът Simple Smile

# 584
  • Gone with the wind
 Embarassed ooooh!
Аз от самото начало си чета хасковско и туй то, даже се зачудих защо плевенчанка си е сложила хасковски ник  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт