Орхидея - тема 3

• 117 983
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Плевен
 Joy Joy Joy Joy Може пък да обичам Хасково хехе сладури Simple Smile

# 586
  • София
Embarassed ooooh!
Аз от самото начало си чета хасковско и туй то, даже се зачудих защо плевенчанка си е сложила хасковски ник  Rolling Eyes

Joy Joy Joy Поне плевенско да беше... hahaha

Аз да се похваля. Когато преди 2 години купихме двете камбрии от Германия всъщност бяха 3. Едната си остана в Германия и дъщеря ми за 3 месеца успя да я унищожи. Донесе я и от 1,5 години се опитваме да я съживим. Нито се развива, нито загива единственото и оцеляло стръкче. Най-после вчера видях ново коренче   Grinning. Ще я бъде!  Mr. Green

И на мен са ми тръгнали нови листенца на цъфнали преди 1 месец орхидеи, но не съм забелязала някаква закономерност.

Месечинке, много красиви снимки си ни показала.  Hug  Хич нямам навика да влизам в този форум, въпреки че има много полезни неща там.

# 587
  • Gone with the wind
flowersnet е уникален форум, много неща научих от там.
Мисля след малко да припна до оранжерията на 4ти км. за зокуми, но се присетих, че мога да си взема и от почва за орхидеи, не точно почва де, а онези топчета, които поемат влагата и при нужда я отпускат, но им забравих името  Embarassed . Тук се вижда какво точно имам предвид. Моля помогнете ми с името, че тази седмица достатъчно се излагах по магазини и сервизи  Embarassed

# 588
  • Плевен
Да не би да е керамзит ? newsm78

# 589
  • Gone with the wind
Да, да, да, да!
Мерси много   bouquet

# 590
  • Плевен
ku4o абе аз четох това за керамзита ама много се чудя дали ще им е по добре на орхидеите с него. newsm78

# 591
  • София
Директорката на Ботаническата градина каза, че не е правилно да се слага керамзит, но не се обоснова защо. Просто орхидеите не го обичали. За речните камъни каза, че държат студено и затова не трябва. Препоръча натрошена керамика/стари саксии/ и то да се слага на дъното на саксията, а отгоре субстрата за орхидеи.

# 592
  • Плевен
Аха благодаря Танюшка Simple Smile

# 593
  • Gone with the wind
Таня, мисля керамзита да го използвам за овлажняване на въздуха през лятото. Още не съм измислила как точно ще стане, но нещо от рода на чинийка с керамзит и отгоре орхидеята, като обаче е подпряна на нещо саксията, за да няма пряк досег с керамзита  newsm78

В холандската оранжерия днес са докарали фалчета. Разопаковаха ги, та погледнах само отдалеч, мисля, че цената ще е 18, като на вече "подобрените" от тях. Имаше и дендита в много добро състояние, не погледнах за цена обаче за да не се изкушавам. Като цяло обаче цветята там са много зле.
В първата оранжерия /като идваш от Цариградско точно преди холандците/ цветята са в доста добро състояние, но май са тяхно производство и съответно няма орхидеи.

# 594
  • София
Пробвай  Grinning! Не мисля, че може да навреди. А и Лаленцето май си беше спасила 2 орхидеи като ги беше сложила изцяло в керамзит.  newsm78 

# 595
Вижте какви хубавки kашпи Whistling

# 596
  • София

Да, много са хубави! Но ако съдя по покривите на околните сгради е снимано някъде в чужбина. Няма да ни огрее Grinning

# 597
Еха вече сте на 40-та страница а аз заминавам за почивните дни, дано като се върна не сте стигнали 50-та защото не сме оформили заглаваната, НО ще го направим с Милето скоростно след почивните дни.
На всички нови добре дошли.
Да знаете че във Варна намерих кашпи от пресован бамбук по 2,60 парчето, обаче свършиха - купих всички останали , били внос от Китай. Освен това в магазина ми казаха че имали и кокосов чипс но свършил и не знаели кога ще има пак но в близките месеци вероятно, много ми хареса тази новина че неисках да си търся по заявка в флауърснет.инфо.
Вчера като поливах открих че 4 орхидеи са пуснали цветоноси - значи им е харесала раликата в температурите сега.
  bouquet

П.С. Багира сладки са кашпичките обаче ми се струват малко по големки като размер за тези саксии и цветоноси.

# 598
  • София
Леле, ама много пишете бре!
Аз наистина успях да спася две орхидеи в керамзита, но като видях, че им излизат коренчета и листа ги върнах в кори, защото ми щукна да хвана гората и сама си ги "набрах", та да не идат зян. Иначе на дъното сложих по 1 пръст керамзит уж за дренаж и отгоре корите. Сега са си супер и си се развиват добре - болната изкарва вече пети корен и второ листо, а най-първата ми дето за малко да я убия от преполиване и дето беше доскоро само с 1 корен вече изкарва два + 1 листо.  Peace Иначе идеята на Кучо да сложи керамзит в чинийката + малко вода ми се струва доста добра за по-топлите месеци, само не знам колко ще са стабилни саксиите отгоре.

# 599
   Здравейте , момичета ! Престраших се и си взех още една орхидейка ... имам инфо за Бургас на флората на щанда на Баумакс има страхотни само за 10.99 лв ! имаше изобилие от цветове !  Hug Скоро ще я снимам , както и първата ми и ще пусна снимки  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт