Орхидея - тема 3

• 117 998
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • София
mmmshushy80, чакаме снимки!  Hug

# 601
   Здравейте , момичета ! Престраших се и си взех още една орхидейка ... имам инфо за Бургас на флората на щанда на Баумакс има страхотни само за 10.99 лв ! имаше изобилие от цветове !  Hug Скоро ще я снимам , както и първата ми и ще пусна снимки  Heart Eyes

Като гледах по новините репортажа от Бургас, така ми се прииска да се "разходим" до там  Whistling  Heart Eyes Всяка година ли има такова изложение?
И да питам нещо. Цветовете трябва ли да са обърнати към светлината?

# 602
  Да има всяка година по това време на годината  и освен,  че се продава има и международно изложение и декорации на цветя ... много е красиво ! В неделя ще ходя да снимам и ще пусна снимки !  Hug
http://ivlin.snimka.bg/hobby/flora-burgas-2006.33160.605300 ето снемки от Флора 2006

http://www.green-flora.com/galer.html тук има и от последните години  Hug

Добро утро !

Ето и орхидейката от вчера http://shushy80.snimka.bg/flowers/orhideya.496872.18485242   Hug

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 08:48 от mmmshushy80

# 603
  • На планетата Земя
Здавейте!

mmmshushy80, честито за новата орхидейка.

Реге, приятна почивка. И ние ще заминаваме за почивните дни. От 5-ти съм отпуск и отиваме цялото семейство на Дисни в Париж. Нямам търпение. За страницата се надявам, че ще успеем да се погрижим след това. Ако не, ще оформим и ще помоля Херка да вмъкне, надявам се, че няма да е проблем.

Аз вчера и днес бях в Баумакс. Какво ли не си купих - кашпи, сакъзчета, торове. Вчера устоях на орхитата, ноооо...... Гледах ги, имаше освен фалаенопсиси, и други видове. Пишеше орхидеи микс. Та гледах другите видове, прибрах се у дома и си мисля - ами че аз въобще не познавам другите видове, ама и те много красиви, що да не си купя. Четох после в една книжка, че катлеите се гледали по-лесно. Та като отидохме днес си купих тази виолтова хубавица. Някой има ли катлея? Какъв вид е според вас? Има ли нещо специфично по гледането?

# 604
  • Gone with the wind
Миленце, благородно завиждам за Дисни. Малката ще се накефи максимално  Simple Smile , като си спомня аз как се радвах на всичко, а си бях вече голямо гове... ъъъъъъъъ голямо дете де  Mr. Green, на цели 22  Laughing
Само един съвет да дам - всичко в парка беше мнооооооого скъпо по мои спомени - обяд за 4ма - 100Е, кафето 5 и това през далечната 2002г., та носете си поне водичка  Rolling Eyes
Честита ти нова красавица, много е красива.

mmmshushy80, честита ти красавица и на теб, прекрасна е. Да те радва дълго с цвят  Simple Smile

Вчера ходихме до Карфур - имаше фалчета по 18лв, почти всички бяха с по 2 цветеноса, но цветеносите бяха дребни с по 3-4 цвята.   

# 605
  • На планетата Земя
Другарчета, фалшива тревога.  Mr. Green Голям смях, така се изложих вчера вечерта във флауърс нет. Постнах си "катлеята" , питах някой неща. И след малко се включи модератора да ми честити новата дендробиум фаленонсис.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Голям купон! Та сега ще се чете за денди - фаленопсис.

Кучо, мерси за съветите. Дори може на ЛС да те питам за още нещо, ако се сещаш и ще е от полза. Не предполагах, че цените са толкова високи. И на фаст фууда ли са такива?  Thinking

# 606
  • Варна
Миле, случва се, и аз съм се бъркала, единственото, което разпознавам със сигурност е фаленопсис Laughing Но сега като се загледах повторно в снимките, твоето наистина си е денди Grinning Няма значение, разкошно е Heart Eyes
Приятна почивка на тези, които ще пътуват по празниците Hug Ние за съжаление ще сме си вкъщи. Освен всичко друго мъж ми ще е на работа на 7-ми и 8-ми Whistling

# 607
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
минавам на бегом и с въпроси  Blush

моите две красавици май ще правят продължение на цветоносите  Blush на лилавичката прекърших последното цветче  Confused но сега се вижда нещо новичко

Thinking а тази преоценена хубавица мислих да разделям и пресаждам. в саксията има какво ли не, корите са най-малко и се ронят в пръстите. някакви съвети? 

# 608
  • Варна
Goody,
според мен не я дели. За този тип орхидеи съм чела, че старите булби изхранват цветоносите на младите и саксията трябва да е пълна с булби, за да цъфти. Колкото до пресаждането - щом не си се виждат читави корите сменяй ги. А фалчетата явно ще продължават да цъфтят Simple Smile

# 609
  Годи и моите основни фалчета пускат разклонение , и новата ми от петък и тази която е в офиса сащо !

# 610
  • София
Goody, аз не ги деля. Колкото за субстрата - той не е същия като при фалчетата. Корите са малко. Основно е торф, смесен с кокосови влакна + малко кори + сфагнум. Поне това се продава. На лекцията в Ботаническата градина ни казаха, че за земните субстрата е  букова листовка + торф + въглен + перлит.

mmmshushy80, честито! Много интересен цвят! Много дълго да те радва! Завиждам за хубавата изложба! Grinning

Миле, разсмя ме с катлеята. Но дендробиума е много красив. Много хубав цвят е. Точно вчера мъжът ми ми разправяше какви хубави дендробиуми е имало в Баумакс и ти като каза, че това е катлея и го хвърли в недоумение  Mr. Green. Реши, че не ги е догледал  Grinning. Беше готов да ходим тази сутрин. Иначе той пише в един фотографски форум и си има съфорумник, който живее в Меделин. В двора му растат катлеи, а прислужницата бере от тях и ги слага във вази  Mr. Green. Какво разхищение, нали  Grinning? Обеща ми да намери снимки и да ни ги покаже. Ние бяхме снимали миналата година в Кьолнската ботаническата градина:

A вчера имах изненада. Бяхме по магазини с дъщеря ми. Върнахме се уморени, вечеряхме и всеки се зае да релаксира. Аз си зяпам пред телевизора. Мъжът ми ми каза лека нощ и си легна. След време става и пита: " И нищо ли не забеляза?". Аз дремеща: "Какво трябва да забележа?"  Mr. Green. Оказа се, че в Баумакс е имало ярко жълти фалчета на точици като тази, която ми загина и много ме беше яд. Купил е нова - с две растения и два цветоноса  Grinning. Наредил я сред другите, а аз изобщо не съм забелязала  Mr. Green. Още не сме я снимали, но старата е тази:

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 22:22 от tania67

# 611
  • На планетата Земя
Хихи, Танче, прекрасен съпруг имаш. И аз ги гледах тези оранжевите с точките - големи хубавици. Броих дълго време до 10, за да не си взема.

Добре де, я кажете като на идиот, как разбирате, че е дендробиум, а не катлея. Аз гледах по-скоро булбите в двете книги, много ми заприличаха и затова. Вие по цвета ли определяте?  Blush Срамота, срамота.....

А иначе днес от боровата гора на нашата вила си събрах малко борови кори, остава да намеря стара тенджера и да ги сваря. Не  им ли се губят така качествата?  Thinking

# 612
  • Варна
На мен по строежа на стъблото ми прилича на дендробиум - булбите са разделени на сегменти, мисля, че само при дендробиумите е така newsm78

# 613
  • София
На мен по строежа на стъблото ми прилича на дендробиум - булбите са разделени на сегменти, мисля, че само при дендробиумите е така newsm78

По стъблото и на мен ми заприлича на дендробиум, но тъй като не знам какво е стъблото на катлеята реших, че си приличат  Mr. Green.

Миле, ние изпекохме корите в тава, която може да се търка с тел/алпака/. Специално беше само стара кора и почти никаква смола не пусна, но няколкото капчици без проблем ги изтърках. Надявам се, че си белила само повърхностния слой/умрелия/ на бора, защото не е желателно да има смола по корите.

# 614
Какви неща обсъждате  ooooh! Нищо не разбирам Crossing Arms Много глупаво се чувствам, ама уж се уча. Може да съм пропуснала отговора и се извинявам ако е така. Повтарям си въпроса. Цветовете трябва ли да бъдат обърнати към светлината?

Общи условия

Активация на акаунт