Орхидея - тема 3

• 117 985
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • Gone with the wind
mmmshushy80, струва ми се, че е прекалено студено все още за по-често поливане, но ако орхидеите ти се чувстват добре така, това е най-важното  Peace

Уф, ще ми се да ги махна тези пластмаси, трябва да хвана вече Боян да ми направи дървените "кашпи", така че да могат да дишат и корените. Но милия като го гледам как е на работа почти всяка събота, в неделя хич не му е до моите цветя. Бях се засилила аз да си ги правя, но изпитвам ужас от бормашините /нещо като фобия са ми/, а не успях да намеря достатъчно дълги пирони, че да измайсторя сглобката по мой си начин.

# 691
  • Gone with the wind
Някой гледал ли е това?

# 692
  • София
Преди време някой беше казал, че са много малки растения. А на това пише, че се гледа навън  newsm78.

Тайландецът е върнал парите за лошото пафче след негативната оценка, която му дадохме  Mr. Green. Моли да си променим оценката  Mr. Green.

Така и не видях промяната във форума. Като не съм ранобудна така е  Mr. Green!

# 693
  • София
Забравих да ви кажа, че вчера минах през стрецилията и имаше много видове кристалон включително и оранжев  Peace
ku4o, как ще ги поливаш като ги сложиш в такива кашпи?  newsm78

# 694
  • Плевен
Аз видях кристалон в мосю бриколаж ама не пишеше за орхидеи,такъв ли е какъвто ми трябва или друг трябва да търся ?

# 695
  • Варна
Същият е.

# 696
  • Плевен
Тенк ю

# 697
  • Gone with the wind
Преди време някой беше казал, че са много малки растения. А на това пише, че се гледа навън  newsm78.

Мдам, за това и питам. В момента се боря за едно ъгълче от градината да си е само за мен, че нали пристигнах 2ра и вече всичко е заето  Sad , та си правя планове къде и какво да си засадя.
Като гледам как не ми се връзват нито на намеците, нито на директните питания - май няма да ме огрее, но надеждата умира последна.

# 698
  • Варна
Момичета, в Кауфланд Варна има фалчета по 13.99 лв. За разлика от друг път преобладават жълтите   а не лилавите и белите, и повечето са с по 2 цветоноса има голямо разнообразие на разцветки и размер на цвета. Аз понеже утре имам празник си подарих 2 фалчета, едното е бяло с много лек жълт отенък и оранжавеещо червеникава устичка, а другото е по дребно от стандартния размер с 3 цветоноса в оранжев цвят и напръскано с цикламено.

# 699
  • Монреал
И в ямболския кауфланд преобладават жълтите. Днес ги видях, много са хубави, още не са успели да ги удавят. Laughing Макар че нямам в такъв цвят, стигат ми две за този месец.

# 700
  • Gone with the wind
ku4o, как ще ги поливаш като ги сложиш в такива кашпи?  newsm78

Лаленце, взели сме дървени летвички - околи см/см. Като ги нарежем ще ги намажа с някакъв байц и после ще ги лакирам с морски лак /уж е много издържлив на вода и не пропуска вода към дървото/. Ако не повече, поне година си мисля, че ще издържат newsm78
Мисля, че така на корените ще им е по-добре - ще могат да дишат и опасноста от загниване е по-малка

# 701
  • област Варна
Момичета помогнете ми.
Искам да си взема орхидея. Вчера половин Варна обиколих - навсякъде само Фаленопсис - бели, жълти и в нюанс на розовото.
А аз искам нещо по различно.
Днес се оплаках на една моя приятелка и и викам дай да намерим нещо по така, ама да е до 50 лв.
И тя: "Напиши ми какво точно искаш и какъв цвят и ще ти намерим!"
Шаш, сега се чудя какво да си поръчам.
Помагайте.... тъй като Вие сте по запознати кажете някой вид по рядко намиращ се, но все пак продаван в България.

# 702
  • София
ku4o, да показваш снимки после  Peace
Вчера и в овчакупелския Кауфланд имаше преобледаващо жилти фалчета. Аз си имам 3 вече и се въздържах. Иначе ми изглеждаха доста напомпани, защото въздушните им корени стигаха почти 40-50 см.

# 703
  • област Варна
Поръчах си Цимбидиум бяло с червено, ако няма да проявяват творчество. Като пристигне ще го снимам и ще Ви се похваля.

# 704
  • София
espinoza, и аз много харесвам цимбидиумите, но за съжаление знам, че са доста трудни за отглеждане в домашни условия. Дано ти имаш успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт