Орхидея - тема 3

• 117 985
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Привет отново, момичета! Цимбидиумите и на мен ми харесват много, но нямам. ВсъЩност имам само фалчета и три дендробиума. Да не забравя и новата милтония, ако успея да се справя с нея. Момичета, аз съм невежа все оЩе и имам въпрос. Какво е това според вас? http://media.snimka.bg/6285/018826285.jpg Корен или цветонос? Сигурно е корен, но все пак е неЩо. Това е жълтата ми орхидейка, много ми се иска да цъфне пак.  Ето такава беШе http://media.snimka.bg/4897/016049639.jpg   Hug

# 706
  • София
tilde, коренче е  Peace

# 707
White tulip,   bouquet Надявам се да изкара и цветонос. Има и нови листа, две. Смених мястото на едната орхидея, преместих я на другия прозорец и вече съжалявам. Веднага й се отрази, едното листо покафеня, не изглежда добре изобЩо. Бяха много наблъскани една до друга, затова я преместих. Сигурно няма да е добре и да я върна обратно, съвсем Ще се стресира.  Hug

# 708
  • София
Дани да не чете  Mr. Green! В четвъртък ще има мини орхидейки в бели кашпи  Grinning. И те ще са по 13.99. Моите умряха по време на големия мор и много се чудя. Въпросът ми е - живи ли са ви минитата? Мисля, че някои от вас си бяхте купили миналата година  newsm78. Имам чувството, че много по трудно се гледат - лесно се пресушават или преполиват. Става дума за този размер:

По този повод се сетих, че снимахме орхидеи през витрината на цветарски магазин в Кавала:

минита

и големи

Попитахме за цената на минитата, като посочихме не тези красивите в кашпите, а едни отзад - прецъфтели и в пластмасови саксии - 18 евро  #Crazy.

Тилде, може да му е дошло времето на листото. Аз моите доста често ги местя.Не много драстично, но като ги поливам в банята и после не помня кое къде е било   Embarassed. Цъфналите горе-долу ги слагам по местата им, но тези, които са само с листа... Трябва освен и схема с местата им да нарисувам  Grinning.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 15:39 от tania67

# 709
  • Варна
Уау, това се казва цена Whistling

На моето дендробиумче вече му се виждат две коренчета през стената на саксията, много съм доволна, защото като го посадих корените му бяха съвсем късички, да не говорим, че мъжът ми го обръща веднъж и Кетя още веднъж. Явно обаче се чувства добре, щом корените му са пораснали newsm44

# 710
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моята маймунка продължава да ме радва  Laughing
по-дребна е от другите, но май не е мини ooooh!

# 711
  • София
На минитата саксийките са много малки - височината им е колкото кибритена кутийка. Мисля, че оттам идва и проблема. Ако е с кори - много бързо се пресушават, а и много малко могат да се съберат. Ако е със сфагнум - все ги преполивам  Embarassed. Все пак живяха няколко месеца, но и първи ги умори болестта. Бяха много сладки   Grinning.

# 712
  • На планетата Земя
Здравейте!

Тилде, наистина е коренче това там долу. Щом белее така в основата, няма как да е цветонос. А и щом изкарва нови листа, не знам дали ще има сили за цветонос. Дано не съм права.

Таня67, аз няма минита и не мога да кажа, но са много сладки.

Вие дендробиум фаленопсис ли имате? Как го поливате. Май по време на цъфтеж повечко се полива. Иска ли зашуване на субстрата преди следващо?

Вчера си купих и онцидиум от Баумакс. Болестта е нелечима.  Mr. Green Има ли и други притежатели, да обменяме опит?

# 713
  • София
Да, имам дендробиум-фаленопсис. Гледаме го както и фалчетата. Първата зима го държахме на студено и без да го поливаме, защото си мислехме, че е обикновен дендробиум/купихме го преоценен, без цвят/. Веднага след това цъфна. После за съжаление и той се зарази от болестта. Мислехме, че му се е разминало, но в момента новото стъбло е заразено отново. Така, че моето "отглеждане" хич не е за пример  Embarassed.

Онцидиум нямаме.

# 714
  • Варна
Честит празник на всички!

За дендитата - и моето е дендробиум-фал, нищо особено в отглеждането, като фалчетата, но всеки ден го пулверизирам поне по веднъж, а фалчетата не смея. Демек малко по-некапризен от тях Wink
За минитата - една приятелка си купи миналото лято от Кауфланд, държи го в същата миниатюрна саксийка и е добре, растат му корените, листо ново е пуснало и дори ново разклонение от стария цветонос. Май колкото по-малко им угаждаш и трепериш толкова по-добре.
Накрая да похваля едното ми фалче, ето това - освен, че продължава да цъфти от старите два цветоноса, макар и на порции с по един-два цвята, пусна нов цветонос, а сега излезе и четвърти и то с две разклонения  Crazy Страшно му се кефя, макар че цветовете са дребни и сравнително малко, в момента повечето са само пъпки, но пък желанието му да цъфти е огромно явно Laughing
Бялото ми изтърсаче пък боледува, дано да го спася - листата му от едната страна жълтеят и съхнат, и то около розетката. Затова пък цветоносът му след като прецъфтя с първите 5 цвята порасна и сега има нови 8 пъпки Party

# 715
# 716
  • София
Bagira, супер местенце си ни намерила  Shocked

# 717
  Здравейте , момичета !
За сега моята орхидея , с болното листенце и добре , няма друго петно и продължават да й расът пъпките !

Ето и снимки на другото фалче , което в момента е в цялата си прелест !
http://shushy80.snimka.bg/flowers/orhideya.496872.18902992
http://shushy80.snimka.bg/flowers/orhideya.496872.18902996
http://shushy80.snimka.bg/flowers/orhideya.496872.18903015
извинете ме за лошите снимки , но са от телефон !  Hug

# 718
Момиченца минавам в летеж ще ви пиша когато мога а кога не знам, НО скоро !!!!

Танче видях минита в Баумакс Бургас на цена от 19.90 - бяха наистина много малки, саксийката като чашка за ракия а цветовете с размер намонетка от 50 стотинки имаше много различни цветове в чудесно състояние, бяха като изкуствени толкова красиви , обаче не се реших да си взема, моето мини има съвсеммалко по голяма чашка но е кашпичка по мярка и не с еобръща, не го поливам по често от дргуите и се чувства чудесно, не знам обаче кога ще цъфне отново имам го от 10 месеца.

Миле и аз имам онцидиум Голден кенди - за сега расте само на булба - новичка дали ще цъфне- загадка...

На Кауфланд ново зареждане с минита в керамична саксийка - от 27.05 на цена от 13.90- налитай народе- аз само ще плакна очи, иначе скоро ще се удавим в саксии в къщи- вече клонят към 50...

# 719
Включвам се винаги на време ( Танче тук съм  Joy). Прочетох за минитата, но няма да се възползвам,много са ми мънички,а нямам и място. Но я споделете има ли още от миналото зареждане фалове?

Общи условия

Активация на акаунт