Орхидея - тема 3

• 117 977
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Какви неща обсъждате  ooooh! Нищо не разбирам Crossing Arms Много глупаво се чувствам, ама уж се уча. Може да съм пропуснала отговора и се извинявам ако е така. Повтарям си въпроса. Цветовете трябва ли да бъдат обърнати към светлината?

Ами те са от всички страни. Май няма как да са обърнати  newsm78. Винаги ще има и обърнати назад  newsm78. Аз лично съм насочила най-хубавата им страна към дивана, за им се радвам като седна  Grinning.

# 616
  • Варна
Цитат
Цветовете трябва ли да бъдат обърнати към светлината?

Не е задължително. По принцип при фаленопсисите не е препоръчително да се променя посоката на светлината, докато се формират и растат пъпките, защото може да опадат. След като разцъфнат обаче съм ги въртяла на разни страни, няма проблеми.

# 617
Какви неща обсъждате  ooooh! Нищо не разбирам Crossing Arms Много глупаво се чувствам, ама уж се уча. Може да съм пропуснала отговора и се извинявам ако е така. Повтарям си въпроса. Цветовете трябва ли да бъдат обърнати към светлината?

Ами те са от всички страни. Май няма как да са обърнати  newsm78. Винаги ще има и обърнати назад  newsm78. Аз лично съм насочила най-хубавата им страна към дивана, за им се радвам като седна  Grinning.
По тази причина стисках палци да не се налага да ги завъртя  Laughing
Цитат
Цветовете трябва ли да бъдат обърнати към светлината?

Не е задължително. По принцип при фаленопсисите не е препоръчително да се променя посоката на светлината, докато се формират и растат пъпките, защото може да опадат. След като разцъфнат обаче съм ги въртяла на разни страни, няма проблеми.

Благодаря ви за отговорите  Hug

# 618
  • София
Здравейте, момичета!
Аз се завърнах от планината и бързам да видя какво сте писали. Бяхме с приятели на хижа в трънско, качихме връх Руй, ходихме до ждрелата на р. Ерма и р. Ябланица... супер беше!
mmmshushy80, честито, страхотна е! Искам и аз такава!  Peace
Mileto, супер екскурзийка сте си запланували. Да покажеш някоя снимка после  Hug Дендито е невероятно и цвета е много красив! Честита да ти е! Аз за жалост не знам нищо за тяхното отглеждане, но ще ми бъде приятно да споделяш наученото Wink
tania67, супер мъж си имаш! Голям жест е направил Simple Smile
Do_de_gE, няма защо да се чувстваш глупаво, ще навлезеш в света на орхидеите по-бързо отколкото си мислиш!  Hug

# 619
  • София
Да ви покажа катлеите на американеца, който живее в Меделин, Колумбия.

Тези са от градината му:

Тук са на фона на небето, защото са високи по 3 метра  Grinning:

Във вазата в къщи / Cry/:

А това е увяхнала, но не е уточнил, че е катлея - може и да не е. Снимана е на карибското крайбрежие, а не в двора му:

# 620
  • София
Жестоки са!  #Crazy

# 621
  • Варна
Уау, триметрови катлеи Crazy Наистина са върхът thumbsup

# 622
  • Варна
Здравейте момичета, чета ви редовно но не съм писала понеже при мен няма нищо ново освен нови листенца на 5 от орхидеите ми. Включвам се с информация че във Варна от днес до 9 май ще се проведе Майския фестивал на цветята, ще участват много наши и чужди фирми. Български вносител щял да представи над 10 вида орхидеи (прочетох го в днешния брой на в.Стандарт). Аз днес или утре съм запланувала посещение на фестивала. Усмихнат ден на всички.

# 623
А къде ще се провежда фестивала във Варна?

# 624
  • Варна
В Курорта "Св. Константин и Елена" Rolling Eyes
http://www.moreto.net/novini.php?n=84320
далеч ми е обаче, а едва ли ще навия мъж ми да идем с колата Whistling

# 625
Здравейте девойки
и ние бяхме в Бургас защото мъжа ми е от там, ходихме и на Флората, имаше запитване по горе така че отговарям че Флората се провежда по дв апъти в годината- пролетна и лятна и я има дълги години.
Тази година специално гледах за орхидеи
- Буграсцвет продаваше дендр-фалове по 23 лева както и епиденруми Шугър кенди в жълто и същите но  в сиво-бяло по 25 лева, мини-цветни камбрийки по 23 лева.
- IRT проаваше фалчета по 11 лв и камбрии гигант по 18.80
- Баумакс имаше на самото изложение само фалчет по 10.99 но поне 3 двуетажни щендери пълни отгоре до долу .Имаше и субстрат за фалчета но не ми хареса- много степан ми изглеждаше, с много дребни компоненти.

Мъжът ми обаче (също сега почивните дни) като пътуваше по работа също е минал през самият магазин на Баумакс в Бургас и ми се обади да ми каже че бил "депресиран" от такова разнообразие на видове и разцветки орхидеи. Казах му да избира по свой вкус и той ми донесе една милтония гигант по 25 лева. от всичко написано споделям че чакам да построят Баумакс във Варна а дотогава ще гостувам по често в Бургас  Joy

Така че колекцията ми орхидеи се увеличи с още 3 броя тези почивни дни - милтония гигант, камбрия гигант и фалче в зелено  розово. Какво да ви кажа- просто нямам насищане...

Танче Охххххххххххх- искам и аз катлеи във ваза или триметрови на балкона- но мечти мечти...

# 626
Еееей,Регеее,
честити ти попълнения на колекцията!
Чакаме снимки! Heart Eyes

# 627
  • София
Ре ге, честито! С нетърпение чакам да ги видя! И да ти кажа, че "зеленото езиче" на твоя подарък си има вече и зачатъци на листенца  Grinning.

Месечинке, няма ли автобус до Св. Констатин и Елена? Преди години имаше. Ако съм на твое място ще се кача и ще отида. Ако е с приятелка - още по-добре. Ако прилича на бургаската изложба - не е за изпускане такова нещо!  Mr. Green

Да ви се похваля какъв мутант си имам  hahaha. Май оранжерията не е била в Холандия, а някъде край Чернобил  Mr. Green. В началото бяха едни асиметрични цветове, които ви показвах. После пораснаха нормални с къдрави листенца. А сега това:

върху листенцата около езичето има нови цветчета  Grinning

Ето ги под различни ъгли. Направо не е за вярване, че на един цветонос има 3 различни вида цветчета  Mr. Green:

За първи път ми се случва да разцъфне втора пъпка на пафчето без да е паднал предишния цвят  Grinning:

# 628
  • Варна
Таняяяяяяяяя,
леле, че красив мутант Heart Eyes Очите ми останаха. Пафчето също е върхът Hug
Автобус за Св. Константин и Елена има някакъв, наистина. Макар че като знам, че ще си остана с гледането малко ми минава меракът... Ще видим, може и да ида Confused

# 629
Ходих до изложението в св.Константин и Елена  и общо взето не си струва да ходите има на кръст има 5 сергии с теменужки градински и сакъзи и кашпи,орхидеи само на Нолина и Бриколаж,нищо особенно с 2 думи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт