Орхидея - тема 3

• 117 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Ходих до изложението в св.Константин и Елена  и общо взето не си струва да ходите има на кръст има 5 сергии с теменужки градински и сакъзи и кашпи,орхидеи само на Нолина и Бриколаж,нищо особенно с 2 думи  Peace
Днес не успях да отида но и за утре се замислям дали да ходя щом е толкова оскъдно фестивалчето. Честито на всички за новите орхи попълнения.Таня, чудно мутантче си имаш.

# 631
  • София
Таня, страхотна е! Много ти завидях да знаеш!

# 632
  • Варна
Фалчето ми поразцъфтя (старо е, ама като нямам ново ще се фукам с него Blush )

# 633
  • София
Месечинка виторога, ама то си е за хвалене с тия 3 цветоноса! Суперско е фалчето!  Hug

# 634
Таня,
късмет имаш с мутанта!Интересно е! WinkА пафчето двойно кефи! Flutter

Месечинке,
Много по-готино е да се фукаш със старо фалче,което си накарал ти да цъфне!!! Heart EyesИ то с три цветоноса!!!! Heart EyesПоздравления!!!  bouquet

# 635
  • Плевен
Месечинке суперско е и цвета е як Simple Smile

# 636
  • Варна
Месечинке, то си е за хвалба, поздравления.   bouquet

# 637
  • София
Месечинке, много е красива!  Heart Eyes

Момичета, едната от купените преди месец орхидеи има бяла влакнеста въшка. Поизчистих я механично, напръсках я с Лактофол и я изолирах. Проблемът е, че стои на секцията, точно където 2 вертикални плоскости са доближени на 1 мм най-много и гадините са навлезли между тях поне на педя разстояние. Не мога да бръкна, не мога и да местя. Не знам какво да направя, за да ги унищожа. Някакви идеи? Дори и да пръсна с отровата тя не може да стигне до тях, а и ще стане всичко на бели петна, които не мога да бръкна, за да изчистя. Мъжът ми казва, че като нямат храна ще умрат, но аз си мисля, че могат там да снесат яйца и после всичко да плъзне по другите орхидеи. В момента се "напъвам" да измисля нещо дълго и много тънко, но и да не се огъва, с което някак да стигна до тях  newsm78.

# 638
  • Монреал
Честито на всички за новите придобивки. Много са красиви.

tania67, така на прима виста ми идва наум да напръскаш лист принтерна хартия или вестник с Лактофол, да пъхнеш в процепа и да обереш колкото можеш. Салфетка сигурно няма да стане. Успех. 

# 639
  • София
Честито на всички за новите придобивки. Много са красиви.

tania67, така на прима виста ми идва наум да напръскаш лист принтерна хартия или вестник с Лактофол, да пъхнеш в процепа и да обереш колкото можеш. Салфетка сигурно няма да стане. Успех. 

bouquet  Веднага ще пробвам. Приемам и други идеи  Mr. Green.

# 640
  • Варна
Месечинке, не си прави труда да ходиш до "Майския фестивал", сега се връщам от там мнооого разочарована.

# 641
  • Варна
Няма да ходя, отказах се yes
Таня, и аз щях да предложа да вмъкнеш в процепа хартия, картон или нещо такова. Или да пръскаш със спринцовка с игла, друго просто не ми идва наум newsm78

# 642
  • На планетата Земя
Здравейте!  Hug

Танче, това пафче е страхотийско. Трудно ли се гледат?

Реге, честити нови орхита. Колко станаха вече?

Момичета, ще се "видим" след празниците. Ако дотогава сте изписали 50-те страници, не се тревожете, със задна дата ще оформим началната страница и ще помолим мод да я качи.

# 643
Танче, Това за спринцовката и на мен ми дойде на ум, но ме изпревариха.

На Нади благодарности за инфото от фестивала, никак не съжалявам че ще го пропусна защото и ние заминаваме на планина.

Месечинкие много ти е красива "старата " красавица, а Пафчето на Танчето е убиец. Зарадвах се и на новината за зеленото езиче на дендра, моят хубостник дето не цъфна ми пусна нова булба, освен това енциклията му октопуси ще цъфти - направо ще се пръсна от гордост, междувременно смяната на температурите се е отразило добре на фалчетата и имам 4 нови цветоноса които растат много бързо.

Миле, орхидеите ми са вече над 40 но не страхувам да ги преброя.

Пожелавам на всички приятни празници.
 Hug

# 644
  • София
Нищо не успях да направя  Sad. Бърках с листове, вестници, но си стоят непоклатимо. Тези, които бяха достъпни, за да ги махна с клечка, си бяха направили вече гнезденца и едва ги изстъргах. Сигурно и онези назад са така  Sad. Не знам какво ще е като се върна  Sad. За спринцовката не знам - може да се повреди секцията  newsm78.

Миле, гледам пафчетата точно като фаленопсисите. Единственото по-различно е, че заради болестта, която имах ги отделих малко по-навътре от прозорец и в малко по-студена стая. Фаленопсисите ми са на постоянна температура от 25-26 градуса, а спалнята се топли само вечер/през зимата дневната температура беше около 20 градуса/. И двете ми цъфтят  Grinning. Не знам от какво зависи, но на леля не е цъфтяло/купени са заедно с едното от моите/, а и Ре ге има едно, което не цъфти. Май и при двете се развиват най-вече на листа. При мен самите растения са малки - само по 6-7 листа.

ре ге, браво за енциклията!  Hug

Весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт