помощ!съдомиялна машина

• 7 785
  • 27
  •   1
Отговори
Моля Ви,за съвет!Сигурно доста от Вас ползват съдомиялна машина.Мисля и аз да си купя.Спряла съм се на такава за 6 комплекта.Вършат ли работа или това ще е излишен разход?Какво друго да взема под внимание при избора?А относно марката?

# 1
Ако семейството ви е от два члена с малко дете е абсолютно излишно според мен.Съдовете за подобно потребление могат да се измият по-бързо,отколкото подготовката за слагането им в миялната.
За марка-АЕГ,Електролукс,Аристон.
В никакъв случай Горене или някоя от китайските ментета.

# 2
Ето ти темата, в която бистрим проблема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=460489.0
Заповядай!

# 3
  • София
Ако семейството ви е от два члена с малко дете е абсолютно излишно според мен.Съдовете за подобно потребление могат да се измият по-бързо,отколкото подготовката за слагането им в миялната.
Абсолютно грешен съвет!Особено с малко дете и ако майката е домакиня вкъщи има толкова неща за миене,че докато работи миялната и вече по плота се трупат следващите съдове за миене.Подготовка за слагане в миялната не знам да има.Освен да се премахнат хранителните остатъци,с които и без това чиниите не се мият и в мивката.
Единствено,ако имате възможност си вземете за повече от 6 комплекта,с 9 или още по-добре 12.Ние сме тричленно семейство и всеки ден пускам миялна за 12 комплекта.

# 4
 Peace супер идея! за мен миялната е следващото най-велико откритие на човешкия мързел след пералнята и не мога да си представя как е било преди без нея. Ние сме с такава за 6 комплекта и съм изключително доволна! Но тук мамите са прави, че ако сте по-голямо семейство (към момента сме само аз и мъжа ми и чакаме наща калпазанка юли  Wink) е по-добре да си вземеш такава за 9 комплекта. Марката у нас е Eurolux и трета година работи чудесно!

За други марки нямам наблюдение, но според мен посочените по-горе в темата са също добри!

Успех с избора и приятно ползване на покупката  Peace

P.s. Имай предвид, че една миялна е много по-икономична в миенето на 3 комплекта съдове за храна откъм препарат и вода, отколкото би било миенето на ръка. Да не говорим, че на ръка рядко се постига резултатът на миялната.

# 5
аз имам такава за 6 комплекта на Електролукс и съм много доволна. има отложен старт, което според мен е голямо преимущество. също така и слагам по 1/2 таблетка т.е. режа ги с ножа и измива перфектно. ние сме все още двама и я пускам през ден, а след няколко месеца може би ще се налага да я пускам всеки ден. купих малка, защото нямахме място за по-голяма в кухнята, но ако имаше къде не бих се замислила за по-големия вариант от 9 комплекта - цената е почти еднаква.
също така като тръгнеш да купуваш гледай да е произведена по-скоро, защото старите модели имат разни индикатори за гланц и се налага да сипваш допълнително, а в новите видове таблетки има всичко необходимо. аз слагам само сол, защото водата ни е много твърда.

# 6
Като чуя някой да казва , че съдомиялната е излишна и ми идва да го оскубя просто  Confused...
Това е най - голямото удобство и най - предпочитания за мен електроуред .
Само си мисля , че в един момент тази малката за 6 комплекта няма да ти е достатъчна .
Ако имаш възможност вземи си за 9 комплекта .
Моята е Канди , за 12 комплекта - много съм доволна  Hug

P.s. Имай предвид, че една миялна е много по-икономична в миенето на 3 комплекта съдове за храна откъм препарат и вода, отколкото би било миенето на ръка. Да не говорим, че на ръка рядко се постига резултатът на миялната.
Абсолютно  Peace

# 7
  • Пловдив
не слушай съвети за марки, тази или онази, харесай си ти марката, а моя съвет е да си вземеш малка, под малка имай предвид че слагам в моята около 10-12  чаши и толкова чиний -това за едно семейство е предостатъчно, успех Simple Smile

# 8
  • в сърцата на трима мъже...
Имам съдомиялна от 8 години,мисля че е за 12 комплекта/голяма е колкото пералня/ и не мога да си представя да живея без нея. Марката е BOSCH, работи безотказно. Моето мнение е, ако имаш място за голяма да си вземеш такава ,защото събира и малко и много съдове. Не съм търкала тава и тенджера от както е в къщи и не мисля ,че малката ще ти върши същата работа предвид това ,че ако сложиш голям съд няма място за чиниите.Не я ползвам всеки ден, пускам я когато се напълни, но е незаменим помощник в моето мъжко царство!

# 9
Моята съдомиялна машина е от две години, не знам как не си я купихме по- рано... Голямо удобство, особено когато си с малко дете. Честно казано и преди си я ползвах често, нищо че моето семейство беше двучленно, понякога даже не ми стигаше  Joy  зареждала съм я два пъти - за 12 к-кта е...
Истината е, че като започнеш да приготвяш храна, цапаш доста съдове, ножове, после сервираш в други, цапат се тави, тенджери- всичко това се мие, ако е на ръка ти отнема доста повече време. Отделно ако ти дойдат гости, аз помня как съм мила чаши и чинии цял час след това, защото не обичам да оставям мръсна посуда за другия ден... пък така- слагаш ги в съдомиялната и забравяш- докато си се приготвил за сън, са измити вече, и то доста по- добре от миене на ръка.

# 10
 И моята препоръка е за по-голяма миялна машина 9-12 комплекта. От 9 години ползвам модел за 9 комплекта( нямам място за по-голяма)  и съм убедена, че това е една от най-успешните ми покупки.

# 11
  • София
Имам съдомиялна от 8 години,мисля че е за 12 комплекта/голяма е колкото пералня/ и не мога да си представя да живея без нея. Марката е BOSCH, работи безотказно. Моето мнение е, ако имаш място за голяма да си вземеш такава ,защото събира и малко и много съдове. Не съм търкала тава и тенджера от както е в къщи и не мисля ,че малката ще ти върши същата работа предвид това ,че ако сложиш голям съд няма място за чиниите.Не я ползвам всеки ден, пускам я когато се напълни, но е незаменим помощник в моето мъжко царство!

Peace Определено това е най-полезния ми уред след пералнята. Препоръчително е ако имаш място да е за 9 или най добре за 12 комплекта. За марката зависи от възможностите ти, моята е на Сименс и съм изключително доволна.

# 12
Съвет: вземи си модел с възможност за половин зареждане. По възможност да може да се пуска само долна или само горна кошница. Иначе по-голяма винаги е по-добре Simple Smile Моята е Gorenje много е тиха и ефективна.
Уредът е изключително полезен. И маникюрът се запазва.

# 13
Благодаря Ви,за полезните съвети!

Дано скоро ви се похваля с новата придобивка.

# 14
аз си купих тази и не съжалявам : http://electra.bg/?act=show_prod&id=3976

Общи условия

Активация на акаунт