Тая зима да се маха,че Юлчето тука веч откача!

• 26 141
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Интересно Вики,често мисля например какво използвам в живото си в ежедневието което съм учила в училище?Ами за мен отговора е 20%Много хора в България са "успели" с много малко знания.Противоречиви мнения имам.Преди имаше частни ученици сега има ли го това?Имам приятели които точно тока завършиха 11 клас,сега са много напред с материала,не говоря за възпитание разбира се,за мен то се получава вкъщи от родителите.

# 121
  • Sofia
Включвам се в темата за образованието. Simple Smile
Според мен ходенето на училище е по-скоро свързано със социалния живот, ученето на живот в общество и т.н.  А нима обучението вкъщи не е изолация от външния свят? И един ден тези деца като се наложи да излязат навън не ми се мисли ... А и какъвто и да е учителя, не мисля, че един родител може да преподаде толкова качествено, колкото един педагог примерно материала по биология, или да прави експерименти по химия в домашни условия. А не дай си боже родителя да има проблем с граматиката - е тогава какво правим Grinning ...

Това колко ще използваш от наученото зависи от човека и пътя, който е избрал. Не мога да кажа дали използвам 20 или 30 или 80 % от наученото в училище - за мен по-скоро това е обща култура, начин на мислене и т.н. Аналогично с Университета. Реално не мога да кажа, че използвам знания натрупани по време на следването, НО използвам начина на мислене, някои общи постановки и т.н.
Иве, мисля, че има частни ученици - полагат се изпити и т.н., но трябва да има основателна причина за това.

# 122
  • София
Искре,съгласна съм,за мен е важна практиката.Всичко може да се научи-имам и един пример жена която е доста високо поставена в йерархията на една чуждестранна фирма със заплата на месец от 5 цифри,завършила филология,е работи и е мениджър в инженерното строителство.За мен двете дейности са коренно различни,но факт.Имала желание може би и късмет,попила от инженерите и ги задминала.

# 123
  • София,
ВИки и аз го гледах това снощи за образованието. Но единственото с което съм съгласна е - агресията в училищата, нищо друго.
arksi а представи си, че родителят пее фалшиво или изобщо не може да пее, ами рисуването, абе изобщо си е пълна лудост според мен. Може би тази майка има образование за начален учител, затова и се справя сама засега.  Thinking
Но тя изтъкна снощи в предаването, че те вече не обучават децата си по нашата система, а по някаква американска, и не им преподават всичко, а само предмети в които смятат, че децата им се справят по добре. Явно в момента си плащат глобите за това че не пускат децата си на училище newsm78
А в момента в България може да си частен ученик, но само ако имаш някакво сериозно заболяване или пък си в последните класове на гимназия или нещо такова. Peace
Една позната преди години се ожени в десети клас, забременя и роди, после забременя втори път, но завърши средното си образование именно като частна ученичка. Peace

# 124
  • София
Единствено в големите градове е на ниво образованието,на село им пишат 6 на българчетата,и като дойдат да кандидатстват първи по бал,лелинчо им ги подготвя за изпита по география и така.Извинете ако съм засегнала някой ама съм коренячка.

# 125
  • Sofia
Абе не знам каква точно е тази система, но според мен си е лудост също. Аз в гимназията съм учила по американски учебници - ами мога да кажа, че в някои отношения задълбават в по-големи подробности от българските Wink.
А това да учи детето само предмет който му се отдава - лудост. Може пък на по-късен етап да му се отдаде физиката например и понеже мама е преценила, че не му се отдава математиката (а тя не е обяснила например правилно нещо) и да отиде "зян" един нобелов лауреат Simple Smile. Абе както казваш Семирамида - "пълна лудост"!

Иве, абе и в големите градове се наблюдава същата тенденция в някои училища  Tired То май на село и училища не останаха .... Wink (Аз познавам хора раснали в малки села, които са много по-напред с материала от хора расли и учили в големите градове)

# 126
  • София
Е съгласете се че ако е музикално детето или смята ужасно по добре от майка си,няма да го насилите да тренира хвърляне на чук Joy няма как след време да стане и агроном

# 127
Добър ден и от мен. Пак интересна тема засукахте. И азмисля, че по- добро място за обучение от училището няма.Плаша се от насилието което вилнее в момента, но тайно ( много тайно) се надявам с поколенията да се израсте.
Ками как ми се иска и Алек да го кача на ски, но каквато е блейка или той ще се пребие или ще пребие друго дете.
Откъде такова желание за шофиране у вас бе дами. Мен мъж ми ме ръчка години и все не се решавам. Споделете как се навихте. В голяма полза би ми било, но пустия му страх...
Аз вчера и днес голям пазар правя. От Алек имам доста неща за бебето но има и такива които трябва да купя. Поставих началото и съм доволна.
Лек ден и почивайте, че от утре работна седмица...

# 128
Облак, и мен  ме плашеше идеята да шофирам, но щом изкарах курсовете и голяма част от страха ми премина. Най- силно ме мотивира това, че така съм независима от програмата и желанията на мъжа ми.
Днес мъжете отидоха сами на Владая. Аз тичах в парка, тренирах, боядисах се и си направих маникюра и педикюра Mr. Green Сега съм доволна от себе си.
По отношение на ученето вкъщи с цел предпазване от агресия според мен би имало смисъл, ако децата изобщо никога не се сблъскат с външния свят.
Ками, чакам снимки да видя малката скиорка.

# 129
привет тук съм си - болна, вчера много, чак си мислех дали да не ходя на лекар, днес вече съм по-добре

Аз изкарах курсовете по настояване на нашите, когато бях на 18. На тях им беше омръзнало да са ми шофьори и държаха сама да се разкарвам напред назад. Интересно е, че сега съм много по-предпазлива като карам, отколкото като бях на 18 , а в същото време съм много по-добър шофьор от преди...явно младостта си казва своето  Wink

снимки

# 130
 Hug
хубава тема за обучението
Аз съм твърдо ЗА училището -доводите са ги казали Искрето и другите момичета  Peace
oblak11 и мен мъжа ме ръчка от 2-3 години да изкарвам курсове и аз все не исках, но така се стичат нещата че има вероятност септември мъжа ми да замине командировка в чужбина за месец и повече и си оставаме с Ина без превоз  Rolling Eyes
И ....... аз ще трябва да карам  Mr. Green
За това се навих да почна курсове, пък то взе че ми хареса  hahaha

# 131
лично аз не приемам тази изолация на детето, все пак за него е много важно общуването с други деца Peace
Марти ,много сте сладки, а бебчо доста е пораснал.Неприятно е това с боледуването   bouquet Хареса ли ти в Сандански??
Аз обожавам да шофирам, дава ми голяма свобода.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 19:17 от kami27

# 132
Ехе, Марти, страхотни сте всички!

# 133
  • София,
Ехе, Марти, страхотни сте всички!
М да много са сладки двете братчета спинкащи заедно Blush

# 134
  • София
Иве, и Кая така един път много плака в парка заради един балон. А я предупредих, че ще стане така, но упорито отказваше да го завържем. И я оставих да се научи, но после пак ми стана мъчно.

На този етап определено мисля, че не бих оставила детето си вкъщи, вместо да ходи на училище. Поради подобни причини (които сте изброили вече) засега мисля, че предпочитам да учи в държавно у-ще. Но да видим, има време.

Общи условия

Активация на акаунт