Никсъна снощи изръсил нов бисер. Докато заспивал ме чул да тропам в съесдната стая и казал, че баба Меца тропа. Емо казал, че може и да му донесе подаръче някакво. А Ники го поправил възмутено, че дядо Коледа носи подаръци, баба Меца - бонбони
Тая седмица в четвъртък и петък мисля да си пусна отпуска, че Емо и Никсъна изкукват вече втора седмица у дома. Ще се мотаем тримата насам натам, и без това времето и слъчицето навън предразполага.
По повод ученето наизуст - не е нарочно при нас. Според логопедката децата запомнят и им е приятно да повтарят римувана реч. Ники повтаря в началото последната дума от всеки ред, и постепенно научава цялото стихче ( напоследък все повече и повече иска да му се чете). Вчера така го улових че пее Зайченцето бяло- баща му намерил някакво клипче с истински зайчета и нашият сигурно го гледа 20 пъти едно след друго, дори научил, че трябва ад натиснеш ф5 за да почне отначало и ми вика ' мамо, натисни ТОВа копче' ( забранено му е да натиска копчетата на лаптопа, понеже 2 вече са безвъзвратно счупени).
(не, че и преди нямаше, но като че ли не бяха така струпани по едно и също време ....)
и когато Раян стана на 2 г и половина, му купихме. Е, голяма радост ви казвам.
Постоянно иска да играе на букви, прави асоциации с думи, много образователно му действа.

) прати го на УНГ, да му видят слуха