Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 585
  • 811
  •   1
Отговори
# 240
Първо отиди на лекар. Той ще прецени кои изследвания да си направиш  Peace

# 241
  • София
Здравейте!

На всички честито Благовещение и дано очакващите забременяване посрещнат скоро добрата вест!

Записвам се да ви следя, нямам възможност да прочета всичко в старите теми. Откриха ми Хашимото преди една година, тсх си беше в норма (под горна граница), на л-тироксин съм - до преди 3 месеца на 25 микрограма/ден. Тази зима нещо не можаха да ми уцелят дозата и резултатите от онзи ден са 4,76 при 50 микрограма на ден от около месец и половина. Май трябва да се заема по-сериозно с нещата. Решила съм да пробвам паралелно с хомеопатия. Има ли някой опит с това?

# 242
  • Пловдив
Решила съм да пробвам паралелно с хомеопатия. Има ли някой опит с това?
Да, но резултатите са противоречиви. Не мога да се похваля с нищо. Може би просто не изчаках достатъчно или не попаднах на добър хомеопат, или при всеки е различно... Нищо не пречи да опиташ. И все пак зависи - ако си от тези, дето чакат забременяване, да знаеш, че с хомеопатия резултати бързо няма да постигнеш. Дори, струва ми се не е препоръчително - виж назад постовете на GaliAnn.

# 243
  • София
Момичета, вчера бях при д-р Тодорова- тя не преглежда до шести април, защото си е счупила ръката.
Тъй като никой не беше предупредил, се разкарах до другия край на града за този, дето клати дърветата. Часът, който си бях запазила преди два месеца не се прехвърля, а сега записват за май. Рецепционистката беше груба, едва ли не изкара, че лъжа, че имам час. Останах с впечатлението, че май никой не ме е записал, като се обадих за час в началото на февруари /ако не се лъжа/. Много съм разочарована от факта, че не бях предупредена, ако има момичета с час до 6-ти април, обадете се за друг.

# 244
  • София
Ох, момичета, сигурно е много добра Тодорова, ама има и други лекари в София, недейте така. Не мога да си представя да чакам с месеци за някой лекар, който не е баш единствен на света.
Нищо лошо не казвам за нея, не я познавам, не съм ходила при нея - ама да разширим малко хоризонта, тука сме като някаква секта около тази жена.

# 245
  • София
Little Evil , на мен като записвах час ми казаха да се оабдя 2-3 дни преди часа, за да проверя дали няма разместване в графика. Т.е. нормално е, при записване 2 месеца напред да се очаква, че не винаги ще е точно всичко.
Не се ядосвай, случва се.  Hug

# 246
  • София
Днес ще се обадя отново за час /вчера се вбесих и просто си излязох/. Иначе вчера  за втори път бях при доктор Съботинова от Бодимед на Плиска, жената беше мила, но нещо не ми обяснява достатъчно. Искам да намеря друг ендокринолог да ме следи и от време на време да ходя при светилото, защото ми се струва, че съвременните лекари не четат много и ни лекуват по методи от преди 20 години.
Има препоръчана лекарка на първа страница от 27 поликлиника-къде се намира тя, може ли малко инфо за лекарката?

# 247
И при мен се прецакаха нещата с Тодорова, а аз чаках дажбе малко повече от 2 месеца и бях бясна. Днес Здравко Каменов е извънредно в МЦ Лора, както написах малко по-рано, така че ако не успееш на друго място, се пробвай при него. Аз малко стрелям на посоки, но в началото на темата пише, че е добър  Simple Smile

# 248
  • София
Благодаря, hot pepper   bouquet
За момента не планирам забременяване, така че сигурно ще пробвам с някаква комбинация от традиционно лечение и хомеопатия. Ще ви информирам...

# 249
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ!Бъдете здрави и щастливи!

# 250
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички цветя в темичката newsm51 Бъдете здрави и изпълнени с мечти!

# 251
Привет..... Flutter  Hug

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЦВЕТЯ, ТРЕВИЧКИ, ДРЪВЧЕТА И ХРАСТЧЕТА  Hug
Ох, момичета, сигурно е много добра Тодорова, ама има и други лекари в София, недейте така. Не мога да си представя да чакам с месеци за някой лекар, който не е баш единствен на света.
Нищо лошо не казвам за нея, не я познавам, не съм ходила при нея - ама да разширим малко хоризонта, тука сме като някаква секта около тази жена.

Д-р Катето Тодорова е лечителката на бременните и плануващите да забременяват девойки, тя просто назначава по-нестандартни изследвания, от които не рядко изкача по нещо, което най-малко очакваш / както стана при мене, оказа се, че имам склонност към тромбофилия и през цялата ми бременност бях на инжекции за разреждане на кръвта и по-добро кръвоснабдяване на плацентата, които сама си поставях/ .
Иначе Хашимото може всеки обикновен ендо да ти открие и да го лекува, така както пише в дебелите книги...естестествено в това няма нищо лошо и ненормално. Обаче нейните методи досега не съм ги срещала, а повярвай при доста лекари ходих преди да родя. Тя освен всичко друго поназнайва по-надълбоко човешкото тяло и имунна система, което е чуждо за останалите 90 % от медиците-ендокринолози. В една държавна болница например не знаят какво са НК-клетки и Интралипид-вливания и защо трябва да се правят тези изследвания... Shocked

Моят час при нея е за 11 април. Утре ще ходя да си вземам изследванията на хормоните от една болница, дано да са по-нормални резултатите.....и ще пиша допълнително. Жалко, че си  е с чупила ръката.... Confused

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 15:53 от Диди6

# 252
  • Пловдив
Здравейте  Hug

Честит празник на всички празнуващи !Бъдете много здрави  , красиви и щастливи   bouquet! Hug

Още един глас за Тодорова и от мен  Peace ( за жалост докторите ме мотаха три години преди да забременея,защото смятаха че нямам проблем.Е  имах проблеми , които трябваше само да бъдат открити , за да забременея.Аз лично залагам на доказали се вече доктори , а не на кварталното ендо ,което има много много да учи )

# 253
Момичета, искам силно да се оплача от д-р Мариета Лазарова, която ми постави диагноза Хашимото само след изследване на ТСХ (което беше 6.2) без ТАТ и МАТ. На всичкото отгоре ми предписа Ел тирокс ей така, на сляпо като се има предвид, че ехографията показа анатомично здрава жлеза. Освен това я попитах дали не трябва да си пусна и други изследвания, тя категорично заяви, че няма смисъл. Просто съм потресена каква некомпетентност.
За щастие не пих нищо по собствено решение, сега 2 месеца по-късно ТСХ ми е 3,91, а ТАТ и МАТ, които най-после изследвах са напълно в норма. Не знам доколко са добре изследванията, но просто исках да ви посъветвам да внимавате с въпросната мила и невероятно разсеяна жена, което може да се окаже пагубно за нечие здраве.

# 254
  • Пловдив
О, мила, това едва ли е единствената такава лекарка. И на мен така ми тряснаха Еутирокса, без ТАТ и МАТ, без ехография дори. Докторката каза Хашимото е и толкова. Дори заяви, че съм супер, защото това е най-лекото заболяване на щитовидната жлеза. Аз дори бях щастлива тогава, че знам от какво съм болна. Но след толкова натрупана информация вече се ориентирам доста по-добре. Е, моето ТСХ беше 42, но все пак в началото си е добре да се направят повече изследвания+ехография. Добре, че са форумите, да обменяме мнения.

Чвстит празник на всички цветя! Бъдете весели, въпреки лошото време!

Общи условия

Активация на акаунт