Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 657
  • 811
  •   1
Отговори
# 720
  • София и там където не се пуши
Аз лично съм спряла всичко газирано дори и сокове. Пия вода с малко лимон, но при бременни имам спомени, че с лимон не се прекалява.

# 721
Не съм много съгласна, че с ТСХ 3.34 си в норма. Както и преди съм писала в България и в някои други страни референтните стойности са отдавна остарели и трябва да се обновят, говоря най-вече за горната референтна граница /някъде в предните теми бях пуснала и линк/!
Аз например не целя забременяване, но ендото ми каза , че гоним оптимална ст-ст на ТСХ - 2 и около 2!
Изключение има, доколкото знам при по-възрастните хора, където ТСХ е нормално да е 3 и над 3 и не става въпрос за Хашимото, а просто с възрастта така се получава.
Дани-77, антителата ТАТ и МАТ изследвала ли си, или не ти бяха назначени, КоКолина е права, за установяване на Хашимото, тези антитела са най-показателни!

# 722
  • София
Момичета, много съм заета тези дни в работата, и по доктори ходя, сега в събота ще ми правят биопсия на лигавицата на матката с диагностична цел, баща ми беше в болница, слава Богу днес го изписаха..... Исках само да ви кажа, че ви чета и ви мисля! Стиснете едни палчета за моята биопсия, плийз  Praynig

# 723
  • София
Zazzy  Peace
Кураж   bouquet

# 724
Zazzy Heart Eyes, стискам палци с всичка сила, дано всичко е наред, кураж!!!  Hug    bouquet

# 725
Zazzy, стискам палци  Hug  Всичко ще е наред  Peace

# 726
Привет на всички ви  Hug и аз вече официално съм в клуба на Автоимунен тиреоидит - хипотиреоидизъм .Последните ми изследвания са със стойности ТСХ- 5.84  при граници 0.34-5.5 ,ТАТ- 1,2 при граници 0-4 , и Мат 14,1 при граници  от 0-9 .Изписами да пия първите седем дена по половин  Л- Тироксин 50 и после 2 месеца по цяла таблетка и по 1 таблетка Цефасел 100. Аз съм с цел забременяване  Peace
Та въпроса ми е колко процента  Автоимунен тиреоидит - хипотиреоидизъм влияе на забременяването ,лесно ли се смъква това ТСХ до 1-2 и  за колко време и до кога се пият лекарства?

# 727
Здравей Маги, ще ти отговоря на част от въпросите, или поне ще опитам. Хормонът Л-тироксин се пие цял живот, затова се нарича заместителна терапия, защото това е хормона, който щ.жлеза не произвежда в достатъчно количество, затова си го набавяме по изкуствен начин.
За ТСХ е много трудно да се отговори еднозначно, при всеки е много индивидуално, затова е и толкова важно да се уцели точната доза на Л-тироксина. Мога да кажа при мен как е - лятото се чувствам като цяло по-добре и по-лесно ми се смъква ТСХ. Зимата винаги се чувствам доста по-зле, ТСХ или расте нагоре или не иска да падне, ако не е в задоволителни граници.
Много е важно да се обрнеш към добър ендокринолог, който да се грижи за теб от тук нататък, на първа страница има специалисти по градове.
За забременяването не знам до каква точно степен влияе ТСХ. Има момичета, които не могат да забременеят, когато ТСХ им е високи и други, които забременяват и с много високо ТСХ, така че е трудно да се каже със 100% сигурност. Знам само, че е добре ТСХ да е 1-2, но това и ти го знаеш.
Добре дошла в нашата групична и скорошни оптимални резултати за забременяване - това ти пожелавам! Hug    bouquet

# 728
  • София
За подсладителите, не съм сигурна точно къде съм го чела, но ми направи впечатление, пишеше, че не се препоръчват на хора с проблеми с щитовидната. Фруктозата не върши ли същата работа?

.Маги. Доколкото знам за забременяване са важни стойностите на антителата - ТАТ и МАТ
Само ще ти кажа, че един лекар - професор ми беше казал, че с моите антитела вероятно няма да мога да имам деца. Но както виждаш от подписа ми, хич не беше прав!  Simple Smile Децата ни се появиха без специални усилия за забременяване  Sunglasses

А за смъкването на ТСХ - стойностите не са ти много високи. Може би за два месеца ще докараш до 2. А това е оптимума.

# 729
  • ВАРНА
.Маги. , въпросът е да си избиеш от главата, че Хашимото е нещо особено страшно  Wink Хормонът ще си влезе в норми. За антителата - там е общо взето Божа работа. Спокойствие му е майката. Не чети особено много - от личен опит ти казвам. В такива филми се бях вкарала в началото, че бедна ти е фантазията. Гълтай еутирокса сутрин и от там нататък изобщо не го мисли!
И правете любов - бебето си знае кога да се появи  Grinning

# 730
  • София
Off-topic, ама прасунчо, колко ти се кефя на лентичката на Ева, ако знаееееш  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Маги, момичетата са ти казали всичко. Аз започнах с ТСХ около 6, за 5 месеца го вкарах в релси и забременях  Peace

# 731
Момичета,връщам се от личния.Попитах го за диспансеризирането и той ми каза,че може да ми даде бележка,но надали ендото ще се съгласи.Нямали сметка да го правят и затова отказвали. #Cussing out
Иначе каза,че щом ТСХ ми е внорма не трябвало да имам никакви симптоми.А аз имам и най-вероятно били на психическа основа,стрес,преумора,недоспиване.
Изписа ми едни билкови хапчета за сън и ако не се оправя ще ходя на психиатър.Това е. #Crazy

Zazzy Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 17:51 от КоКолина

# 732
Здравейте. Извинете ме, че пак  нахлувам в темата с моите си проблеми, но съм притеснена.
Искам да ви попитам, дали някой от тук пишещите е бил пациент  на д-р Ана-Мария Борисова.
И двете с дъщеря ми се лекувахме при нея и през май трябваше да отидем на контролен преглед.
Мислите ли, че тя би ни насочила към друг специалист или направо сами да си търсим друг лекуващ лекар. Спешно е, може би до другата седмица трябва да решим какво ще правим за напред.
Благодаря, ако някой ми даде съвет. Хубава вечер!

# 733
Джили, май няма нейни пациенти тук.
Някой я беше похвалил в началото, когато оформяхме първа страница, затова съм я включила, но не помня кой беше. А може и ти да си била newsm78

Попитай в другите теми за щитовидната - имаше теми за операция на щитовидната, за добри ендокринолози, и още 1-2. Пробвай с търсачката.

А най-добре се обади в клиниката или в Бодимед да ги питаш. Или пък ако имаш възможност, говори със самата Борисова, тя какво ще те посъветва. Да не те спира мисълта, че ще я притесниш, все пак за вас е важно. би трябвало тя самата да си подготви и разпредели пациентите.
Може пък да се опита да съчетае и двете неща, но аз личино май не бих продължила с лекар, който е силно ангажиран с управленски функции.

Съжалявам, че не мога да помогна! Успех Peace

# 734
Благодаря ти, птица за отзивчивостта, за кой ли път съветите ти поуспокояват обърканите ми мисли.  bouquet
Трябва да се направи нещо, вече не остана време. newsm78
Притеснено ми е повече за дъщеря ми.  Борисова много бързо и вкара в нормите всички показатели.
На всички ви желая много усмивки и приятна вечер с любими хора.

Общи условия

Активация на акаунт