Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 663
  • 811
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте момичета и добре дошли на новите Хашимотки! HugДнес ходих при ендото. казах и за аборта, за пролактина, който не е много реален, защото се вдига от противозачатъчните и за всичко което ме вълнува. Увеличи ми дозата на 50мг. Еутирокс, нямам изменения в размерите  на жлезата, но  ме озадачи това ,че била със дребно петниста хомогенност. Някой знае ли нещо по въпроса?

# 736
zazaza, благодаря за изчерпателния отговор! А сега да си задам аз болния въпрос за момента-тези килограми докога ще растат??????Как е при вас , момичета- аз от 2 години пълнея бавно, но постоянно.Изобщо не съм променила начина си на живот, дори сега ям по-малко, но....Чувала съм , че обмяната на веществата много се забавяла при нашата болест, а ендото ми каза, че освен ТСХ трябва да намаля и килограмите преди да забременея- добре, но как. Някоя от вас консултирала ли се е с лекар, които лекува метаболитни заболявания? Знам , че в София клиниката е в ИСУЛ, но до там...

# 737
благодаря на всички за отговорите  Hug Hug Hug оф дано много скоро ТСХ то ми влезе в норма и забременея че направо съм се побъркала ви казвам  ooooh!

# 738
Zazzy,стискам ти палци, мила  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 739
zazzy, стискам палци.
бърди и прасунчо - голямо вдъхновение сте ми.
маги - разбирам те - на мен преди да ми открият Хашимото, ме бяха подкарали с инсеминации и даже се чудех защо си губя времето и не премина към инвитро. толкова бях свикнала с мисълта, че при няс няма как да стане (водехме се неизяснен стерилитет), че сега ми е много трудно да си представя, че ТСХ може да се окаже причината, и че след като влезе в норма има шанс да се получи и без асистирани методи. ще видим.
albaalex, метаболизмът е пряко свързан с ТСХ. при хипер функция на жлезата той  е ускорен, т.е. слабееш безпричинно. При хипофункция - метаболизмът се забавя и пълнееш без причина. Не е задължително обаче да го има този симптом. спомням си, че като изчитах темата имаше места, на които момичетата обсъждат и този проблем, така че ако се върнеш назад в темата ще намериш повече инфо. Ти пиеш ли нещо за ТСХ?

# 740
  • София
оф дано много скоро ТСХ то ми влезе в норма и забременея че направо съм се побъркала ви казвам  ooooh!

Това все едно аз съм го писала Confused

Дано успееш бързо да го смъкнеш....както са ти казали при всеки е различно а най-важно е -точната доза...а бях с ТСХ 3.63 след 20дни/избързах да видя, беше паднал на 3.47/ но след 50дни лтироксин 25 скочи на 5.86...сега съм вече на 50 тироксин и се моля да вземе да пада най-накрая!

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 08:56 от magnet_for_happiness

# 741
  • София
Магнитче, кога си на контролен за ТСХ-то?

# 742
от 2 години се лекувам с Л-тироксин, но мисля че заболяването съм го имала и преди това, и майками и баща ми са оперирани, детето ми има хиперактивност и докторкта казва че заболяването ми е причина за това, имам два спонтанни аборта след първото раждане. Искам дете , но ме притеснява болестта дали ще мога да родя и износя здраво дете.

# 743
  • София
Момичета, много ви благодаря на всички, голяма подкрепа сте ми!  Hug

tyty, разбира се, че забременееш и ще износиш и родиш живо и здраво дете!  Peace

КоКолина, опитай да се успокоиш, знам, че не е лесно, но си търси някакви занимания, срещай се с позитивни хора и дано отшумят неприятните оплаквания  Hug

Магнитче, дано по-високата доза на лекарството свърши работа  Praynig

# 744
Магнитче, и аз съм сега на 50 мг и контролата ми е 15 май, ти кога си?
Аз ще трябва да поизчакам за бебеправенето да дойде поне Юни (най-рано), но искрено се надявам вече да видя това ТСХ в норма.
 Heart Eyes И аз само за това си мисля...  Flutter

# 745
  • ВАРНА
от 2 години се лекувам с Л-тироксин, но мисля че заболяването съм го имала и преди това, и майками и баща ми са оперирани, детето ми има хиперактивност и докторкта казва че заболяването ми е причина за това, имам два спонтанни аборта след първото раждане. Искам дете , но ме притеснява болестта дали ще мога да родя и износя здраво дете.

'земи си смени докторката!

# 746
  • София

'земи си смени докторката!

Ама верно  ooooh! Що за тъпотия?  #Crazy

# 747
да попитам нещо прочетох на първа страница ,кое не е препоръчително да се яде
---------------------------------
збягвайте храни, които нарушават функцията на жлезата:  
   -   глутен - протеин, който се намира в ръжта, ечемика и пшеничните култури
   -   прекалено големи количества соеви протеини - прекаляването със соя е доказало отрицателно влияние при хора с хипотиреоидизъм и които пият изкуствени хормони.

Ограничете:
   -   кафе, черен чай, кока кола
   -   шоколад
   -   всички зеленчуци със светлозелени листа
   -   орехи
   -   колбаси.
-
----------------------------------------
 Значи трябва напълно да се спре хляба ли във връзка с глутена ?Само шоколада или всички сладки неща който съдържат шоколад? И ако може да ми кажете в кой продукти се съдържат тези соеви протеини? До колко ограничаването на тези храни повлиява на тази болест ?

Трябва да се огранича ,че напоследък започнах бавно да качвам килца  Blush

# 748
Здравейте, пиша ви с молба да споделите опит...На 08.03 очаквах положителен тест или цикъл...На 47 ден прокървих, оказа се, че кървенето не е менструално, защото на ехографа се видя, че нямам никаква лигавица. На 6 и 17 ден от цикъла си направих кръвни тестове, от които резултати са:

Име на теста                                        Резултат                                         Референтни граници

FT3                                                    6.2pmol/l                                                 3.10 - 6.30
       FT4                                                    24.5pmol/l                                               11 - 22.6
       TSH                                                    0.02mlU/l                                               0.35 - 5.00

+ Estradiol, Prolaktin, LH,  FSH, които са в норма(фол.фаза)

Име на теста                                        Резултат                                         Референтни граници

TAT-А-Tg                                                         161IU/ml                                          225

МАТ-A-TPO                                                  216,7IU/ml                                           50

+ Прогестерон, който е в норма

Обясниха ми най-общо за антителата и влиянието им върху ТSH, с което си обяснявам напълняването, задържането на вода и вероятно неуспешният опит.Майка ми е с Хашимото, пие лекарства. Назначих си час за преглед, но ми се иска да съм по-запозната и подготвена за това, което ме очаква, евентуални последствия, лечение. И най-вече-как ще окаже влияние това несъответствие на опитите ми за забременяване, да ги прекратя ли, кога ще мога да ги възобновя и т.н. Моля ако някой е по-запознат или може да ми посочи сайт, от който да се информирам...ще бъда благодарна и по-малко притеснена Smile

Бях на ендокринолог, ще ми правят трак тест, за да получа окончателна диогноза и да ми предпишат лечение. Пършо ми казаха да изчакам 2 месеца, но аз не мога толкоша шреме и затоша се консултирах с друг. Никой обаче не ми казва как стои въпроса с бременееето????

# 749
Бърди не се тревожи толкова ( правиш по лошо ) успокой се според мен навреме са нещата а и не ти е кой знае колко висока захарта, дори може да се приеме за в норми чувала съм че дори и 6,4 се приема горе долу за нормално така че спокойничко  Hug .
 Zazzy и аз стискам палци както всички  Praynig с теб сме.
  И ще си позволя един съвет към всички по притеснени момичета просто бъдете по позитивни и не се "заравяйте" в Хашимотото, сигурна съм че с помощта на лекарите и на Господ всички ще забременеете и ще родите здрави деца просто най важно е спокойствието. Аз например нямам никаква идея с какво ТСХ забременях така че правете бебчета, обичайте се а Господ си знае работата. И както каза Прасунчо не четете много ( и аз го оцених като грешка) защото колкото повече се вглъбяваме в дадена болест толкова по зле.

Коки що ли не се учудвам за диспансирането  Thinking ( то тука лудницата винаги е пълна и всеки си прави каквото си знае )
     Целувки от мен и Спокойни и Щастливки !!!  Hug  Heart Eyes  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт